Herşey için çok mu geç?

Öncelikle iyi seneler diliyorum, 2021 giden seneyi aratmadan, sağlık ve mutlulukla gelsin.

Uzun olabilir, özür dilerim şimdiden

Tanımayanlar için kısaca kendimi anlatayım ;
42 yaşımdayım, altı sene evvel ikinci evliliğimi yaptım. Mutlu bir evliliğim ve üç kedim var, evimde çok huzurluyum. Ama mutlu muyum işte ondan emin değilim. Yapmak istediğim çok şey var mesela yurtdışına hiç çıkmadım. 80 kuşağıyım, bizim dönemde yurtdışını bırak aileyle bile tatil yapılmazdı. Devam edeyim ; büyük ailevi problemlerle büyüdüm, babamdan kaynaklanıyordu biraz da annemden. Ve ilk evliliğimi çok erken bir yaşta yaptım. Sonrası zor bela cehennem gibi geçen üç sene, boşanma, anneye kıyamayarak ve o dönem yalnızlıktan korkarak baba evine dönüş, yine eskisinden daha büyük (boşandığım için) ailevi problemler, hakaretler, üç sene kendimi ispat için mücadele etmem ve sonra eşimle tanışmam ve ikinci hayat. Bu arbedede yurtdışını hiç düşünemedim, hayallerim eşimle tanıştıktan sonra şekillenmeye başladı, ilk kez karışılıksız sevilince kendimi ve ne istediğimi fark ettim, kendimi sevmeye başladım, değer verdim, gerçek Vive ile tanıştım. Hiç hayal kurmadım 40’ıma kadar inanır mısınız?

Ama şu an hayallerimin hiçbirinin olmayacağı gerçeği beni çok üzüyor. Eşimin annesine ait evde oturuyoruz, bu yaz tadilat yaptırdık. Aracımız var, eşimin pandemiden ötürü az kira alsak da bir ofisi var, evimize 10.000 civarı giriyor ama yetmiyor. Eşim pandemide bir süre işsiz kaldı o dönem kartlara yüklendiğimizden aldığımız kart gidiyor nakit kalmıyor sonra haydi başa. Aysonu bayağı bayağı kriz oluyor hatta. Ve ben boğuluyorum. Değil yurtdışına gitmek, yasak olmasa İzmir’e gidecek durumumuz olmuyor. Yazın üç gün Ayvalık yaptık üç ayda düzelmedi bütçemiz, herşey ateş pahası çünkü. Benim ailemin yazlık bir muhitte evi var, bildiğiniz gibi Datçada da bir ev var yazlık. (Yazın konu açmıştım) ailelerden bize kalacak bir dünya şey var ama konu bu değil konu benim hayallerimin imkansızlığı. Biliyorum ki TR ortalamasının üzerindeyiz ama olmayalım mı eşim mühendis ben 18 senedir çalışıyorum üniversite mezunuyum ki bence az bile!

Bu sene kimseye hediye alamadım, anneme çiçek gönderemedim, eşime bir şey alamadım, evi süsleyemedim sönük, sessiz, mutsuz girdim yeni yıla. İnşallah dün geceki gibi geçmez tüm sene.

Çok mu geç herşey için @Mune sen de yaz ne olur ❤️ Hayattan ümidi kestikçe sağlığım kötüleşiyor , kendime bakmıyorum, ot gibi yaşıyorum. O ülkeleri görüp, hayalimdeki o Urla’daki evi alabilir miyim sizce? Ne olur beni kendime getirin ama kırıp dökmeden.

Yokuspokus Yokuspokus 💜
darkmore darkmore 🍀
@MissCherryBlossom 🧚🏻‍♀️
Annenize ciceksepetinden 50 tllik cicek gonderseydiniz,o kadar da zorda degilsiniz sanki.
Ayrica,yurt disi gezilerinin piri yenGEnC yenGEnC tir,pisa kulesinin dibinde turkiş sandvic yemis kizdir,ben o kadar hevesli olsam ondan ne fikirler alirdim:))
Bence iyisiniz,farkinda olun biraz,bakin gecen yil kiymetini bilmediklerimiz elimizden nasil da kayip gitti=/

Tam adamını etiketlemişsin Vive, benim yurt dışına çıkma fobim var. :KK70:
Uzak yerlere gidip kaybolurum, bi şey olur kilitlenir kalır derdimi anlatamam paket ederler, ne bileyim böbreğimi neyim çalarlar. Yurdum şehirlerini gezerim anca, artık korona da var gezemiyoruz; sahile sandalye atıyoruz işte bizim etkinlik bu kadar.

Para konusuna gelince, ben çocukluyum, haliyle bizim birikim olayı daha yaş; ev kira değil, kira gelirimiz var artı eşimin maaşı, ben evden canıma estiğince bir şeyler boyayıp satıyorum, bizim avantaj şu ki İstanbulda yaşamıyoruz, tatil beldesindeyiz ve giderimiz çok olmuyor, her yer neredeyse yürüme mesafesinde, taş çatlasın iki otobüs, o da bi bisiklete atlamaya bakar... Bizim paralar benim evin orasını burasını boyamaya, dekore edip durmaya, işte icat çıkarmalara gider, oğlanın masrafları vardır ona gider ki annemler ilk-tek torun diye bize koymuyorlar çocuğu, hani taş çatlasın (4 buçuk yaşında) 3 kere filan çıkmışızdır oğluma kıyafet alış-verişine, işte oyuncağı teyzesi yığar, bu sene özel kreşe verecektik pandemiden çekindik, şimdi ikinci dönem vereceğiz o da masraftan sayılmaz bu kadar veren insanın içinde...

Şimdi sizin çocuk yok, işte pisicikler var onların aylık bellidir masrafları (Bizim de var kuş, kedi masrafları belli zaten), ev sizin de kira değil; iki kişisiniz... İstanbulda geçim nasıldır tecrübem yok, ancak ufak tefek kısmalarla birikir mi, birikir.
Ben bir şey alırken genelde şöyle bi hesap yapıyorum "Bu hafta dışarıdan yemek söylemeyiz" diyorum, ona gidiyorum renk renk boya alıyorum. :KK70: Sonracığıma, "Bu ay şu kıyafeti almam, saçımı evde boyarım, hmm o bluetooth hoparlörü alalım" filan diyorum.
Sen de birkaç şeyin yerini değiştirebilirsin hani "Bu ay şunu şöyle yapayım, ondan artanını yok sayayım" filan, öyle öyle birikir diye düşünüyorum hayallerin için. Ufak ufak olur gider, erimeyecek bir şeye de yatırırsan, paran durur köşede.

Eki Görüntüle 2751724
Bakın bu 3 yıllık grafik. Ocak 2018de 2 lirayken Ocak 2019da 3, Ocak 2020'de 3,5, Ocak 2021de 6,5 olmuş. Yani sağı solu belli olmayan bir maden. Ama her maden gibi o da değerlenecektir elbet. Yani günde 18 TL, ne kaybedersiniz ki? Sizin bozdurdugunuz dönem zamlanmayip hiç kar ettirmese bile en azından sizi zorlamadan kenara attığınız bir para durmuş olur. Çıkarsınız tatilinize^^
Ayrıca aliverise bu kadar kosuyorsaniz telefondaki alışveriş uygulamalarını ve Instagram'da para kazanmak için ihtiyacın olmayan şeyleri alman için konuşan 'kaydirin' diyen şahısları çıkartın:)
Siz yengecsiniz, tutumluluk Kaninizda var 💪💪

Temelden öyle gelmek derken çok anlayamadım ama biraz içten gelen bir şey. Benim tüm sülalem har vurup harman savuranlar familyasından, annem reklamını gördüğü her şeyi eve alır,iki kere kullanır,kilere kaldırır 😅 günde birer paketten her gün iki paket sigara girer eve. Ama nedense bir ben böyle olmuşum :)
Gümüş olayı gerçekten çok mantıklı, ben her gün alışkanlık edindim, kahvaltımı yaparken alıyorum 3 gramimi... Şu videodan ilham almıştım ben de (hızlandırılmış şekilde izlenebilir,adam Cook yavaş konuşuyor ama birikim ve yatırımla ilgili çok bilgili ve motive eden önerileri olan bir amca)
Yeni yılda koş gümüş hesabı aç bence @Fitne_fucur , seneye yılbaşına şirin bir ülkede gitmek de hedefin olsun En Büyük KK En Büyük KK

:))) Yani o iş biraz karmaşık, bu rus bebe,tanışıp aşık olduğum,sabah akşam konuşup mektuplasip plan yaptığım biriydi, bahsettiğim kahvaltı olayında da sevgiliydik. Ama beraber zaman geciriince taban tabana zıt karakterde olduğumuzu farkedip ayrıldık. 3 yıldan fazladır öyle ya da böyle hayatımda, genelde iki arkadaş gibi konuşup online okey falan oynuyoruz😅 aynı ülke sınırları içerisindeyken de flört halindeyiz ^^ 21. Yüzyılın karmaşık iliskilerinden :)
Aaaahhhaa yengenc coktaaan gelmis,ben de etiketliyorum,boyle konu nerede,yengenc orada:D

çok haklısın ben konuda ekonomik sorun göremedim.benim tekd erdim çocuğum mesela onun eğitimi okul masrafları geleceği .çocuğum olmasa evim arabam gelirşm var eşimle bana yetecek ömür boyu.yer içer keyfime bakardım yurtdışına çıkamıyorum diye şikayetlenmezdim.konu sahibinin geliriyle zaten yurtdışı tatiline 4 yılda bir rahatça çıkılır.ağır hastalıklara para dökenlerle kendinden kısarak evladına harcayanlarla bir tutmasın kendini
Çocuk olayı farklılaştıyor bence de. Zaten bebek ürünleri masraf ki bunun bezi, beslenmesi yetişkin bireyden fazla. Bir de okul çağı var, şahsen iyi okulda okutmak istiyorum, eğitim sistemimiz belli. Bir kaç yıl sonra ne olacak orası ayrı bilinmezlik. Kıyıya köşeye atılabilen paralar da zaten çocuğun geleceği için oluyor genelde. Bekarken ya da evliliğin ilk zamanları daha farklı önceliklerim vardı elbette. Şimdi önce çocuk ve eğitimi..

Öncelikle iyi seneler diliyorum, 2021 giden seneyi aratmadan, sağlık ve mutlulukla gelsin.

Uzun olabilir, özür dilerim şimdiden

Tanımayanlar için kısaca kendimi anlatayım ;
42 yaşımdayım, altı sene evvel ikinci evliliğimi yaptım. Mutlu bir evliliğim ve üç kedim var, evimde çok huzurluyum. Ama mutlu muyum işte ondan emin değilim. Yapmak istediğim çok şey var mesela yurtdışına hiç çıkmadım. 80 kuşağıyım, bizim dönemde yurtdışını bırak aileyle bile tatil yapılmazdı. Devam edeyim ; büyük ailevi problemlerle büyüdüm, babamdan kaynaklanıyordu biraz da annemden. Ve ilk evliliğimi çok erken bir yaşta yaptım. Sonrası zor bela cehennem gibi geçen üç sene, boşanma, anneye kıyamayarak ve o dönem yalnızlıktan korkarak baba evine dönüş, yine eskisinden daha büyük (boşandığım için) ailevi problemler, hakaretler, üç sene kendimi ispat için mücadele etmem ve sonra eşimle tanışmam ve ikinci hayat. Bu arbedede yurtdışını hiç düşünemedim, hayallerim eşimle tanıştıktan sonra şekillenmeye başladı, ilk kez karışılıksız sevilince kendimi ve ne istediğimi fark ettim, kendimi sevmeye başladım, değer verdim, gerçek Vive ile tanıştım. Hiç hayal kurmadım 40’ıma kadar inanır mısınız?

Ama şu an hayallerimin hiçbirinin olmayacağı gerçeği beni çok üzüyor. Eşimin annesine ait evde oturuyoruz, bu yaz tadilat yaptırdık. Aracımız var, eşimin pandemiden ötürü az kira alsak da bir ofisi var, evimize 10.000 civarı giriyor ama yetmiyor. Eşim pandemide bir süre işsiz kaldı o dönem kartlara yüklendiğimizden aldığımız kart gidiyor nakit kalmıyor sonra haydi başa. Aysonu bayağı bayağı kriz oluyor hatta. Ve ben boğuluyorum. Değil yurtdışına gitmek, yasak olmasa İzmir’e gidecek durumumuz olmuyor. Yazın üç gün Ayvalık yaptık üç ayda düzelmedi bütçemiz, herşey ateş pahası çünkü. Benim ailemin yazlık bir muhitte evi var, bildiğiniz gibi Datçada da bir ev var yazlık. (Yazın konu açmıştım) ailelerden bize kalacak bir dünya şey var ama konu bu değil konu benim hayallerimin imkansızlığı. Biliyorum ki TR ortalamasının üzerindeyiz ama olmayalım mı eşim mühendis ben 18 senedir çalışıyorum üniversite mezunuyum ki bence az bile!

Bu sene kimseye hediye alamadım, anneme çiçek gönderemedim, eşime bir şey alamadım, evi süsleyemedim sönük, sessiz, mutsuz girdim yeni yıla. İnşallah dün geceki gibi geçmez tüm sene.

Çok mu geç herşey için @Mune sen de yaz ne olur ❤️ Hayattan ümidi kestikçe sağlığım kötüleşiyor , kendime bakmıyorum, ot gibi yaşıyorum. O ülkeleri görüp, hayalimdeki o Urla’daki evi alabilir miyim sizce? Ne olur beni kendime getirin ama kırıp dökmeden.

Yokuspokus Yokuspokus 💜
darkmore darkmore 🍀
@MissCherryBlossom 🧚🏻‍♀️
Aslında her konunuzun alt teması aynı.

Kazancınız ideal bir kazanç ama parayı doğru yönetemiyorsunuz. Hayata dair hayallerinizi gerçekleştirmek adına hiç bir çabanız yok. Oturduğunuz yerden herşey ayağınıza gelsin istiyorsunuz. Sizi zorlama ihtimali olan herşeyde ise sistemi suçluyor fedakarlık yapmıyor, istediğinizi almak için çaba göstermiyorsunuz.

Yazında benzer konular konuşuldu. Tatil yapamıyoruz maddi durumumuz kötü dediniz bin tane alternatif sunduk size çadır, butik otel, günü birlik piknik. Siz hepsinde ben artık 40 yaşındayım konfor istiyorum dediniz. Ancak o konfor içinde 10 bin TL parayı doğru yönetmek gerekir. Siz de o da yok maalesef...

Özetle siz 50 yaşına gelseniz bence yine aynı dertlere sahip olursunuz. Çünkü siz herşey ayağıma hazır gelsin modundasınız ve öyle bir dünya yok... İleride atmadığınız adımlar ve yapmadığınız fedakarlıklar için pişman bir hayat yaşarsınız ki zaten şimdiden yaşıyorsunuz

Nassin hemsirem 😎😍sana nice guzel yillar diliyorum askim.
İsteklerin atla deve degil ki, kurlardaki duruma ragmen yurt disi turlarinda cok cazip firsatlar goruyorum ben. Goruyorum da gittim mi ,son 5 yildir hayir gidemedim. Ama hic niyetine girmedim ondan. Sen kocisinle her yere sigarsin,bizde cocuk var diye erteledik hep.

Aslinda sana anami yollasam super olur,o kendi capina gore cok sey yapti,sen de yaparsin. 30 yasinda bir bekar kadinken dul ve 2 cocuklu babamla evlendi,babamin cocuklarina bakti uzerine ben dogdum. Hayalinde hep mustakil bir ev vardi,simdi aldi oyle seviyor oyle mutlu ki o evde bir basina. Hayatini kalabalikta gurultude gecirmis bir kadinin hayallerinin gercek olmasini izledim ben. Ve gercekten calismanin yaninda temiz kalpli olmasinin da hayallerini gerceklestirmesine olan katkisini gordum. Anam yapti sen de yaparsin.
Muhterem anan yaptiysa ben de yaparim,istedigim yerde 3 arti terasli bir evcik,bu evim de yazlik olur,kislari orada geciririm,denize bakarak cay icerim camda,cok sey mi istiyorum dark:))
Annene de :9::9:

Aslında her konunuzun alt teması aynı.

Kazancınız ideal bir kazanç ama parayı doğru yönetemiyorsunuz. Hayata dair hayallerinizi gerçekleştirmek adına hiç bir çabanız yok. Oturduğunuz yerden herşey ayağınıza gelsin istiyorsunuz. Sizi zorlama ihtimali olan herşeyde ise sistemi suçluyor fedakarlık yapmıyor, istediğinizi almak için çaba göstermiyorsunuz.

Yazında benzer konular konuşuldu. Tatil yapamıyoruz maddi durumumuz kötü dediniz bin tane alternatif sunduk size çadır, butik otel, günü birlik piknik. Siz hepsinde ben artık 40 yaşındayım konfor istiyorum dediniz. Ancak o konfor içinde 10 bin TL parayı doğru yönetmek gerekir. Siz de o da yok maalesef...

Özetle siz 50 yaşına gelseniz bence yine aynı dertlere sahip olursunuz. Çünkü siz herşey ayağıma hazır gelsin modundasınız ve öyle bir dünya yok... İleride atmadığınız adımlar ve yapmadığınız fedakarlıklar için pişman bir hayat yaşarsınız ki zaten şimdiden yaşıyorsunuz

Ne diyebilirim ki; haklısınız.

Niye geç olsun ki. Yanlış hatırlamıyorsam hakkaride bir çift çiftçi. Bütün sene koyun bakıyorlar sonra birkaç tanesini satıp yurtdışına gidiyorlardı. Haberde görmüştüm. Onlar yapıyorsa sizde yaparsınız. Bu şartlara göre eve gelen miktar da iyi biz tek maaşla birikim yapmaya çalışıyoruz. Çocukta var. Siz daha fazla sini yaparsınız

Muhterem anan yaptiysa ben de yaparim,istedigim yerde 3 arti terasli bir evcik,bu evim de yazlik olur,kislari orada geciririm,denize bakarak cay icerim camda,cok sey mi istiyorum dark:))
Annene de :KK9::KK9:
Yaparsin tabi hemsirem ♥️Anamin butun kardesleri rezil durumda. Evlerinden kavga kiyamet eksik olmaz,miras kavgalari girla herkes birbirini yiyor. Cok sukur bizde oyle dertler yok. Bunlar hep niyetle alakali seyler. Niyet guzelse hayat guzellik veriyor insana. Allah sana daha da iyilerini versin insallah 🧿🌸

Yaparsin tabi hemsirem ♥️Anamin butun kardesleri rezil durumda. Evlerinden kavga kiyamet eksik olmaz,miras kavgalari girla herkes birbirini yiyor. Cok sukur bizde oyle dertler yok. Bunlar hep niyetle alakali seyler. Niyet guzelse hayat guzellik veriyor insana. Allah sana daha da iyilerini versin insallah 🧿🌸

Bana vermesin mi kız :KK53:

Bu arada çevremde herkes enerjime hayrandır, ne şahane kadınsın derler. Şirkette pilates grubumuz var orada herkesi güldürürüm, eğlendiririm. Mıymıntı ve donuk biri olduğumu düşünmeyin ama bu beynimin içi yok mu hep negatif. Artık gerçekten burçlara inanmaya başlayacağım. Yükselenim Akrep ve bir ayağımı hep karanlığa çekiyor başka açıklaması yok.
burcunuz ne peki. benimde yukselenim akrep ama ben depresyona yatkın olmami balık burcu olmama bagliyorum gerçekten depresyona yatkın oluyorlar. Ama Akrepler güçlü karakterler diye biliyorum

Mesela bu ay :

3900 Eş KK
2000 Benim KK
1000 Esnek
500 Faturalar
500 Aylık Temizlikçi
Mutfak vs. masraflar karttan

8000 etti sahiden ama şu var bu rakama bu ay ulaştık, eşim altı ay işsizlik ödeneği aldı. Annesine normalde 1500 veriyorduk ev kredisine destek ama vermiyoruz şimdilik. İnsanların anlamlandıramadığı ve benim de yanlış anlattığım bu oldu sanırım. 🤦🏻‍♀️
500 faturalar çok iyiymiş. geçen ay sadece faturalar 900 tuttu. maaş 4500. Ev Kira. kiraysa1100.

500 faturalar çok iyiymiş. geçen ay sadece faturalar 900 tuttu. maaş 4500. Ev Kira. kiraysa1100.

Elektrik 150
Doğalgaz 191
Cep tel ortak tarife 90
Su 40

Evim ara kat, yalıtım var ve size de tavsiye ederim termostat alın ben çok görüyorum faydasını. Tişörtle oturuyoruz gelen rakama bakın.

Elektrik 150
Doğalgaz 191
Cep tel ortak tarife 90
Su 40

Evim ara kat, yalıtım var ve size de tavsiye ederim termostat alın ben çok görüyorum faydasını. Tişörtle oturuyoruz gelen rakama bakın.
ay çok iyiymiş biz aylık 600e donuyoruz. Kombi. galiba alt kat üst kat sadece kullandıkları yerleri ve günün belirli bir süresi yakıyor. Bu mesajı 2 yorganin altında sıcak suya sarılmış olarak yazıyorum.

Bunlar hep tercih ve öncelik meselesi. İş yerinden bir arkadaşım var. Karı koca gelirleri bizimkiyle aynı sayılır. Evleri yok, orta halli bir arabaları var. Çocuk yok. Bu arkadaş biz haftada 3 gün iş çıkışı bir yerlere gidiyor olsak o 2 haftada 1 gelirdi. Ev alayım diye bir derdi asla yoktu. Haybeye para harcadığını hiç görmedim. Ama hiç yoktan her sene en az 2-3 yurtdışı seyahati yaparlardı. Öncelikleri buydu çünkü. Hayalleri ev sahibi olmak, her şeyi almak, her hafta dışarda yemek değil, dünyayı gezmekti. Yurtiçinde restoranlara para vereceğine o yurtdışındaki yerlerde yiyordu. Bu ne kadar kazandığından çok öncelik meselesi dediğim gibi. Her şeyi aynı anda yapamıyoruz maalesef. Zaman yetmiyor bir kere. Şimdi düşününce ev kiranız yok, 10 bin gelir evet çok değil ama az da değil. Eğer hayaliniz yurtdışıysa ona odaklanın. Ne bileyim senede 2 kez ayakkabı alıyorsanız almayın. Elzem olmayan harcaları kısın. Görmek istediğiniz ülkeye dair bir bütçe çıkartın ve onun için para biriktirin. Bizim evimiz yok kiradayız. Maaşlarımızdan başka gelirimiz yok. Ama 3 ülke gezdik evlendiğimizden beri. Ama daha eşimle lüks bir yurtiçi tatili yapmadık mesela, ya da orta halli arabamızı değiştirme şansımız varken değiştirmedik. Bebeğimiz olacak mesela, gidip de en pahalı arabayı almadım alabilirdim ama almadım. Gibi gibi basit örnekler belki ama inanın temel ihtiyaçları hallettikten sonra kısılacak bir yer illa bulunuyor. Siz 3 bin lirayla ay sonunu getirmeye çalışan bir aile değilsiniz, öyle olsanız bu verdiğim örneklere ne diyosun kardeşim diyebilirdiniz tabi ama dediğiniz gibi ortalamanın üstünde bir ailesiniz. Borcunuz da yok diye tahmin ediyorum. Özetle imkansız değil bence. ☺️

Ne diyebilirim ki; haklısınız.

Bence 18 senedir calisan birinin + muhendis esinin kazancinin toplam 2000 dolardan az olmasi ulkemizin icinde bulundugu korkunc vaziyetten oturudur...

Ben bir ara ekonomiye degil ama herkesin hapiste olmasina, insan haklarinin olmamasina filan kafayi takmistim. Bir de turkiye yine iyi. Inanmasi guc ama daha kotu cografyalar da var. Her gun kotunun kotusunu goruyorum. Insanlar universite okumus. Bes on on bes senelerini igrenc kosullarda kamplarda harciyorlar. Iskence. Olum. Yani hayat adil degil ya. Bende de surekli sucluluk var. Insanlar aci cekerken ben yeteri kadar bedel odemiyorum diye. Ve asiri bir gelecek kaygisi var bende de.

Ama bu ulke ve dunyanin gelecegini dusunmek ve endiselenmek dipsiz bir kuyu ya. Benim cozumum dusunmemek. Valla. Bence siz de "ama insanca yasamak hakkim diil mi nolcak bu memleketin hali neden battik" (e haklisiniz aslinda da) dusuncelerine biraz ara verin size iyi gelmiyor. Baska kucuk bir dunya kurmak lazim daha kisisel...

Ben aski memnu, iste benim stilim filan izliyorum sex and the city izliyorum. Yasayamadigimiz hayatlari seviyorum. 😅

Back
X