- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
- 198
- Konu Sahibi meredithgrey
Davet edersin diye belkiBeni bu konuya taglemenin amacı nedir konu sahibesi malum bende euro var, Avrupada da o yerlerin hepsine gittim hacı cavcav canıma değsin şişelerrrr mi yazayım![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Davet edersin diye belkiBeni bu konuya taglemenin amacı nedir konu sahibesi malum bende euro var, Avrupada da o yerlerin hepsine gittim hacı cavcav canıma değsin şişelerrrr mi yazayım![]()
Mesela yemek yaptrmıyorsanız ve dışarda ihtiyaç duyulan ütü yoksa temizlikçiyi haftada 1 veya 2 YE düşürebilirsiniz. Çocuk yoksa çok kirlenmez ev ve haftada 1 2 yeter benceMesela bu ay :
3900 Eş KK
2000 Benim KK
1000 Esnek
500 Faturalar
500 Aylık Temizlikçi
Mutfak vs. masraflar karttan
8000 etti sahiden ama şu var bu rakama bu ay ulaştık, eşim altı ay işsizlik ödeneği aldı. Annesine normalde 1500 veriyorduk ev kredisine destek ama vermiyoruz şimdilik. İnsanların anlamlandıramadığı ve benim de yanlış anlattığım bu oldu sanırım.![]()
Mesela yemek yaptrmıyorsanız ve dışarda ihtiyaç duyulan ütü yoksa temizlikçiyi haftada 1 veya 2 YE düşürebilirsiniz. Çocuk yoksa çok kirlenmez ev ve haftada 1 2 yeter bence
Bugün dedigim havayollarindan Temmuz ayi icin uygun fiyata ucak bileti bulduk ve aldik.Bugün son gün bilet alımı icinyazmistim bir önceki mesajimda. Dönüşü de schengenle gecis serbest oldugu icin farkli bir Avrupa sehrinden aldik.Pandemi nin patlama yapmadigi ülkelerden.Sonrasinda uygun fiyata temiz otel veya hostel bakıcaz Biz de kari koca sizin kadar kazaniyoruz.Iki cocuk var ayrica.
Merhaba ben 1.5 yıldır evliyim. Bizim de ortalama aylık 10.000 gelirimiz var. Aylık 5000 tl biriktiriyorum ortalama olarak da 4000 4500 giderimiz var. 1500 kira 300 faturalar 1300 mutfak yol 100tl ayda 3 4 kere dışarda yeme vs. Açıkçası nasıl birikim yapamadığınız anlayamadım ? Çocuğunuz da yok benim de yok henüz. Bence birikim yapmayı bilmediğiniz için yapamıyorsunuz yoksa 10.000tl ile yapılamayacağı için değil. Birde yanlış anlamadıysam kira ödemiyorsunuz?Öncelikle iyi seneler diliyorum, 2021 giden seneyi aratmadan, sağlık ve mutlulukla gelsin.
Uzun olabilir, özür dilerim şimdiden
Tanımayanlar için kısaca kendimi anlatayım ;
42 yaşımdayım, altı sene evvel ikinci evliliğimi yaptım. Mutlu bir evliliğim ve üç kedim var, evimde çok huzurluyum. Ama mutlu muyum işte ondan emin değilim. Yapmak istediğim çok şey var mesela yurtdışına hiç çıkmadım. 80 kuşağıyım, bizim dönemde yurtdışını bırak aileyle bile tatil yapılmazdı. Devam edeyim ; büyük ailevi problemlerle büyüdüm, babamdan kaynaklanıyordu biraz da annemden. Ve ilk evliliğimi çok erken bir yaşta yaptım. Sonrası zor bela cehennem gibi geçen üç sene, boşanma, anneye kıyamayarak ve o dönem yalnızlıktan korkarak baba evine dönüş, yine eskisinden daha büyük (boşandığım için) ailevi problemler, hakaretler, üç sene kendimi ispat için mücadele etmem ve sonra eşimle tanışmam ve ikinci hayat. Bu arbedede yurtdışını hiç düşünemedim, hayallerim eşimle tanıştıktan sonra şekillenmeye başladı, ilk kez karışılıksız sevilince kendimi ve ne istediğimi fark ettim, kendimi sevmeye başladım, değer verdim, gerçek Vive ile tanıştım. Hiç hayal kurmadım 40’ıma kadar inanır mısınız?
Ama şu an hayallerimin hiçbirinin olmayacağı gerçeği beni çok üzüyor. Eşimin annesine ait evde oturuyoruz, bu yaz tadilat yaptırdık. Aracımız var, eşimin pandemiden ötürü az kira alsak da bir ofisi var, evimize 10.000 civarı giriyor ama yetmiyor. Eşim pandemide bir süre işsiz kaldı o dönem kartlara yüklendiğimizden aldığımız kart gidiyor nakit kalmıyor sonra haydi başa. Aysonu bayağı bayağı kriz oluyor hatta. Ve ben boğuluyorum. Değil yurtdışına gitmek, yasak olmasa İzmir’e gidecek durumumuz olmuyor. Yazın üç gün Ayvalık yaptık üç ayda düzelmedi bütçemiz, herşey ateş pahası çünkü. Benim ailemin yazlık bir muhitte evi var, bildiğiniz gibi Datçada da bir ev var yazlık. (Yazın konu açmıştım) ailelerden bize kalacak bir dünya şey var ama konu bu değil konu benim hayallerimin imkansızlığı. Biliyorum ki TR ortalamasının üzerindeyiz ama olmayalım mı eşim mühendis ben 18 senedir çalışıyorum üniversite mezunuyum ki bence az bile!
Bu sene kimseye hediye alamadım, anneme çiçek gönderemedim, eşime bir şey alamadım, evi süsleyemedim sönük, sessiz, mutsuz girdim yeni yıla. İnşallah dün geceki gibi geçmez tüm sene.
Çok mu geç herşey için @Mune sen de yaz ne olurHayattan ümidi kestikçe sağlığım kötüleşiyor , kendime bakmıyorum, ot gibi yaşıyorum. O ülkeleri görüp, hayalimdeki o Urla’daki evi alabilir miyim sizce? Ne olur beni kendime getirin ama kırıp dökmeden.
@GangstaWalk
@darkmore
@MissCherryBlossom![]()
Ayda iki geliyor temizlikçi, her gün gelmiyor.
Hiç baska alışverş icin kenara koymuyormusinuz mesela kıyafet mesela evde eksik olan bir eşya vb.. 100 tl nasıl yetiyor 3 4 kere dışarda yemeğe.. biz 2 ay önce bir kere balık lokantasına gittik 50 den fazla tuttu..Merhaba ben 1.5 yıldır evliyim. Bizim de ortalama aylık 10.000 gelirimiz var. Aylık 5000 tl biriktiriyorum ortalama olarak da 4000 4500 giderimiz var. 1500 kira 300 faturalar 1300 mutfak yol 100tl ayda 3 4 kere dışarda yeme vs. Açıkçası nasıl birikim yapamadığınız anlayamadım ? Çocuğunuz da yok benim de yok henüz. Bence birikim yapmayı bilmediğiniz için yapamıyorsunuz yoksa 10.000tl ile yapılamayacağı için değil. Birde yanlış anlamadıysam kira ödemiyorsunuz?
Robot süpürgen var mı? Yoksa edinsen çok rahat edersin, kediler yüzünden sık süpürülüyordur zaten sizin ev, yoksa iki kişi fazla batırmaz ki. 3000 tlye moplu olanları var xiaominin, ayda 500 temizlikçiye veriyosan birkaç ayda amorti eder yani kendini. Ayda bir yarım gün camlara derin temizliğe çağırırsın. Ben de yakın zamanda aldım, düzenli gelen temizlikçim hamilelik nedeniyle bıraktı koronada da kimseye güvenemedim mecburiyettendi ama pek bişey beklememiştim, şaşırttı beni böyle bir rahatlık yok.Ayda iki geliyor temizlikçi, her gün gelmiyor.
100tl akbil parasıHiç baska alışverş icin kenara koymuyormusinuz mesela kıyafet mesela evde eksik olan bir eşya vb.. 100 tl nasıl yetiyor 3 4 kere dışarda yemeğe.. biz 2 ay önce bir kere balık lokantasına gittik 50 den fazla tuttu..
Çok kiyafetim var dolabımda sığmıyor yoksa ihtiyacım olduğunda alıyorum tabi ama her ay değil onun için sabit giderlere saymıyorum. Örneğin geçen ay eşim 2 3 parça kiyafet aldı 400tl civarı tuttu benim ihtiyacım yokti yazin eksiklerimi almıştım bu sebeple bir şey almadımHiç baska alışverş icin kenara koymuyormusinuz mesela kıyafet mesela evde eksik olan bir eşya vb.. 100 tl nasıl yetiyor 3 4 kere dışarda yemeğe.. biz 2 ay önce bir kere balık lokantasına gittik 50 den fazla tuttu..
300 faturalar mı?Merhaba ben 1.5 yıldır evliyim. Bizim de ortalama aylık 10.000 gelirimiz var. Aylık 5000 tl biriktiriyorum ortalama olarak da 4000 4500 giderimiz var. 1500 kira 300 faturalar 1300 mutfak yol 100tl ayda 3 4 kere dışarda yeme vs. Açıkçası nasıl birikim yapamadığınız anlayamadım ? Çocuğunuz da yok benim de yok henüz. Bence birikim yapmayı bilmediğiniz için yapamıyorsunuz yoksa 10.000tl ile yapılamayacağı için değil. Birde yanlış anlamadıysam kira ödemiyorsunuz?
Su bize 60 civarı geliyor Doğalgaz kışın 200 en fazla geçen sene elektrik de 70. Interneti faturalar arasina saymadım 85. Eşimin telefon aboneliği 60 TL benimki 30 TL. Evden çalıştığım için dişarda çok lazim olmuyor. Yani tek tek hepsini saymadım ama ortalama 3800 4000tl harcıyoruz onu belirttim300 faturalar mı?
elektrik, su, sıcak su, apartman aidatı, ısınma/doğalgaz/mutfak tüpü, internet, cep telefonları 300 TL mi geliyor sizin?
sadece doğalgaz faturası 300 TL geliyor kış olan yerlerde, kış olmayan yerlerde de klima sebebiyle elektrik öyle geliyor. en kötü 100 lira normal elektrik, en kötü 50 lira su, 30-40 lira aidat, 100 lira telefon/internet en asgari şekilde geliyor. Şu kış gününde 600-700 liradan aşağı faturası gelen ya evde hiç yemek yapmıyordur, sadece yatmadan yatmaya eve geliyordur, ya tüm kışı battaniye altında geçiriyordur ya da dağdan kaçak odun sanayiden atık yağ lastik vs. alıp getirip yakıyordur.
Su bize 60 civarı geliyor Doğalgaz kışın 200 en fazla geçen sene elektrik de 70. Interneti faturalar arasina saymadım 85. Eşimin telefon aboneliği 60 TL benimki 30 TL. Evden çalıştığım için dişarda çok lazim olmuyor. Yani tek tek hepsini saymadım ama ortalama 3800 4000tl harcıyoruz o
Aidati kirayla saydım 35 TL. Evimiz 130 m2. Oturma odası ve salon var. Salon 30m2 kışın oturma odasında oturuyoruz sadece misafir olunca salonu yakıyoruz. Yatak odası ve banyo da yanıyor. Mutfak yemek pişince ısınıyor. Çocuğum olduğunda elbette bütün evi yakarım300 faturalar mı?
elektrik, su, sıcak su, apartman aidatı, ısınma/doğalgaz/mutfak tüpü, internet, cep telefonları 300 TL mi geliyor sizin?
sadece doğalgaz faturası 300 TL geliyor kış olan yerlerde, kış olmayan yerlerde de klima sebebiyle elektrik öyle geliyor. en kötü 100 lira normal elektrik, en kötü 50 lira su, 30-40 lira aidat, 100 lira telefon/internet en asgari şekilde geliyor. Şu kış gününde 600-700 liradan aşağı faturası gelen ya evde hiç yemek yapmıyordur, sadece yatmadan yatmaya eve geliyordur, ya tüm kışı battaniye altında geçiriyordur ya da dağdan kaçak odun sanayiden atık yağ lastik vs. alıp getirip yakıyordur.
Bu arada ayda 27 gün yemek pişiriyorumdur buny da belirteyim ama evet komşuların elektrik faturasını 200tl görünce bende bizimkine şaşırıyorum ama inanın 1.5 sene evliyim en fazla 70 TL civarı geldi hepAidati kirayla saydım 35 TL. Evimiz 130 m2. Oturma odası ve salon var. Salon 30m2 kışın oturma odasında oturuyoruz sadece misafir olunca salonu yakıyoruz. Yatak odası ve banyo da yanıyor. Mutfak yemek pişince ısınıyor. Çocuğum olduğunda elbette bütün evi yakarım
Su bize 60 civarı geliyor Doğalgaz kışın 200 en fazla geçen sene elektrik de 70. Interneti faturalar arasina saymadım 85. Eşimin telefon aboneliği 60 TL benimki 30 TL. Evden çalıştığım için dişarda çok lazim olmuyor. Yani tek tek hepsini saymadım ama ortalama 3800 4000tl harcıyoruz onu belirttim![]()
Tabiki onlar da fatura. Ama benim kastım su doğalgaz ve elektrikti. Telefon ve internet ile hesaplayacak olsam hemen hesaplıyorum toplam 560 yapıyor. Ben telefonu ve interneti ayrı hesaplanmıştır bunun için 300 demiştim. Diğer sorularınıza gelince evet kuaföre senede 3 kere gidiyorum ortalama ama aylık bir gider olmadığı için burada hesaplamadim. Ama tabiki her ay ekstra harcamamız oluyor ortalama 200tl bandında geçen ay mesela file torba aldım plastik yığınına son vermek için, öğrencilerim için eğitici oyun aldım.yani
"Su bize 60 civarı geliyor Doğalgaz kışın 200 en fazla geçen sene elektrik de 70."
dediğiniz kısmı tek başına zaten 330 yapıyor, farkındaysanız o da geçen sene öyleymiş daha bu sene kış gelmedi, bakalım bir de kış olursa ne olacak faturalar?
daha aidatı interneti telefonu vs. saymamışsınız (neden, onlar fatura değil mi?)
onları saysanız zaten şu haliyle bile 500'den fazla sizin faturanız.
sizin apartman temizliği, damacana su alma, tamirat, kuaför, bakım vs. işleriniz olmuyor mu onlara para ödemiyor musunuz?
bir de arabanız olmuş olsaydı bir 500-600 de ona harcayacaktınız.
Ben demiyorum ki 10 bin alıyorsanız birikim yapamazsınız tabii ki yaparsınız, ben kat kat fazlasını kazanıp ben de ancak o kadar harcıyorum. Konu sahibini de harcama yönetimi konusunda zayıf buluyorum onu zaten 4069082084 kişi yazdı.
Ama siz de abarttınız yani. kast ettiğim şey: matematik diye bir şey var. hepimizi iyi kötü matematiği biliyoruz. 300 faturalar derseniz burada isyan çıkar. çünkü mümkün değil!
bu konular görecelidirBu arada ayda 27 gün yemek pişiriyorumdur buny da belirteyim ama evet komşuların elektrik faturasını 200tl görünce bende bizimkine şaşırıyorum ama inanın 1.5 sene evliyim en fazla 70 TL civarı geldi hep
Ben sadece eşimin gömleklerini pantolonlarını ve dış kıyafetimi ütülerim evde giydiğim t-shirt u ütülemem sebebi de böyle bir alışkanlığımın olmaması (annemin evinde de böyleydim). Anlayacağınız ütü çok az çalışıyor belki haftada 1. Saç kurulmasına gelince kendimi bilelim bileli hiç kullanmadım hep kendiliğinden kurur saçlarım ince 10 dk da kurur. Ama mesela kettle u günde en az 2 3 kere çalıştırıyorum. Şimdi siz yazınca anladım neden elektrik faturamın komşularıma göre az geldiğinibu konular görecelidir
benim belime kadar saçım var ama 2 saat banyoda kalmam asla saç kurutma makinesi fön makinesi maşa vs kullanmam
neredeyse hiç ütü yapmam -özel günler için vs. hariç, ütü istemeyecek şeyler giyiyorum, gömleklerimi filan da yaz ve kış toptan 1 kere ütüleyip kaldırıyorum dolaplarım geniş, kırışmıyor vs vs vs (o kadar çok kıyafet var ki 2. kere ütüleyecek kadar giymiyorum bile).
Ama bunu fatura gelmesin diye bir düşünceyle yapmıyorum ben. zaten evlerdeyiz ne giyeceğim, ütülü pantolonla mı çalışayım evde? (ben pandemiden önce de evden çalışıyordum).
oysa işe giden, üniforma giyen, resmi kıyafet giyen vs. insanlar her gün makine çalıştırabilir. çocuğu olan mecbur pasta börek yapıyor evde aktivite diye tepsi tepsi kurabiye yaptı insanlar.
yoğun çalışan insanın acilen sabah ütüleyip çıkması gerekebilir. saçını başını toplaması şekil vermesi gerekebilir. mesela kurutma makinesi kullanıyor çoğu insan. özellikle fırın, ütü, kurutma makinesi gibi şeyler çok elektrik yakar.
ayrıca siz yeni evliymişsiniz sanyorum en fazla 30 yaşındasınız
buradaki insanlar 40+ (ben de 40'a yakınım ve 20 senedir iş hayatım var).
biz artık yorulmuş bıkmış oluyoruz bazı şeylerden. ben de 3 senelik mezunken 5 senelik iş hayatım varken uça uça yapıyordum çoğu şeyi..şimdi enerjimin bir kısmını kendime ayırmak zorundayım. yoksa daha 60-65 yaşına kadar nasıl çalışırım?
kısacası "ben sizi anlamıyorum" demeden biraz bakmak lazım insanların hikayelerine diye düşünüyorum.