HERSEY ICIN COKMU GEC ARTIK.. Yas 29 :(((((

Hayatınızı buna endekslediğiniz için mutsuzsunuz.Hayat bir eşten,çeyizden ibaret değil.Özgürleşmenin yolu da evlilik değil. Aksine evlilik daha ağır.Başka bir insanın sorumluluğunu da alıyorsunuz.Daha 21 yaşındayken siz, kısmetten evlilikten bahseden akraba kızlarının akli melekelerinden şüphe eder,terslerdim ben olsam.Bir kadın 29 yaşında da olsa 59 yaşında da olsa parmağına yüzük takacak adam bulunur.Önemli olan niteliği.Neye göre geç kaldınız ben anlamadım.Kendi bireysel/manevi doygunluğunuza ulaştınız mı? Gençliğinizin tadını çıkardınız mı? Hayatınızı zenginleştirmek için ne yapıyorsunuz? Hayat oku,evlen,çocuk yap,öl demek mi sizin için? Akışına bırakın,olacaksa olur zaten.Serzenişte bulunmak yersiz.

Son düzenleme:

hayatını buna endekslediğini hangi cümleden çıkardınız çok merak ettim insanın hayatında eksik olan yada canını yakan ne varsa odur onun için o önemli olan.

siz saydıklarınızı yaptınızmı merak ettim sadece

Tessekkur ederim.. Keske bende 26 olsaydim su an. Yillar gectikce ki zaman gercekten cabuk geciyomus insan umudunu kaybediyo

yaşının kıymetini bil, bikaç yıl sonrada keşke 29 olsaydım diyceksin. yaş konusuna gelince 27 siinden sonra insanın yüzünde yaşlanma belirtileri oluşmaya başlıyor evet. ama çoook tanıdığım var 32-32 sinde evlenen geç deil yani senin için. bir tek yaş kriterin yükselmiş olacak yani 30 yaşı deilde 34 yaş civarı bir erkekler tanıştırılma şansın var...
Kısmet.

Çeyizleri eskimiş,özgürleşmek istiyormuş falan..Bir daha tane tane okuyun,anlarsınız.Ehh beni merak ettiyseniz,psikoloji okuyorum,yüksek lisans yapacağım,Avrupa turuna çıkmayı düşünüyorum,dans kursuna gidiyorum,çeviri yapıyorum,takı tasarlıyorum,arkadaşlarımla sabahlıyorum...Bitmedi.Daha yapacağım çok şey var.Kendi manevi doygunluğuma ulaşmadım henüz.Evlenmiş olmak için evlenmeyeceğim.Kendisine de zaten akışına bırakın,olacaksa olur dedim,otur da derdine yan demedim.Üzülebilir tabii,ama hayat bu,belli olmaz,aniden aşık olmuş bakarsınız.Kendine boştan yere eziyet etmesin bunu demeye çalışıyorum.

şu dans kursunu bende hep istemişimdir ama çok çekindim nedense yahu, bu yaşta ne işin var dedim kendi kendime

Konu sahibine gelince bence 29 geç bir yaş değil ve sanırım bunu takıntı haline getirdiğiniz için olmuyor.
Benim merak ettiğim bir sosyal aktiviteniz var mı? veya geçmişteki ilişkileriniz nasıldı genel olarak?
Belki davranışlarınızdan kaynaklı olabilir diye düşündüm bir an.
Bu konularda aceleci davranıyorsanız eğer, karşı tarafı soğutuyor olabilirsiniz belkide.

canım hiç moralini bozma.benim arkadaşlarım hep erken evlendi.ben çok güzeldim.şimdi çok kilo aldım güzelliğimde bozuldu.ben niye yalnızım neden evlenemiyorum derdim.üzülürdüm.hepsi boş.umutsuzluğa düşmüştüm.kendimi işime verdim.hiç evliliği düşünmediğim bir zamanda iş yerimde eşimle tanıştım 3 ay sonrada evlendik.30 yaşında evlendim.birazda çok seçici olmamak lazım galiba.şimdi 35 yaşındayım....

bu dünyada herkezin bir kısmeti var kimse eşsiz kalmaz elinle geri tepersen o başka tabi
azcık sabır gerekiyor

Çekinecek hiçbir şey yok.Grupta en yaşlı kişi 45 yaşında 1 kızı olan bir kadın.Hep kendimizi geri çekmekten kaybediyoruz.Halbuki o an herkes kendiyle ilgilendiği için,Misscoffee adım mı kaçırdı,komik mi yapıyor diye bakmıyor Kazulet duruşum düzeldi

Son düzenleme:

Evet kızıyorum.Henüz 29 yaşında,çeyiz yaparak günlerini geçiren,tek hedefi koca olan gencecik insanları görünce kızıyorum.

Herkezin yasam tarzlari imkanlari farkkidir bunuda unutmayin.. Eger o dediklerinizi yapiyosaniz belli basli imkanlardan dolayi sahipsiniz... Insanin oturdugu yer cevre aile yapisi cogu seye imkan vemiyo bazen.. Insan istedigi herseyi yapamiyo.. Psikoloji okuyan biri olarak bunuda anlarsiniz sanirim

Evlilik hayatın merkezi değil

Özgürleşmek hiç değil, aksine ağır sorumlulukları ve bağlılıkları olan bir kurum

Çok geçsin, hayatta her şeyin bir zamanı var, boşa kederleniyorsun

Yaşamak evlilikten başka bir şey, gözlerini aç ; çalışmak, var olmak, önce kendine yetmektir yaşamak

Ve tabi herkesin bir alın yazısı var bunu hiç unutmamak lazım. Ama evlenince herkesin kendi hayatını yaşamadığını bu sitede biraz dolaşırsan fark edeceksin. Aileler, çocuklar, geçim bir sürü sorumluluk. Çeyizlerini kullanmaktan, evini ayırıp bir yaşam alanı oluşturmaktan başka bir şey evlilik. Yaşım 37 oluyor ve ben bile bu yaşta senin gibi düşünmüyorum, çeyizlerini dağıt gitsin, ihtiyacı olanlara ver, hayır yap ve Allah'tan senin için hayırlı olanı iste. Silkelen odanın dışına çık, gün her gün yeniden doğuyorsa hiç bir şey için geç değildir

Bence yuva kurmayı istemek yadırganacak bir durum değil.

Kimisi bireysel olarak hayatını yaşamaktan mutlu olur, kimisi bunu bir yalnızlık olarak görür bir yuva kurup yavrularıyla yaşama düşüncesinden mutlu olur, kendi mutluluk fikrimizi başkalarına dayatmamıza gerek yok.

Artı, bekarlığında evliliğinde farklı farklı güzellikleri ve sıkıntıları var, hiçbiri %100 mutluluk sağlamaz. İkisini de yaşamış biri olarak söylüyorum bunu.

Başlığa atfen, "herşey için çok geç değil" demek istiyorum çevremdeki örneklere bakarak.. Akrabalarımdan iki bayan 33 ve 35inde evlendiler şuan birinin 2 birinin 3 çocuğu var, eşleri beklediklerine değecek kadar iyi ve donanımlı insanlar çok şükür mutlular.. Ümidinizi canlı tutmanıza vesile olur düşüncesiyle paylaştım..

Son düzenleme:

Cok tesekkur ederim bu guzel yorumun icin

güzelliğin neden gitsin ki, kadınların güzelliğinin doruk noktası 30lu yaşlarmış zaten. henüz doruk noktana bile ulaşmamışsın :)
evlenmek için evlenilmez zaten. kötü ve travmalarla dolu bir evlilik geçirmektense geç evlenmek en iyisi. ki bence yaşın normal yani. benim kuzenim 32 yaşında evlendi, bebeği falan var çok da mutlular. hem olgun olduğu için herşeyi yerli yerinde yapıyor. mantıklıca

28 yaşına gelmiş birininde artık evlenmek,aşık olmak sevilmek istemesininde normal olduğnu düşünüyorum ben bunda eleştirilcek bir şey bulmuyorum.Ama bunu çeyizlerimi kullanmak istiyorum ,özgürlük istiyorum falan diye düşünme..
Tatlım bende eşimle 28 yaşında tanıştım,30 yaşında evlendim.Bende ,gencim, güzelim, okudum. kariyerimde vardı ama neden istediğim gibi biri olmuyor diyordum ki eşimle tanıştım.Beni gerçekten çook sevdiğine emin olduğum kişi idi ve inan ilk flörtümdü ve evlendik işte.
Yani sabır ,dua ve kısmet canım. inşallah sende karşılaşacaksın bu süreçte ...

bir kere çok negatifsin.

elbette evlenmek isteyeceksin. her kızın hayallerinde var bu. ama sen drama çevirmişsin hayatını..
bir kere hiç sevilmedim diyorsun.. ortamın oldu mu biriyle sevgiyi paylaşmak için? sevgi anlayışın ne ki sevilmedim diyorsun..
çeyizlerinin eskime olayına gelince... zaman hızlı tüketiyor artık eşyaları. bu sene moda olan şeyler sene olmuyor maalesef. bu da senin evlenmemenle alakalı bir şey değil..
o zaman modası geçmeyecek klasik şeyleri yapacaksın uzun yıllar kullanmak istiyorsan ki benim tarzım değil bu tür şeyler..
en önemlisi de Allah'ın yazdığı bir vakit var. buna inanırsan hayatın daha pozitif olacak emin ol.

Belcika :)) sekerim

Hayati dunden degil, bugunden yakalayacaksin. Olmadi, yapamadim , evlenemedim yok. Yurt disinda evlenmek daha zor evet ama zaten tek amacin evlilik olmasin. Biraz rahatla , biraz kafani baska seylere yonlendir, biraz pozitif dusun. Sevdigin bir hobiye yonel. Kiminle ne zaman, nasil karsilacagini bilemezsin.

Hayirlisini dile.

Son düzenleme:

Doğru,anliyorum sizi ama sizin de kendinize göre yapacak şeyleriniz mutlaka vardır.Hani bazen çok istediğimiz bir şey olmaz ya,siz de hep bunu düşünüp kendinizi mutsuz etmeyin.Elbet bir gün olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…