Herseyi içime atıyorum

medidxx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
38
64
88
40
Merhaba arkadaşlar 36 yaşındayım 11 yıllık evliyim 8 yaşında kızım var sorunum sürekli sorunları içime atıyorum anlatamıyorum kafamda kuruyorum uyuyamıyorum hep bir yere kadar konuşabiliyorum herseyi mi anlatamıyorum annem benden habersiz evi satıp parayı kardeşime vermiş araba borcu vardı onu kapattı benim 2 yıl sonra haberim oldu kavga ettim ağladım bir süre gorüşmedim ama kimseye anlatamadım eşime bile 1 ay geçtikten sonra soyleyebildim. Eşimle ilgili sorunlarım oluyor ama kimseye anlatamıyorum maddi sıkıntı çekiyoruz asla paylaşamıyorum hersey yolundaymış gibi yapıyorum içime atıyorum ama yoruluyorum artık ne yapmam lazım yardım edin akıl verin

Bence insanlara anlatmak zorunda değilsiniz hayatınızdaki şeyleri
Bunun yerine bir günlük tutmanız ya da burada taninmadiginiz için buraya dokmeniz daha mantıklı olur
Tepki verebiliyorsunuz anladığım kadarıyla.
Tepki vermeyip her şeyi içine dokseniz o daha kötü
Annenize kizginliginizi belli edebilmissiniz sonuçta
Onun dışında kimseye birşey anlatmamak gerçekten daha hayırlı gibi geliyor bana
Kendi hayatımda bunu çok tecrübe ettim
Artık kimseye bir şey anlatmıyor sadece günlük tutuyorum

Eşinizle ilgili olanları ve maddi sorunlarınızı çok yakın değilse zaten kimseye anlatmayın. Çoğu insan başkalarının hayatlarındaki olumsuzluklarla besleniyor ve size karşı kullanmaya yer arıyor.

Ailenizle ilgili olanları ise kesinlikle içinize atmayın. Üzülecekse karşı taraf üzülsün. Konuşmak çözüm olmasa bile en azından rahatlarsınız içinizde kalmaz. Onlar sizi düşünmüyorsa siz de düşünmeyin.

Eşinizle konuşamamanız bence sorun. Bu konunun üzerine gidin. Neden her şey yolunda gibi davranıp sorunların üstünü örtüyorsunuz.

Arkadaş edinmeye çalışın. En azından sohbet edip, günlük ufak tefek şeylerden konuşup rahatlarsınız. Hiçbir şey çözümsüz değil.:KK51:

Anlatmayın zaten herkese. Eşinizle paylaşın veya kardeşinizle aranızdaki ilişki iyiyse ona anlatın. El elin derdini kafasını kaşıyarak dinler.
Kimseye anlatamıyorsanız bir uzman desteği alabilirsiniz

Merhaba arkadaşlar 36 yaşındayım 11 yıllık evliyim 8 yaşında kızım var sorunum sürekli sorunları içime atıyorum anlatamıyorum kafamda kuruyorum uyuyamıyorum hep bir yere kadar konuşabiliyorum herseyi mi anlatamıyorum annem benden habersiz evi satıp parayı kardeşime vermiş araba borcu vardı onu kapattı benim 2 yıl sonra haberim oldu kavga ettim ağladım bir süre gorüşmedim ama kimseye anlatamadım eşime bile 1 ay geçtikten sonra soyleyebildim. Eşimle ilgili sorunlarım oluyor ama kimseye anlatamıyorum maddi sıkıntı çekiyoruz asla paylaşamıyorum hersey yolundaymış gibi yapıyorum içime atıyorum ama yoruluyorum artık ne yapmam lazım yardım edin akıl verin

hoşgeldin kardeşim gel sarılak, kan kusan kızılcık şerbeti içtim diyenler derneği olarak.
buraya bile bilinmesini istemediğim önemli sorunlarımı yazmıyorum.

Tepkinizi size zarar veren kisilere kibarca gösterin ve icinize atmayin. Karsi taraf yanlisinin farkinda olmayabilir siz sessiz kaldiginiz sürece. Derdinizi dert yasadiginiz insanlara söyleyin zaten ben baskasiyla problemlerimi kendilerine soylerim bana da oyle davranilsin isterim. Baskasina anlatinca da elime bisey gecmeyecek o insan icin zaman kaybetmis olacagim degmez yani. Akliniza takilan herseyi sorunun kaynagiyla paylasin. Dertlerinizi yazin cizin ama bir insana anlatmayin

Yaşadığınız an olumsuzluk yaşadığınız kişiye direkt tepki verin böylelikle birikmez. Türk aile yapısında çok iyi sonuçlar doğurmasa da bu dediğim sizi huzurlu kılar. Çünkü aman nolmuş azıcık çekiver der onu çek bunu çek çek de çek insanı delirtiyorlar ama yapacak birşey yok tepkiyi anlık verin ona göre mesafelenin kendinizi koruyun.

ben sıkıntınızı anlayamadım

zaten bu söylediklerinizi kimseye anlatmayın

eşiniz ile olan sorunu eşiniz ile çözün

anneniz ile olan sorunu anneniz ile

lakin anneniz evi satmış parayı kardeşinize vermiş

olmuş bitmiş bunu kafanıza taksanız da size bir faydası yok ki

eşinizle sorununuzu onunla konuşun

maddi sıkıntılarınızı da gözünüzde büyütmeyin çalışmıyor iseniz çalışın çalışıyor iseniz olanla yetinmek için elinizden geleni yapın

her şey yolundaymış gibi kime yapıyorsunuz mesela

zaten hepimiz öyle yapmıyor muyuz bu hayatta maskelerle yaşamıyor muyuz

bunu dert etmeyin herkese her şeyi anlatmak vs gerçekçi bir istek değil ki anlatsanız da sorununuz çözülmeyecek

yani maddi sıkıntınız olduğunu tüm Türkiye bilse de maddi sıkıntınız ortadan kalkmayacak

Eşinizle konuşun. Eş insanin hayat arkadasidir. Hayatta herseyimizi yasamimizu evimizi esimizle paylaşiriz. O yuzden eşinize anlatjn. Tabi kendinize ankatin demek kolay ama insan kendi sorununu baska birine soylemeyince, onunla paylaşmayinca malesef yurekte birikiyor. Aile dişi kimseye soylemeyin. Benim eşim okul zamanindan ailesinden uzak şehirde yaşadi. Kendisi herşeyi çozer kimseden yardim istemez. Evlendikden sonra da sorunlari kendi çozmeye çalisdigini gordum. Her defasinda bana da anlat dedim. Zamanla herseyi benimle paylaşir oldu. Mesela işte birsey olsa telefonla konusurken de soyle boyle bir durum oldu diye. Anne babasina bile soylemiyor. Onunla hem de en iyi sir arkadaşiyiz. MasaAllah. O yuzden o ortami yaratin paylaşin. Hem kendi psikolojik durumunuz duzelsin diye, hem de evlilikdeki baginizin guclenmesi için

Koskoca evi araba gibi geçici ve sürekli değer kaybeden birşeyle takas etmek annenizle kardeşinizin hatası olmuş onlar oturup üzülsün siz neden üzülüyorsunuz. Evlenmişsiniz kendi evinizin gelirini kendiniz arttırmaya bakın ailenizden birşey beklemeyin o zaman içinize atacak birşeyiniz olmaz. İnsan neyin eksikliğini çok düşünürse o eksikliği hayatında daha çok arttırıyor. Buna çok şahit oldum çok inanıyorum. Eşinize sorunlarınızı uygun bir dille anlatın içinize atmayın umarım anlayacak biridir. Ben de konuşarak pek tartışamam bazen yazıyorum söylemek istediklerimi. İçimden gelirse eşime de okutuyorum bazen de yazıyorum ama okuyunca aman ne saçma şeylere kafa yormuşum diyorum yırtıp atıyorum. Pozitif düşünce konusunu da araştırın derim. Bu forumda da onunla ilgili konu başlıkları var ordan okuyabilirsiniz.

Ben maske takmıyorum. Hiçbirşey yolunda gibi yapmıyorum. Biriyle sorunum varsa halletmeye çalışıyor olmuyorsa o kişiyide o sorunuda olduğu gibi bırakıp... Devam ediyorum. Önce dinler sonra anlatır olmuyorsa çizgiyi çekerim. Eşinize çizgi çekmek sizin için yada annenize bırakıp gitmek değil ona göre durum düzelen kadar mesafeyi ayarlamak demek. Sorun kiminle ise konuşun. İçe atmayı düşmanıma önermem.Bu kirecin makineyi tıkadığı gibi kalbinizi tıkar. Size geri dönüşü ruhsal ve fiziksel hastalıklar en hafifiyle depresyon mutsuzluk olur 🙏Para için ne yapılabilir çalışabilirmisiniz evden yapılan bir iş bulabilirmisiniz bunları düşünün🙏evet katılırım bu devirde kime ne anlattığın önemli. Güvenilecek insanlarda var. Ben mesela birinin sırrı benimle mezara gider. O nedenle niye olmasın sizi dinleyip hiçbirşey yapamasada moral veren bir komşu arkadaş çıkabilir karşınıza. Bir anda değil yavaş yavaş anlatır dener bakarsınız 🙏Bazı insanlar başkasının mutsuzluğundan mutlu olmanın ne kadar zavallıca olduğunu bilecek gelişmişlikte🙏Umarım denk gelirsiniz. Çünkü insanı insan olan anlar en nihayetinde🙏

Merhabalar
Anlatacak olsan bile burada anlatma. Buradaki kadınlar çok acımasız yorum yapabiliyorlar cidden. Tanımadan etmeden çok kolay yargılayabiliyorlar. Siz zaten anlatmayan kafaya takan birsiniz söylediğinize göre buradaki yorumlar sizi daha çok kırabilir..

Back
X