Herşeyi yiyen mükemmel çocuğu nasıl yaptınız?

Patlıcan çocuk beslenmesinde nikotin içeriğinden dolayı önerilen bir besin değil.
Ayrıca mevsimi de değil.
5 aylık bebeğe acı kısırda uygun değil. O an yemiş olması vücuduna uygun olduğu anlamına gelmez.
Sindirim sistemine bir hasar verdiyse çok ileride de ortaya çıkabilir.

2 çocuğum var ikisi de cok istahlidirlar Hatta yakın cevremiz espri amaçlı allah babanıza çok versin der ben bunu suna bagliyorum hiçbir zaman yemek yeyin tabaginizi bitirin vs demedim sofrayi hazirladim isteyen istediği kadar yedi hiç bakmadım bile kim ne kadar yemiş diye bir çok anne kasik elinde cocugun arkasından koşuyor çocuk da kovalandikca kaçmak istiyor

Hangi şehirde yaşıyorsunuz hava durumu nasıl bilmiyorum ama imkan varsa dışarı çıkarın.götürün parka açık havada kendi bırakana kadar oynasın,çayırda çimende koştursun alın bir top uzağa atın alıp gelsin defalarca.
Birkaç saat sonra midesinin gürültüsünü duyarsınız,kendide acıktım der.açık hava yorar acıktırır.yanınıza köfte ekmek alın ayranla,peynirli omlet ekmek meyve suyu alın yada tarhana yada mercimek çorbası alın ekmek doğrayın içine açık havada yedirin.bakın nasıl hoşuna gidecek.siz farkında değilsiniz gibi yedirin.aç ağzını yut hadi bunuda al gibi komutlar vermeden aaa kuşlar ne güzel uçuyor şu köpeği gördünmü vs gibi sohbet edip dikkatini dağıtarak yedirin.eve dönüncede sıcak bir banyo ılık bir bardak ballı süt,güzel bir uyku....oooohh evladınız mutlu siz mutlu...

ha bi de bir şey diyeceğim baslikla ilgili her şeyi yiyen çocuk mükemmel değil vallahi benim büyük oğlan 6 yasinda 30 kg

çok doğru biz de yapardık çocuklar ufakken bunu yesinler diye değil de biz eglenme amaçlı yapardık çok da güzel yerlerdi

ilk oğlum kanepelerde arkasinda koşarak tv izlerken dalarken bir kasik daha yedirmeni derdiyle geçti..
ikinci oğlumda önüne yemeği koydum eline kasigi verdim.kendi ne yediyse yedi yemediyse kaldirdim.diger yemek vaktinde yine aynısı.
suan 5 yaşında halen ayni sisteme devam ediyoruz.
büyük oglumda ise oğlum yesene demekle bitiyor sofrada zaman..
yani merak etmeyin cocuk açlıktan ölmez.rahat olun.sonra ömür boyu devam ediyor alışkanlık olarak.
ayrica bir çocuğun sagliglikli olduğunu gösteren ilk belirti kilosu degil boyudur.
yaşına göre orantili ve ya daha uzun boyu varsa kilosu dengeyi korur.çok uç örneklerden bahsetmiyorum ama çocuğunuz un kilosu yasina göre gayet normal.. saglikla büyütün

Allah vergisi canım. Annelerin bir şey yaptığı yok. Takma kafana şişman çocuğa daha çok üzülüyorsun. ilk çocuğumda öyle zorlardım her sabah pekmez içirirdim .Ye ye ye O zaman çok zayıftı. Ama toplu bir çocuk olsun tombiş tombiş olsun istiyordum. Suan 9 yaşında toplu bir kız çocuğu. Yani öyle aman aman değil hafif toplu. Ama yine de rahatsız oluyorum. Diğer 3 çocuğum çıtı pıtı. Valla en iyisi.
Öğretmenim yıllardır elimden ne öğrenciler geçti. Toplu öğrencilerim hep tombiş ergenliğe girdiler . Ergenlikten sonra daha da kilo alıp şişko oldular. Kızımın da şişman olmasından korkuyorum ve artık yediklerine hep dikkat ediyorum. Yeme demek Ye hadi demekten daha zor. Bırak az yesin çıtı pıtı olsun. İlk aylardaki gibi kilo ne yapsan almaz. Alsa bile iyi bir Şey değil. Her ay bir kilo alsa 26 kilo olur ki bunu istemezsin. Bir yasından sonra yılda 2 kilo almasını öneriyor doktorlar.

Kreşe başlayacak bakalım inşallah orda yemeye başlar
ben hiç inanamıyodum yiyeceğine. Öğretmeni merak etmeyin yer tüm çocuklarda aynı şey oluyo dedi. İlk bir kaç hafta yine yemedi. Sonra yavaş yavaş artmaya başladı yediği miktar ve çeşit. Sizin çocuğunuzda da aynı şey olur umarım

:) :)Müjde,gurme bir kızınız olacak
Bu yemek sorunlarında ailenin yeme alışkanlıklarının önemli olduğunu düşünüyorum.Bir yeğenim küçükken her şeyi yediği halde,aklı ermeye başlayınca,babasının yemediklerini,yememeye başladı.Benim çocuklarımsa, yavaş yavaş sevmediklerinden bile çatal ucuyla tattıra tattıra,çeşitleri epey çoğalttılar.Eşimde pek yemek seçmez.Ama onun sevmediği bir yemeği çocukların tabağına koyma gafletinde bulundum.Babalarının yemediğini ve bıyık altından gülerek onları takip ettiğini anladıkları anda,tatmayı bile reddettiler.Halbuki her evde pişen normal bir yemekti.Bugün olmuş,tadını bilmiyorlar.

Başaranların geneli beslenmeyi bebeklerine/çocuklarına bıraktıklarını söylüyor.

Çocuğun ağzına bir şeyler tıkıştırmak, uçak geliyor falan filan yemekten soğutan şeyler bence.
Ağlata ağlata yemek yedirildiğini çok görmüşüzdür, o yemek midesine girmeyiversin ne olacak.

Bir de iştah diye bir şey var.

Olayın özünde pimpirikli olmamak yatıyor yani.
Ne yerse. Yemeyecekse de kendi kararı.

İnşallah dediklerimi kendim de uygularım :)

Üc yaşindaki cocuk sizinle birlikte öğünleri bekleyebilir .Arada birsey vermeyin .Israr etmeyin .Siz sofraya otururken ona da "Bak bir dahaki yemek vaktine kadar beklersin, sen bilirsin" deyin .Acıkınca yiyecektir .Ama siz sabırlı olun.

Kızım 14 aylık ılk gunden berı herseyı yer
Onun damak tadına saygı duydum en lezzetlı seylerı yapıp gorsellıkle sundum

Mesela omletının saçı maydonozdan burnu havuc gozlerı zeytınden
Haşlama yapıyorsam yumurtasının cıvcıv seklı verıyorum falan

Once kendısıne verıyorum yedıgı kadar yıyor sonra baktım az yemısse oyunla bujac tane bı ona bı bana yıyoruz

Corbada balık yakalamaca oynuyoruz
İştahlı olmasına ragmen yapıyorum bunu
Hıc stres yapmayın zorlamayın uzulmeyın

Sabah omlet portakal suyu veya meyve
Oglen yogurt galeta
Aksam ustu et tavuk balık dan bırı ve salata
Aksam corba pılav veya makarna corba veya bol cesıtlı sebze sote
Gece yatarken süt
Genelde bızım boyle

Kızıma ozel sekersız meyveli tam tahıllı unla kek ve keçi sutu verıyorum bunu sevıyor
Mercımek koftesi dolma falanda yapıyorum ama kızıma ozel sekıllı renklı falan
Şiveydiz pırasa brokolı kerevız havuc bezelye sarımsak bunları dograyıp pısırıp somon balıgıyla verıyorum rengarenk oldugundan sevıyor
Kuru fasulye yakalamaca oynuyorum

Yanı bunları tavsıye edebılırım nacızane
Hıc zorlamayın yıcegı varsa yer
Evde yogurt peynır kendım yapıyorum lezzetı daha guzel oluyor bunlara dıkkat edıyorum
Lezzet ve gorsellık yanı

Ama birde şu var .Ben kuçukken babam zeytin basina para verirdi .Yine de 3 zeytin belki yerdim .Zayif bir çocuktum .Şimdi de kilom normal .Ama cocuklarima hic ısrar etmedim .Biri etcil ,biri sebzeci herseyi yerler .Bende otçulum salata herseyim .Bosverin .Sonra kilo sorunu olmaz .Çok yemek yemenin zekaya bir etkisi yok.Saglıkla da ilgisi yok.

Oğlumu bebekliğinden beri yemek konusunda hiç zorlamadim. Kahvaltıyi canı pek istemez masayı hazirlarim çağırırım bazen iki lokma yer bazen hiç yemez bazı günler gün içinde de pek birşey yemez ama hiç oğlumun arkasından kosturupta şunu ye bunu ye demedim demem de. Aciktigi zaman gelir sofraya oturur yer bazen iki porsiyon yer hatta:) sevmediği yemekler oldugunda önce yemez başka yemek olmadığını birazdan acıkırsa yine bunu yiyeceğini söylerim oturur bir güzel yer:)) çocukların porsiyonları bizim gözümüze az görünüyor ama onların midesi ne kadar ki, doydum dediği anda hiç ısrar etmem hatta genelde tabağına az yemek koyarım yemeği bitirince tekrar istemek hoşuna gidiyor çünkü:)
üstüne gitmeyin acıkan çocuk gelir yer sizin için dayanmak zor olabilir aç kalıyor diye dusunmeyin doğrusu bu. Siz ısrar ettikçe iyice tiksinir herşeyden. Bazen misafirliğe falan gittiğimde ev sahibi ye ye yeee diye o kadar ısrar ediyor ki yiyeceğim varsa da yemiyorum:)) çocukları da öyle düşünmek lazım hiç kimse arkasından koca bir tabakla kosturulmasini istemez herhalde:)))

Niye zorluyorsun ki? Acıkmak doğal bir eylemdir, beden isterse canı isterse yer. Senin bugün bu kadar bu saatte yemek yemen gerekiyor diye bir şey yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…