- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
- Konu Sahibi NickimTam13Harf
-
Patlıcan çocuk beslenmesinde nikotin içeriğinden dolayı önerilen bir besin değil.Kızım 17 aylık çok şükür her şeyi yiyor. Uyanınca mutfağa gidip masanın üzerini karıştırıp ne bulursa yiyor. Dolapları karıştırıp bulduğu sebzeleri yiyor. Hatta dün çiğ patlicanin yarısını isira isira yedi.
Çok şükür. Şunu yapayım da yesin demiyorum çünkü hiç bir şey seçmez.
3 aylıkken ekmek kemirmeye başladı. 4 aylıkken ufak ufak çorba meyve suyu falan az az vermeye başladım. 5 aylıkken çok acı bir kısır yapmıştım iki kaseyi bitirdi. 6-7 aylıkken çin biberi turşusunu kemirmeye başladı. Elinden alınca feryat figan ağlıyordu maalesef hala öyle. Elinden alamıyorum.
Zamanında alistirdim yani ben. Ve hiç aman şunu yapayım da yesin demedim. Acikirsa kendi mammma deyip mutfağa gidip ne bulursa yemeye başlıyor. Ben de hemen bir şeyler hazırlıyorum.
Annelerin hatası bu ; sevdiği şeyleri yapayım yesin....
Hayır.. Acikinca her şeyi yer çocuk. Baştan alıştırmak lazım. Siz ne yapabilirsiniz bilemiyorum.
Kan değerlerine baktırdınız mı?demir eksikliği iştahsızlık yapıyor..
3 yaşına göre 14 kilo fena değil
Kalmaz canım hiç merak etme14 kalacak ama bu gidişle de
çok doğru biz de yapardık çocuklar ufakken bunu yesinler diye değil de biz eglenme amaçlı yapardık çok da güzel yerlerdiHangi şehirde yaşıyorsunuz hava durumu nasıl bilmiyorum ama imkan varsa dışarı çıkarın.götürün parka açık havada kendi bırakana kadar oynasın,çayırda çimende koştursun alın bir top uzağa atın alıp gelsin defalarca.
Birkaç saat sonra midesinin gürültüsünü duyarsınız,kendide acıktım der.açık hava yorar acıktırır.yanınıza köfte ekmek alın ayranla,peynirli omlet ekmek meyve suyu alın yada tarhana yada mercimek çorbası alın ekmek doğrayın içine açık havada yedirin.bakın nasıl hoşuna gidecek.siz farkında değilsiniz gibi yedirin.aç ağzını yut hadi bunuda al gibi komutlar vermeden aaa kuşlar ne güzel uçuyor şu köpeği gördünmü vs gibi sohbet edip dikkatini dağıtarak yedirin.eve dönüncede sıcak bir banyo ılık bir bardak ballı süt,güzel bir uyku....oooohh evladınız mutlu siz mutlu...
ben hiç inanamıyodum yiyeceğine. Öğretmeni merak etmeyin yer tüm çocuklarda aynı şey oluyo dedi. İlk bir kaç hafta yine yemedi. Sonra yavaş yavaş artmaya başladı yediği miktar ve çeşit. Sizin çocuğunuzda da aynı şey olur umarımKreşe başlayacak bakalım inşallah orda yemeye başlar
:) :)Müjde,gurme bir kızınız olacakKızım 17 aylık çok şükür her şeyi yiyor. Uyanınca mutfağa gidip masanın üzerini karıştırıp ne bulursa yiyor. Dolapları karıştırıp bulduğu sebzeleri yiyor. Hatta dün çiğ patlicanin yarısını isira isira yedi.
Çok şükür. Şunu yapayım da yesin demiyorum çünkü hiç bir şey seçmez.
3 aylıkken ekmek kemirmeye başladı. 4 aylıkken ufak ufak çorba meyve suyu falan az az vermeye başladım. 5 aylıkken çok acı bir kısır yapmıştım iki kaseyi bitirdi. 6-7 aylıkken çin biberi turşusunu kemirmeye başladı. Elinden alınca feryat figan ağlıyordu maalesef hala öyle. Elinden alamıyorum.
Zamanında alistirdim yani ben. Ve hiç aman şunu yapayım da yesin demedim. Acikirsa kendi mammma deyip mutfağa gidip ne bulursa yemeye başlıyor. Ben de hemen bir şeyler hazırlıyorum.
Annelerin hatası bu ; sevdiği şeyleri yapayım yesin....
Hayır.. Acikinca her şeyi yer çocuk. Baştan alıştırmak lazım. Siz ne yapabilirsiniz bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?