Herşeyi yiyen mükemmel çocuğu nasıl yaptınız?

Olay genetik bence de. Ben küçükken sebze yemezdim ,yemeklerin suyunu ekmekle yerdim. Fasulye patlıcan ağzıma surmezdim kaldı mı pırasa vs asla yani. Şu an yiyorum ama her şeyi yemem hala.esim çok seçici,zor beğenir.cocujkar da aynı bize benziyor bu konuda.

Kaynım sebze vs çok sever. 2.5yasinda oğlu kıtır kıtır soğan turp yiyor.

Yalnız değilsin, oğlum da 5.5 yaşında kilosu 15. Bazen çok dert ediyorum bazen kendi haline bırakıyorum,sonuç hep ayni
Aslında ben çok dert etmiyorum çok kilolu boylu poslu çocuktan daha az hasta olur çok şükür. ama annem ne zaman ziyarete gelse çocuk Afrikalılar gibi zafiyet geçiriyo gibi hissettiriyo çok üzülüyo ya öyle böyle değil

Sofraya mutlaka beraber oturun yemekleri önüne koyun sunum mümkünse guzel olsun:)bu yemekleri senin icin pisirdim annecigim diyin.siz oturtup yemeginixi yiyin o da yedigi kadar yesin yemiyorsa zorlamayin.hepsinden birer kaşık almasini isteyin, tatsin sadece.damak tadi gelişir zamanla alışır.

Oglum 5 yasinda hala duzelme yok iki kasikdan fazla yemiyor gorumcemin oglu degirmen gibi ogutuyor bende hayranim dogrusu

İstahli cocuk bir nimetdir vallah benim oglum da hic yemez. İstahsiz bir cocugum var yemeyi sevmiyor bana cekmemis

Ek gıdaya blw ile geçtik. Döke saça kendi yedi hep. Şimdi 2 yaşında kaşık çatalla kendini doyurabiliyor. Yemediği dönemler de oldu ama hiç ısrar etmiyorum. Yemeyeceğini anlayınca masadan tabağını alıyorum başka birşey vermiyorum. Bir öğün yemese bişey olmaz diyorum. Sonraki öğün yiyor zaten.

Henüz çocuğum doğmadı ancak uzmanlar yemek için zorlamayın diyorlar. Doktoruyla görüştünüz mü?

2 buçuk yaşında bir oğlum var bebekliğinde her şey yedirdim ıspanak brokoli ne bilim her şey.. Gelin görün ki şu an sadece çorba yiyor tavuk köfte falan ama bşr iki tane yer hemen su ister ve ardında duymaktan nefret ettiğim kelimesi "dodumm".. Ben de baktım böyle olmayacak bir çorba yiyo bari sebzelerin çorbasını yapayım defim şimdilik öyle gidiyor yemeyen çocuk çok zor hakkaten bugün misafirliğe gittim arkadaşımın oğlu kek istedi bizimki de istedi ay nasıl sevindim verdik birer dilim yemeye başladılar bizim oğlan kekin yarısını yiyene kadar arkadaşımın oğlu ikinci dilim keki bitirmek üzereydi ve tabi benim oğlum doddum dedi ve kalktı hüsran yani.. Bu arada arkadaşımın oğlu benim oğlumdan küçük...

7 yaşında ve halen zorla yiyor. Kardeşi ondan iyi yiyor yapı meselesi heralde.

Aynen ben de ikinci cocuguma boyle yaptim
Oyle bikmistim ki. Yersen ye yemezsen sen bilirsin modunda.
Simdi 4 yasinda oglumu hala ben yediriyorum 2 yasinda kizim kendi yiyor.

Kucukken nasil alistirirsaniz oylede gidiyor. Bazi anneler ay bogazina takilir ay dokunur ay yutamaz derken cocuklarin istahini kapatiyorlar.

Ah canim cok zor anliyorum seni benim minik yigenimde oyle butun gin nasil ac kalir bir yavrucak kaliyor iste

Bir tek benim corbalarimdan iciyor oda ekmeksiz ve pure olacak agzina kati bisey gelse ögürup tum yedigini cikariyor annesi artik bitti zavalli

Hicbisey ise yaramadi ne oyun ne baska sey yapılıda bi cocuk kimse yemek yemedigine inanmiyor

Doktorun tek dedigi kendi haline birakin ne isterse o istesin sizden ve verin yesin

Allah kolaylik versin sizede bizede insallah

Marifet gibi anlatmışsınız. 3 aylıkken ekmek, 4 aylıkken çorba meyve suyu, 5 aylıkken acı kısır, 7 aylıkken acı turşu.

İyiki midesini delmediniz çocuğun.

Ayrıca bu olay "bu benim tarzım, benim yaklaşımım, benim anneliğim, bana bu doğru geliyor" gibi bir durum olamaz.

Bebek beslenmesi anneye göreceli kurallarla olmamalı, bilimsel dayanakları var bu işin.

yemeyenıne denk gelmedıgı ıcın kendı maharetıymıs gıbı anlatmıs durmus
valla bu mevsımde patlıcanın evde ne ısı var
bıde acıkınca kendı gıdıp karnının doyuruyomus cok sasırdım pekı yedıgı seylerı yıkayıp mı yıyo

Yapamadım.
Benim kızım 4.5 yaşında hala seçtiği yemediği şeyler var ama eskiye nazaran iyiyiz.
Anaokulunda alıştı birçok şeyi yemeye,o bile zaman aldı baya,ilk zamanlar sadece makarna,pilav yiyordu zaman içerisinde ufak ufak,öğretmenininde yardımıyla yemeye başladı.
Ben asla zorla ağzına yemek tıkan anne olmadım.
Kendi yiyebildiği andan itibaren verdim eline yedi,döktü,saçtı ama kendi yedi. Doydum deyince hadi son 1 ısırık al kaldıralım derim ondan vazgeçemedim,hala kar sayıyorum o bir lokmayı,sanırım psikolojik.
Kahvaltı zaten kabus,peynir yemez,zeytin bu sene okulda yemeye başladı evde yine yemiyor,salatalık ekmek süt bizim için kahvaltı ne pankek,ne omlet ne başka birşey agzına sürmez,okulda arada yiyormuş. Bir kez başka bir öğretmen peynir koymus tabağına ye demiş diye,3 gün okulda kahvaltı yapmayacağım diye inatlaştı. Konuştum nr istiyorsa onu alsın dedim ki açık büfe kahvaltıları,çözüldü.
Evde ceviz,fındık,fıstık,badem bulunduruyorum masasında,onları seviyor bir tek bebekliğinden beri,bende eksik etmiyorum. Geri kalanlar tam bir muamma.
Yemeyen çocuk yemiyor. Siz taklada atsanız,kendinizide yırtsanız yemiyor.
Sevdiği faydalı şeyleri eksik etmeyin,onları yesin bol bol.

Ben doğru yaptığımı biliyorum hanimefendi. 4 aylikken ek gıdaya gecmemizi de sağlık ocağındaki evimiz söyledi. Her şeyden az az vermeye başla dedi. Ekmek de zararlı bir şey değil ayrıca. Zehir veriyormusum gibi yazmışsınız. Çok şükür böyle yaptığım için çocuğum şu anda gayet güzel yemek yiyor. Hiç de mama vermedim. On aylıkken tamamen normal yemeğe geçti zaten. Anneniz zamanında sizi neyle beslemiş bir sorsanıza. El bebek gül bebek büyütüp çocuklarınızı ne hale getirdiğinizin farkında mısınız

Benimkide yemiyor.
Bir deri bir kemik sanki 7 yasında 23 kg suanda
Boyuda uzun bu sefer sankı 15 kg gıbı duruyor.
Agzına ne sokarsak sokalım kafasını cevırıyor veya mıdem bulanıyor dıyor

Masanın üzerinde ki şeylerin herhalde yikanmadan konduğunu sanıyorsunuz. Bu kadar sakinilmaz çocuk. Sakinirsaniz da çocuğum şunu yemiyor bunu yemiyor olur. Evet marifet. Çünkü onun her şeyi yemesini istiyorum. Bu zamana kadar bir kere bile hasta olmadı çok şükür. 7 dış çıkardı bir kere ateslenmedi . Evet ben de üstüne titriyorum seviyorum evladımi. Ama her şeyden sakınmak çok yanlış. Bırakın çocuklarınız her şeyi yesin. Mevsimi ya da değil alırım ben. Nedir yani mevsimi değil diye zehir mi sanıyorsunuz. Ev sahibim hepsini bahçesinde üretip satıyor. Hepsinden de bana verir. Yerim de yediririm de. Marifet evet. Çocuğum için en iyisini yapıyorum. Ve 17 aylık 13.5 kilo. Boyu da 86 cm.. Her şeyi de gayet yerinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…