- 19 Ekim 2012
- 1.509
- 2.458
- 133
- Konu Sahibi NickimTam13Harf
-
Aslında ben çok dert etmiyorum çok kilolu boylu poslu çocuktan daha az hasta olur çok şükür. ama annem ne zaman ziyarete gelse çocuk Afrikalılar gibi zafiyet geçiriyo gibi hissettiriyoYalnız değilsin, oğlum da 5.5 yaşında kilosu 15. Bazen çok dert ediyorum bazen kendi haline bırakıyorum,sonuç hep ayni
Oglum 5 yasinda hala duzelme yok iki kasikdan fazla yemiyor gorumcemin oglu degirmen gibi ogutuyor bende hayranim dogrusu3 yaşındaki evlatcığım yemek yemiyor. Önceden sevdiği şeyleri yiyordu onları da yemiyor. Tek kaşık çorba sokamıyorum ağzından. Benim bile iştahım kapandı artık yemek yiyesim gelmiyor. Şu koca koca lokmaları ağzına tıkıştıra tıkıştıra afiyetle yutan çocuklara hayranım. Benim oğlanı da bu modele çevirmenin bi yöntemi var mı? Valla ne zormuş ya yemeyen çocuk da. Benim de boğazımdan geçmez oldu
Ek gıdaya blw ile geçtik. Döke saça kendi yedi hep. Şimdi 2 yaşında kaşık çatalla kendini doyurabiliyor. Yemediği dönemler de oldu ama hiç ısrar etmiyorum. Yemeyeceğini anlayınca masadan tabağını alıyorum başka birşey vermiyorum. Bir öğün yemese bişey olmaz diyorum. Sonraki öğün yiyor zaten.3 yaşındaki evlatcığım yemek yemiyor. Önceden sevdiği şeyleri yiyordu onları da yemiyor. Tek kaşık çorba sokamıyorum ağzından. Benim bile iştahım kapandı artık yemek yiyesim gelmiyor. Şu koca koca lokmaları ağzına tıkıştıra tıkıştıra afiyetle yutan çocuklara hayranım. Benim oğlanı da bu modele çevirmenin bi yöntemi var mı? Valla ne zormuş ya yemeyen çocuk da. Benim de boğazımdan geçmez oldu
Aynen ben de ikinci cocuguma boyle yaptimilk oğlum kanepelerde arkasinda koşarak tv izlerken dalarken bir kasik daha yedirmeni derdiyle geçti..
ikinci oğlumda önüne yemeği koydum eline kasigi verdim.kendi ne yediyse yedi yemediyse kaldirdim.diger yemek vaktinde yine aynısı.
suan 5 yaşında halen ayni sisteme devam ediyoruz.
büyük oglumda ise oğlum yesene demekle bitiyor sofrada zaman..
yani merak etmeyin cocuk açlıktan ölmez.rahat olun.sonra ömür boyu devam ediyor alışkanlık olarak.
ayrica bir çocuğun sagliglikli olduğunu gösteren ilk belirti kilosu degil boyudur.
yaşına göre orantili ve ya daha uzun boyu varsa kilosu dengeyi korur.çok uç örneklerden bahsetmiyorum ama çocuğunuz un kilosu yasina göre gayet normal.. saglikla büyütün
Kucukken nasil alistirirsaniz oylede gidiyor. Bazi anneler ay bogazina takilir ay dokunur ay yutamaz derken cocuklarin istahini kapatiyorlar.Kızım 17 aylık çok şükür her şeyi yiyor. Uyanınca mutfağa gidip masanın üzerini karıştırıp ne bulursa yiyor. Dolapları karıştırıp bulduğu sebzeleri yiyor. Hatta dün çiğ patlicanin yarısını isira isira yedi.
Çok şükür. Şunu yapayım da yesin demiyorum çünkü hiç bir şey seçmez.
3 aylıkken ekmek kemirmeye başladı. 4 aylıkken ufak ufak çorba meyve suyu falan az az vermeye başladım. 5 aylıkken çok acı bir kısır yapmıştım iki kaseyi bitirdi. 6-7 aylıkken çin biberi turşusunu kemirmeye başladı. Elinden alınca feryat figan ağlıyordu maalesef hala öyle. Elinden alamıyorum.
Zamanında alistirdim yani ben. Ve hiç aman şunu yapayım da yesin demedim. Acikirsa kendi mammma deyip mutfağa gidip ne bulursa yemeye başlıyor. Ben de hemen bir şeyler hazırlıyorum.
Annelerin hatası bu ; sevdiği şeyleri yapayım yesin....
Hayır.. Acikinca her şeyi yer çocuk. Baştan alıştırmak lazım. Siz ne yapabilirsiniz bilemiyorum.
Kızım 17 aylık çok şükür her şeyi yiyor. Uyanınca mutfağa gidip masanın üzerini karıştırıp ne bulursa yiyor. Dolapları karıştırıp bulduğu sebzeleri yiyor. Hatta dün çiğ patlicanin yarısını isira isira yedi.
Çok şükür. Şunu yapayım da yesin demiyorum çünkü hiç bir şey seçmez.
3 aylıkken ekmek kemirmeye başladı. 4 aylıkken ufak ufak çorba meyve suyu falan az az vermeye başladım. 5 aylıkken çok acı bir kısır yapmıştım iki kaseyi bitirdi. 6-7 aylıkken çin biberi turşusunu kemirmeye başladı. Elinden alınca feryat figan ağlıyordu maalesef hala öyle. Elinden alamıyorum.
Zamanında alistirdim yani ben. Ve hiç aman şunu yapayım da yesin demedim. Acikirsa kendi mammma deyip mutfağa gidip ne bulursa yemeye başlıyor. Ben de hemen bir şeyler hazırlıyorum.
Annelerin hatası bu ; sevdiği şeyleri yapayım yesin....
Hayır.. Acikinca her şeyi yer çocuk. Baştan alıştırmak lazım. Siz ne yapabilirsiniz bilemiyorum.
yemeyenıne denk gelmedıgı ıcın kendı maharetıymıs gıbı anlatmıs durmusMarifet gibi anlatmışsınız. 3 aylıkken ekmek, 4 aylıkken çorba meyve suyu, 5 aylıkken acı kısır, 7 aylıkken acı turşu.
İyiki midesini delmediniz çocuğun.
Ayrıca bu olay "bu benim tarzım, benim yaklaşımım, benim anneliğim, bana bu doğru geliyor" gibi bir durum olamaz.
Bebek beslenmesi anneye göreceli kurallarla olmamalı, bilimsel dayanakları var bu işin.
4.5 yaşında ve 16 kilo benim kızım. Üzulmeyin derim. Az yesin ama niteliği iyi olsun yediklerinin. Kilo önemli bir kıstas değil inanın.14 kalacak ama bu gidişle de
Ben doğru yaptığımı biliyorum hanimefendi. 4 aylikken ek gıdaya gecmemizi de sağlık ocağındaki evimiz söyledi. Her şeyden az az vermeye başla dedi. Ekmek de zararlı bir şey değil ayrıca. Zehir veriyormusum gibi yazmışsınız. Çok şükür böyle yaptığım için çocuğum şu anda gayet güzel yemek yiyor. Hiç de mama vermedim. On aylıkken tamamen normal yemeğe geçti zaten. Anneniz zamanında sizi neyle beslemiş bir sorsanıza. El bebek gül bebek büyütüp çocuklarınızı ne hale getirdiğinizin farkında mısınızMarifet gibi anlatmışsınız. 3 aylıkken ekmek, 4 aylıkken çorba meyve suyu, 5 aylıkken acı kısır, 7 aylıkken acı turşu.
İyiki midesini delmediniz çocuğun.
Ayrıca bu olay "bu benim tarzım, benim yaklaşımım, benim anneliğim, bana bu doğru geliyor" gibi bir durum olamaz.
Bebek beslenmesi anneye göreceli kurallarla olmamalı, bilimsel dayanakları var bu işin.
Masanın üzerinde ki şeylerin herhalde yikanmadan konduğunu sanıyorsunuz. Bu kadar sakinilmaz çocuk. Sakinirsaniz da çocuğum şunu yemiyor bunu yemiyor olur. Evet marifet. Çünkü onun her şeyi yemesini istiyorum. Bu zamana kadar bir kere bile hasta olmadı çok şükür. 7 dış çıkardı bir kere ateslenmedi . Evet ben de üstüne titriyorum seviyorum evladımi. Ama her şeyden sakınmak çok yanlış. Bırakın çocuklarınız her şeyi yesin. Mevsimi ya da değil alırım ben. Nedir yani mevsimi değil diye zehir mi sanıyorsunuz. Ev sahibim hepsini bahçesinde üretip satıyor. Hepsinden de bana verir. Yerim de yediririm de. Marifet evet. Çocuğum için en iyisini yapıyorum. Ve 17 aylık 13.5 kilo. Boyu da 86 cm.. Her şeyi de gayet yerinde.yemeyenıne denk gelmedıgı ıcın kendı maharetıymıs gıbı anlatmıs durmus
valla bu mevsımde patlıcanın evde ne ısı var
bıde acıkınca kendı gıdıp karnının doyuruyomus cok sasırdım pekı yedıgı seylerı yıkayıpmı yıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?