- 2 Ocak 2017
- 538
- 553
- 103
- 36
- Konu Sahibi NickimTam13Harf
-
Ay deme öyle. Ben de yemek seçmem babası da seçmez.:) :)Müjde,gurme bir kızınız olacak
Bu yemek sorunlarında ailenin yeme alışkanlıklarının önemli olduğunu düşünüyorum.Bir yeğenim küçükken her şeyi yediği halde,aklı ermeye başlayınca,babasının yemediklerini,yememeye başladı.Benim çocuklarımsa, yavaş yavaş sevmediklerinden bile çatal ucuyla tattıra tattıra,çeşitleri epey çoğalttılar.Eşimde pek yemek seçmez.Ama onun sevmediği bir yemeği çocukların tabağına koyma gafletinde bulundum.Babalarının yemediğini ve bıyık altından gülerek onları takip ettiğini anladıkları anda,tatmayı bile reddettiler.Halbuki her evde pişen normal bir yemekti.Bugün olmuş,tadını bilmiyorlar.
Konu sahibesi lutfen ustelemeyin, cocugunuzda hayir bilinci gelissin. Masallah 3 yasinda gayet buyuk bir cocuk acikca ifade edebilecwk yasta.3 yaşındaki evlatcığım yemek yemiyor. Önceden sevdiği şeyleri yiyordu onları da yemiyor. Tek kaşık çorba sokamıyorum ağzından. Benim bile iştahım kapandı artık yemek yiyesim gelmiyor. Şu koca koca lokmaları ağzına tıkıştıra tıkıştıra afiyetle yutan çocuklara hayranım. Benim oğlanı da bu modele çevirmenin bi yöntemi var mı? Valla ne zormuş ya yemeyen çocuk da. Benim de boğazımdan geçmez oldu
Patlicani çocuk doktorumuz yiyebilecegini söyledi. Kısır evet haklısınız ama ben hamileyken de bir tane domatese tam üç kaşık pul biber döküp yiyen bir insandim. Hala öyleyim. Sanırım ordan alışık. Ben vermesem bile yemekte kendi alıyor cin biber turşusu falan. Bilemiyorum çok da sakinmiyorum yemek konusunda. Bir tek ananastan sakinirim. Hamileliginde ananasi fazla tukettigi için bağırsağı dışarda doğan bebeği gördükten sonra almamaya karar verdim. Maalesef ananasin öyle bir etkisi varmış.Patlıcan çocuk beslenmesinde nikotin içeriğinden dolayı önerilen bir besin değil.
Ayrıca mevsimi de değil.
5 aylık bebeğe acı kısırda uygun değil. O an yemiş olması vücuduna uygun olduğu anlamına gelmez.
Sindirim sistemine bir hasar verdiyse çok ileride de ortaya çıkabilir.
E benimki 5,5 yaşında 15 kilo14 kilo tam
Sizin hamileyken acı yemenizle şimdi onun alışık olması arasında bir bağlantı yokki. Yetişkin olarak acıyı tolere edersiniz hamile de olsanız mideniz rahatsız olur en fazla.Patlicani çocuk doktorumuz yiyebilecegini söyledi. Kısır evet haklısınız ama ben hamileyken de bir tane domatese tam üç kaşık pul biber döküp yiyen bir insandim. Hala öyleyim. Sanırım ordan alışık. Ben vermesem bile yemekte kendi alıyor cin biber turşusu falan. Bilemiyorum çok da sakinmiyorum yemek konusunda. Bir tek ananastan sakinirim. Hamileliginde ananasi fazla tukettigi için bağırsağı dışarda doğan bebeği gördükten sonra almamaya karar verdim. Maalesef ananasin öyle bir etkisi varmış.
Neden ki canım,gurme kötü bir şey değil,yeme içme konusunda damak tadı gelişmiş,zevk sahibi demek.Aileden görüyorlar işte bak,yemek seçilmiyormuş evinizde ne güzel...Ay deme öyle. Ben de yemek seçmem babası da seçmez.
hamilelikte senin yemen nasıldı emzirrken herseyi yermiydin. ama bir sorun var buladar yememesinde .3 yaşındaki evlatcığım yemek yemiyor. Önceden sevdiği şeyleri yiyordu onları da yemiyor. Tek kaşık çorba sokamıyorum ağzından. Benim bile iştahım kapandı artık yemek yiyesim gelmiyor. Şu koca koca lokmaları ağzına tıkıştıra tıkıştıra afiyetle yutan çocuklara hayranım. Benim oğlanı da bu modele çevirmenin bi yöntemi var mı? Valla ne zormuş ya yemeyen çocuk da. Benim de boğazımdan geçmez oldu
Yalnız değilsin, oğlum da 5.5 yaşında kilosu 15. Bazen çok dert ediyorum bazen kendi haline bırakıyorum,sonuç hep ayniE benimki 5,5 yaşında 15 kilo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?