Herşeyi yiyen mükemmel çocuğu nasıl yaptınız?

Lütfen insanlara yanlış örnek olmayın!!
ilk 6 ay sadece anne sütü, o yoksa da formül süt öneriliyor. 3 aylık bebeğe ekmek, 5 aylıkken acı kısır yedirmek marifet değil. 6 aylık çocuğa cin biber vermek de neyin kafası!! Burayı pek çok insan okuyor, böyle yanlış şeylerle övünüyor gibi yazmayın lütfen

Bu arada bazı yorumlar gordum 6 aydan once ben kızıma hıc bısey vermedım sırf anne sutu mama bıle gerekırse gunde 1 kere ...hep emzırdım

Etrafımdakıler yemegının suyundan tattır sonra yemek secer zorlanırsın bak damagı alıssın dedı dınlemedım

Nasıl olsa ölene kadar yıcek
Ne kadar az bagırsagında toksıt olusursa okadar ıyı
Saglıklı ve bebege ozel davranmak gerek
3 aylık bebege ekmek hucresıne cınayet ıslemek bagırsak sıstemını bozmak demek

14 aylık kızım ekmek seker bılmez
Kendım makarna yapar erıste yapar verırım ev usulu... 1 yudum kımyasal gırmedı vucuduna ve ayına gore hem uzun hem kılosu bayaaa ıyı

Demem o kı cocuk herseyı yememelı
Yasına gore mevsımıne gore
Ona bu saglıklı yasamı sunmak kul olarak onun hakkı ve boynumuzun borcu
Sacmalayıp cocugu ekmekle sekerle zehırlemeyın

Gorunurde bısey olmaz ama vucut sıstemı gormedıgınız kısım harap olur ondan sonra gelsın kolon mide kanserlerı ... allah korusun

Zaten eger cocugu kendi rliyle yemek ostedgi zmn engellersen tepki koyuyor yemiyor aonradan da istahsizlasyor hani uyku uykuyu ceker dyorlar yemekte yemegi ceket migde buyur yedikce ztn ici surekli yemek ister bn olumu eliyle yemesine engel olmadim 2 yasina basti kendi kendine kahvalti yapyor filn hic ugrasmyrm.s

Acaba çocuğunuz sendromdan dolayı böyle davranıyor olabilir mi, doktoruna da danışabilirsiniz ama herkesin dediği gibi onu zorlamayın. Zorladığınızı fark ettiği an özellikle yapıyorlar, çünkü karar mekanizması olmak, sizin üzerinizde yaptırım sağlayabildiğini görmek hoşuna gidiyor. Derin bir nefes alıp aldırmıyor gibi yapın. 2 yaşında bir oğlum var, seçtiği şeyler var maalesef ama günün birinde yiyeceğine inancım tam. Her besin grubundan bir şekilde yediği için canımı sıkmamaya çalışıyorum. Örn: peynir zeytin yemiyor. Bebekliğinde alerji geçirdi, tam da katı gıdalara alıştırırken olduğu için böyle bir huy kaldı diye düşünüyorum. Çünkü peyniri omlette, tostta vs. Yiyor. Zeytin yerine z. Yağı giriyor biraz vücuduna.. Bunlar bana şimdilik yetiyor.

Yeni doğmuş bebeğe uyusun diye alkol mü verdiler!! bu gözler bunları da okuduya
Yazık yavrum sızıp kaldı

İnsanlara akıl fikir ve düşünme yetisi diliyorum.

Bende 6. ayda çok kontrollü bir şekilde ek gıdaya başladım yoğurda 7.ayda başladım ama kızım herşeyi yiyor bu tamamen çocukla alakalı

Yiyen çocuk her türlü yiyor ama önemli olan bebeğin ayına göre gıdayı tattırmak diğer türlüsü ona hazır olmadığı bir eylemi yaptırtmakla eşdeğer

Son düzenleme:

SİZin çocuğunuzun sağlıklı olması yaptığınızı doğru kılmaz. Lütfen her yerde anlatmayın. Allah korusun birisi size inanır çocuğuna erkenden saçma sapan şeyler yedirir de başına iş açar. Büyük vebal alırsınız.

Sağlık bakanlığı ve dünya sağlık örgütü ilk 6 ay anne sütü ya/ya da formül mama önerir.
Eğer bebekte bir sağlık problemi yoksa erken ek gıdaya başlatan doktorlar kesinlikle yanlış yapıyorlar benim nazarımda.

Ben de çocuk büyütüyorum.

İlk 4 ay anne sütü, 4-6 ay arası anne sütü ve mama verdim.
Ek gıdaya blw yöntemi ile başladım. Şimdi 10 aylık, şükür iştahı yerinde, önüne ne koysam kendisi yiyor.

Konu sahibi. Bir blw ye bakın isterseniz. Onların önerileri oluyor.

Benim kizim da 2 ay sonra 3 yasinda olacak. Bende bisey yediremiyorum saldim artık bazen ac gezdiği oluyor. Acikinca benden patlamış mısır tost falan istemeye başlıyor.
Sabah oyalayan oyalaya biraz yumurta yediriyorum veya hiç ısrar etmiyorum kahvaltı yapmıyor patates kızartması olursa onu da bazen yiyor. Bi daha hiç bisey yok meyva falan yiyor pilav yiyor kafasına göre takılıyor. Çorba yok yemek yok halimiz ne olacak bakalim Seninki neler yiyor boyu kilosu nasıl?

Oğlum 3 yaşına girdi
2 senedir yesin diye tabakla peşinden koştum
Herşeyi seçti
Ben bildiğiniz perişan oldum:))
2 buçuk yaşındayken ikizlerim doğdu
Haliyle üçüne yetişemedim
Öğün aralarimiz uzadı
Oğlum bana ilk defa 2 buçuk yaşındayken ""acıktım"" dedi:))
Şimdi ben ne yaparsam yiyor
Az önce dolma yedi
Peşinde koşmayın
Kendisi acıkınca yiyor

Çocuk yapmadım ama hiç bir şey yemeyip dünyayı annenin burnundan getiren bir kız çocuğunun kardeşiyim, annem bana hamileyken 9 ay Allah'ım çok yesin diye dua etmiş, bazen derdim rahmetliye iştah için dua edilir mi insan çocuğuna iyi bir şeyler ister Allah'tan =)) Doğduğum günden itibaren tıka tıka yedirmiş rahmetli, şimdi o diyetisyen senin, bu doktor benim, yok midem yok oram dolaşıyorum. İnan bana zayıf insan sağlıklı insan, etme bırak acıkınca yesin, nasıl tıktıysa rahmetli 6 saat aç duramıyorum, bebeklikten midem geniş =) acıkınca yiyecektir emin ol

+1
Yemeyen çocuğa ısrar edip zorla yedirdiğimzde şu mesajı veriyoruz " sen kendi iradenle karar veremessin benim dediğimi yapacaksın"
Dediğiniz gibi hayatının diğer evrelerini de etkiliyor.

BLW ( bebek liderliğinde beslenme) 6. aydan tadımlarla başlanıyor püre bulamaç yok. Mantık koy çocuğun önüne yesin. Kendine güvenle keşfediyor

Çocukların iştahı değişkenlik gösterebiliyor.bi kansızlık varmi diye kan değerlerine baktirmani tavsiye ederim.çünkü kansizlikda iştahsızlık yapar.onun dışında çocuğunu zorlama.hiç bir insan aç duramaz acligada dayanamaz.asla baskı yapma.çocuğunu kimseyle ozslliklede onun yanında kıyaslama.sevdiği şeyleri yemekleri değiştirerek yapmaya çalış.yani seviyor diye sürekli aynı şeyleri yedirme.çocuk bıkar.birde yanında anne yokken bazı çocuklar daha çok yiyor.benim çocuğum mesela .ben onu anneme bırakıp ise gittiğimde annemdeyken gün boyu iştahı iyi.benim yanımda ne kadar sevdiği şeylerde yapsam annemlerdeki kadar yemiyor.bazen iyi yiyor.bazen az yiyor.bizde öyle degilmiyiz.bazen iştahlı bazen değil.çocuğunu psikolojik olarak da rahatlatmaya çalış aranızdaki bağ dahada kuvvetlensin.beraber oyunlar oynayın.parka götür.arada aburcubur verme.yorulup acıkınca midesinin aldığı kadarını yiyecek.

BLW+1

Annem küçükken yemiyorum diye aşırı zorlardı, özellikle ekmek yemekten nefret ederdim, zayıf da bir çocuktum, yemek ortaya gelince ağlardım, neden ? baskı var çünkü. Kuru fasulye pişirdiği bir gün yemezsen döverim demişti, yemeyeceğim diye ağlamıştım, dövmüştü annem. Kuru fasulye yemiyorum şu anda, kendimi bildim bileli ağzıma sürmedim. Hala ekmeği de sevmem ama annem hala ye diye baskı yapar, zayıf değilim yanlış anlaşılmasın, anne iç güdüsü bence. Çocukların yeme konusunda kendi başlarına karar vermesi gerektiğini düşünüyorum. Zor bir süreç ama sabırlı olmalısınız. Ayrıca blw'de anne-babanın yemek yemesi çok önemli, karşısında sürekli yiyin ona örnek olun, sizi gördükçe öğrenecek.

Henüz anne değilim bilgim yok. Ama instagramda zeynep gözübüyük var. Kızı boncuk ayşeye değişik tarifler yapıyor ve kız her şeyi yiyen iştahlı bir çocuk.
Blogunda neler yaptığıyla ilgili ipuçları ve öneriler de var. Bir göz atın bence

Benim kızım 8 yaşında ama bebekliğinden beri herşeyi yer ve çok yer.nasil yaptın dersen rahat davrandım.bana hep zorlandığı için bikmisim onu da zorlamadim yemek istemiyorum deyince bıraktım yemedi mesela,.ama o da secmedi hiç biraz da çocuğun huyuna bağlı.oglumsa herşeyi seçiyor ama sevdiği şeyleri baya çok yiyor ama sevdiği şey çok az işte.donup dolaşıp onları yapıyorum.Ona da aynı şekilde davrandım ama o yemek seçen bir çocuk oldu iste

nerde hata yapiyorumki diyordum turşu ve acı evet yeni yeni başladık biz

Bence böyle şeyler annenin elinde değil çocuğun kendine has durumu 4 kardeşiz erkek kardeşim ve benim maşallahımız var tombiş tombiş gezeriz gece yarısı mantı olsa yumulur yeriz ama ablam ve kız kardeşim pek bir iştahsızdı hep şimdi ablamın oğluşu da aynı anası gibi aç geziyor sıpa,(kendisi siteye üye beni terlikle kovalayacak oyy canımm ) benim kızımın maşallahı var ki özel bişey yapmadım önüme yatırıp yedirdim çorbasını vs (belki oda yanlıştı ) kızım şimdi maşallah biraz fazla kilo aldı bu ara bende ne yapsam da bu kilo ilerki yaşlarında bizi yormasa diye düşünmeye başladım. Bu çocuktan çoçuğa değişiyor bence bide bazı arkadaşların dediği gibi genetik birazcık

Kızım 2 Yaşında herşeyi olmasa da bir çok şeyi yer. 6 aylıktan beri önüne yiyeceğini koydum, oynadı parmakları ile tadına baktı zamanla alıştı. Sevmediği şeyi doğrudan vermedim daha doğrusu çorbalarının içinde farkettirmeden yedirdim.yemek istemediğinde üstünde durmadım acıkınca yedi. Biraz serbest bırakın, biraz aç bırakın yer.

3 aylık bebeğe ekmek, 5-6 aylık bebeğe turşu kısır cin biber vs verilmez ya . Yapmayın böyle önerilerde bulunmayın .Kendi çocuğunuzun sağlığını riske atmayı göze alabilirsiniz ama burayı okuyup da uygulayacak birçok anne çıkabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…