Herşeyi yiyen mükemmel çocuğu nasıl yaptınız?

Kucukken nasil alistirirsaniz oylede gidiyor. Bazi anneler ay bogazina takilir ay dokunur ay yutamaz derken cocuklarin istahini kapatiyorlar.
Sağol canım yaa teşekkür ediyorum beni bir sen anlamissin. Eltimin çocuğu var ona öyle yaptılar. Bize ebemiz 4 aylıkken her şeyi vermeye başla dedi verdik. Ama eltimin sağlık ocağındaki ebesi 6 aylıkken başla demiş. Çocuk yutamaz yiyemez diye diye çocuk o hale geldi. Kızım 17 aylık o 22 aylık. Ama hala kendi yiyemez çocuk ve he rşeyi yemez. Çok sakınmak iyi değil. Dediğin gibi nasıl alistirirsan öyle gidiyor.

Bi yerde şunu görmüştüm. Çocuğa zorla yedirmeyin o zaten acikinca yer diye .
benimde 3 yaşında kardeşim var ben büyüttüm . Ama yok bir iki aliyor sonra yemiyor. Biz hep oyleymisiz. Küçükken dedem anneme kızarmış bişey vermiyon mu kurutmusun çocukları diye . Ama sonra acilmisiz biz. Tutamamislar . :) napalim çok yiyen cocuk da fazla. siz teklif etmeyin karsisinda yiyin o gelir yaniniza anne ben aciktim diye. Ben öyle yapıyorum hazirlayip getirip teklif etmeden yiyorum. O geliyor abba ben de yemek istiyoyum diye. Bende oy kurban olurum dur ekmek getiriyim de öyle ye diyorum ne varsa ekmekle dıkıyorum ağzına: ) hatta bazen körüklemek için hayır bu benim ben yiyecegim diyorum hayiy ben diyor iyi hadi çok israr ettin diyorum: )

bi formülü varsa bende kızıma deneyeyim ikizlerim 2 yaşında ablalarından kat kat fazla yiyorlar babasıyle ben rica minnet ağzına lokma sokuyoruz bazen gün boyu bişey yemediği oluyor

maşallah kuzuna

3 yaşına göre 14 kilo fena değil

N NickimTam13Harf yukardaki arkadasinda dedigi gibi. 3 yas icin 14 az degil. Bence tamamen sizin evhamlanmaniz tum bunlar. Benim yigenim 3 bcuj yasinda 16 kilo. Aklima nedense tek cocuk ve uzerine cok dusen bi anne resmi geldi. Bide calismiyosaniz ve evdeyseniz 7/24. Tam olur. Cocugun agzina tikistirmayin.
Diyetisyenlik okuyorum. Kural " yemegi anne secer, ne kdr yenilicegine cocuk karar verir". Yemiyormu? O zmn acikirsa elbet yer birgun. Cocugu biraz ac birakinki bos karinin nasil bi his oldugunu anlasin. Acikma hissi onemli. Hortum degilki cocuk herseyi yutsun.

Benim kızın yediği şeyler
Patates kızartması
Makarna
Köfte
Yaprak sarma
Krep
Bunlar dışında pek bişey yemez bende zorlamam bir şekilde büyüyorlar

yemeyince yemiyor. damak tadı da var çocukların. sevdiği şeyi yiyor. mesela ben ıspanak yediremiyorum benim yaptığımı beğenmiyor babannesinin yaptığını yiyor. kilosu iyiyse çok dert etmemek lazım.

Allahim basligi okuyunca cok guldum. uretimde hata var. saka bi yan benim bebe de 13 aylik mumkun degil daha mesela tarhana corbasi yediremedim.

:) vallah cnm benim kız 2013 doğum lu 3 yaşa kadar herşeyi çok güzel yiyen çocuk vardı anma velakin o gitti yerine kavga dövüş ağlayarak yemek yiyen kız geldi, dil dersen papuç "zorlama ile olmaz bu şeyler ısrar etme " diyor bana hanım, sebze yerken resmen öğürerek yutuyor oda zorla ..

:) vallah cnm benim kız 2013 doğum lu 3 yaşa kadar herşeyi çok güzel yiyen çocuk vardı anma velakin o gitti yerine kavga dövüş ağlayarak yemek yiyen kız geldi, dil dersen papuç "zorlama ile olmaz bu şeyler ısrar etme " diyor bana hanım, sebze yerken resmen öğürerek yutuyor oda zorla ..

Yumurtadan öyle çıkıyorlar bence. Yemeyen çocuk yemiyor. Çocuğu lopur lopur yiyen anneler de sanıyor ki yemeyen çocukların annesi beceriksiz. Bunun beceriyle alakası yok ki. Aynı evde iki kardeşten biri çok iştahlı olup diğeri iştahsız olup hic yemeyenleri de gördüm.

herkes bişeyden şikayetçi benimkide günde 50 kere yicem yicem diye geziniyo obez biri olarak keşke yemese modundayım herşeyin fazlası zarar işte

hadi hersey iyi hos diyeyim degil ama 5 aylik cocugun COK aci kisir yemesine nasil gonlunuz razi geldi hala idrak edebilmis degilim. cigeri yanmistir cocugun. iyi birsey gibi anlatmissiniz birde..

hadi hersey iyi hos diyeyim degil ama 5 aylik cocugun COK aci kisir yemesine nasil gonlunuz razi geldi hala idrak edebilmis degilim. cigeri yanmistir cocugun. iyi birsey gibi anlatmissiniz birde..
Ne var bunda .? Ciğerleri neden yansın kızım o zaman bile ortalama 600ml su içen bir bebekti. Ayrıca ebemize de anlattım gülüstük. Maşallah falan dedi. Ab artacak bir şey yok. Zorla vermedim bayila bayila yedi. Tutup da çocuğa zehir vermedim. Arkadaşım yeni doğduğunda bira veriyordu uyusun diye. Bir çay kaşığı verince çocuk hemen uyuyordu. Tasvip etmiyorum kesinlikle. Ve eğitimli biri bir işletmede müdür. Bir diğer arkadaşım atarax şurup veriyordu. Günde iki defa uyusun diye. Iyi bir şey mi kesinlikle hayır. Çok büyük yanlışlar bana göre. Benim kızım kısır yemiş afiyet olsun. Bulgurun faydalarını bilmeyen yoktur. Acı zaten seviyor bir şey de olmaz. Bu kadar evhamli olmak hiç iyi değil.

verdiginiz orneklerle konumuzun bir alakasi yok..
bunun evhamla alakasi ne ya. 5 aylik bebegin sindirim sistemi ne ki siz ona cok aci veriyorsunuz? heleki iki kase? bunu hala normal goruyorsunuz yani? kucucuk bir mide, 2 kase aci bulguru yolla ustune acidan dolayi içilen bir suru su o bulgurlar içerde iyice sissin. kesinlikle saglikli degil. neyse herkes nasil isterse oyle buyutur elbette ama marifet gibi iyi birsey gibi anlatmayin bari.

Cocuga ogun mantigi olusturulmali kesinlikle
Oyle mutfak masasinin uzerine koyayim bir seyler gidip gelip alsin yesin yapilirsa o cocuk obez olur. Gunde 3 ana ogun,2 de ara ogun yeterli. Cocuk yiyor diye sacmasapan seyleri eline vermemek lazim. Cig patlican nedir yahu? Patlicani zaten yedirin diyen doktordan suphe ederim ben,icindeki nikotin bir yana,faydali da degil zaten bir bebek bunyesi icin. Bu gibi durumlari da gorunce yemesindense yememesi daha hayirli diye dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…