geldiğim noktayı düşünün artık.eşim böyle biri değildi.ilk evlendiğimiz zamanlar aşırı anlayışlı iyi merhametli sevecen biriydi.zamanla böyle olduBorç yüzünden mi eşiniz bu hale geldi? Yoksa genel olarak mı size karşı böyle? Hamile değil misiniz ölümü nasıl düşünüyorsunuz?
bir psikopatla evliyseniz hayatınızda atacağınız hiç bir adım kolay olmuyor. her durum kendine özgü zordur. ben asla boyun eğmeyen gayet özgüvenli ve iyi bi ailede yetiştim fakat hayat size öyle şeyler yaşatıyorki bazen ezilip kendiniz bile kendinizi tanıyamıyorsunuz.
benim buraya yazmamdaki sebep bana kadın olarak yardımcı olmanız yada aynı durumları yaşayanlarla paylaşmak istememdir.eleştirmek inanın bu hayatta bir insanın yapabileceği en kolay şeydir.
bundan sonraki adımım kesinlikle geri dönüşsüz olacak.şimdi kafamı karıştıran tek şey şu. evliliğini kurtarmak istiyor ama psikolojisi bozuk .dünden beri bana çok iyi davranıyor ama ben süreklilik istiyorum hayatımda.hazır bu kadar hazırlamışken kendimi gitsemmi diyorum yoksa karnımda ki sabinin günahına girmemek için bekleyip sonucumu görsem diyorum .bilemiyorum kafam çok karışıkeşini en iyi sen tanırsın, düzeltebiliyorsan düzeltmeye çalış, boşanacaksanda tam karar ver, dönüşün olmasın...
Eşiniz rahatsızlanmis o zaman. Tedavi olsa eski günlerinize dönersiniz belki de. Hastalık da bizim için.geldiğim noktayı düşünün artık.eşim böyle biri değildi.ilk evlendiğimiz zamanlar aşırı anlayışlı iyi merhametli sevecen biriydi.zamanla böyle oldu
tek kızım için ayrılmıyorum demedim ama .aileme ve bana zarar vereceği için en çokta.Çok üzüldüm.
Bir şey sormak istiyorum.
Sadece kızınız için katlandığınız bir evlilikte neden 2.kez çocuk?
2.kez anne olunca eşinizde ne değişecek?
Şu an çıkış yollarınızı kendiniz kapatmışsınız.
Ben ayrılacağınızı düşünmüyorum.
Kızı için ayrılmayan yeni doğmuş bir bebekle hiç ayrılmaz.
Allah yardımcınız olsun.
Üniversite sınavını kazanamayan bir kuzenim var. Hiç ders çalışmıyor. Sonra ağlıyor kazanamadım diye.İnsan müsveddesi yüzünden neden kendinizi öldürmeyi düşünüyorsunuz ki.. 2 evladınız var, bencilleşemezsiniz. Onlar için korkusuz olmanız lazım.Herşeyin bir çaresi bulunur. Ailenizin yanına gidin ve güçlü durun. Canavarlaşan adamdan iyi niyet beklemeyin. Sizi de hayatınızı da sömürdükçe sömürür.
muhtaç olmadığımı zaten biliyorum .normal biri değil.tedavi sürecini bitirsek hem belki daha normalleşir hemde çift taraflı boşanmayı kabul edip ayrılmak istiyorum.ben burdan kendi isteğimle gidemiyorum. rezillik çıkıp aileme ve çocuğuma zarar versin istemiyorum.Eleştirmiyorum, ona muhtaç değilsiniz.
Bir işiniz, arkanızda aileniz 2de dünya tatlısı evladınız var.
Katlanmak niye? Ben size soruyorum bunu, neden?
Sen bu adamla olmak istiyor musun arkadaşım?
Ona karar ver gerisini çözmüş olursun zaten.
evet doktor ilaç vermiş ama düzenli kullanmıor.kafası atıyor kullanmıcam diyip bırakıyor. kullanınca çok iyi biri oluyor.şimdi psikolgtan kendisinde sıkıntı olduğunu kendi kulaklarıyla duyunca duruldu ve tamam gereknei yapıcam dedi.ilk defa bir destek aldık.Eşiniz rahatsızlanmis o zaman. Tedavi olsa eski günlerinize dönersiniz belki de. Hastalık da bizim için.
babam kalp hastası ve olayı karşılıklı çözmeden onlara lanse etmek istemiyorum.onunda kafasında bitsin diyorum güzellikle ayrılabileyim diyorum tek derdim buneden şiddet uygulayan adama kendinizi ezdirirsiniz ki ailenize anlatın
Merhaba öncelikle bugün artık ailevi sorunların en dibine vurduğum için hesap aöıp buraya yazmak istedi.Benim durumumdaki insanların hayatlarını burdan okuyordum fakat yazmak içimi dökmek istedim.
Bende dahil olmak üzere sizlerinde beni yargılayacağı bi hayat yaşıyorum ama bırakıp gidemiyorum da isteyerek veya istemeyerek....
7 yıla yakındır evliyim.Severek evlendim.Hatta eşim çok daha fazla beni seviyordu ve herşey yolunda gitsin diye daha fazla çaba gösteriyordu.
Fakat zamanla çok yıprandık.Eşimin ailesinin borçları yüzünden evlendiğimiz ilk günden itibaren sürekli borç ve sıkıntı içindeyiz.
bu arada ben memurum eşim asgari ücret civarında bi ücrette çalışıyor.
bir kızım var ve şuan 5 aylık hamileyim.o kadar soğudumki ben artık ne yapacağımı bilmiyorum.bana şidddet uyguladı bi kaç kezde. ve işin en kötü yanı benim yaşadığım manevi ve fiziksel şiddetten ailemin haberi hiç yok.kızım babasını sevdiği için onsuz büyümesin diye katlanıyorum.bir de öfke kontrolü olmayan biri.benimle ayrılmayacağını öteki durumda öldüreceğini söylüyor. ki dediğini yapacak gözü karalıkta.onu çok iyi tanıyrum.aileme bi zarar vermesinden korktuğum için ailem üzülmesin diye susuyorum ama sanki ölmüş gibiyim...
bundan sonraki adımım kesinlikle geri dO zaman sizde şart koşun. Tedavi olursan yanında olacam. Ama olmazsan benden buraya kadar. Kimi oldurursen öldür gidecem deyin. Kararliliginizi görsün.evet doktor ilaç vermiş ama düzenli kullanmıor.kafası atıyor kullanmıcam diyip bırakıyor. kullanınca çok iyi biri oluyor.şimdi psikolgtan kendisinde sıkıntı olduğunu kendi kulaklarıyla duyunca duruldu ve tamam gereknei yapıcam dedi.ilk defa bir destek aldık.
boşanacağıma ölürüm demek değildi benim demek istediğim.ne kadar da yanlış anlamışsınız beni. benim için duygusal olarak zaten herşey bitti. bana yaşattıkları o kadar ağırki ve her gitmek istediğimde beni zorla tuttuğu kaba kuvvvet uyguladığı bir psikolojiyi düşünüp empati yapabilir misinz?tükenmişliğin sonucudur bellkide. boşanmak yerine ölürüm demek değil.yyoksa dünya umrumda değil.Üniversite sınavını kazanamayan bir kuzenim var. Hiç ders çalışmıyor. Sonra ağlıyor kazanamadım diye.
Bir ata intihar edeceğim diye tutturdu.
Dedim ki "ablası ders çalışmak mı yoksa ölmek mi sorusuna ölmek cevabını veriyorsan git öl zaten. Ne kadar zor geldi ders çalışmak sana"
Sizin durumunuz ona benziyor.
Boşanmak mı ölmek mi diyoruz. Ölmek diyorsunuz.
Ordan bakınca size de çok saçma bir cevap gibi gelmiyor mu.
Valla bin kere boşanırım da ölmek istemem. Zaten öleceğim. Ecelimi beklerim.
evde o yokmuş gibi davranın görmeyin onubabam kalp hastası ve olayı karşılıklı çözmeden onlara lanse etmek istemiyorum.onunda kafasında bitsin diyorum güzellikle ayrılabileyim diyorum tek derdim bu
çoğu zaman diyorum keşke ölse.niye derseniz biliyorumki ayrılsam da ömür boyu rahat vermeyecek biri.Allah böylelerine fırsat vermez de size zarar vermeden kendisinin başına bir şey gelir inşallah...
Ya bi saglik ocaginda spral taktirmak bu kadar zor olmamali. Insan hayret ediyor bazen.haklısınız ertesi gün hapı kullandığım halde hamile olduğumu öğrendim.
dün eşyalarımıda toplayıp babamın evine dönmeye karar verdim.bu arada ailemden çok uzak bi şehirde yaşıyorum.fakat sonrasında psikologla görüşelim diye yalvardı.ama bende sıkıntı varda sanki bunu duymam gerektiği için yaptığını hissettirdi.bende kabul edip gitti.psikolog ise ikimizi saatlerce dinledi.eşime dediki; ciddi problemleriniz var eşiniz bi eş ve gelinlik görevini layıkıyla yerine getiriyor ve aileniz sizin için türlü fedakarlıkta bulunduğu halde siz sorumsuzca ve ilgisizce davranıyorsunuz .psikiyatriye gidip ilaçlarınızı yenilemenşiz ve kendinizi değiştirmeniz gerek aksi tardirde olmaz dedi. dün bana bundan sonra çok dikkat edicem dedi ama benim umudum var mı ?yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?