Herşeyin yönetimi

asla ilgilenmiyor. benim nisanlim 36 yasinda ve 18 yasindan beri kendi evinde yasamis bir adam. aslinda herseyi benden iyi bilir ama gelgelelim rahat. tatil konusundada---sectigim hoteli bile bilmiyor. ay sonunda TRye ucucaz- nerde tatil yapicagimizi bilmiyor- sormuyorum. ben altim biletleri-daha sormadi. artik ucakdan inince anlar.

Hahahah :D yaaa ne guzel iş hersey hazir ve planli sadece gitmek kaliyor onlara. Zor degil planlamak ama oylece bilmeden birsey yapmadan hazira gitmekte guzel oluyor heralde.

Plan progman yapma konusu sıkıntıymış ya :) Diğer mevzular bence gayet iyi :)
Ayrılmadan evvel bizde eşimle böyleydik. Ama ilgisizliği artınca yürümedi :) Para pulun söz hakkının sende olması yetmiyor maalesef :)

Saldığınızı anlaması zaman alabilir,doğru zamanı beklediğinizi düşünebilir,örneğin ben bayram sonrası bi tatil planı yapalım dedim,tamamdır dedi mevzu onda oldugu için neden bu hafta değil vs diye kaygılanmam o muhtemelen uygun bi zaman aralığını bekliyor diye düşünürüm ben,saldığını anlamam ancak kış gelirse olabilir herhalde. Ya da direk talep etmesini beklerim bu tatili sen ayarla diye.

Anlasa ne olacakki. :) Suan bu tatili ayarlamasam en fazla niye gitmedik ayarlasan giderdik ne guzel filan der oturur yerine. :D

Plan progman yapma konusu sıkıntıymış ya :) Diğer mevzular bence gayet iyi :)
Ayrılmadan evvel bizde eşimle böyleydik. Ama ilgisizliği artınca yürümedi :) Para pulun söz hakkının sende olması yetmiyor maalesef :)

Ilgisizlige ben de gelemem. Herseyi salip, beni de salarsa o olmaz işte. Ozaman dert buyuk.

Çalışan bir kadın bütün parayı kocasının eline vermemeli, aynı şekilde erkekte.
Harçlık almak nedir yahu ne saçma bir şey.

Hesap ortak olur,iki kart olur , harcanacak olanlar ve faturalar ayrılır gerisi iki kişinin ortak harçlığı olur ikiye böler.

Her sorumluluk kadında olursa olmaz ki, hele erkekler sorumluluk almazsa hiç olmaz.

Ben calismiyorum ama bana harclik vermeye kalksa ben kabul etmezdim. Zaten belli miktar kutuda duruyor evde isteyen alsin diye. Bazen fazla veriyorum napcam o kadarini diyor. Adamin harclik alasi var ilginc bi sekilde

Ben boyleyim, esim her seyle ilgilenir ben hazira konarim.
Sanirim biri eline aldiginda ona kaliyor o is.
Ama madem siz de artik yoruldunuz, en azindan faturanin birini ona yukleyin bir iki ay.
Sonra diger faturalari sonra da bu hafta sonu plan sende diyeceksiniz.

Ben boyleyim, esim her seyle ilgilenir ben hazira konarim.
Sanirim biri eline aldiginda ona kaliyor o is.
Ama madem siz de artik yoruldunuz, en azindan faturanin birini ona yukleyin bir iki ay.
Sonra diger faturalari sonra da bu hafta sonu plan sende diyeceksiniz.

Yorulmak degil taş tasımiyorum sonucta, faturayi da odemeyiversin tamam da baska konularda unutugum bisey olunca el atsin mesela nebiliyim. Bikac kere de o nereye gidecegimizi ayarlasa güzel olurdu sanki gibime geliyor.

Bazen panik bir insan oluyorum mesela bazi seyler hallolmayinca ve cok canim sikiliyor cunku ben halledemezsem esim halleder diyemiyorum. :)
Aslinda herseyi ben ustume almadim kendi atti.

Aaaa bu tarif ettiğin türde birde bizim evde mevcut bazen çok seviyorum bazen sinir oluyorum bu duruma :KK45: eğer yönetimi ona bıraksam kesin batarız korkumdan bırakamıyorum

Selamlar. :)
Aslında şimdi bu olay bu kadar büyük bir dert değil. Anlatacaklarımı yapmakta büyük bir zorluk yaşamıyorum ama azcık ucundan tutsa mı diyorum acaba?

Bu konuyu açtım çünkü son dakika tatil rezervasyonunu yine ben ayarladım. :KK70:
Adam öyle evde oturayım, çıkmayayım kafasında değil gezmeyi sever. Haftasonu devamlı "Nereye gidelim, ne yapalım, çıkmayacak mıyız?" Diye konuşur ama nereye gidelim? Derim. Bilmez. :) Sadece tatil mevzu değil, şehir içinde de aynı. Anca birisi bir mekan vs tavsiye ederse o zaman der gidip görelim mi diye ama kendisi asla araştırmaz ve nereye gideceğimiz hakkında, hatta ne yiyeceğimiz hakkında asla fikri olmaz.

Aynı şekilde evin bütçesiyle hiç ilgilenmez. Umurunda değil. Paralar, kartlar herşey sende sen bilirsin diyor. Dolayısıyla ne alacaksa sürekli bana soruyor alalım mı diye. Bütçenin elimde olmasını, bana danışarak birşeyler almasını seviyorum ama yatırım, birikim konusunda da hiç fikir yürütmez şunu şöyle yapalım demez.
Aslında bunları yapamayan biri değil. Kaç yaşında adam ben yokken yapıyordu sonuçta, ben yokken geziyordu sonuçta ama benimle evlenince herşeyden bir el ayak çekti. :KK70:
Yine ben yapayım zor şeyler değil ama ucundan kıyısından dahil olsa mı diyorum, bazen en azından????

Bunu çözmek için bikaç haftasonu plan yapmadım en son. Nereye gidecez diyince evde oturucaz dedim. Oturduk. :))) plan yapmadı.

Alışverişe çıkarttım ve bütçeyi düşünecek mi diye biraz zorlayayım dedim baya güzel yüklü alışveriş yaptım. Sonra eve gelince dedim ki " Neden birşey demiyorsun. " Cevap: Para sende istediğini yap ben anlamam. Yani batsakta çıksakta umurunda değil hiç bir şekilde. Bu rahatlık nereden geliyor acaba...

Evin alışverişini faturasını da düşünmez bu arada onlar da bende. Aklınıza gelebilecek hiçbirşeyi düşünmüyor adam. Bir tek doğum günü ve yıldönümümüzü aklında tutuyor sağolsun.

KK üyelerinin aslında demek istedikleri; kocam benim sözümden çıkmaz, para bende durur, herşeye ben karar veririm.

Şikayet etme adı altında kendini/hayatını öven insanlar inanılmaz uzak durulası geliyor.

Selamlar. :)
Aslında şimdi bu olay bu kadar büyük bir dert değil. Anlatacaklarımı yapmakta büyük bir zorluk yaşamıyorum ama azcık ucundan tutsa mı diyorum acaba?

Bu konuyu açtım çünkü son dakika tatil rezervasyonunu yine ben ayarladım. :KK70:
Adam öyle evde oturayım, çıkmayayım kafasında değil gezmeyi sever. Haftasonu devamlı "Nereye gidelim, ne yapalım, çıkmayacak mıyız?" Diye konuşur ama nereye gidelim? Derim. Bilmez. :) Sadece tatil mevzu değil, şehir içinde de aynı. Anca birisi bir mekan vs tavsiye ederse o zaman der gidip görelim mi diye ama kendisi asla araştırmaz ve nereye gideceğimiz hakkında, hatta ne yiyeceğimiz hakkında asla fikri olmaz.

Aynı şekilde evin bütçesiyle hiç ilgilenmez. Umurunda değil. Paralar, kartlar herşey sende sen bilirsin diyor. Dolayısıyla ne alacaksa sürekli bana soruyor alalım mı diye. Bütçenin elimde olmasını, bana danışarak birşeyler almasını seviyorum ama yatırım, birikim konusunda da hiç fikir yürütmez şunu şöyle yapalım demez.
Aslında bunları yapamayan biri değil. Kaç yaşında adam ben yokken yapıyordu sonuçta, ben yokken geziyordu sonuçta ama benimle evlenince herşeyden bir el ayak çekti. :KK70:
Yine ben yapayım zor şeyler değil ama ucundan kıyısından dahil olsa mı diyorum, bazen en azından????

Bunu çözmek için bikaç haftasonu plan yapmadım en son. Nereye gidecez diyince evde oturucaz dedim. Oturduk. :))) plan yapmadı.

Alışverişe çıkarttım ve bütçeyi düşünecek mi diye biraz zorlayayım dedim baya güzel yüklü alışveriş yaptım. Sonra eve gelince dedim ki " Neden birşey demiyorsun. " Cevap: Para sende istediğini yap ben anlamam. Yani batsakta çıksakta umurunda değil hiç bir şekilde. Bu rahatlık nereden geliyor acaba...

Evin alışverişini faturasını da düşünmez bu arada onlar da bende. Aklınıza gelebilecek hiçbirşeyi düşünmüyor adam. Bir tek doğum günü ve yıldönümümüzü aklında tutuyor sağolsun.

Kocalarımız kardeş mi?
Tatili ben ayarladım
Tüm parayı ben yönetiyorum
faturalar kaç para onu bile tam bilmiyor olabilir
Alışveriş listelerini ben yapıyorum
Neyin kaç taksiti kaldı ben biliyorum
Onun okul harcını arabanın mtv sini ben takip ediyorum
Zamanı da ben yönetiyorum, ne zaman nereye gidilecek vs
Bazen çok çok yoruluyorum
Bir şeyi unuttuysam o eşimin aklına gelmiyor
Tek yaptığı maaşı alınca bana gönderip her şeyi hallettin mi diye sormak
Ya da gezeceğimiz yere şoförlük yapmak.

:işsiz:

KK üyelerinin aslında demek istedikleri; kocam benim sözümden çıkmaz, para bende durur, herşeye ben karar veririm.

Şikayet etme adı altında kendini/hayatını öven insanlar inanılmaz uzak durulası geliyor.

Bence siz çok kiskancsiniz. Ben buraya gerek ailesel, gerek maddi, gerek tartismali konularimi da aciyorum. Burayi hayatimi övme yeri olarak kullansam acmazdim heralde. Bu da bir dertlesme, sadece aksiyonu bol degil.

Bizde de faturalar taksitler otamatik odeniyor. Ben ev hanımıyim. Esimin maasindan her ay aylik mutfak parasini , cocuklarin aylik harçlıklarını ve benim aylik parami verir toptan. Ben bunu kendim cevirir idare ederim. Kalan parayla da gezer tozar yer iceriz Allaha sukur

Kocalarımız kardeş mi?
Tatili ben ayarladım

Bizimkiler 3 ü kardeş bence

Ben eşin gibiyim kafam inanılmaz rahat. Başlarda sıkıntı ettim ben de yönetmeliyim diye ama baktım bende kart var alacağıma karışmıyo nakit veriyo, evle ilgili bi şey istesem hemen alıyo maliyetliyse biraz erteleniyo ama alınıyo mutlaka, faturalar mutfak alışverişi gezme otel ayarlamaları hep eşimde. Ben şuraya gidelim derim hemen bugün olmasa da ne zaman müsait olursak gideriz. Başkasının yaptığı plana dahil olmak bence daha heyecanlı.. başta sorumluluk almak cazip gelmiş eşini sen alıştırmışsın. Etrafımda böyle kaç kadın varsa hepsi keşke eşim benden daha önde olsaydı diyor. Uzun vadede yıpratıcı bi durum

Kocalarımız kardeş mi?
Tatili ben ayarladım

Ben bu kadar da degildir diyordum ama baya bu durumda olan varmis. :d tamam biz yapalim ama yapmak istemeyinfe veya unutunca bir el atsalar biseye daha iyi olur bence.
Arada biseylerle ilgilensin diye o evde oturtma, fazlada harcama taktiklerini bilerek yaptigimi anliyor galiba :D o yuzden ses cikartmiyor buyuk ihtimalle.

Ben bu kadar da degildir diyordum ama baya bu durumda olan varmis. :d tamam biz yapalim ama yapmak istemeyinfe veya unutunca bir el atsalar biseye daha iyi olur bence.
Arada biseylerle ilgilensin diye o evde oturtma, fazlada harcama taktiklerini bilerek yaptigimi anliyor galiba :KK70: o yuzden ses cikartmiyor buyuk ihtimalle.
Ya mesela kendi okul taksitinin zamanını hatırlatması lazım bana
Ama ben kendim bakıyorum, e diyelim unuttum noluyor biliyo musun öylece kalıyor
Bi keresinde askerlik tecilini unutmuş son gün deliler gibi oradan oraya koştuk yetiştiricez diye
Ben sordum neden bütün bunlarla ben ilgileniyorum diye
1. Sen bu işleri seviyosun
2. Birisi zaten yapıyoken neden ben el atayım ki? Dedi

Ben çok şikayetçi değilim ama isterdim gel bakalım bu ay gelir giderimiz neymiş hesaplayalım ya da bu haftasonu seninle x yere gideceğiz demesini
Bu ay kredi kartı ekstren kaç tl diyorum vardır bişeyler işte diyor.

Nasil alisirsan oyle gidiyo, degismez

Ben eşin gibiyim kafam inanılmaz rahat. Başlarda sıkıntı ettim ben de yönetmeliyim diye ama baktım bende kart var alacağıma karışmıyo nakit veriyo, evle ilgili bi şey istesem hemen alıyo maliyetliyse biraz erteleniyo ama alınıyo mutlaka, faturalar mutfak alışverişi gezme otel ayarlamaları hep eşimde. Ben şuraya gidelim derim hemen bugün olmasa da ne zaman müsait olursak gideriz. Başkasının yaptığı plana dahil olmak bence daha heyecanlı.. başta sorumluluk almak cazip gelmiş eşini sen alıştırmışsın. Etrafımda böyle kaç kadın varsa hepsi keşke eşim benden daha önde olsaydı diyor. Uzun vadede yıpratıcı bi durum

Ben alistirmadim kendi ustume birakti. :D Ben oyle herseyi de ona birakamam gerci ama dahil olur insan azcik. Ustune basina kiyafeti bile ben dusunuyorum.
Henuz yipranmadim ama 10-20 sene sonra yipratici olur mu bu durum bilmiyorum. Ama vazgecmeyecek o kesin.

Ben alistirmadim kendi ustume birakti. :KK70: Ben oyle herseyi de ona birakamam gerci ama dahil olur insan azcik. Ustune basina kiyafeti bile ben dusunuyorum.
Henuz yipranmadim ama 10-20 sene sonra yipratici olur mu bu durum bilmiyorum. Ama vazgecmeyecek o kesin.
Yani iste nasil bir duzenle basladiysanuz devam ediyo : (

Bunun övünecek bi yanı yok ki :)
Eşimin annesi bu durumda ve kadın çok zorlanmış keza yengem de bu durumda gittikleri yerlerde adamlarla bile o muhattap olur ve hep der keşke benden daha önde olan her şeyi düşünmemi gerektirmeyecek bi adamla evli olsaydım diye
Ortasını tutturan buyursun övünsün :))

Back
X