Heryere gelmeye çalışan kayınvalide

Ay benim kaynanamı tarif ettin resmen ama bizimkinde eteğinde başka çocuk yoktu. Ben doğum yaptıktan 1 sene sonra çok şükür düştü yakamızdan. Yine biyere gidersek gelmek falan istito ama çoğu zaman artık ona haber bile vermiyoruz. Eskiden eşim sürekli söylüyodu ya da yanında konuşuyodu vs. Artık o da söylemediği için öyle huyları kalmadı. Allah yardımcın olsun cidden zor

Nasıl gülebiliyorsunuz?

Yok ağlamayın da ben sinir oldum buradan, siz gülünce şaşırdım.
Ben çok sinir oldum o zamanlar, baktim sinirlendikce olan bana oluyor ,şimdi hatirlayip güluyorum
Herkesin nasibine bir kv dusuyor, bana da bu çilgin düstü
Yapti da ne oldu kendi kaybetti

Kaynana milleti işte kız biz bunlardan ne çekiyoruz yaaa . Benimki de sarılırken arkadan hancerliyor . Topluca bi cinnet mi geçirsek ne yapsak?

Kayınvalideniz eşinden aradığı mutluluğu bulamadığı /eşi ile vakit geçirmeyi istemediği için size sarmış...kendisi zamanında gezdi,tozdu belki eşiyle dostuyla ...ama böyle yaparak sizin eşinizle başbaşa vakit geçirmenize sadece size ait anılar biriktirmenize izin vermiyor.Böyle davranmasa hafta içi bir gün onunla çıkarsınız bir yerlere hafta sonu yalnız eşinizle çıkarsınız gayet de dengeyi kurarsınız.Şimdi "ben tirtilhikayesini çok severdim ,o beni düşmanı gibi görüyor ..böyle bilmezdim vs" diyerek drama bağlayacak ..hatta oğlunu ondan uzaklaştırmaya çalışmakla suçlayacak sizi

Bende farkli bir modeli vardi sürekli bizimle gezmek isteyen degil de sürekli her gun birlikte yemek yemek isteyen modeli.Ben de senin gibi çok naiftim.Hatta ilk konum burda kalbini kırmadan bu durumdan nasil kurtulabilirimdi.Ve suan geldiğim aşamada kv ile görüşmüyoruz.Yani illaki kırılacak ama mecbur acik acik söylemek zorundasın.Ben burdaki üyelerin desteğiyle kendisiyle 5 defa konuştum.Baslarda daha üstü kapalı konuştum .Baktim hala ısrarcı anlamıyor açık acik konuştum mesafeyi asla kabul etmedi şimdi tamamen görüşmemek durumunda kaldım.Sana tavsiyem icinde biriktirmeden,peşine gelecek başka olayları beklemeden hemen harekete geç konuş.Anne biz başbaşa gitmeyi düşünmüştük veya ben İzmir'de akrabalarımi ziyaret edeceğim anne sen ne yapacaksın sıkılırsın diyebilirsin.Yoksa bu durumu kv ile cozmezsen esinle karşı karşıya gelebilirsin..Evliligin yıpranır.Ayrica araba ortaksa sizde kalsin isleri oldugunda onlar sizden alsin.Boylelikle pesinize takilamazlar..Bir de Tülay kök ün sınırlar serisini mutlaka izle cok faydası oluyor..Cabuk harekete gecebilmen icin bebegimin sürecinin daha sağlıklı geçmesi için bunu yapmak zorundayım diye düşün ve motive et kendini..Çünkü anne karnında bebekler senin kendi icinde yasadigin iyi kötü herşeyi hissediyor

İş eşinizde bitiyor, kayınvalide anlayışsızsa bişey olmaz modundaysa alacak annesini karşına anne biz yeni evli sayılırız başbaşa kalmak biraz birlikte gezmek istiyoruz seninle de başka zaman başka plan yaparız gibi şeylerle kayınvalidenizi frenleyecek. Onlar anne oğul aralarında küser barışırlar ama siz araya gitmeyin kötü siz olursunuz

Kaynana niye biliyor İzmir’e gideceğinizi? Anladınız madem niyetini, yanında bahsetmeyecektiniz. Gittiğinizde öğrenecekti. Ben de gelecektim diye sitem etmeye kalkarsa da “Anne senin ciddi ciddi çocukla oralara gelebileceğini düşünemedik.” derdiniz. Ama ben olsam şöyle derdim: Biz beraber gitmek istiyoruz. Arkadaşlarımızla vakit geçireceğiz, araba da anca bize yeter. Sizinle başka zaman gideriz.

Son dkya kadar biyere gideceginizi soylemeyeceksiniz esinize anneni gezdir neden diyosun ne alaka :) ozellikle izmir konusunda biz birlikte gidicez kusura bakma bukadar giderkende almayin yani kirilirsa kirilsin esinle konus gelmesini asla istemiyorum de neden o gelecek diye planlarindan vazgeciyorsun esinde anasina kiyamiyorduysa evlenmeseydi anasini gezidirseydi madem

o zaman önce onunla bir yere gidin (tatil vs ayarlayın) sonra da kendi başınıza ona haber vermeden gidin. Trip atarsa da anne seninle gittik ya, şimdi de karı koca başbaşa gitmek istedik deyin.

bence burada hiç kimse size guzel tavsiye vermemiş. esiniz de acemi olduğu icin kabak sizin basınıza patlamış. buradaki hiç kimse çocuğum evlendi artık kendi halinde takılsın demez, herkes evlense bile evladından tabi ki ilgi bekler. özellikle eski tarz bazı kayınvalideler cocuk gibi oluyorlar. hayatları boyunca ev isi, akraba vs ile vakit geçirmişler, calışma hayati yok, kendilerine ait bir hobileri yok, o yüzden sikilip duruyorlar. muhtemelen esiniz ve görümceniz de anneleri ile çok ilgilenmiyor ki, kadın etrafa sarip duruyorlar. kadın hafta sonu cocukla ilgileniyorsa, görümcenin mutlaka annesi ile ozel olarak ilgilenmesi, gezdirmesi vs gerekir. esin de bir evlat olarak annesi ile tabi ki ilgilenecek. ayrica bir anne de çocuğu ve gelini/damadi ile gezmek isteyebilir. siz simdi tepki koyunca, KVde gard almaya baslayacak. bazı insanlara tabi ki bastan tepki koymak gerekebilir, ama belki de idare edebileceğiniz bir kisi kv. o zaman neden şimdiden kotu olacaksınız ki? yeni evlenen kadınlar bastan Boyle gard aliyorlar, sonra da neden çocuğuma bakmadı, neden bize ilgi göstermedi vs diye yakiniyorlar.

size tavsiyem, yukarıda söylediğim gibi, çok sik olmamak şartıyla kayinvalideyle de aktivite yapın, bazen de esiniz annesiyle bir seyler yapsın, siz kendi yapacaginiz seyleri de ona anlatmayın. benim kvde her yere gelmek ister. ama bazen onu yanımıza alırız, ki kadın mutlu oluyor Boyle ailecek torunlarla tatil yapınca, bazen de kendimiz ailecek yaparız, esim onu bir sekilde denk getirir. onunla gideceğimiz tatiller biraz daha onun yaşına gore seyler olur, onun akrabalarına ziyaret, ya da deniz kenarına gideriz, o çocukların basında durur, biz yüzeriz falan. kendi gittiğimiz tatiller daha çok gezmeli, dışarda yemek yemeli vs seyler olur. gayet de guzel oluyor. bence çok çok kotu fesat ya da kavgacı bi kayınvalide degilse ben tamamen blok koymanın doğru olmadigini düşünüyorum.

bu arada esin resmen acemilikten olayı yönetemediği icin seni ortaya atmış. adama trip atmadan sorumluluk almasını sağlayın. ayrica bir zahmet çocukları annesiyle ilgilensin. kizi çocuğu anasının basına atsin, adam ise gitsin, gelin de anneyi oyalasın. siz yeterli miktarda ilgilenin ama asil sorumluluğu evlatlarının alması lazım.

En son esinizin düştüğü durum ve geldiği nokta eşinize ders olması bakimindan çok iyi olmus

Böyle konularda iş her zaman eşte bitiyor. Eşiniz ‘seninle de başka bi zaman gideriz anne’ diyip konuyu kapatsa bi kaç kere olay size sirayet etmez bile. Biz de kayınvalidemle yakın oturuyoruz gittiğimiz yerlerden haberi bile olmuyor. Olay yakınlık-uzaklık değil, eş.

Bu
Dün eşimle bunuda konuştum diğer oğlu gezdirmiyor ablan gezdirmiyor bi izin gününde seninle birşeyler yapmak istiyor anlıyorum köye gitmekten onlarda sende memnunsun ama ben çok sıkıldım artık ben nişanlıyken pandemi olduğu halde kısıtlı saatlerde seninle daha çok vakit geçiriyordum diye ... O zamanda eşim diyor ki neden dile getirmedin diye birşeyi dile getirince annenin surat değişiyor dedim ses yok o zaman

Bencede eş başka hiçbir şey değil, kendi adıma söyleyeyim gelin olarak benim amacım onu oğlundan ayırmak değil sadece kocamla başbaşa kaliteli bir zaman... Dün konuda bir yorumda okudum bu kvmin yaptığı cahillik başkada birşey değil

Eşi bilmem iş sende bitiyor bence.Bundan 2 ay önce,biz kvnin annesini köye bırakmaya gidecektik, dönüşte sahil kenarını gezeriz diye düşündük.Kv kendisi eşim ve kaynım için, annemi bırakın demişti.Kaynım gitmek istemedi.Eşime,ikimiz götürelim, gezeriz hem dedim. Bunu duyan kv, bizde gelelim demiş eşime. Bende eşime o zaman onlar gitsin, ben gitmiyorum dedim.Sonuç olarak eşim ve ben gittik.Siz planınızdan bahsetmeyin. Kv gitmek mi istedi, bırakın eşinizle o gitsin. Diger sefere anlaşın eşinizle, ikiniz gidin. Kv gelirken bence siz gitmeyin. Böyle böyle alışıyor sizinle gitmeye.

Buna benzer konularda oldugu gibi burdada sorun ortak mal.Niye ortak araba kullanıyorsunuz ,araba kimin

Buna benzer konularda oldugu gibi burdada sorun ortak mal.Niye ortak araba kullanıyorsunuz ,araba kimin
Bundan seneler önce kardeşlerin aldıpı ortak araba çünkü kp ben araba almam diye diretiyor bunlarda 3 kardeş asgari ücretle çalışıyorlar üçü heray taksitini ödeyip alıyor .... Genel olarak herşeyde bu şekilde kp borcun altına girmez pek düğün borcunuda eşiimin kendi ödemesi gibi

Yaptığım bu ki eşimede dediğim bu aynen annesi gitmek istiyorsa götürsün ama onlar benimde gelmemi istiyor eee ben gitmeyince eşimde annesi alıp arabaya bindirip götürmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…