- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
- Konu Sahibi tirtilhikayesi
-
Ay benim kaynanamı tarif ettin resmen ama bizimkinde eteğinde başka çocuk yoktu. Ben doğum yaptıktan 1 sene sonra çok şükür düştü yakamızdan. Yine biyere gidersek gelmek falan istito ama çoğu zaman artık ona haber bile vermiyoruz. Eskiden eşim sürekli söylüyodu ya da yanında konuşuyodu vs. Artık o da söylemediği için öyle huyları kalmadı. Allah yardımcın olsun cidden zorMerhaba 8 aylık evli 2 aylık hamileyim kayınvalider ilede aynı mahallede oturuyoruz ve bu arada kayınvalidem görümcemin 1.5 yaşında kızına bakıyor asıl sorunuma gelecek olursak ben eşimle ne yapmak istersem o da bizimle olmak istiyor, ay sonu İzmir'e gideceğiz eşimle eee çocuğu alayım bizde gelelim dedi gelmesine gelsin ama ben eşimle gidip akraba arkadaş ziyareti yapıp biraz dolaşmak nefes almak istiyorum, görümcemin durmayan çocuğu ile günümü zehir etmek istemiyorum, eşimde bende başka zaman gideriz beraber o gün zor olur diyoruz, çocuk durmaz diyoruz yok anlamıyor illa gelecek o öyle yapınca da ben gitmekten vazgeçiyorum.... İkinci sorun ise yarın kontrolüm var eşimin işi çıktı yetişemezsem sen gidersin dedi kayınvalide yine atladı eee çocuğu alır ben giderim( bu arada benim annem 5 sene önce vefat etti kardeşimde yok ) anlayacağınız şu son davranışlarından sonra adını duymaya tahammülüm kalmadı... Böyle bir soruna çözümü olan var mı , kimsenin de kalbini kırmak istemiyorum ama ben sıkılıyorum bu seferde
Nasıl gülebiliyorsunuz?Hep böyle evet
Sonra ben isyan edip annen geliyorsa gitmiyorum deyince kv gününe çikti
Ana ogul geziyorlardi
Ailecek gidilecek bir yer olunca kv sende mi geliyorsun ne işi var diyordu, bazen ailecek doluşup sana yer yok gelme diyorlardi
Kendilerin borcuna cektigimiz kredi yuzunden eşim sıkıştı , annesi bizim de yok oglum olsa verirdik oglum deyip evini iç dış yeniledi bakim yaptirdi
Eşim de bana arabayi satalim mi deyince satalim dedim , şimdi hicbirimize yok
Aglayayim miNasıl gülebiliyorsunuz?
Yok ağlamayın da ben sinir oldum buradan, siz gülünce şaşırdım.Aglayayim mi
Ben çok sinir oldum o zamanlar, baktim sinirlendikce olan bana oluyor ,şimdi hatirlayip güluyorumYok ağlamayın da ben sinir oldum buradan, siz gülünce şaşırdım.
Kayınvalideniz eşinden aradığı mutluluğu bulamadığı /eşi ile vakit geçirmeyi istemediği için size sarmış...kendisi zamanında gezdi,tozdu belki eşiyle dostuyla ...ama böyle yaparak sizin eşinizle başbaşa vakit geçirmenize sadece size ait anılar biriktirmenize izin vermiyor.Böyle davranmasa hafta içi bir gün onunla çıkarsınız bir yerlere hafta sonu yalnız eşinizle çıkarsınız gayet de dengeyi kurarsınız.Şimdi "ben tirtilhikayesini çok severdim ,o beni düşmanı gibi görüyor ..böyle bilmezdim vs" diyerek drama bağlayacak ..hatta oğlunu ondan uzaklaştırmaya çalışmakla suçlayacak siziBiraz önce herşeyi konuştum bana diyor ki ben zaten bugün sabah onlara gitmek istemediğimizi söyledim işte annem bir ihtimal gidersin diye gelmiş... Neyse bu konuyu geçtim eşime dedim ki annene hal veriyorum ablan kardeşin gezdirmiyor o da bir izin gününde sen gezdir istiyor olabilir ama ben seninle birşeyler yapmak istiyorum, karı koca olarak dedim , konuştum anlattım hissettiklerimi umarım anlamıştır umarım
Kaynana niye biliyor İzmir’e gideceğinizi? Anladınız madem niyetini, yanında bahsetmeyecektiniz. Gittiğinizde öğrenecekti. Ben de gelecektim diye sitem etmeye kalkarsa da “Anne senin ciddi ciddi çocukla oralara gelebileceğini düşünemedik.” derdiniz. Ama ben olsam şöyle derdim: Biz beraber gitmek istiyoruz. Arkadaşlarımızla vakit geçireceğiz, araba da anca bize yeter. Sizinle başka zaman gideriz.Merhaba 8 aylık evli 2 aylık hamileyim kayınvalider ilede aynı mahallede oturuyoruz ve bu arada kayınvalidem görümcemin 1.5 yaşında kızına bakıyor asıl sorunuma gelecek olursak ben eşimle ne yapmak istersem o da bizimle olmak istiyor, ay sonu İzmir'e gideceğiz eşimle eee çocuğu alayım bizde gelelim dedi gelmesine gelsin ama ben eşimle gidip akraba arkadaş ziyareti yapıp biraz dolaşmak nefes almak istiyorum, görümcemin durmayan çocuğu ile günümü zehir etmek istemiyorum, eşimde bende başka zaman gideriz beraber o gün zor olur diyoruz, çocuk durmaz diyoruz yok anlamıyor illa gelecek o öyle yapınca da ben gitmekten vazgeçiyorum.... İkinci sorun ise yarın kontrolüm var eşimin işi çıktı yetişemezsem sen gidersin dedi kayınvalide yine atladı eee çocuğu alır ben giderim( bu arada benim annem 5 sene önce vefat etti kardeşimde yok ) anlayacağınız şu son davranışlarından sonra adını duymaya tahammülüm kalmadı... Böyle bir soruna çözümü olan var mı , kimsenin de kalbini kırmak istemiyorum ama ben sıkılıyorum bu seferde
o zaman önce onunla bir yere gidin (tatil vs ayarlayın) sonra da kendi başınıza ona haber vermeden gidin. Trip atarsa da anne seninle gittik ya, şimdi de karı koca başbaşa gitmek istedik deyin.Aslında çözüm mahallede değil, dedim ya bir önceki mesajda tek araba var ve genelde eşim müsait olsuyor, kızdığım noktada bu zaten ben azıcık anlayış istiyorum, elbette sıkılıyordur elbette gezmek ister , oğluyla da vakit geçirmek ister, eee kızına gelince damadı uzakta çalışıyor eee damat gelsin de onlar başbaşa biraz zaman geçirsinler, öteki oğlu taviz vermez izinli gününde alır sevgilisini gezer benim kocam ne ona kıyabilir nede bana öyle olunca da gelen geliyor bana, sinirimden biraz önce eşime dedim al annenin canı sıkılmış yiğeninle gezdir biraz dedim
bence burada hiç kimse size guzel tavsiye vermemiş. esiniz de acemi olduğu icin kabak sizin basınıza patlamış. buradaki hiç kimse çocuğum evlendi artık kendi halinde takılsın demez, herkes evlense bile evladından tabi ki ilgi bekler. özellikle eski tarz bazı kayınvalideler cocuk gibi oluyorlar. hayatları boyunca ev isi, akraba vs ile vakit geçirmişler, calışma hayati yok, kendilerine ait bir hobileri yok, o yüzden sikilip duruyorlar. muhtemelen esiniz ve görümceniz de anneleri ile çok ilgilenmiyor ki, kadın etrafa sarip duruyorlar. kadın hafta sonu cocukla ilgileniyorsa, görümcenin mutlaka annesi ile ozel olarak ilgilenmesi, gezdirmesi vs gerekir. esin de bir evlat olarak annesi ile tabi ki ilgilenecek. ayrica bir anne de çocuğu ve gelini/damadi ile gezmek isteyebilir. siz simdi tepki koyunca, KVde gard almaya baslayacak. bazı insanlara tabi ki bastan tepki koymak gerekebilir, ama belki de idare edebileceğiniz bir kisi kv. o zaman neden şimdiden kotu olacaksınız ki? yeni evlenen kadınlar bastan Boyle gard aliyorlar, sonra da neden çocuğuma bakmadı, neden bize ilgi göstermedi vs diye yakiniyorlar.İyi mi oldu bilmiyorum şu an herkesin gözünde suçlu benim , eşime gittim çattım o kadar gitmek istiyordun annen gelince gidelim deseydin diye olay benim 2 gündür surat asmama geldi o kadın bana 2 gündür neyin var diye soruyormuş o kadın bana sabah köye gidelim kızım demiş o kadın bana sabah çarşıya gidelim demiş ben istememişim ... Dedim boşa çabalıyorum ben daha beni kocam anlamıyor, alan memnun satan memnun anladığım kocam da ailesi ile gezmekten memnun ben kendi derdime yanayım
En son esinizin düştüğü durum ve geldiği nokta eşinize ders olması bakimindan çok iyi olmusHaha benimkine öyle yapamazdin
Oglum beni de falancaya birakin hastaymis gecmis olsun diyeyim , falancaya gelince de ayip olur bir görünün gidin, bir görünürdük sonra kalkarken eşim anne biz gidiyoruz dönuste seni aliriz der , kv yok oglum iş cikarma basina birlikte gidelim iste der bizimle çikar.
Sonra eşime oglum gelmisken falanca yerden bir bulgur alalim der. Bulgur aldigimiz yerin alt sokaginda kizi var gelmisken ablani da gorelim
Abladan cikinca oglum gelmisken şu ucuzcu manavdan sebze alalim size de aliriz , manavin üst sokaginda kaynim oturuyor, gelmisken abinle yengeni de görelim
Eve dönünce eşim, canim bir dahaki sefere gezeriz istedigini yapariz.
Bir dahaki sefer ,üsttekinin aynisi
Dün eşimle bunuda konuştum diğer oğlu gezdirmiyor ablan gezdirmiyor bi izin gününde seninle birşeyler yapmak istiyor anlıyorum köye gitmekten onlarda sende memnunsun ama ben çok sıkıldım artık ben nişanlıyken pandemi olduğu halde kısıtlı saatlerde seninle daha çok vakit geçiriyordum diye ... O zamanda eşim diyor ki neden dile getirmedin diye birşeyi dile getirince annenin surat değişiyor dedim ses yok o zamanAslında kadın da haklı, çocuğa bakarken evden çıkamaz sıkılmıştır. Tabi konu sahibi de haklı daha yeni evli, eşi ile gezip tozmak istiyor. Kızının gezdirmesi lazım, annesi çocuğuna bakıyor.
Böyle konularda iş her zaman eşte bitiyor. Eşiniz ‘seninle de başka bi zaman gideriz anne’ diyip konuyu kapatsa bi kaç kere olay size sirayet etmez bile. Biz de kayınvalidemle yakın oturuyoruz gittiğimiz yerlerden haberi bile olmuyor. Olay yakınlık-uzaklık değil, eş.
Eşi bilmem iş sende bitiyor bence.Bundan 2 ay önce,biz kvnin annesini köye bırakmaya gidecektik, dönüşte sahil kenarını gezeriz diye düşündük.Kv kendisi eşim ve kaynım için, annemi bırakın demişti.Kaynım gitmek istemedi.Eşime,ikimiz götürelim, gezeriz hem dedim. Bunu duyan kv, bizde gelelim demiş eşime. Bende eşime o zaman onlar gitsin, ben gitmiyorum dedim.Sonuç olarak eşim ve ben gittik.Siz planınızdan bahsetmeyin. Kv gitmek mi istedi, bırakın eşinizle o gitsin. Diger sefere anlaşın eşinizle, ikiniz gidin. Kv gelirken bence siz gitmeyin. Böyle böyle alışıyor sizinle gitmeye.Bu
Dün eşimle bunuda konuştum diğer oğlu gezdirmiyor ablan gezdirmiyor bi izin gününde seninle birşeyler yapmak istiyor anlıyorum köye gitmekten onlarda sende memnunsun ama ben çok sıkıldım artık ben nişanlıyken pandemi olduğu halde kısıtlı saatlerde seninle daha çok vakit geçiriyordum diye ... O zamanda eşim diyor ki neden dile getirmedin diye birşeyi dile getirince annenin surat değişiyor dedim ses yok o zaman
Buna benzer konularda oldugu gibi burdada sorun ortak mal.Niye ortak araba kullanıyorsunuz ,araba kimin
Bundan seneler önce kardeşlerin aldıpı ortak araba çünkü kp ben araba almam diye diretiyor bunlarda 3 kardeş asgari ücretle çalışıyorlar üçü heray taksitini ödeyip alıyor .... Genel olarak herşeyde bu şekilde kp borcun altına girmez pek düğün borcunuda eşiimin kendi ödemesi gibiBuna benzer konularda oldugu gibi burdada sorun ortak mal.Niye ortak araba kullanıyorsunuz ,araba kimin
Eşi bilmem iş sende bitiyor bence.Bundan 2 ay önce,biz kvnin annesini köye bırakmaya gidecektik, dönüşte sahil kenarını gezeriz diye düşündük.Kv kendisi eşim ve kaynım için, annemi bırakın demişti.Kaynım gitmek istemedi.Eşime,ikimiz götürelim, gezeriz hem dedim. Bunu duyan kv, bizde gelelim demiş eşime. Bende eşime o zaman onlar gitsin, ben gitmiyorum dedim.Sonuç olarak eşim ve ben gittik.Siz planınızdan bahsetmeyin. Kv gitmek mi istedi, bırakın eşinizle o gitsin. Diger sefere anlaşın eşinizle, ikiniz gidin. Kv gelirken bence siz gitmeyin. Böyle böyle alışıyor sizinle gitmeye.
Yaptığım bu ki eşimede dediğim bu aynen annesi gitmek istiyorsa götürsün ama onlar benimde gelmemi istiyor eee ben gitmeyince eşimde annesi alıp arabaya bindirip götürmüyorEşi bilmem iş sende bitiyor bence.Bundan 2 ay önce,biz kvnin annesini köye bırakmaya gidecektik, dönüşte sahil kenarını gezeriz diye düşündük.Kv kendisi eşim ve kaynım için, annemi bırakın demişti.Kaynım gitmek istemedi.Eşime,ikimiz götürelim, gezeriz hem dedim. Bunu duyan kv, bizde gelelim demiş eşime. Bende eşime o zaman onlar gitsin, ben gitmiyorum dedim.Sonuç olarak eşim ve ben gittik.Siz planınızdan bahsetmeyin. Kv gitmek mi istedi, bırakın eşinizle o gitsin. Diger sefere anlaşın eşinizle, ikiniz gidin. Kv gelirken bence siz gitmeyin. Böyle böyle alışıyor sizinle gitmeye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?