- 28 Eylül 2011
- 1.126
- 74
- 363
Bazı yazılanları okuyunca cidden utandım. Gerçekten hesap gelince gözüne far tutulmuş tavşan gibi durduğunuzda inanamıyorum.
Öğrencilikten sonra işsiz kaldım da çalıştım da ama hiç üç kuruş için kendimi küçük düşürmedim. Nişanlımla tek çalıştığımız konu hesaptır. O ödetmemeye çalışır ;ama ben ailemden first lady olarak doğmadım için hesap gelince gocunmadan öderim. Bi yere geleceğimize ödememem konusunda pazarlık yapıyorsa tokum derim ya da en ucuz neyse onu sipariş veririm :-D hatta benim huyunu bilen nişanlım seni tanıyana kadar elini cebine atmaya niyetlenen bi bayana denk gelmedim; ödemezdim ama keşke bi yeltenme hareketi bari olsa değişikliği vardı.
Sözün özü hep durup fayans tavan izleyen hatun kişileri erkek gözünden itici geliyor sayın first lady ler
geçen aylarda biriyle tanıştım. gayet efendi, mert, adam gibi adam görünüyor. Neyse, ilk buluşmamızda hesaba elimi uzattım.. elime hafifçe vurdu... dur bakayım der gibisinden... (ben de adamı anlamaya çalışıyorum ya.. hah dedim.. bu artı puan) hesabı ilk gün bana ödetmedi...
Sonraki buluşmamızda biraz ısrar ettim ben ödedim... sonrakinde hiç umursamadı... ve hep ben ödedim. Çünkü hesabı isteyip lavaboya gidiyordu....Otopark paraları dahil buna... Kimse kusura bakmasın ben öyle adama saygı duyamam... duymadım da... hala neden uzaklaştığımı merak ediyordur muhtemelen... bunu ona söylemem de... ne diyeceğim elin cebine gitmiyor, iyi alıştın mı diyeceğim? Bir erkeğe böyle davranmak hiç yakışmıyor mu diyeceğim...
Bundan sonra kesinlikle elimi cebime atmayacağım. First lady miyim bilmem ama hesabı erkek öder orada netim
çok önceden bi erkek arkadaşım vardı. hesap ödeme zamanı aaa olmaz bu sefer de ben ödeyeyim dediğimde tamam peki derdi ben de öderdim. ama çoğunlukla ben öderdim yaniçok sünepe gibi geldi bana. ayrılık sebeplerimizden biri de bu oldu çok itici ya. bana öyle geliyor yani. eşimle flört döneminde hesabı hep o öderdi bana ödetmedi hiç. ama ben de ona hep jest yaptım. hep elim dolu gittim yanına. sevdiği tatlıyı alırdım sevdiği kokuyu, çikolatayla, sevdiği yemeği yapıp getirerek, hediyelerle, bazen pahalı bazen minik vs bi şekilde altta kalmazdım. ama hesabı erkek ödesin bence ne biliyim. benim içime sinmiyor.
Ben de bu soruyu kafama takmis durumdayim. Sevgilimle yemege gittigimizde falan hesap isleri geldiginde kendimi geri cekiyorum sizce bu yanlis mi?
Benim kendimi cekmemin nedenide, cevremdekiler "erkek hesabi odesin, sen ben öderim deme gururu incinir","bi zahmet hesabi da erkek odesin o calisiyo sen ogrencisin" kafasindalar. Sizce bu dusunce dogru mu? Ben bu dusunceye uymaya calistim. Sevgilimle yemege gittigimizde o ödüyor hep, bu olay bana da rahatsizlik veriyor gibi 😔 siz ne yapiyorsunuz? Gereksiz yere mi takinti yapiyorum acaba? Sanki kendimi ona yükmüş gibi hissediyorum. Onun aklindan boyle dusunceler gecmiyordur eminim. Şimdiye kadar hic hesaba elimi uzatmadim, simdi oyle bir sey yapsam gercekten gururu mu incinir?
Bu yoruma katılıyorum :) hesap gelince gerilim başlıyor benim için. Sevgilim ödetmiyor bir yandan da rahatsız oluyorum. Bugün de ben ödeyim diyorum olmayınca ödersin diyo söz veriyor ama o gün hiç gelmedi. Genelde çay içiyorum çok masrafsızsın diyo bana :)
Benim erkek arkadasim da der bunu "cok masrafsizsin"gorunce gulesim geldi simdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?