• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hesap odeme ve dislanmislik hissi...

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
35
Merhaba bayanlar. Size iki arkadasimdan bahsedecegim bugun. İkisi de benim eski is yerimden.
Gecen gun bulustuk, disardaydik birinin dogum gunuydu, kutladik filan. Restoran tarzi bir yerde biseyler yedik, cikista arkadasim digerine, senin dogum gunun diyerek onun yediklerinin hesabini odedi, benimki kaldi ben de kendikimi odedim tabii.. Ciktik alisveristen sonra da kahve icmeye cafeye gittik, bu kez de cikarken dogum gunu olan arkadas, ben de seninkileri odeyeyim dedi, ben yine kaldim, kendi hesabimi odemek durumunda kaldim ve kendimi dislanmis hissettim... Odeyecekseniz hepsini birden alin hesabin oyle degil mi? Birini saf disi birakmak ne kadar dogru?
Uzun sure gorusmeyi dusunmuyorum, alinganlik yapan ben degilim dimi? Danismak istedim fikir verirseniz tesekkur ederim hepinize.
Edit: arkadaslar yine bir gun disari ciktigimiz zaman bu arkadas tum hesabi bana odetmeye calisti, 3kisilik bir hesap vardi ortada yaklasik 25 tl tutuyordu hesap, hepimizde de ayri ayri tutar var, bu arkadas benim elimden aldi parayi ve kendisi de azicik ekledi, diger arkadasa tamam senin vermene gerek yok dedi, tum hesabi bana odetti, o zaman.ayip olmasin diye sustum, calismayan arkadasa bu mu yapilmali? O zaman da dogum gunu filan degildi siradan bir gundu yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
çok büyütülecek bir şey olduğunu düşünmedim ben buradan bakınca ama siz bir süre görüşmeyin o arkadaşlarınızla, haklısınız...

Grup halinde çıkılmış ise hesap işide ortak olsa daha iyi olurdu ama kırıldığınızı belli ederseniz çocukça görülür ben olsam belli etmezdim

Merhaba bayanlar. Size iki arkadasimdan bahsedecegim bugun. İkisi de benim eski is yerimden.
Gecen gun bulustuk, disardaydik birinin dogum gunuydu, kutladik filan. Restoran tarzi bir yerde biseyler yedik, cikista arkadasim digerine, senin dogum gunun diyerek onun yediklerinin hesabini odedi, benimki kaldi ben de kendikimi odedim tabii.. Ciktik alisveristen sonra da kahve icmeye cafeye gittik, bu kez de cikarken dogum gunu olan arkadas, ben de seninkileri odeyeyim dedi, ben yine kaldim, kendi hesabimi odemek durumunda kaldim ve kendimi dislanmis hissettim... Odeyecekseniz hepsini birden alin hesabin oyle degil mi? Birini saf disi birakmak ne kadar dogru?
Uzun sure gorusmeyi dusunmuyorum, alinganlik yapan ben degilim dimi? Danismak istedim fikir verirseniz tesekkur ederim hepinize.
Bizde arkadas grubumuzla bulusunca herkes kendi hesabini oder. Ama birinin dogum gunuyse ona hesap odetmeyiz. Kimse sizin hesabinizi odemek zorunda degil. Alinacak bir sey yok..

Ne garip garip seyler.

Diger kahveyi de ben odeyeyim bu da benden olsun demek yerine benimkini niye odemediler diyorsunuz.
Ben calismiyorum su an isten ciktim ikisi de calisiyor, zaten hediyemi almisim, ben oyle bisey yapsam zaten ikisinin de hesabini oderdim ayrimcilik yapmazdim.
Zaten bu arkadasin ikinci fiyaskosu bu.
Daha iyi anlamaniz icin o kismi da eklemeliyim sanirim. Editleyecegim.

Bence siz bir doktora görünün, önceden de bir hediye değiştirme konunuz vardı, orda da sizi fesat bulmuştum; ama bence sizin ciddi ruhsal problemleriniz var, fesatlıktan öte.

Ben calismiyorum su an isten ciktim ikisi de calisiyor, zaten hediyemi almisim, ben oyle bisey yapsam zaten ikisinin de hesabini oderdim ayrimcilik yapmazdim.
Zaten bu arkadasin ikinci fiyaskosu bu.
Daha iyi anlamaniz icin o kismi da eklemeliyim sanirim. Editleyecegim.

Ben de eskiden ayrim yapmazdim. Ya hep ya hic. Sadece kendi hesabimi odemeye utanirdim bile ama baktim herkes oyle davranmiyor. Ben de artik kisiye gore degerlendiriyorum. Bazi insanlar calistigi halde cok cimri.

Senin olayda daha oncesi onemli ama su durumda dogum gunu olan arkadas oldugu icin senin odemen gerekiyordu. En azindan sadece bu kez.

Hem alingansiniz hem de belli ki kiskanmissiniz
Dogum gunu olan arkadasa jest yapmis diger arkadasiniz, kahveleri de siz ismarlayabilirdiniz,kahve kac kurus yani?
Sizin hesabinizi neden odesinler ki?
Dogrusu herkesin kendi hesabini odemesidir. Dogum gunu olan arkadasinin hesabini ustlenen kisi sizinkini de ustlenmek zorunda degil.
Calismiyor olmanin arkasina siginmayin,evinizde oturun madem
Onceki durumlari bilemem, dogum gunu konusunda haksizsiniz sadece

Back
X