Alakası çook ama çok açık aslında siz hiç türkiyeye gezmeye gelipte sırf mini etekleri yüzünden taciz edilen turistleri duymadınız mı? Saçmalayamayın allah aşkına burda kimse kimseye kötü söz söylemedi, kimse kimseyide incitmedi derdiniz tartışma çıkarmaksa ben oralı değilim:) Evet burası türkiye..3 yaşında ki bir bebeğe tecavüz eden hatta ve hatta ördeğe bile tecavüz eden ayılarla dolu bu TÜRKİYE CUMHURİYETİ..o kadar ilerlemiş bi kültürümüz olduğunu sanıyorsanız sizi 3. sayfa haberlerini okumaya davet ediyorum bol bol ilham alabilirsiniz.. Avrupalaşamadık asla da olmaz bu, bu haberlerle....dünya barışını temsilen bisikletiyle dünyayı dolaşan turist türkiyede tecavüz edilip öldürülmüştü:) trajik değil mi?? İşte kaldıramadığımız bunlar haa bu arada siz donla gezersiniz istediğinizi giyersiniz o beni ne bağlar ne dağlar bana ne?? Burada tartışılan konu başka hoş benim midem kaldırmıyor diyede size hesap verecek değilim..
evet ya neyse kim naparsa yapsın orası öyle ben de çok takılmam sadece tasvip etmiyorum, yanlız şunu unutmayalım sınırlamaların sonu olmadığı gibi esnekliğinde bir sonu yok. yıl 2012 deyip balkonuda evin bi bölümü sayıp don dolak dolaşanlara aman ne var canım deyip çocuklarımıza böyle örnek olursak 2022 leri düşünemiyorum bile. zaten son derece large bi gençlik var. dahası nasıl olur bilemiyorum.
bence bu giyim kuşam çevreye göre değişir eğer çevrenizde normalse sorun yok
çevreniz hiç böyle değilken teşhirciliğe varan bi giyim kuşamları eleştiriyorum ben yani mini de giyersin başka birşeyde ama taşıyabiliyosan giy yani mini giyip te çamaşırın ortada geziyosan herkes görüyosa hiç giyme daha iyi ben böyle düşünüyorum ama giyenede birşey demem yüzüne beni ilgilendirmez
yoksa bende yazın öyle dolaşıyorum ama kışın oturduğum yerde öyle bi durum söz konusu olamaz
ama yine de mayo bikiniyle gezmek başka donla boxerla gezmek başka hatta abartı yani iksi aynı şey değil
Dert değil ama çok sinirlendiğim birşeyi paylaşmak istedim kızlar
karşı apartmana geçen hafta çeyiz geldi,bu haftada gelin gelmesi bekleniyorduki genelde düğünler hafta sonu olur ya,
bizde komşumla balkonda oturuyorduk,öylesine konuşuyorduk yarın yada pazar gelir yeni gelin diye ,
aaa bi baktık evin ışığı yandı,
bir konu vardı hani,nişanlı çift 1 hafta var düğünlerine,damat eve başka kız getirdi de basıldılar filan,ay öyle sandım birden ,gerçi bu evdekileri de tanımıyorum ama bi baktım don atlet genç bir adam,çıktı balkona perdeyi sonuna kadar açtı balkonun ışığını da yaktı ,kız geldi arkasından eşofmanla,masaya kola ve içki şişesi koydular,başladılar sohbete,
ay komşumla ben balkonda bakakaldık,ayrıca ikiside sürekli bize bakıyolardı,
hiç rahatsızda olmadılar,vallahi biz huylandık ,utandık girdik içeri,
bu ne edepsizlik yahu,burası temiz bir mahalle,insanların göz zevkini bozmaya ne hakları var
mecburmu milet dal t.....ak herif görmeye.
Kocam görürse yandık vallahi,asabidir,daha beni çıkarmaz valla cama balkona.
Edep denen bişey var,benim eşim bırakın kilotu atletle bile çıkmaz balkona cama.miletin karısı kızı var.ay çok sinirlendim ya.
large gençliğin yetişmesinin karşı balkondaki donla mı alakası var sizce? bence bu mevzunun derini çok daha farklı, başka platformlarda tartışmak gerekir. Buranın yeri olduğunu düşünmüyorum..
Arkadaşım evet burası türkiye cumhuriyeti ister mini etek giyer gezerim istersem başımı örterim. işte bu zihniyetler yüzünden bu haldeyiz. Bazı ş....... ler nefsine sahip çıkamıyor diye hiç kimse benim üzerimdeki eteğe laf edemez.. O insan müsvedddelerinin hayvanlara bile tecavüz ettiğini söylüyorsunuz bakın demek ki sorun etek de değil onlar için kendinizi feda ettiğiniz "adam"larda
Hesap vermek derken:) hesap isteyen olmadı ben de tıpkı sizler gibi kendi fikrimi yazdım..Yazmayı bildiğinize göre okumayı da biliyor olmaslısınız o zaman dönünde geriye ben sinirlenipde konuya dalmadan önce kadınların giyim biçimiyle nasıl alay edildiğine bir bakın..
ben tartışmıyorum ki öyle bi tarzım mı var ? varsa çok pardon. fikrimi yazdım. elbette var ama sadece bununla ilgisi yok tabii. konu adamın donu oldugu için oradan girdim mevzuya :) o yüzden konun yeri tamda burası. hoşgörü sınırları arttıkça bugün donlar çıkan yarın napar sizce.? bir de toplum psikolojisi diye bişey var. bu tarz davranışlar normal kabul edilirse toplumsal davranış haline dönüşür. e yetişen nesilde haliyle large olucaktır. kaldı ki zaten öyle oldugunu belirttiğim için durumu sırf adamın donuna bağlamadığımı anlamanız gerekirdi ama daha da kötüye gideceğimiz kesin.
ben tartışmıyorum ki öyle bi tarzım mı var ? varsa çok pardon. fikrimi yazdım. elbette alakası var ama sadece bununla ilgisi yok tabii. konu adamın donu oldugu için oradan girdim mevzuya :) o yüzden konun yeri tamda burası. hoşgörü sınırları arttıkça bugün donla çıkan yarın napar sizce.? bir de toplum psikolojisi diye bişey var. bu tarz davranışlar normal kabul edilirse toplumsal davranış haline dönüşür. e yetişen nesilde haliyle large olucaktır. kaldı ki zaten öyle oldugunu belirttiğim için durumu sırf adamın donuna bağlamadığımı anlamanız gerekirdi ama daha da kötüye gideceğimiz kesin.
Hoşgörünün özgürlükle alakası yoktur.Özgürlükler hoşgörüyle değil bilinçle şekillenir.Ve yine yasaklar ve kısıtlamalar bilinçsiz toplumların afyonudur.Özgürlüğün sınırı yoktur ve olmamalıdır,eğitimli toplumlarda özgürlükler kısıtlanacağına toplumlar bilinçlendirilir.Bilinçli insanlar da nerede duracağını nereye gideceğini bilirler.Yasaklara değil kurallara ihtiyaç duyarlar sadece.Ayrıca iki don görmeyle ahlak kavramı yerle bir olan gençliğin ki öyle bir şey olduğunu asla düşünmüyorum( yetişme çağında çocuğu olan bir anne olarak) tam tersi kısıtlamalarla,yasaklarla büyüdüklerinde çok daha dejenerasyona açık olduğu da yadsınamaz bir gerçektir.Yasak yerine kurallar getirmek tüm toplumu rahatlatır.Ve bence ilk kural komşuları gözetlemeye karşı olmalıdır.
Adamın yaptığı neymiş öyleama bu kadar rahatsız olduysanız içeri girseydiniz sizde. Çok çok rahatsız olduysanız yarın bir gün gidin konuşun komşularınızla. Ayrıca bana size inat bunları yaptılar gibi geldi eğer bu kadar baktığınızı farkettiler ise onlar da size sinirlenmiştir emin olun
Bence, keşke zabıtayı arasaydılar evli olmayan bir çift uygunsuz bir halde evde alem yapıyor diye..
Hesap vermek derken yazdığımın açıklamasını istemişsin ya açıklanacak bir şey yok konu ortada üstü kapalı bir şey yazmadım, dolayısıyla yazdıklarımın açıklamasını istemene gerek yoktu..Konuyu nereye çekmeye çalıştığınızı anlamadım burası açık bi platform zıt fikirlere neden saygınız yok? Okumamda yazmamda var çok şükür fakat kimsenin eteği donu yüzünden zıtlaşıp sidik yarıştıracak vaktim yok.. Bu zihniyetler yüzünden bu haldeyiz öylemi bende mini etek giyiyorum ama kimseye don gösterisi yapmıyorum, Bazı şerefsizler nefsine sahip çıkar çıkmaz milletin ağzını tutamadığımız gibi şeyinide tutamıyoruz.. Her neyse gece uzun siz tartışın bende bir üye olarak fikrimi söyledim sonuçta..
zabıta deyince aklıma geldi.Oğlum ve yeğenim küçükken evde ses yaptılar diye alt komşu zabıta çağırmış.Yardımcı kadın da yazık kapıyı açmış.Biz evde yoktuk.Çocuklar o kadar korkmuş ki telsizler,üniformalar,şikayetler.Bir kaç ay kendilerine gelemediler.Her kapı çalışında odalarına kapanıyorlardı.:2::2:
keşke çocuklar donla o komşunun kapısına inseymiş :)
Bence, keşke zabıtayı arasaydılar evli olmayan bir çift uygunsuz bir halde evde alem yapıyor diye..
Hoşgörünün özgürlükle alakası yoktur.Özgürlükler hoşgörüyle değil bilinçle şekillenir.Ve yine yasaklar ve kısıtlamalar bilinçsiz toplumların afyonudur.Özgürlüğün sınırı yoktur ve olmamalıdır,eğitimli toplumlarda özgürlükler kısıtlanacağına toplumlar bilinçlendirilir.Bilinçli insanlar da nerede duracağını nereye gideceğini bilirler.Yasaklara değil kurallara ihtiyaç duyarlar sadece.Ayrıca iki don görmeyle ahlak kavramı yerle bir olan gençliğin ki öyle bir şey olduğunu asla düşünmüyorum( yetişme çağında çocuğu olan bir anne olarak) tam tersi kısıtlamalarla,yasaklarla büyüdüklerinde çok daha dejenerasyona açık olduğu da yadsınamaz bir gerçektir.Yasak yerine kurallar getirmek tüm toplumu rahatlatır.Ve bence ilk kural komşuları gözetlemeye karşı olmalıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?