- Konu Sahibi Meyveliturta19
-
Isin nedir tam olarak, bilemiyorum ama şu koşullarda kariyer yapip huzurlu, mutlu sekilde calisabildigin, maaşı da tatmin edici olan bi işi ben birakmazdim şahsen.. Evdeki iş yukumu azaltir, seviyorsam ondan da vazgecmezdim..
Dönme sansim var dedin, cok iyi dusun derim..
Evli barkli erkek bir arkadaşım var, freelance çalışıyor. Üstelik kendi mesleğini değil, hobisini yapıyor.
Dünya kadar da para kazanıyor ve çok mutlu. Bu vesileyle bol bol seyehat ediyor.
Bir tane de Rus arkadasim var, bilgisayar mühendisi- kod falan yazıyor. Kendi bir program üretmiş (tabii ki evden) ,piyasaya salmış. Şimdi elinde laptop, sırtında sırt çantası ülke ülke geziyor. Bilgisayarının yanında olduğu her yerde kendi işiyle ilgilenebiliyor.
Siz neden yapmayasiniz?
Sadece şu takıldı aklıma
Freelance çalışan genelde çalışmıyor gibi algılanır bu ülkede. Eşiniz sizin de çalıştığınızı unutup evin tum işlerini sizden beklerse sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Yani ikiniz için de gün 9da başlayıp 6da bitmiştir belki ama eve gelince göz devirip 'tum gün evdeydin, yemek yapsaydın bari falan diyebilir.
Tek risk bu gibi geldi bana.
İşinizde bol şans
Millete de kulak tıkayın, sıradan insanlar ne anlar
Onlara göre memur olmadığınız için çok da çalışıyor sayılmazdiniz zaten
Valla bence evden devam et nsılsa ıyı bır cv ve gecmısın var eee tecrubede ganı, nolcak sıkılınca donersın orası olmazsa baska sırket olur calısırsın ama evdekı rahatı hıc bıyerde bulamazsın bsver ebınde takıl 3 gunluk dunyada kendını kasmaya degmez elaleme bakma nasıl mutlıysan oyle yap
İşyeri birçok kişi için aynı zamanda bir sosyalleşme yeri, bir bakıma bu olanaktan vazgeçmiş olacaksınız. Evde şuanda işler yetişmesi gerektiği için zamanı iyi kullanarak çalışıyor olabilirsiniz ama evden çalışınca sürekli evde olduğunuz için işleri erteleme, ev işlerini onceleme durumu yaşayabilirsiniz. Ben acil bir isim yoksa evde verimli çalışamıyorum. Sürekli evde yapılacak iş buluyorum kendime.
Evden çalışmak size şuandaki çalışma ortamınizdan (hem işyerinde hem evden çalışma) daha fazla iş doyumu ve kazanç getirecek mi yoksa yalnızca evden çalışmak daha rahat diye düşünerek mi böyle bir karar verdiniz? Bence yanıtınız ilkine yakınsa kesinlikle devam edin bu yolda.
işin niteliğine göre değişir
mesela evden devam edince tanınırlığınızı sağlayabilecek misiniz, ya da gelişmeleri takip edebilecek misiniz
benim işim bir bilgisayarla yapılıyor bu aşamada
eşim dalga geçiyor senin sermayen sensin diye
ama evde yapıyorum desem kimse iş vermez ki bana
ofisim var deyince daha teknik oluyor
birinin yanında çalışma mesai vs kavramları yorabilir ama evde olduğunda devamlılığı gelirse ne mutlu
bir de dip not evdeki işi yürütemeyip piyasada çalışmaya geri döndüğünüzde bu kadar zamandır piyasada yoksun alışmışsın rahata biz seni almayız denilebilecek bir niteliği varsa işinizi bırakmak daha riskli
Çok teşekkür ederim :)Herkes herşeyi konuşurrrrr sen kalbinin sesini dinle...
Kimseden onay bekleme kendi onayını kendin ver bak ozaman önünde hiçbir engel kalmaz.. Kalbinin sesini dinle ve huzurla yürü yolunda
Valla benden sana tam destek bacım evden yapabileceğim mesleğim olsaydı 1dk durmazdım ki arkadaş çevremde evden çalışıp proje çizen çoktur mimar inş müh gibi istediği saatte kalkar bazen geceler ama evde pijamalarla istediği şekilde istediği yerde çalışıyorlar
ki ben bile freelance tercüme yapıyorum daha da ilerletirsem işimi bırakırım emin ol
Yarin birgun mutsuz oldugunuzda o yorum yapanlar tuh ya bizim yuzumuzden oldu diyip bugunku kadar yorum yapacaklar mi?
Siz neyi dogru biliyorsaniz onu yapin.Zaten herkes herseyi konusur.
Millet kliselere gore yorum yapar.. "Kpss'ye gir, devlete gir, şunu yap bunu yap" vs vs vs.. Onlarin dogru gordugu islerin disindakiler hep eksiktir.. O nedenle elaleme aldirma..Yazılım uzmanıyım en büyük isteğim ileride hep kendime ait bir yer açmak. Ama bu tarz çalışırsam hiç bir zaman gerçekleştirememHaklısınız maddi yönden büyük bir riske girmiş olacağım belki de şuanda kazandığımı kazanamayacağım ama diğer türlüde hayallerime adım atamayacağım çok büyük araftayım
Mesleginiz nedir bilmiyorum ama bikac sene sonra olurda donmek isterseniz bunu rahatlikla yapabilecekseniz heyecan arayabilirsiniz ama aksi durumda ben birakmazdim.
Bence onemli olan sizin ne hissettiğiniz. Hayatta hersey para demek degil. Mutluysaniz bu zaten sizin motivasyonunuza cok olumlu yansiyacak ve basariyi da ardinda getirecektir.Merhaba hanımlar,
Uzun yıllardır çalışıyorum mesleğimle aşk yaşıyorum resmen. Mesleğime olan aşkım sayesinde yaşıma rağmen iyi bir kariyerim ve güzel tecrübelerim var.
Çok güzel bir işte, iyi bir konumda çalışıyordum. Maaşımda yeterince (kendime göre) tatmin edici.
6 aydır mesleğimi evden de yapmaya başladım.. ufak tefek işlerle başlayıp şuan baya baya evden de çalışıyorum.. kendi kurallarımla kendi rahatlığımda ve daha çok mutluyum.
Fakat şuan 2 iş gibi olmaya başladı ve bünyem daha fazla kaldıramadı. İş yerime dün istifamı sundum. :)
Çünkü evde çalışmak beni daha çok mutlu etmeye başladı.. hayallerim hedeflerim çok daha başka olmaya başladı hayatıma heyecan kattım kendi kendime :)
Ama bunu duyan herkes gül gibi işin vardı bırakılır mı? Evden çalışmak çok riskli? Akan dereyi durdurdun vb. gibi yaklaştı.
Eşim herşeyi bana bırakıyor ama onun harici herkes olumsuz düşünceleriyle moralimi bozdu.
Kendimden o kadar emindim ki şimdi sersemleştim.
Hala işe devam etme gibi şansımda var iki arada bir derede kaldım.
Güncelleme: Herkes mesleğimi sormuş konu açarken yazmamışım.. Yazılım uzmanıyım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?