• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Heyecanımı aldılar resmen..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Meyveliturta19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2014
4.215
7.876
158
Merhaba hanımlar,
Uzun yıllardır çalışıyorum mesleğimle aşk yaşıyorum resmen. Mesleğime olan aşkım sayesinde yaşıma rağmen iyi bir kariyerim ve güzel tecrübelerim var.
Çok güzel bir işte, iyi bir konumda çalışıyordum. Maaşımda yeterince (kendime göre) tatmin edici.

6 aydır mesleğimi evden de yapmaya başladım.. ufak tefek işlerle başlayıp şuan baya baya evden de çalışıyorum.. kendi kurallarımla kendi rahatlığımda ve daha çok mutluyum.

Fakat şuan 2 iş gibi olmaya başladı ve bünyem daha fazla kaldıramadı. İş yerime dün istifamı sundum. :)
Çünkü evde çalışmak beni daha çok mutlu etmeye başladı.. hayallerim hedeflerim çok daha başka olmaya başladı hayatıma heyecan kattım kendi kendime :)

Ama bunu duyan herkes gül gibi işin vardı bırakılır mı? Evden çalışmak çok riskli? Akan dereyi durdurdun vb. gibi yaklaştı.
Eşim herşeyi bana bırakıyor ama onun harici herkes olumsuz düşünceleriyle moralimi bozdu.
Kendimden o kadar emindim ki şimdi sersemleştim.
Hala işe devam etme gibi şansımda var iki arada bir derede kaldım.

Güncelleme: Herkes mesleğimi sormuş konu açarken yazmamışım.. Yazılım uzmanıyım :)

Son düzenleme:
Kimseden onay bekleme kendi onayını kendin ver bak ozaman önünde hiçbir engel kalmaz.. Kalbinin sesini dinle ve huzurla yürü yolunda

Evli barkli erkek bir arkadaşım var, freelance çalışıyor. Üstelik kendi mesleğini değil, hobisini yapıyor.
Dünya kadar da para kazanıyor ve çok mutlu. Bu vesileyle bol bol seyehat ediyor.
Bir tane de Rus arkadasim var, bilgisayar mühendisi- kod falan yazıyor. Kendi bir program üretmiş (tabii ki evden) ,piyasaya salmış. Şimdi elinde laptop, sırtında sırt çantası ülke ülke geziyor. Bilgisayarının yanında olduğu her yerde kendi işiyle ilgilenebiliyor.
Siz neden yapmayasiniz?
Sadece şu takıldı aklıma
Freelance çalışan genelde çalışmıyor gibi algılanır bu ülkede. Eşiniz sizin de çalıştığınızı unutup evin tum işlerini sizden beklerse sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Yani ikiniz için de gün 9da başlayıp 6da bitmiştir belki ama eve gelince göz devirip 'tum gün evdeydin, yemek yapsaydın bari falan diyebilir.
Tek risk bu gibi geldi bana.
İşinizde bol şans
Millete de kulak tıkayın, sıradan insanlar ne anlar
Onlara göre memur olmadığınız için çok da çalışıyor sayılmazdiniz zaten:KK50:

Valla bence evden devam et nsılsa ıyı bır cv ve gecmısın var eee tecrubede ganı, nolcak sıkılınca donersın orası olmazsa baska sırket olur calısırsın ama evdekı rahatı hıc bıyerde bulamazsın bsver ebınde takıl 3 gunluk dunyada kendını kasmaya degmez elaleme bakma nasıl mutlıysan oyle yap

İşyeri birçok kişi için aynı zamanda bir sosyalleşme yeri, bir bakıma bu olanaktan vazgeçmiş olacaksınız. Evde şuanda işler yetişmesi gerektiği için zamanı iyi kullanarak çalışıyor olabilirsiniz ama evden çalışınca sürekli evde olduğunuz için işleri erteleme, ev işlerini onceleme durumu yaşayabilirsiniz. Ben acil bir isim yoksa evde verimli çalışamıyorum. Sürekli evde yapılacak iş buluyorum kendime.

Evden çalışmak size şuandaki çalışma ortamınizdan (hem işyerinde hem evden çalışma) daha fazla iş doyumu ve kazanç getirecek mi yoksa yalnızca evden çalışmak daha rahat diye düşünerek mi böyle bir karar verdiniz? Bence yanıtınız ilkine yakınsa kesinlikle devam edin bu yolda.

Valla benden sana tam destek bacım evden yapabileceğim mesleğim olsaydı 1dk durmazdım ki arkadaş çevremde evden çalışıp proje çizen çoktur mimar inş müh gibi istediği saatte kalkar bazen geceler ama evde pijamalarla istediği şekilde istediği yerde çalışıyorlar
ki ben bile freelance tercüme yapıyorum daha da ilerletirsem işimi bırakırım emin ol :KK50:

Hiç etrafa bakmayın. Eşiniz de çalışıyor sonuçta, farzetsinler ki ev hanımı olacaksınız. Ama hem evde tüm işlerinizi halledebileceksiniz hem de para kazanacaksınız. Mis. Baktınız olmuyor yeniden iş bakarsınız, çalışırsınız. Çok mu zor. Sonuçta bir mesleğiniz ve çalışma tecrubeniz var. Sırf çalışma hayatından sıkıldığı için hiç neden yokken 1 sene işini bırakan arkadaşım var benim. Sonra yeni iş buldu.

Bence bi sure sonra sikilacaksiniz.ev ortami cazip gelir ama cok bunaltici.simdi yeni oldugu icin size heyecan katiyor ama bi duzensizlik olusuyor.gunumuzun ekonomi sartlarina baktigimizda her an hersey degisebilir.hayallerinizin pesinde gitmeniz guzel ama burasi turkiye kim sevdigi isi yapiyor ki.yine evden yapin islerinizi ama ise kesinlikle donun derim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X