Formasyon alarakTarih bölümünü okuyup öğretmen nasıl olacaksınız ?
Tercih yapmadım fakat Gazi,Ankara,Dokuz Eylül,Çanakkale gini üniversiteler geliyor.hangi unide bu tarih
Formasyon sürekli gündeme gelen bir konu zaten hiçbir zaman garantisi yok.Fakat ben öylesine bir öğretmen olmak istemiyorum.Alanında uzmanlaşmış donanımlı bir öğretmen olmak istiyorum.Formasyonlar kalacak diye bir soylenti vardi iyi arastirin, tarih bolumunun atamalari da az, artik acikogretimden, uzaktan egitimden, sinavsiz 2. Universiteden herkes tarih okuyor. Acikcasi ben hedefim ogretmenlikken orgun ogretimden tarih okumayi tercih etmezdim.
formasyon nasıl alınır ne zaman alınır bununla ilgili de araştırma yaptın mi ? Mesela son sınıfta alabiliyor musun yoksa okulunun bitmesi mi gerekiyor ?Formasy
on alarak
İnşallah öyle olur,teşekkür ederimBence en güzel iş insanın severek yaptığı iştir bu sayede başarılı olursunuz.
Hedeflerinden/hayallerinden vaz geçme.Kim ne derse desin.Bu yıl üniversite sınavından ortalama bir puan aldım ve hayalim olan tarih bölümünü tercih etmek istiyorum.(Evet biliyorum İŞ YOK)
Annem küçümseyip duruyor.Ben neden seninle gururlanamıyorum diyor.Daha iyi bölümlerde okumamı istiyor yani.
Ben de kendi kendime söz verdim.O kadar başarılı olacağım ki gururlanacaksın anne!
2. sınıfta matematikten özel ders almayı planlıyorum.3. sınıfta ise Kpss ye hazırlanmaya başlayacağım.Ekstra olarak da Ales için İngilizce öğrenmek istiyorum.Önceliğim tabiki Kpss çünkü hayalim her zaman öğretmen olmaktı.
Tanısanız evet sen bu iş için yaratılmışsın diyeceğiniz kadar başarılıyım ama annem inatlaşıyor.İçim rahat etmiyor bu yüzden.
Sizce hedeflerim hayal mi?Gerçekten de küçümsenecek bir bölüm mü?İsteyen bir insan başaramaz mı?
Gerekli tüm araştırmaları yaptım son sınıfta alabiliyorumformasyon nasıl alınır ne zaman alınır bununla ilgili de araştırma yaptın mi ? Mesela son sınıfta alabiliyor musun yoksa okulunun bitmesi mi gerekiyor ?
Bunu duymaya ihtiyacım vardı.Çok teşekkür ederim.Hedeflerinden/hayallerinden vaz geçme.Kim ne derse desin.
Hukuk psikoloji bile sıkıntılı artık dediğiniz gibi sıkıntı çekeceksem istediğim şey için çekmem daha doğru olacak :)istemedigin bir meslegi yapip mutsuz olmak istedigin meslegi yapip mutsuz olmak... ben ikincisini tercihvederdim. bu ulkede dr degilsen isin garanti degil zaten merak etme... hayallerinin esinden git ama annen icin degil kendin icin
Kesinlikle her aşamayı detaylıca düşündüm.Sadece hayallerle yola çıkılmaz. Sonra "hayaller öğretmenlik, hayatlar ömürlük KPSS" klişesiyle başınız ağrır. Ülkenin halihazırdaki durumu ve o mesleğin geleceği, hayalleriniz kadar önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?