Beni hep destekleyen babam vardi (hamd olsun ALLAH yokluğunu gostermesin)Çok teşekkür ederim yorumunuz için.Hakkını vererek yapabileceğime inandığımdan bu mesleği istiyorum.İnşallah gerçekleştirebilirim :)
4 yıl okuyup bir de üstüne formasyon alana öğretmen mi diyeceğiz yani?Zaten ortalık öğretmenciklerle dolu.Ben gerçekten bir farklılık katmak,bilgili,ilgili ve sevgili bir öğretmen olmak istiyorum.Onlar diploma alsınlar ben alanımda uzmanlaşacağım :)
Karamsar olmayan bir yorum görmek yüzümü güldürdü,teşekkür ederim.Ben de elimden geleni yapacağım :)yapman gereknlerın farkındasın zor olacak ama imkansız değil , ben dershaneye gıderken daha 3. sınıfta olmasına ragmen gelen bırı vardı ilk denemesınde 85 almıştı yetmemiş yazında kendı hazırlanmış benım 90 almam gerekiyo derdi ne yaptı atandı mı bılmıyorum ama eminim becermiştir ayrıca öğretmenlerın önü açıldı gibi baya atılan oldu hayırılsı olsun bence oku.
Gayet iyi anlıyorum söylediklerinizi.Belki ben de sizin gibi olacağım ama en azından denedim diyeceğim.Belki hüsranla sonuçlanacak ama başarıya ulaşma ihtimalini görmüş olacağım.Hiç adım atmazsam başarma ihitmalim bile olmayacak değil mi?
Çok güzel bir babaya sahipsiniz çok şükür.Tek destekçim öğretmenim şuan için ama onun için bile değer.Gerçekten başardığımda herkese tek tek yaptım diyeceğim.Beni hep destekleyen babam vardi (hamd olsun ALLAH yokluğunu gostermesin)
Onyuzden sanirim bu tur seylerde herkes eguvenitim ve desteknveririm. Okul yillarimda eve geldiğimde derdim. Ben resim kursuna gidicem resim bolumunu yapicam. Babam hemen derdi yap tabi belki sergi bile acarsin. Hatta şunu şunu da ciz derdi.
Derdim muhasebe yapicam. Yap tabi kendi muhasebe ofisini acarsin vs. Vs.
Okulumu bitirdimse babamin zorlamasi ile bitirmissimdir ALLAH razi olsun. Annemde herzaman destekti.
O yuzden imkansiz diye birsey yok. Yeterki iste var...
Ben inaniyorum. Çünkü istek var. Istek barsa azim varsa neden olmasin? Yapanlar nasil yapmis siz neden yapamayasiniz. InsaALLAH. ALLAH yar ve yardimciniz olsun emeginiz ziya olmasin.Çok güzel bir babaya sahipsiniz çok şükür.Tek destekçim öğretmenim şuan için ama onun için bile değer.Gerçekten başardığımda herkese tek tek yaptım diyeceğim.
O sistemden geçen herkes aynı yetişmiyor ki.Kişinin kendini geliştirmesi de büyük katkı sağlıyor.Öyle bir öğretmenim var ki olmak istediğimi ondan görüyorum bu yüzden bu kadar netim.Aşşağılamak haddim bile değil.Allah herkese emeğinin karşılığını verir inşallahama sen de 4 yıl okuyup üstüne formasyon almış olacaksın, aynı ezber sisteminden geçeceksin vs vs.
neyse kim ne derse desin bakış açının değişmeyeceği belli, insanın hayalleri olması ve bunlar için mücadele etmesi her zaman taktir edilesi, ama daha taktir edilesi olan dünyaya objektif bakabilmek, aynı yoldan geçtiğin insanları aşağılamadan, kendini üstün görmeden, fark yarattım demeden, başkalarının fark yarattı demesini sağlayabilmek.
O kadar teşekkür ederim ki.Güzel yorumlarınız içime su serpti.Allah kalbiniz kadar güzel bir hayat nasip etsin size,sağolun :)Ben inaniyorum. Çünkü istek var. Istek barsa azim varsa neden olmasin? Yapanlar nasil yapmis siz neden yapamayasiniz. InsaALLAH. ALLAH yar ve yardimciniz olsun emeginiz ziya olmasin.
Dik başlıyım işte.Belki çok sert düşeceğim bu yüzden ama ilk defa risk alıp kendim için bir şey yapacağım.Teşekkür ederim yorumunuz için :)Umarim istediklerini basarirsin ama kendimden soyle bir ornek vereyim pusnim sagliktan baska bolumlere yetecekken ben illa saglik oldun diye tum terciklerimi saglik verdim (saglik te. Bolumlerinde ya aman aman bi puana sahip olmak lazim yada saglik meslek cikisli olmak ki saglik meslek cikislilarin onceligi var puani iyi olanlardan)ama illa saglik olsun derdindeydim
Baktim yerlesemedim en azimdan saglikci olmasamda saglik kurumunda calisabilecegim bi bolum sectim gerci bolumun is alani iyi ama ulke icin torpil vs onceligi oldugu icin bizim bolumden alim yaoilmiyor o birimlere o birimle bolumle uzaktan yakindan alakasi olmayan kisiler yerlestiriliyor o yuzden atama vs olmuyor
Iste uzatmak istemem ama illa saglik olsun diye direttigim icin bu haldeyim insallah idallerinede emeklerinin karsiliginada sahip olursunuz
ama bu en önemli şeylerden biri. Annenle uzun uzun konuşmanı tavsiye ederim.Dik başlıyım işte.Belki çok sert düşeceğim bu yüzden ama ilk defa risk alıp kendim için bir şey yapacağım.Teşekkür ederim yorumunuz için :)
Doğru söylüyorsunuz zaten önceliğimi denedikten sonra yine mutlu olacağımı düşündüğüm şekilde üniversitede çalışabilirim.Teşekkür ederim yorumunuz için.Akademik kariyer yapıp Üniversite de kalmak daha kolay gibi görünüyor.
Evet doğru söylüyorsunuz bir fırsat bulamadım ama kısa zamanda net bir şekilde konuşacağım annemle :)ama bu en önemli şeylerden biri. Annenle uzun uzun konuşmanı tavsiye ederim.
Teşekkür ederim,inşallah.Şuan için Türkiye şartlarında gerçekten ütopik bir hayal. Amma velakin bundan 5 yıl önce revaçta olan bölüm şuan değil, bundan 5 yıl sonrası da belli değil doğal olarak. Hayatta insan bir çok şeyle karşılaşabiliyor. Bugüne bakarak kararlar verme. En azından daha geçerli bir bölümü de yandal/çap olarak oku. Nolursa olsun sadece Tarih ile yola devam etme. Hayırlısı olsun hakkında.
Formasyon alarak
Hayallerin hedefin olsunBu yıl üniversite sınavından ortalama bir puan aldım ve hayalim olan tarih bölümünü tercih etmek istiyorum.(Evet biliyorum İŞ YOK)
Annem küçümseyip duruyor.Ben neden seninle gururlanamıyorum diyor.Daha iyi bölümlerde okumamı istiyor yani.
Ben de kendi kendime söz verdim.O kadar başarılı olacağım ki gururlanacaksın anne!
2. sınıfta matematikten özel ders almayı planlıyorum.3. sınıfta ise Kpss ye hazırlanmaya başlayacağım.Ekstra olarak da Ales için İngilizce öğrenmek istiyorum.Önceliğim tabiki Kpss çünkü hayalim her zaman öğretmen olmaktı.
Tanısanız evet sen bu iş için yaratılmışsın diyeceğiniz kadar başarılıyım ama annem inatlaşıyor.İçim rahat etmiyor bu yüzden.
Sizce hedeflerim hayal mi?Gerçekten de küçümsenecek bir bölüm mü?İsteyen bir insan başaramaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?