Heyecanlıyım ama hayal mi kuruyorum?

Çok teşekkür ederim yorumunuz için.Hakkını vererek yapabileceğime inandığımdan bu mesleği istiyorum.İnşallah gerçekleştirebilirim :)
Beni hep destekleyen babam vardi (hamd olsun ALLAH yokluğunu gostermesin)
Onyuzden sanirim bu tur seylerde herkes eguvenitim ve desteknveririm. Okul yillarimda eve geldiğimde derdim. Ben resim kursuna gidicem resim bolumunu yapicam. Babam hemen derdi yap tabi belki sergi bile acarsin. Hatta şunu şunu da ciz derdi.
Derdim muhasebe yapicam. Yap tabi kendi muhasebe ofisini acarsin vs. Vs.
Okulumu bitirdimse babamin zorlamasi ile bitirmissimdir ALLAH razi olsun. Annemde herzaman destekti.

O yuzden imkansiz diye birsey yok. Yeterki iste var...

ama sen de 4 yıl okuyup üstüne formasyon almış olacaksın, aynı ezber sisteminden geçeceksin vs vs.
neyse kim ne derse desin bakış açının değişmeyeceği belli, insanın hayalleri olması ve bunlar için mücadele etmesi her zaman taktir edilesi, ama daha taktir edilesi olan dünyaya objektif bakabilmek, aynı yoldan geçtiğin insanları aşağılamadan, kendini üstün görmeden, fark yarattım demeden, başkalarının fark yarattı demesini sağlayabilmek.

Karamsar olmayan bir yorum görmek yüzümü güldürdü,teşekkür ederim.Ben de elimden geleni yapacağım :)

Umarim istediklerini basarirsin ama kendimden soyle bir ornek vereyim pusnim sagliktan baska bolumlere yetecekken ben illa saglik oldun diye tum terciklerimi saglik verdim (saglik te. Bolumlerinde ya aman aman bi puana sahip olmak lazim yada saglik meslek cikisli olmak ki saglik meslek cikislilarin onceligi var puani iyi olanlardan)ama illa saglik olsun derdindeydim

Baktim yerlesemedim en azimdan saglikci olmasamda saglik kurumunda calisabilecegim bi bolum sectim gerci bolumun is alani iyi ama ulke icin torpil vs onceligi oldugu icin bizim bolumden alim yaoilmiyor o birimlere o birimle bolumle uzaktan yakindan alakasi olmayan kisiler yerlestiriliyor o yuzden atama vs olmuyor

Iste uzatmak istemem ama illa saglik olsun diye direttigim icin bu haldeyim insallah idallerinede emeklerinin karsiliginada sahip olursunuz

Çok güzel bir babaya sahipsiniz çok şükür.Tek destekçim öğretmenim şuan için ama onun için bile değer.Gerçekten başardığımda herkese tek tek yaptım diyeceğim.

Çok güzel bir babaya sahipsiniz çok şükür.Tek destekçim öğretmenim şuan için ama onun için bile değer.Gerçekten başardığımda herkese tek tek yaptım diyeceğim.
Ben inaniyorum. Çünkü istek var. Istek barsa azim varsa neden olmasin? Yapanlar nasil yapmis siz neden yapamayasiniz. InsaALLAH. ALLAH yar ve yardimciniz olsun emeginiz ziya olmasin.

O sistemden geçen herkes aynı yetişmiyor ki.Kişinin kendini geliştirmesi de büyük katkı sağlıyor.Öyle bir öğretmenim var ki olmak istediğimi ondan görüyorum bu yüzden bu kadar netim.Aşşağılamak haddim bile değil.Allah herkese emeğinin karşılığını verir inşallah

Ben inaniyorum. Çünkü istek var. Istek barsa azim varsa neden olmasin? Yapanlar nasil yapmis siz neden yapamayasiniz. InsaALLAH. ALLAH yar ve yardimciniz olsun emeginiz ziya olmasin.
O kadar teşekkür ederim ki.Güzel yorumlarınız içime su serpti.Allah kalbiniz kadar güzel bir hayat nasip etsin size,sağolun :)

Dik başlıyım işte.Belki çok sert düşeceğim bu yüzden ama ilk defa risk alıp kendim için bir şey yapacağım.Teşekkür ederim yorumunuz için :)

Dik başlıyım işte.Belki çok sert düşeceğim bu yüzden ama ilk defa risk alıp kendim için bir şey yapacağım.Teşekkür ederim yorumunuz için :)
ama bu en önemli şeylerden biri. Annenle uzun uzun konuşmanı tavsiye ederim.

Akademik kariyer yapıp Üniversite de kalmak daha kolay gibi görünüyor.
Doğru söylüyorsunuz zaten önceliğimi denedikten sonra yine mutlu olacağımı düşündüğüm şekilde üniversitede çalışabilirim.Teşekkür ederim yorumunuz için.

Şuan için Türkiye şartlarında gerçekten ütopik bir hayal. Amma velakin bundan 5 yıl önce revaçta olan bölüm şuan değil, bundan 5 yıl sonrası da belli değil doğal olarak. Hayatta insan bir çok şeyle karşılaşabiliyor. Bugüne bakarak kararlar verme. En azından daha geçerli bir bölümü de yandal/çap olarak oku. Nolursa olsun sadece Tarih ile yola devam etme. Hayırlısı olsun hakkında.

Teşekkür ederim,inşallah.
Türkiye şartlarına baktığımızda sanırım çocuğunun geleceği için endişelenmeyen olmayacaktır.Ciddi bir işsizlik sorunu var.Garanti iş diye bir şey kalmadı.Dediklerinizi dikkate alacağım sağolun :)

Güzel bir meslek sahibi ol,istediğin bölümü yine oku.
Ama mezun olup iş hayatına girdiğinde evdeki hesabın çarşıya uymadığını göreceksin.
Tarih öğretmenliği çok alımı olan bir bölüm değil,dershanelerde sosyal bilgiler ve lise grubu için tarih dersi verebilirisn.
Ya da kolejde...

Ama haftasonun olmaz,hiçi bir gün sadece izin.Yoğun ve stresli bir çalışma ortamı ki maaşını da öyle yüksek bekleme.

Kısaca, kadrolu öğretmen olamazsan bu işin sana hiç hayrı yok.Pişman olursun.Çünkü kpps yi kazanmak öyle düşündüğün gibi kolay değil.

Hayalinden vazgeç demiyorum, ama hayalinde karın doyurmayacağı gerçeği var.

Genelde herkes aynı şeyi söylemiş ama ben de söylemeden geçemeyeceğim. Ben edebiyat mezunuyum. Tercihlerimin tamamı edebiyattı. Bölümüme büyük hayaller kuarak girdim hayal kırıklıkları içinde mezun oldum. Tarih bölümü gerçekten çok ağır bir bölüm. Okuması çok zor atanması ise ayrı bir dert. Bir kere Osmanlıca öğreneceksiniz el yazması hatta karalama denilebilecek metinleri çözmeye çalışacaksınız. Diyelim ki kpss engelini aştınız çook yüksek bir puan aldınız ve atandınız. Çalışacağınız lise idealinizdeki öğretmenliği yapmaya müsait olmayan bir kurum olacak büyük ihtimalle.Bunlar ülkemizin gerçekleri yine de karar sizin.

Hayallerin hedefin olsun Elinden geleni yap imkansız olan bir şey yok ortada

Evet hayal kuruyorsun, boşuna heyecan yapma. Tarih bölümünde mantıklı olarak yapabileceğin en iyi şey okuldan sonra akademisyen olarak okulda kalmak. Üniversitede tarih öğretmeni olabilirsin çoluk çocukla uğraşmamış olursun hem. Onun dışında kpss, atama falan hayal. Hayal olsa yine iyi, ütopik. Hatta distopik bile diyebilirim. Sonra buraya gelip (bu site kalırsa tabi o zamana kadar) tarih öğretmeniyim, yıllardır kpss ile ömrüm harap oldu ama atanamıyorum, ücretli öğretmenlik yaparak kıt kanaat bile geçinemiyorum gibi konular açma ihtimalin yüksek, bu tarz konular açan üyeler var çünkü. Depresyona girdim diye konu açan var. Olayın nabzını internet başından mı tutuyorsun dersen, elbette hayır. Benim yakın çevremde tarih okuduğuna pişman olan insan dolu. Puanın başka bölümlere yetiyorsa onları da düşün diyebilirim ancak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…