Hic ailenizden birisine vurdunuz mu?

kesınlıkle.
ya herkese el kalksada anaya babaya ataya asla asla asla

bu akşam haberlerde gördüm bu insanlar neler yaşıyor dedim ya bir kız anneyle kavga ediyor bıçakla saldırıyor anne kızını merdaneyle döverek öldürüyor,Allahım herkese hayırlı evlat versin herkese akıl fikir versin para için neler oluyor .....

Ben Allaha siginmaktansa mantik yurutmeyi tercih ediyorum. El kaldirmak benim icin de rezil bir davranis olsa da, insan kopek yerine konup binbir hakaret gorunce durmaksizin saatler boyu, el kaldirmak tek care oluyor. Ya cikip gideceksin, eger gidemiyorsan da ya intar edeceksin ya el kaldirip karsindakinin kendine gelmesini saglayacaksin. Anne baba sirf sizi dogurdu diye kolesi olmani gerekmiyor. Kanunlar var dunyanin cesitli yerlerinde aile ici soz ve fiziksel siddete karsin. Hicbir cocuk bu tarz siddeti gormek zorunda degildir, tum hayatini etkiler. Buyuyup kendi kisiligini edindiginde, neyin yanlis neyin dogru olduguna karar verdiginde, ona cok buyuk yanlis yapiliyor ise, buna oturup cekirdek citlatarak cevap vermek imkansizdir.

yani anaya babaya el kalkmaz diyip neden boyle dusundugunuzu soylememek de cahillik bence. madem birsey diyorsunuz, benim gibi nedenini yazin. biri size oyle demis veya oyle duymussunuz yillardir bunlar neden degil beyin yikamasi.

evde şiddetli bi tartışma vardı. babam ablamın üstüne yürümüştü. ablamda panik olduğunda elleri kitlenir yığılır . o haldeyken babam hala ablamın üstüne yürüdüğünde babamın sırtından yumrukladım yere devrildi.pişman mıyım ? hayır

sende ona karşılık verınce sanıyomusun ki kendıne gelicek birdaha yapmıcak işler dahada kötüye gider..böyle durumlarda en iyisi çekip gitmek kendi hayatını kurmak olurdu sanırım..başında varsa böyle bi bişey gercekten çok büyük sınav

neler dıosun.. babana nasıl uzuldum kıyamam basım agrıdı yapılırmı hıc
ben ablamın yuzune kaynar cay fılan fırlatıom bazen sınırden cay bardagınndakı cayı tabı. oyle caydanlıktakı kadar kaynar olmuyo
AMA Bunu anneme babama yooo hayır yapamam.evde benı esir etmelerıne ragmen yapamam

gıdemıosun nereye gıtceksın
korkuyosun dusunsene bı anlık uzuntuyle kalp kriizi gecirse ölse
yook.. ben bunu kaldıramam
ömur boyu kendımı suclarm
ölmese bıle suclarm..
nabcamıda bılmıorum
artık cok yorgunum arkadasım bıle yok evde esır olunca malum . kımle arkadas olcan kopuosunuz

ne olursa olsun iki yanlış bir doğru etmez
bu gibi durumlarda Allaha sığınmak en güzeli

Katiliyorum..
Bende siddet görmüs bir insanim.
Fakat hic bir zaman ayni sekilde karsilik vermek aklimin ucundan gecmedi.
Tam tersi sevgi ile yaklasmaya calistik.
Sonuc:
Siddet uygulayan kisi o kadar pisman oldu ki..

ayıp günah be.....

neden el kalkmaz onu da söyleyin demişsin... emzirdiği süte altını değiştirmelerine uykusuz kalmalarına hiç olmazsa karnında taşımalarına say. saymıyor musun? çek git o zaman gururlu ol. hem evlerinde kalıp ekmeklerini yiyip hem de vuramazsın annene babana!

bende öyle dusunuorum
annneye vur babaya vur ataya vur cocuguna vur sevgılıne vur karına vur dısardakı adama vur eee sen kıme mınnet edıpde ellerınden öpceksın ?
olrmu hıc oyle sey
sözlu kavgalar oluo olmaazmı
ddelırcek haldeyım nabıyım
artık
AMA VU RA MAM VURULMAZ VURANDA RUH HASTASIDIR BEN BUNU IDDIA EDER VE SAVUNURUM.. ısterse konu sahıbı buraya bı psıkıyatr getırelım aynı seylerı söyleyecektır ...

Allahım seni ıslah etsin inşallah bi cocuğun olur oda sana yaşatır
ben şiddete karşıyım sen yada ailen değil kimsenin
diğerinin canını yakmaya hakkı yok ama burada yazdıklarına
asla katılmamakla beraber kınıyorum anne babaya şiddeti destekleyen zihniyeti

Dinimizde anneye babaya el kalkmayacağı yazıyor tamam ama insanlar bunun hangi konuları kapsadığını bilmiyor malesef. Durup dururken dur bi vurayım dürtüsü oluşmadı elbet. Babamın saçma sapan yanlış anladığı bi konudan çıkan tartışma oldu ve baya büyük o gece karakola gittik. Hiç kimse haketmediği bi durumdan dolayı savunmasızken dayak yiyemez ben izin vermem.erkeklik taslanacak başka konular bulunsun . Adam gibi evini geçirebilmek gibi mesela . Bi erkek sırf sözünü geçirebilmek için şiddete başvuramaz! İster baba ister koca ister kardeş olsun herkes haddini bilecek ve yapması gerekipte yapmadığı görevler için kendini muaf sayamaz. Eli ayağı tutuyorsa eğer.

Ayrıca nefsi müdafa da ayrım yoktur. Bugün mahkemelerde bile hmmm sen babana vurmuşsun o baba istediğini yapar sen çocuksun atın bu çocuğu içerir gibi bir durum söz konusu değil

öyle bi saptırmışsınız ki konuyu sanki insanlar canları sıkıldıkça anne baba dövüyor. Ruh hastası gibi bi genelleme yapmanızda mantıksız. İnsanlar zorda kalmadıkça yapmazlar. Hiç mi kendini korumayacaksın. Dayak yiyip oturmak mı lazım? Ağzın gözün hış olup sokaklara çıkamayacak duruma gelsen bile mi sessiz sedasız kalacaksın yuhhh artık. Sonra bu insanın öz güveni yerinde. Kendi ayakları üstünde durabilecek konuma gelmesi bile imkansız. Bu bi insanı ezikliğe mahkum etmek gibi bişi.

Ha şunuda belirtmek isterim . Üzücü bi durum ama çocuğunu parayla satıp fuhuşa zorlayan BABALARDA! Var malesef . Ki ben bunları babadan bile saymıyorum asıl onlara herşey müstahak

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu sahibini KINIYORUM...!
Ne demek ya anneye babaya el kalkarmı ya Allah o eli Kırar Ki bence de kırsın.
Cennet annelerin ayakları altındadır bunu bile bile bir insan nasıl annesine kıyar.
belki inancın yok saygı duyuyorum ama insani yönden de bakılca da senin bu dünya da var olma sebebin eğer ki biyolojik olarak da bana mı sordular doğurken de diyorsan o zaman o insanların yanında yaşamayacaksın hem onlar evin bütün ihtiyaçlarını karşılacak sen kendi keyfinde olacaksın onlar sana kızınca da utanmadan el kaldıracaksın.Kendi çıkarlarını düşünen bencil insansın.

Bence arkadaş konuyu saptırmamış Dayak yiyip oturun da demiyoruz.Şikayet edersin evi terk edersin çözüm yolu var vurmakla olmaz sen beni dövdün bende seni döveyim o sinirle mutfaktan bıçak al yada silah kim öle kim kala karşındakini vurunca mı öz güven geliyor aman ezikliğe mahkum olmasın da hapishane de mi mahkum olsun yuhhh artık.Her çocuk doğuran da anne baba olmuyor maalesef
............................. ŞİDDET ÇÖZÜM DEĞİL..................

Son düzenleme:

Sen dediklerimi nasil anliyorsun anlayamadim. Siddet cozum degil ama zorunlu kalina biliyor bazen. Arada secenek sansi birakilmiyor. Sen dovulmek istersen ve bundan sorun cikarmiyosan o senin secenegin. Ama ben mesela kardesim gozumun onunde kanlar akitilarak dovuluyorsa babam tarafindan, o an oturup izleyemem bunu.

sen beni dovdun ben seni doveyim de sacmalik. arada suskunluk mu var sanki? sen beni dovdun. 3 gun sonra seni ben doviym demiyoruz ki biz. o ayri konu o yanlistir. ama yanlis bir siddet (soz veya fiziksel) gosteriliyorsa o an oturup durmak savunmasizca asil o aptalliktir. sanki kabul ediyormus gibi. anne baba cok onemlidir, ama sirf seni dogurdu ve emzirdi diye (belki) omur boyu aci cekmek zorunda degilsin.

soyledigin sozlerden de ("karşındakini vurunca mı öz güven geliyor aman" ) nasil mantiksiz oldugun ve duzgunce cevaplarimi okumadigin anlasiliyor zaten.

Yani senin mantigin yanlis. hayat siyah beyaz degildir. anaya babaya el kalkmaz diye konusup detaylara bakmamak da cahilliktir.

Ha şunuda belirtmek isterim . Üzücü bi durum ama çocuğunu parayla satıp fuhuşa zorlayan BABALARDA! Var malesef . Ki ben bunları babadan bile saymıyorum asıl onlara herşey müstahak

haklisin...

--

Yaw baba anne diye soylemek sacmalik. INSANLAR onlar da sonucta. sirf babanizin sperm'i yuzunden burdasiniz diye onlarin size iskence etmesine izin mi vereceksiniz? kur'an da insanlar tarafindan yazilmis yani allah'in son sozu degildir o yuzden kur'an'i mantik kitabi gibi okumak basit baskalarinin sozlerine dusunmeden inanmaktan farkli degildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…