Arkadaşlık emek işi ya, mesela okuldan arkadaşlarınızı hayat mesgalesinde arayıp sormayı biraktiysaniz onlar artık arkadaşınız olmuyor. Ya da iş yerindeki insanlarla iş dışında da bir iki takılmazsaniz onlar normal arkadaşınız olmuyor.
Biraz çaba lazım.
Bence ne yap biliyor musun, aç Facebook'u ,teeeee okul zamanından, kimle kankaydin? Kimle mihabbetin güzeldi?
Heh, umarım aynı sehirdesindir. Mesaj at hemen 'ya aklıma geldin geçen gün,aradım buldum. Nasılsın iyi misin' falan diye :)
Ya da eski işten sevdiğin insanlardan bazılarıyla iş çıkışı bir kahve icmeye davet et, dedikodu falan yaparsınız.
Böyle böyle eş dost çevreni genisletebilirsin.
Ben ilk isimden 6 sene önce ayrıldım, daha bu ay o iş yerimden 4lü bir arkadaş grubum var ,onlarla buluştuk. İşten ayrılmak arkadaşlığın bittiği anlamına gelmiyor ki.
Ben de birkaç ay önce son isimden ayrıldım. İş çıkışı tiyatroya davet ediyorum insanları. Böyle böyle görüşüyorum, hem bana eşlik ediyorlar hem de sohbet muhabbet ediyoruz,dostluğumuz pekişiyor.
Yani biraz böyle olmak lazim. Ben değer verdiğim insanları hep arada yoklarim, hatta uzak ulkedelerse mektup , kartpostal falan atarım:) o yuzden uzun zaman iletişime geçmesek de bir bağımız olur,yeniden başlarız bir sekilde