Hiç arkadaşım yok çok yalnızım

Çoğu lise arkadaşım ve mahalle arkadaşımla görüşüyorum ama sorunum artık onlarla aynı şehirde olmayışım sanırım :) Şu konuda bir özeleştiri yapabilirim insanlar beni davet etmedikçe ben istenmiyorum gibi düşünüp dahil olamıyorum. Kendimden davet ettiğimde de kabul etmezse bir daha aramıyorum. Derken çoğundan uzaklaşıyorum. İş arkadaşlığı da bir yerde tıkandı bende belki yine bu sebepler yüzünden bu huyumu bırakmam lazım sanırım :/
O insanlar da belki 'bu ne ya hep ben hep ben' diyip aramayı bırakmıştır seni.
Ayrıca neden davetini kabul etmeyince hemen seni sevmiyor diye düşünüyorsun ki, belki hali modu müsait değildir,belki işi gücü ,özel hayatında sıkıntısı vardır.
Ben mesela hobi olarak çifter bilet alıp eşi dostu çağırırım, genelde 3. Kişi gelir:) hiç demem ki ilk ikisi neden hayır dedi diye, bir dahaki bilet zamanı tekrar sorarım.
Ne olacak ki?
Sevmeyen insan zaten kendini belli eder, bir iki davete icabet etmemekle bir şey olmaz:)
Bence en sevdiklerim listesi çıkar, bir yerlere davet et. Zaten bahar da geldi (en azından ümit var, gelecek) , bir şeyler planlamak , dışarı çıkmak için en güzel zamanalr

Ayni durumdayim. Gerçekten cok zor bi durum. Allah hepimizin karşısına iyi insanlar cikarsin inşallah.

O insanlar da belki 'bu ne ya hep ben hep ben' diyip aramayı bırakmıştır seni.
Ayrıca neden davetini kabul etmeyince hemen seni sevmiyor diye düşünüyorsun ki, belki hali modu müsait değildir,belki işi gücü ,özel hayatında sıkıntısı vardır.
Ben mesela hobi olarak çifter bilet alıp eşi dostu çağırırım, genelde 3. Kişi gelir:) hiç demem ki ilk ikisi neden hayır dedi diye, bir dahaki bilet zamanı tekrar sorarım.
Ne olacak ki?
Sevmeyen insan zaten kendini belli eder, bir iki davete icabet etmemekle bir şey olmaz:)
Bence en sevdiklerim listesi çıkar, bir yerlere davet et. Zaten bahar da geldi (en azından ümit var, gelecek) , bir şeyler planlamak , dışarı çıkmak için en güzel zamanalr
Belkide :) Bu liste olayını bi deneyeyim bu sefer ilk adımı atayım umarım gelirler :D

ne tarafta oturuyorsunuz yakinsak tanisiriz bigun☺️ ben real tarafindayim

Merhaba, 31 yaşında Konya da yaşıyorum. Uzun yıllardır çalışıyorum haliyle çok sosyal hayatım olmadı 1 aydır işten ayrıldım ve aşırı yalnız olduğumu farkettim. Hiç arkadaşım yok. Oturduğum ev iki katlı üstte yaşlı bir amca teyze var mahalle de hep genel olarak yaşlı kesimi. Bir kızım var o da okul olmasa benim kadar yalnız. Açıkçası işten vs tanıdıklarım oluyor ama kafa dengi birini bulamıyorum. Ne yapsam bilemedim.kahvaltıya kahveye gidecek kimsem yok

bu bazen şansa bağlı benim kızım daha bebek ve çocukken aynı appartman da bulunan yaşlı komşular yüzüme bakmadı çocuk ile gelir onları rahatsız ederim diye artık tabi kızım büyüdü iş hayatına başladı tabi bende olabildiğince yaşlı insanlardan uzak duruyorum ben müstakil evde de kiracıydım kızımı bir tas çorba vermeyen yaşlı ev sahibimde oldu artık o vakit kızım yeni okula başlamıştı 7 yaşında ben işte eşim işte ki eşim işi gereği haftalarca gelmezdi , bende bu tip insanlardan uzak duruyorum ama kahve içecek arkadaşım her zaman oldu yaşlı insanların çoğu bencil
en son şu an oturduğum evdeki yaşlı ev sahibi iç çamaşırına kadar bana aldırdı oysaki kızı ve oğlu var kızı sadece ev kirasını
almaya gelir ki annesinde başlangıç alzheimer hastalığı var oturduğum evi kızına vermiş ama çalışınca bu tür alışverişlerden kurtuldum yoksa sürekli beni rahatsız ediyordu , yaşlı insanlarla ortak nokta yakalamak zor onlar çok farklı kuşak çünkü

Meramdayım bende yakın sayılmayız ama kesin tanışalım zaten heryere arabayla gidiyoruz :)
konyalilarin oldugu bi grupta vardi burda hatta bulusma yapmislardi ona da bak istersen

bu bazen şansa bağlı benim kızım daha bebek ve çocukken aynı appartman da bulunan yaşlı komşular yüzüme bakmadı çocuk ile gelir onları rahatsız ederim diye artık tabi kızım büyüdü iş hayatına başladı tabi bende olabildiğince yaşlı insanlardan uzak duruyorum ben müstakil evde de kiracıydım kızımı bir tas çorba vermeyen yaşlı ev sahibimde oldu artık o vakit kızım yeni okula başlamıştı 7 yaşında ben işte eşim işte ki eşim işi gereği haftalarca gelmezdi , bende bu tip insanlardan uzak duruyorum ama kahve içecek arkadaşım her zaman oldu yaşlı insanların çoğu bencil
en son şu an oturduğum evdeki yaşlı ev
Doğrudur size o şekilde komşular denk gelmiştir benim komşular kendi halinde. Tabiki insan istiyor bi halimi hatrımı sorsun bi kapımı çalsınlar bu kadın da burda yalnız diye ama olmuyor bazen yeni arkadaş yeni çevre edinmekte çok zor oluyor bi yaştan sonra bakalım bende ya kabullenecem ya da illa benimle arkadaş olun diye yapışacam:)

Çok güzel özetlemişsiniz çoğu şeyi bende böyle yaşadım. Elbette arkadaşlarım oldu ama çoğunun menfaat üzerine kurulu olduğunu anladım. Örneğin çok samimiyiz ve hep birlikteyiz kadın ailesinin yanına memlekete gidiyor 1 aylık mesela hiç arayıp sormuyor yazıyorum cevap vermiyor haliyle soğuyorum. Kızım 6 yaşında henüz. Pandemi sebebiyle ne Veli buluşması ne okul etkinliği ne de bir tanışma yapıldı. Belki okulu ilerledikçe oralardan tanışırım. Şimdilik spora yazıldım bakalım bir kaç etkinlik daha araştırsam iyi olacak burdan gelen önerilere göre
Bu normal ama.
İlkokuldan, liseden, üniversiteden, yurttan, eski işimden, çocuğumun okulundaki velilere kadar görüştüğüm çok kişi var. Ama ilkokul arkadaşım en samimi arkadaşım olduğu halde bazen günlerce haberleşmeyiz ikimizde yoğun oluruz. Sonra memlekete geldiğinde arar buluşuruz o arada olanları fln konuşuruz. Yani sürekli irtibatta olmamak çıkarcılık değildir.
Çok beklentisi olan insanların arkadaşlık kurma da sıkıntı yaşadığını düşünürüm ben. Arkadaşım yok yalnızım diyorsa mutlaka kendisinde de bir sıkıntı var bence.
Herkesi kusurlarıyla kabul etmek lazım. Çok beklentide olmamak lazım.
Benim de arkadaşlarımın da farklı kusurları var mesela hepsiyle farklı arkadaşlıklar kuruyoruz karşımdaki insana göre biçimleniyor bazı şeyler.

bilemem onu.sanal da bile tonla arkadaş edindim ben bu sitede mesela.hem de her yaştan her eğitimden her şehirden hatta başka ülkelerden her medeni durumdan var aralarında.istemekle alakalı arkadaş edinmek bence.
Bende kolay kolay arkadaş edinemem ,daha doğrusu sohbet ederim ama ileri boyuta götürmem daha doğrusu güvenemem hemen ,herkesi evime davet edemem ya da gidemem.

Bende kolay kolay arkadaş edinemem ,daha doğrusu sohbet ederim ama ileri boyuta götürmem daha doğrusu güvenemem hemen ,herkesi evime davet edemem ya da gidemem.
Burda bu kısım yanlış anlaşıldı otobüste tanışıp konuşuruz diyorlar evet bende konuşuyorum tanışıyorum ama orda kalıyor o kişiyle arkadaş olup evime davet edemiyorum ileriye geçmiyor orda kalıyor sohbet genelde hayatı paylaştığım arkadaş kısmına geçmiyor bende davet edemiyorum yani o kadar yakın bulamıyorum

Sanala güvenmem bende ama mesela çocuğun okulundaki veliler gibi belli bir güven duyacağım yerlerdeki insanlarla kolay samimi olurum. Oğlumun bebeklikte gittiği oyun grubundaki velilerle hala ev gezmesi gibi görüşüyorum mesela. Aslında belli bir aşamada da güvensizlik de yalnızlaştırıyor sanki. Ben bu girişken yanımım da kötülüğünü görmedim şans meselesi
Bilemem tabii de

Kimseyi kategorize etmedim arkadaştan bahsediyorum alışverişe gidebileceğim kahvaltıya gideceğim çocuklarımızı parka götürebileceğimiz tabiki komşularla gördükçe selamlaşıyoruz konuşuyoruz buradaki yalnızlığımı paylaşmak istediğim arkadaş kavramı farklı
işte arkadaş da böyle tanışa tanışa edinilecek.her konuştuğumuzla arkadaş mı oluyoruz bizler de yoo.elektrik tutarsa devam ediyor 1 2 siyle.ben mesela tek çocukluyum 3 çocuklu arkadaş istemem.çünkü dışarda rahat edemiyorumm.ama apartman komşum 3 çocuklu olabilir onu idare ederim.çocuğu çocuğumun yaşına daha yakınsa tercih ederim.beraber oynaralr sohbete ederler biz kadınlar da kendi işimize bakarız.mesela onları sinemaya bırakıp avm de kahve içebiliriz alışveriş yapabiliriz yemek yiyebiliriz

Burda bu kısım yanlış anlaşıldı otobüste tanışıp konuşuruz diyorlar evet bende konuşuyorum tanışıyorum ama orda kalıyor o kişiyle arkadaş olup evime davet edemiyorum ileriye geçmiyor orda kalıyor sohbet genelde hayatı paylaştığım arkadaş kısmına geçmiyor bende davet edemiyorum yani o kadar yakın bulamıyorum
otobüste tanıştığına zaten tel verilmez eve çağrılmaz.bakın ben ne yazdım ortak yakın arkadaş çıkınca verdim tel dedim.yani ne iş yaptığından kim olduğundan nerede oturduğundan emin oldum.burada da bir sürü kişiyle tanıştım yıllar içinde.ama telefonum 5 kişi de anca vardır.

ben de aynıyım ev ortamıma sokmam kolay kolay.apartmanımda 64 daire var evine gittiğim sadece 3 kişidir o başka.ama tanışırım bir yerlerde ortak tanıdıklarım çıkar ya da okulda velidir güvenirim onla bir cafe de otururum okul çıkışına dek sohbet ederiz.hastane de tanıdık çıkıp sonra yemeğe gittiğim kadın da oldu mesela

Back
X