Hiç bir geliri olmayan ve çalışmayan kadınlar

Yani annenizle görüşmezsiniz olur biter diyorsunuz da sanki arkadaştan bahseder gibi ?! Annemle nasıl görüşmeyebilirim ya? Bundan ötürü görüşmemek da saçma değil mi ? Bu nasıl bir tavsiye yani

Lısede çocuk beslenme almıyor.
Çok nadırdır.
Nöbetçi iken görüyorum her cocuk bır sekılde alıyor öyle yada böyle ailesinden harclık.
Hatta kantıncının ıbanı var.
Babaları oraya yatırıyor para .
En fakır görünümlü çocuk da harcıyor çünkü mecbur.
Elli bin maaş alan kımse bu kım olursa olsun çocuk çoluk varsa anca karnını doyurur.
Yıllardır babamda bızı okuttı ettı tek memur maası ile ve böyle oldu. Türkiye yüzyıldır aynı.
Ancak tek maasla kalbur üstü harıc karnın doyar.

Kocam biraz malmış afedersin sırf yeğenleri mağdur olmasın diye bekarlığında çok yedirmiş. Yaşıtları milyonluk arabalara biniyor hatta ondan iki sene sonra mesleğe başlayanlar ev sahibi olmuş, bizimki ben tepki koymasam daha doğru olanı anlamaz devam ederdi. Şimdi evimizi aldık,arabamızı aldık, birikim yaptık düğünümüzde bir iğne bile kimseden istemedik beklemedik. Bize taktıkları altınlara kadar kendimiz yaptık. Hani temel şeyler de değil yeğenlerinin karşıladığı ihtiyaçları. Yeğenleridir her neyse de, kadın kendi çocuğunu düşünmüyor sen yeğenini annesinden çok düşündüğünü mü sanıyorsun dangoz herif ya. Ben nişanlandıktan sonra pat pat pat önünü kestim her şeyin. Her şeye sıfırdan başladık. Şimdi beş kuruş veremez. Keza o da isteyemez. Verirse kendi paramı nasıl da aile bütçesinden geri çekeceğimi, evi ve beni geçindirmek zorunda kalacağını çok iyi biliyor.

Onun emekliliği bir başkasının vicdanına kalmış durumda. Asıl sıkıntının bu olduğunu anlamıyor zaten ama sanıyor ki kıskanılıyor. Umarım işler ters gitmez de emekli olur :) hiç hasetlenme
Umarım işler ters gitmez benim de temennim bu yönde.

Aynen böyle. Benim ev hanımı komşularım da her gün bahçede çay kahve, çocukları okula gönderip sabah kahvaltı konseptli gün toplanmaları, vs vs… para kazanan girlinred eve okuldan çıkan çocuğuyla beraber giriyor bir de 8-5 çalışsam nasıl olur bilemiyorum. Bilmesem evdekiler çok çilekeş falan zannederim

Bende zaten bilmiyorum neden çalışmadığını, kendi bileceği iş. Konumu dağıtmayın lütfen ya. Annenle az görüş diye bir tavsiye çok saçma değil mi ?
Benim mesleğimin olmasının annemin ikinciy evlenmesiyle alakası ne?
Annem isterse evlenir yani benden izin mi alacak? İyice saçmalamışsınız

Lise için elbette bir şey diyemem ben ilkokul çocuğundan bahsettim şahit olduğum o olduğu için. Dediğim gibi gerçekten inanılmaz bir denge kuruluyor biz aylarca tatil için para biriktiriyoruz 1 haftaya inanılmaz paralar döküyoruz bir başkası 3 bin vererek turla 1 hafta tatil yapıyor Hayretle izlemesi kalıyor bize

Konu sahibinin asıl meselesi annesi değil ki.
Annesi üzerinden çalışmayan kadınları konuşmak, onlar üzerinden de kendini iyi hissetmek istemiş, bu kadar.
Anladım ama çalışmak kolay mı ? Güçlü kadın ayakta durabilen kadın olacağız diye Seyit onbaşına döndük diyenler var
Eskiden kadın erkek çalışsın çalışmasin erkeğinde kadının da bir ağırlığı vardı
Neden kadin da erkekte 8 10 saat mesai yapıp erkek eve gelince TV karşına geçerken kadın ev ile temizlik vs ile uğraşmak zorunda kalıyor ?
Mesele çalışıp çalışmamak dan çok kadının sömürülen taraf olmasi tarih boyunca hep bu olmuş
Yengem ev hanımı hiç bir gün çalışmamış ama abim gözünün içine bakar
Annem gençliğinde el işi hali dokuma vs yaptı çalıştı ama rahat yaşami olmadı
Teyzem 40 senelik evliliğinde sürekli şiddet gördü ayakkabı dikti hali dokudu çalıştı
Mesele çalışıp çalışmamak değil adam olana denk gelebilmek
Tamam hepimiz bugün sağlık sorunu vs herşeyi kenara atıp ise girelim ya ev işi yemek vs ne olacak
40 yaşında hiç bir meslegi diplomasi olmayan bir kadın paketleme işçisi olarak 6 da kalkıp 7 de servise binip 8 de iş başı akşam 18 de mesai bitimi eve gelmesi 7 buçuk 8 eve gelince yemekti çocuktu.ev işi yat sabah yine aynı terane
Ya erkekler ne yapıyor bu durumda hanımlarınin aldığı parayw göz dikmek dışında

Mesele çalışıp çalışmamak değil dediğim gibi mesele çok derin ve çok zor

Mesele ne o zaman
Çalışmamasi değil
Evliliği değil
Ne peki o zaman ?

Yani annenizle görüşmezsiniz olur biter diyorsunuz da sanki arkadaştan bahseder gibi ?! Annemle nasıl görüşmeyebilirim ya? Bundan ötürü görüşmemek da saçma değil mi ? Bu nasıl bir tavsiye yani
Rahatsız olduğunuzu bunaldiginizi siz yazdınız tamamen irtibat kesilmese de azaltabilirsiniz
Yada annem benim herşeyim ne derse kabulum der konuyu takmazsiniz olur biter

Yani bende nesi zor anlamadım çocuk okula gittiğinde oturup ev işini yemeğini planlarsın sanki sabah 7 akşam 7 temizlik yemek sürüyor. 1 saat yemek 1 saat temizlik diğer saatler boş, hadi bi gün komple derin işlere gitsin yine boş bir sürü zaman var. Ben ücretsiz izindeyken bebeğim çok zor olmasına rağmen çok rahattım bide okulda olsa düşünemiyorum
Herkes nerede çalışıyor bilmiyorum işe gidince rahatlıyo çaylar kahveler sanki herkes aynı ortamda aynı işi yapıyor gibi çıkarımlar.
Direk bi anı geldi aklıma 24/72 çalıştığım bi aydı, 24ten çıktım 3gün evdeyim 3. Gününde bi komşum bak evdeyken daha çok iş görüyosun insan daha çok yoruluyor dedi (temizlik yapıyordum o ara), nöbette ambulanstan kan kusmuk temizliyorum evi süpürdüm diye incilerim dökülmez sen beni merak etme istersen sanada yardıma geleyim dedim yani bu kafaya ne anlatabilirsin ki.

Valla helal olsun, sen olmasan o hâlâ herkesin yükünü sırtlamış, kendininkini unutan ‘fedakâr adam’ rolüne devam ederdi. Kusura bakmasın ama bu devirde kendi evini, geleceğini düşünmeyen adamın adı saf değil, düpedüz enayidir. Yeğenine, el aleme harcadığı parayla şimdi size bir düzen kuramazdı. Sen doğru zamanda ipleri eline almışsın, yoksa o hâlâ ‘aman yazık mağdur olmasınlar’ diye kendi evladını mağdur edecekti. Böylelerine iyi niyet değil akıl lazım.
”Ah benimki de aynı kafadaydı… Elindekini avucundakini kardeşine saçtı, sonra da ‘evlenince geri verir’ masalını anlattı. Hâlâ bekliyorum, dönmedi o paralar tabii. Borç da bize kaldı, yük de. Babası da sağ olsun, ‘maaşlar benim elimde olacak’ diye konuşuyor, sanki holding patronu da prim dağıtıyor! İkisi de memur, maaş aynı ama biri aile bankası, diğeri de babasının finans danışmanı olmuş. Ben evlenince anladım, meğer iyi niyet değilmiş onlarınki, bildiğin safdillikmiş. Neyse ki ben zamanında frene bastım da en azından kendi evimizi kurtardım. Yoksa hâlâ kardeşi için debelenip dururdu. Kısaca; bazıları aklıyla değil, vicdanıyla batıyor.”

Profesyonel hayatta bile erkek ve kadın eşit görülmüyor. Erkeğin cinsiyeti yüzünden x5 kolay elde ettiği ünvanlara kadınlar yıllarca didinerek geliyor, başlangıçta aldıkları maaşa binlerce deneyimden sonra erişebiliyor.

Karı-koca çalışsa dahi evin içinde paylaşılan iş yükü bile eşit dağılmıyor çoğu zaman.

Konu kadının çalışıp çalışmamasından çok daha derin ve çirkin bir mevzu. Ancak bunun çözümü en kısa yoldan her bireyin (şartları uygun olan) kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmasıdır diye düşünüyorum. Çünkü ancak o şekilde haketmediği durumların içinden kapıyı çarpıp çıkabilir.

Şimdi yorumunuza muhalefet mi oldum katıldım mı bilmiyorum ama yazmak istedim

Evet cidden enayiymiş. Bireysel emekliliğe kesilen parasına bile ihtiyacı varmış onca varlığın içinde.

Ya çok üzüldüm size de. Öyle ailelerden nefret ediyorum. Kimsiniz de para sizde toplanacak? Saray'daki padişah mısın ya amaan valla iyi yapmışsınız. Bazı erkeklerin (çoğunun) iyi bir dayağa ihtiyacı var bence. Saygımızı da kaybediyoruz böyle oldukça işin kötüsü.

Akılları da vicdanları da batsın vallahi.

Ayy amin amin

Çalışan her kadın özgürlüğünu ele alıp başka bir hayat yaşamıyor ki çalışıp dayak yiyen aldatılan ezilen kadınlar da var evet çalışmak çok güzel kendi paranı kazanmak çok güzel ama herkes bunu yapamıyor sağlık sorunu yüzünden vs vs binlerce sebeb bahane vs olabilir
Bilmiyorum ben konunun açılış amacını anlamadım sadece konu çok dağıldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…