- 5 Nisan 2023
- 5.170
- 17.220
- 178
- 28
- Konu Sahibi Aykadarguzel
-
- #301
Yengeç ben çözdüm bunu, tamamen tercihler lüksler meselesi mesela sen haftada 3gün et yiyorsan onlar ayda 1 yiyor, abur cuburu bile hesaplı alıyor,çocuk kıyafetleri akrabalarla dönüşümlü alınıyor küçüleni diğeri giydiriyor, köyü varsa sebzesini tarhanasını ordan alıyor, okul konusunda en yakın devlet okulunu seçip yürüyerek bırakıp getiriyor. Yani belki bizim dert ettiğimiz olmazsa olmaz dediklerimiz onlar için kategori bile değil, bi başkasıda 100binle yaşam mı olur diyebilir. Günlük 10bin tl harcayarakta şık olabilirsiniz açıklamaları gibi asdgaddfben de tam olarak bunu anlayamiyorum zaten nasil geciniliyor
ama iste bir sekilde geçiniliyor.
Hatta eşim bizim ekonomiye şok olmustu markette fiyatlara bakarken "bu nasil sey tr kazanip euro harciyoruz. avrupada bile bunun yarisi" derdi. gecenlerde bir arkadasi geldi gezmeye. 6 kisi gece kulübüne gitmis birer bira icmis 50 euro odemisler. on saat anlatip durdu. payina dusen 8 euro kaziklandim diyor, icine oturmus. oysa biz tl kazaniyoruz gece kulubunde konserde biraya 350 lira verince aglamiyoruz onun gibi ikinciyi aliyoruz :)
cidden şaka gibi ama simulasyon hata verse de bir sekilde isliyor.
cok mantiksiz.
insallah tez zamanda duzeliriz de cümbür cemaat insan gibi yasariz
gerçekten gelen gideni aratiyor 2020 öncesi ekonimi berbat diyorduk o gunleri ozler olduk
Benim babam 1965 doğumlu fabrikada işçiydi dokumacıydı evde 4 kişinin tüm masrafları , kira ve benim okul masraflarım onun üstündeydi tek maaşla bizi çok rahat yaşattı ev aldı emekli oldu emekliykende çalışmayı bırakmadı şuan kendi evinde emekli maaşıyla yaşıyor. Şimdi biz diyoruz tek maaşla nasıl yaptın baba biz iki maaşla tvyi yenilerken 10 kere düşündükBenım babam seksen yaşında emeklı memur.
Gayet tutumlu adam.
İçme lüks hayat yok.
Lokman da yasadı düşük kıra verdı.
Buna rağmen ilk arabayı ablam atanip destek olunca aldı o da toros.
Sadece üç çocuk okuttu.
Diyeceklerim bu kadar.
1947 doğumlu.
Tek maasla bu kadar olur.
Şuan evı var bırde emeklı maaşı arabası da Renault clıo oldu
hâlâ anlamıyorsunuz, çalışan kadın bir emek harcıyor ama ev hanımı kadın da dışarda çalışan kadının sarf ettiği eforun aynısını sarf ediyor. eğer çalıştığınız halinizle bir ev hanımı kadar efor sarf ediyorsanız kusura bakmayın ama güçlü kadın falan değilsiniz siz de sömürülüyorsunuz ve bunu bu kadar iştahla çalışmayan kadınları hor görerek anlatmanız bana çok kof geldi.Hah işte bunları yaptıkları için para kazanıyorlar, işyeri evde oturan birçok kişinin sandığı gibi çay kahve içme yeri değil. Sorumlulukların yerine getirildiği, zihinsel ve bedensel anlamda insanların yorulduğu bir ortam çalışma hayatı. Burdan çıkan kadın eve gelip çocuğunun ödevlerini yaptırıyor, akşam yemeğini düşünüyor , çocuğunun nazıyla uğraşıyor, hastaysa doktora götürüyor… dar zamanda çok işle uğraşıyor. Bu yapılanlar hayatın akışı içinde görülmüyor, sadece giyinip evden çıkıyor falan sanılıyor
"posta koymak"? bence siz zihninizde size dayatılan şeylerle kavga ediyorsunuz şu an.İçgüveysi almadım ki nasıl koyayım postayı o kadar da değilsiz gözünüzde fazla büyütmüşsünüz
Bu erkekler çalışmayan kadına saygı duymuyor diye bir şey yok. Bu erkekler direkt kadına saygı duymuyor. İş hayatında bir kadın olarak erkeklerin çoğu sadece hangi kadınlara saygı duyuyor biliyor musunuz? Kocası nüfuzlu kadınlara, patronun eşine… Bu erkeklerin eşiyseniz ve saygı duyulmak için çalışmayı düşünüyorsanız ne oluyor biliyor musunuz? Evin ve çocuğun tüm yükleri halen sizde kalıyor, bir de günde en az 10 saat bedensel, mental yorgunluk ve stres çekerek iki kuruş kazanıyorsunuz, onu da eve ve çocuklara harcıyorsunuz. Artık mali destek olduğunuz için, kocanızın normalde eve harcayacağı para kendisine kalmış oluyor.Yanlış düşünüyorsunuz. Benim iş çevrem dolayısıyla erkeklerle çok arkadaşlığım oldu. Galericisinden inşaatçısına, gayri meşrusundan avukatına çok geniş bir profille tanıştım, muhabbet ettim. Çoğu çalışmayan, kendine muhtaç kadına saygı duymuyor. Mesela genç yaşta görücü usulü evlenmiş. Onu evde çocuklarının anası olarak kenarda tutuyor ama dışarda istediği gibi cirit atıyor. Türk erkeklerinin zaten çoğu 5 para etmez. Demez benim karım benim kahrımı çekiyor, çocuklarımızı büyütüyor. Karısının ütülediği gömlekle karısını aldatır.
O yüzden bir kadın sırtını kocaya/babaya kimseye yaslamamalı. Kendi ayakları sağlam basan bir kadını hiç bir kimse yıkamaz. Olması gereken de bu.
kocaya köpek çekmek? Hanımlar siz gerçekten hiç iyi değilsiniz. kocanızı çuvala koyup duvardan duvara fırlatabiliyorsunuz bu özgürlüğe sahipsiniz demedim, bir d*zoyla evlenmediyseniz iki kişinin çalıştığı evde kocanız sizinle iş bölümü yapıyordur. yorgunluğunuz kocanızla eşit oluyor, kocanız halinize empati ediyordur dedim. eğer böyle olmuyorsa sıkıntı sizin koca seçiminizde olabilir mi acaba?Heee biz çalışan kadınlar hep böyleyiz. Kocasına köpek çekmeyen bizden değildir.
Benimki de çocuğunu okula götürmeye ve çıkışta almaya üşeniyordu. Ben de götürüyorum dediğimde bana şey demişti:”Sen zaten sabah evden çıkıyorsun.”Yani bende nesi zor anlamadım çocuk okula gittiğinde oturup ev işini yemeğini planlarsın sanki sabah 7 akşam 7 temizlik yemek sürüyor. 1 saat yemek 1 saat temizlik diğer saatler boş, hadi bi gün komple derin işlere gitsin yine boş bir sürü zaman var. Ben ücretsiz izindeyken bebeğim çok zor olmasına rağmen çok rahattım bide okulda olsa düşünemiyorum
Herkes nerede çalışıyor bilmiyorum işe gidince rahatlıyo çaylar kahveler sanki herkes aynı ortamda aynı işi yapıyor gibi çıkarımlar.
Direk bi anı geldi aklıma 24/72 çalıştığım bi aydı, 24ten çıktım 3gün evdeyim 3. Gününde bi komşum bak evdeyken daha çok iş görüyosun insan daha çok yoruluyor dedi (temizlik yapıyordum o ara), nöbette ambulanstan kan kusmuk temizliyorum evi süpürdüm diye incilerim dökülmez sen beni merak etme istersen sanada yardıma geleyim dedimyani bu kafaya ne anlatabilirsin ki.
Aynen (!)"posta koymak"? bence siz zihninizde size dayatılan şeylerle kavga ediyorsunuz şu an.
ben kimseyi hor görmüyorum ama sizin evin dışı hakkında bir fikriniz yok. Sömürülmekten kastınız ne çok iyi biliyorum da hiçkimse evin işini, çocukların durumunu o evin kadını gibi bilemez. Eve gelen temizlikçinin bakıcının hizmetçinin de bin türlü derdi var. Siz yaşamadığınız için uzaksınız tabii, ben hepsini gördüm boşa konuşmuyorum burda. Konuyu şahsıma getirince haklı olmuyorsunuz.hâlâ anlamıyorsunuz, çalışan kadın bir emek harcıyor ama ev hanımı kadın da dışarda çalışan kadının sarf ettiği eforun aynısını sarf ediyor. eğer çalıştığınız halinizle bir ev hanımı kadar efor sarf ediyorsanız kusura bakmayın ama güçlü kadın falan değilsiniz siz de sömürülüyorsunuz ve bunu bu kadar iştahla çalışmayan kadınları hor görerek anlatmanız bana çok kof geldi.
"çalışan kadın" olmak bu kadar yorucu bir şeyse neden devam ediyorsunuz sorabilir miyim? ev hanımları madem çok rahat, geçin evinize çalışmayın. ha yok geçmiyorsanız da ev hanımlığı yapan insanların emeğini böyle hor görmeyin. dediğim gibi benim çevremde çalışan kadınlar kocaları kendilerini sevdiği ve değer verdiği için eşit iş bölümü yapıyor, ağır ev yükü sırtlanmak zorunda kalmıyorlar. ev hanımları ise sigortasız, maaşsız, güvencesiz, bir hafta yemek yapmadığı senaryoda azarlanan konumda kalıyorlar. erkekler bir meslekte uzmanlaşmayan kadınları aşağı görmeye çok daha meyilli, günü geliyor evini geçindiren çokluğuna çocuğuna anasına dıdısına bakan kadına bu eve ben para getiriyorum diye sanki kadın o ev hiçbir şey yapmıyormuş gibi rest çekiyor(çalışan kadınlara da böyle üstten bakan erkekler var tabii) ama tabii iş yerinde kahve içemiyor olmak daha büyük bir çile ben de yaşadım biliyorum, kahve mühim.Valla dönüp bana cevap veren üyenin mesajına bakın isterseniz kendiside ev hanımı gayette dilediği gibi yaşıyormuş, ev hanımı diye dışarda yemek yememezlik, temizlikçi almamazlık bi durum yok. Bu tamamen eş ile ilgili, maddiyatla ilgili. Sen evdesin diye eşin sana köle gibi davranıyorsa sorun oradadır.
Çalışırkende herkesi gül bahçesinde kahve yudumluyor sanıyosunuz sanırım ama o işler öyle değil malesef.
Küçük çocuğun yoksa, ailen 5-6 kişilik değilse, ev hanımlığı gayet rahattır, aksini savunan zaten zoru görmediğine savunur.
Bu dediğiniz tüm imkanlar maddiyatla ilgili benim ev hanımı akrabalarımın aylık temizlikçiside gelir, büyük organizasyonda yemek şirketide gelir, oh sefaları olsun varken neden yıpratsınlar kendilerini.
60 yaşındaki kayınpederim “ev hanımı” eşinin çayını doldurur 40senedir.
Eşi kötü olan kadınlar için maaşlı köle/maaşsız köle tek fark bu yani.
Daha öncede yazdım şimdi de yazıyorum ev hanımı kadın özellikle çocuğu yoksa efor falan harcamıyor. Bu tamamen çocuksuz ev hanımlarının kendini tatmin etme avuntusu.hâlâ anlamıyorsunuz, çalışan kadın bir emek harcıyor ama ev hanımı kadın da dışarda çalışan kadının sarf ettiği eforun aynısını sarf ediyor. eğer çalıştığınız halinizle bir ev hanımı kadar efor sarf ediyorsanız kusura bakmayın ama güçlü kadın falan değilsiniz siz de sömürülüyorsunuz ve bunu bu kadar iştahla çalışmayan kadınları hor görerek anlatmanız bana çok kof geldi.
kocaya köpek çekmek? Hanımlar siz gerçekten hiç iyi değilsiniz. kocanızı çuvala koyup duvardan duvara fırlatabiliyorsunuz bu özgürlüğe sahipsiniz demedim, bir d*zoyla evlenmediyseniz iki kişinin çalıştığı evde kocanız sizinle iş bölümü yapıyordur. yorgunluğunuz kocanızla eşit oluyor, kocanız halinize empati ediyordur dedim. eğer böyle olmuyorsa sıkıntı sizin koca seçiminizde olabilir mi acaba?
bilmiyorum ben ev hanımı değilim, çevremde de çocuksuz ev hanımı yok. çoğunluk çalışan çocuksuz kadınlardan oluşuyor, çocuklu ev hanımı kadınlardan oluşuyor. bu azınlık ev hanımı tanıdıklarımdan istisnasız hepsi çalışan kadınlardan çok daha zor yaşıyor. istatistiki çalışmaları da vardır mutlaka, son zamanlarda kadın çalışmalarında bu yöne de ilgi vardı araştırmak gerekiyor.Daha öncede yazdım şimdi de yazıyorum ev hanımı kadın özellikle çocuğu yoksa efor falan harcamıyor. Bu tamamen çocuksuz ev hanımlarının kendini tatmin etme avuntusu.
siz ironi yaptınız ben de ironiyi katladım o da mı bir tek size hak amslsmdsiz ironi nedir bilmiyorsanız lütfen beni alıntılamayın. ben böyle şeyleri açıklamak zorunda kalınca sizin yerinize utanıyorum.
allah'ım inşallah ben ölmemBu konuda ilk kim ban yiyecek acaba
Çalışan biri olarak söylüyorum çalışmıyorken bu kadar efor falan sarfetmiyordum. Çamaşırı o gün yıkamak istemiyorsam ertesi güne bırakınca kimse benden hesap sormuyordu yada stres olmuyordum ama elin işine benim canım bugün çalışmak istemiyor diyemiyorsunuz. Sabah temizliğimi yapıp sonra keyfimce değerlendireceğim bir vaktim oluyordu şimdi zamanla yarışıyor gibi hissediyorum bazen kendimi. Benim canımın istediği zaman yaptığım şeyi çalışan kadın işten geldikten sonra bir kaç saate sığdırıp yapmak zorunda kalıyor nasıl aynı eforu sarf ediyoruz diyebilirdim ki.hâlâ anlamıyorsunuz, çalışan kadın bir emek harcıyor ama ev hanımı kadın da dışarda çalışan kadının sarf ettiği eforun aynısını sarf ediyor. eğer çalıştığınız halinizle bir ev hanımı kadar efor sarf ediyorsanız kusura bakmayın ama güçlü kadın falan değilsiniz siz de sömürülüyorsunuz ve bunu bu kadar iştahla çalışmayan kadınları hor görerek anlatmanız bana çok kof geldi.
siz ironi yaptınız ben de ironiyi katladım o da mı bir tek size hak amslsmd
belki de sadece çalışmak istemediğiniz için bu size zul geliyordur. daha önce hiç çalışmaktan daha çok yorulduğunu söyleyen bir kadına denk gelmedim ben. çalışmak süper ve aksine enerji veren bir şey destek ve sorumluluk dağıtım süreçleri adil olunca. Farklı düşünüyoruz demek ki, saygı duyarım.Çalışan biri olarak söylüyorum çalışmıyorken bu kadar efor falan sarfetmiyordum. Çamaşırı o gün yıkamak istemiyorsam ertesi güne bırakınca kimse benden hesap sormuyordu yada stres olmuyordum ama elin işine benim canım bugün çalışmak istemiyor diyemiyorsunuz. Sabah temizliğimi yapıp sonra keyfimce değerlendireceğim bir vaktim oluyordu şimdi zamanla yarışıyor gibi hissediyorum bazen kendimi. Benim canımın istediği zaman yaptığım şeyi çalışan kadın işten geldikten sonra bir kaç saate sığdırıp yapmak zorunda kalıyor nasıl aynı eforu sarf ediyoruz diyebilirdim ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?