Hiç bir geliri olmayan ve çalışmayan kadınlar

Yengeç ben çözdüm bunu, tamamen tercihler lüksler meselesi mesela sen haftada 3gün et yiyorsan onlar ayda 1 yiyor, abur cuburu bile hesaplı alıyor,çocuk kıyafetleri akrabalarla dönüşümlü alınıyor küçüleni diğeri giydiriyor, köyü varsa sebzesini tarhanasını ordan alıyor, okul konusunda en yakın devlet okulunu seçip yürüyerek bırakıp getiriyor. Yani belki bizim dert ettiğimiz olmazsa olmaz dediklerimiz onlar için kategori bile değil, bi başkasıda 100binle yaşam mı olur diyebilir. Günlük 10bin tl harcayarakta şık olabilirsiniz açıklamaları gibi asdgaddf
 
Benim babam 1965 doğumlu fabrikada işçiydi dokumacıydı evde 4 kişinin tüm masrafları , kira ve benim okul masraflarım onun üstündeydi tek maaşla bizi çok rahat yaşattı ev aldı emekli oldu emekliykende çalışmayı bırakmadı şuan kendi evinde emekli maaşıyla yaşıyor. Şimdi biz diyoruz tek maaşla nasıl yaptın baba biz iki maaşla tvyi yenilerken 10 kere düşündük son 20 yıldır sürünüyoruz ondan önce herşeyi yapmakta almakta mümkündü diyor.
 
Katılan olur yada olmaz bilmiyorum ama bereket diye de birşey var
Babam ve amcam aynı işi yapıyordu 5 çocuk bizde 3 çocuk amcamda idi aynı maaş evler kendilerine ait ama biz çok refah içinde iken amcamlar hep rezil rüsva yaşadı
Bir akrabam adam öğretmen diğeri normal bir memur eşleri de çalışıyordu 2 şer cocuklu öğretmen olan ay sonunu getiremez iken diğeri borçsuz şekilde belki birikim yapamadı vs ama çocuklarını vs meslek sahibi yaptı

Kadın ister çalışır ister çalışmaz kendi terchi
 
hâlâ anlamıyorsunuz, çalışan kadın bir emek harcıyor ama ev hanımı kadın da dışarda çalışan kadının sarf ettiği eforun aynısını sarf ediyor. eğer çalıştığınız halinizle bir ev hanımı kadar efor sarf ediyorsanız kusura bakmayın ama güçlü kadın falan değilsiniz siz de sömürülüyorsunuz ve bunu bu kadar iştahla çalışmayan kadınları hor görerek anlatmanız bana çok kof geldi.
 
Bu erkekler çalışmayan kadına saygı duymuyor diye bir şey yok. Bu erkekler direkt kadına saygı duymuyor. İş hayatında bir kadın olarak erkeklerin çoğu sadece hangi kadınlara saygı duyuyor biliyor musunuz? Kocası nüfuzlu kadınlara, patronun eşine… Bu erkeklerin eşiyseniz ve saygı duyulmak için çalışmayı düşünüyorsanız ne oluyor biliyor musunuz? Evin ve çocuğun tüm yükleri halen sizde kalıyor, bir de günde en az 10 saat bedensel, mental yorgunluk ve stres çekerek iki kuruş kazanıyorsunuz, onu da eve ve çocuklara harcıyorsunuz. Artık mali destek olduğunuz için, kocanızın normalde eve harcayacağı para kendisine kalmış oluyor.
Bu ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücret bir ev kirası etmiyor. Bu insanlar ekonomik özgürlüğünü kazanmış mı şimdi? Herkes sırtını patronuna, kocasına, karısına, anasına babasına dayamış durumda. Bu durumda dürüst olup “ya 10 saat çalışıp hayatımı iki kuruşa heba edeceğime altın günü yapmayıveriyorum, onun yerine evimde huzurla oturup kahvemi içiyorum, kocam ikimiz için de çalışıyor” demek yanlış değil. “Ya atanamadım, öğretmenlik, memurluk gibi kolay ve garantili bir iste yuksek maasla calismak istiyordum, bunu hakediyordum ama olmadi, elimizde degil napalim, hem ev hanımları da 24 saat çalışıyor zaten” diyip çalışan insanlara köle gözüyle bakan, kendisini prenses gibi gören yorumlar yaparsanız sinirlerimizi zıplatırsınız.
 
Heee biz çalışan kadınlar hep böyleyiz. Kocasına köpek çekmeyen bizden değildir.
kocaya köpek çekmek? Hanımlar siz gerçekten hiç iyi değilsiniz. kocanızı çuvala koyup duvardan duvara fırlatabiliyorsunuz bu özgürlüğe sahipsiniz demedim, bir d*zoyla evlenmediyseniz iki kişinin çalıştığı evde kocanız sizinle iş bölümü yapıyordur. yorgunluğunuz kocanızla eşit oluyor, kocanız halinize empati ediyordur dedim. eğer böyle olmuyorsa sıkıntı sizin koca seçiminizde olabilir mi acaba?
 
Benimki de çocuğunu okula götürmeye ve çıkışta almaya üşeniyordu. Ben de götürüyorum dediğimde bana şey demişti:”Sen zaten sabah evden çıkıyorsun.” yahu evden çıkıp geri mi dönüyorum ki, onu yapan sensin
 
ben kimseyi hor görmüyorum ama sizin evin dışı hakkında bir fikriniz yok. Sömürülmekten kastınız ne çok iyi biliyorum da hiçkimse evin işini, çocukların durumunu o evin kadını gibi bilemez. Eve gelen temizlikçinin bakıcının hizmetçinin de bin türlü derdi var. Siz yaşamadığınız için uzaksınız tabii, ben hepsini gördüm boşa konuşmuyorum burda. Konuyu şahsıma getirince haklı olmuyorsunuz.
 
"çalışan kadın" olmak bu kadar yorucu bir şeyse neden devam ediyorsunuz sorabilir miyim? ev hanımları madem çok rahat, geçin evinize çalışmayın. ha yok geçmiyorsanız da ev hanımlığı yapan insanların emeğini böyle hor görmeyin. dediğim gibi benim çevremde çalışan kadınlar kocaları kendilerini sevdiği ve değer verdiği için eşit iş bölümü yapıyor, ağır ev yükü sırtlanmak zorunda kalmıyorlar. ev hanımları ise sigortasız, maaşsız, güvencesiz, bir hafta yemek yapmadığı senaryoda azarlanan konumda kalıyorlar. erkekler bir meslekte uzmanlaşmayan kadınları aşağı görmeye çok daha meyilli, günü geliyor evini geçindiren çokluğuna çocuğuna anasına dıdısına bakan kadına bu eve ben para getiriyorum diye sanki kadın o ev hiçbir şey yapmıyormuş gibi rest çekiyor(çalışan kadınlara da böyle üstten bakan erkekler var tabii) ama tabii iş yerinde kahve içemiyor olmak daha büyük bir çile ben de yaşadım biliyorum, kahve mühim.
 
Daha öncede yazdım şimdi de yazıyorum ev hanımı kadın özellikle çocuğu yoksa efor falan harcamıyor. Bu tamamen çocuksuz ev hanımlarının kendini tatmin etme avuntusu.
 

siz ironi nedir bilmiyorsanız lütfen beni alıntılamayın. ben böyle şeyleri açıklamak zorunda kalınca sizin yerinize utanıyorum.
 
Daha öncede yazdım şimdi de yazıyorum ev hanımı kadın özellikle çocuğu yoksa efor falan harcamıyor. Bu tamamen çocuksuz ev hanımlarının kendini tatmin etme avuntusu.
bilmiyorum ben ev hanımı değilim, çevremde de çocuksuz ev hanımı yok. çoğunluk çalışan çocuksuz kadınlardan oluşuyor, çocuklu ev hanımı kadınlardan oluşuyor. bu azınlık ev hanımı tanıdıklarımdan istisnasız hepsi çalışan kadınlardan çok daha zor yaşıyor. istatistiki çalışmaları da vardır mutlaka, son zamanlarda kadın çalışmalarında bu yöne de ilgi vardı araştırmak gerekiyor.
 
Çalışan biri olarak söylüyorum çalışmıyorken bu kadar efor falan sarfetmiyordum. Çamaşırı o gün yıkamak istemiyorsam ertesi güne bırakınca kimse benden hesap sormuyordu yada stres olmuyordum ama elin işine benim canım bugün çalışmak istemiyor diyemiyorsunuz. Sabah temizliğimi yapıp sonra keyfimce değerlendireceğim bir vaktim oluyordu şimdi zamanla yarışıyor gibi hissediyorum bazen kendimi. Benim canımın istediği zaman yaptığım şeyi çalışan kadın işten geldikten sonra bir kaç saate sığdırıp yapmak zorunda kalıyor nasıl aynı eforu sarf ediyoruz diyebilirdim ki.
 
belki de sadece çalışmak istemediğiniz için bu size zul geliyordur. daha önce hiç çalışmaktan daha çok yorulduğunu söyleyen bir kadına denk gelmedim ben. çalışmak süper ve aksine enerji veren bir şey destek ve sorumluluk dağıtım süreçleri adil olunca. Farklı düşünüyoruz demek ki, saygı duyarım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…