- Konu Sahibi Aykadarguzel
-
- #321
"d*zolarla evli değilseniz" yazmıştım. bir tanesiyle evli olduğunuza ihtimal vermemiştim yani. ironi üzerinden cümlede anlam dersi vermeden önce biraz daha Türkçe çalışalım ne dersiniz :)benim evliliğim ya da eşim üzerinden kusurlu varsayımlarla bunu yapamazsınız. arzu ediyorsanız kendi eşinize ya da babanıza d*rzo diyebilirsiniz.
"d*zolarla evli değilseniz" yazmıştım. bir tanesiyle evli olduğunuza ihtimal vermemiştim yani. ironi üzerinden cümlede anlam dersi vermeden önce biraz daha Türkçe çalışalım ne dersiniz :)
Hayır evden online çalışıyorum aslında çok kolay bir işim var kendi işim ve severek yapıyorum. Ama hiç çalışmayan birinin kendi deneyimlerim üzerinden doğru eş ile evliyse eğer hayatı cennet diyenlerdenim yıllarca çalışmamış biri olarak. Kendi evinde özgürsün. Saat sınırlaman yok. Canının istediği gün istediği saatte istediği işi yaparsın eğer doğru adamla evliysen ve eşin destekse. Ki destek olmasa bile evdesin neticede vakit özgürlüğün var ondan bahsediyorum. Ben evden çalışırken yemeğimi yapabiliyorum örneğin ama arkadaşım 8de işten gelip koştur koştur eşiyle yemek hazırlama ev toparlama çocuğun ödevini yaptırma telaşına düşüyor. Aynı eforu sarfediyorum dersem yüzüme tükürürbelki de sadece çalışmak istemediğiniz için bu size zul geliyordur. daha önce hiç çalışmaktan daha çok yorulduğunu söyleyen bir kadına denk gelmedim ben. çalışmak süper ve aksine enerji veren bir şey destek ve sorumluluk dağıtım süreçleri adil olunca. Farklı düşünüyoruz demek ki, saygı duyarım.
laf cambazlığı nerede tam olarak? hem iftira atıyorsunuz hem de durduk yere babama kocama laf atıyorsunuz. kocam ikimiz de çalıştığımız halde benim standart bir ev hanımı kadar evle ilgilenmeme sebep olursa ağız dolusu d*zo demekte bir çekince görmem bu arada.laf cambazlığı yapmaya kalkmayın lütfen. tanımadığınız insanların evliliğiyle ilgili varsayımlarda bulunurken kafanızın için o insanla ilgili gaz ve toz bulutuysa kelimlerinizi ölçmeniz gerekiyor.
her insanın kaldırabileceği zorluk, mutlu olacağı yaşam standartları birbirinden ayrı, herkes nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşasın dilerim.Hayır evden online çalışıyorum aslında çok kolay bir işim var kendi işim ve severek yapıyorum. Ama hiç çalışmayan birinin kendi deneyimlerim üzerinden doğru eş ile evliyse eğer hayatı cennet diyenlerdenim yıllarca çalışmamış biri olarak. Kendi evinde özgürsün. Saat sınırlaman yok. Canının istediği gün istediği saatte istediği işi yaparsın eğer doğru adamla evliysen ve eşin destekse. Ki destek olmasa bile evdesin neticede vakit özgürlüğün var ondan bahsediyorum. Ben evden çalışırken yemeğimi yapabiliyorum örneğin ama arkadaşım 8de işten gelip koştur koştur eşiyle yemek hazırlama ev toparlama çocuğun ödevini yaptırma telaşına düşüyor. Aynı eforu sarfediyorum dersem yüzüme tükürür
Valla kimse kusura bakmasın ama aç kalacağım ya da sıkıntı çekeceğim 2. Evliliktense tek başına aç kalmayı tercih ederim. Hem aç kal, hem de ayrı çile çek, mantıklı mı yani? Sadece sevgiyle herşey hallolsa çoğu ilk evlilikler bitmezdi zaten, sonuç olarak severek evleniyor çoğu insan.Zenginin ekmeği kanlı olur derler zengin diye rahat olacağım diye alırsın lokmalarini sayar
Çünkü mesleğimi seviyorum. Sizin aksinize ben şikayetçi değilim,ev işi çok zor diye zırlamıyorum. Değil kahve içmek, 24 saat aç uykusuz ambulans tepesinde nöbet tuttuğum günleri bilirim iki ev işi iki kap yemek yaptım diye gocunmam. Mesleğim dışında bir sürü eğitimde aldım mesela kilolarca ağırlıkta beton kırıcı ile beton kırmayı öğrendim, dar alanda sürünmeyi öğrendim neden?"çalışan kadın" olmak bu kadar yorucu bir şeyse neden devam ediyorsunuz sorabilir miyim? ev hanımları madem çok rahat, geçin evinize çalışmayın. ha yok geçmiyorsanız da ev hanımlığı yapan insanların emeğini böyle hor görmeyin. dediğim gibi benim çevremde çalışan kadınlar kocaları kendilerini sevdiği ve değer verdiği için eşit iş bölümü yapıyor, ağır ev yükü sırtlanmak zorunda kalmıyorlar. ev hanımları ise sigortasız, maaşsız, güvencesiz, bir hafta yemek yapmadığı senaryoda azarlanan konumda kalıyorlar. erkekler bir meslekte uzmanlaşmayan kadınları aşağı görmeye çok daha meyilli, günü geliyor evini geçindiren çokluğuna çocuğuna anasına dıdısına bakan kadına bu eve ben para getiriyorum diye sanki kadın o ev hiçbir şey yapmıyormuş gibi rest çekiyor(çalışan kadınlara da böyle üstten bakan erkekler var tabii) ama tabii iş yerinde kahve içemiyor olmak daha büyük bir çile ben de yaşadım biliyorum, kahve mühim.
Moralinizi bozmak istemem ama memurluk = rahat ve garanti iş ama düşük maaş demek (üst düzey memurlar hariç). İstanbulda sıradan bir semtte 2+1 bir ev bile 7 milyon şu an ve bu evleri gerçekten alanlar var. Bunları alanların hiçbiri memur değil maalesef. 30 yaş üstü ve evli olan tüm kuzenlerimin ve arkadaşlarımın evi var şu an (babadan kalma değil kendileri aldılar). Kimisi tüccar, kimisi esnaf, kimisi beyaz yaka. Karı-koca çalışanı da var, tek maaşla alanı da var.İsteyen calısır istemeyen çalışmaz ben orasında değilim.
Ama yanı kredı kartı ortada kafama göre takılıyorum diyorlar.
Demek cıddı para var.
Bız ıkı memuruz.
Ben kafama gore takılamıyorum çünkü her şey çok pahalı.
Kı ben harcamayı çok seven biriyim.
Dısarda yeme içme gezme.
Evden ise işten eve bır hayatım yok.
Temızlıkcı cagırırım sipariş gelır eve.
Ama bunlar şuan çok luks benım için bıle.
Markete gitmeye insan artık korkar oldu.
Aşırı pahalı herşey.
Bu sıtede herkes çok zenginle evlenmiş demek.
Doyasıya harcanıyor.
ZIRLAMAKKK???? SİZE EV HANIMLARINA EMPATİ ETTİĞİM İÇİN İŞ HAYATI ZOR DİYE "ZIRLADIĞIMI" DÜŞÜNDÜREN NEDİR TAM OLARAKK?? kahkaha atıyorum skmslsmsldödlÇünkü mesleğimi seviyorum. Sizin aksinize ben şikayetçi değilim,ev işi çok zor diye zırlamıyorum. Değil kahve içmek, 24 saat aç uykusuz ambulans tepesinde nöbet tuttuğum günleri bilirim iki ev işi iki kap yemek yaptım diye gocunmam. Mesleğim dışında bir sürü eğitimde aldım mesela kilolarca ağırlıkta beton kırıcı ile beton kırmayı öğrendim, dar alanda sürünmeyi öğrendim neden?
Çünkü bi gün o beton altında kalan insanları kurtarabileyim diye, mesleğime bir şeyler daha katayımda vatana millete daha faydalı olayım diye, belkide senin yakınının hayatını kurtarabileyim diye. Anladın mı?
Senin küçük dünyandaki “güçlü kadın” profiline uyup uymamak gerçekten umrumda değil.
Sevmesem veririm istifamı geçerim, ister ev hanımı olurum ister çalışmaktan yorgun düşerim ama ne olursa olsun o çok zor bu çok bilmem ne diye ağlanıp durmam.
Bende bunu diyorum kalbur üstü insanla evlenenler para hesabı yapmaz.Moralinizi bozmak istemem ama memurluk = rahat ve garanti iş ama düşük maaş demek (üst düzey memurlar hariç). İstanbulda sıradan bir semtte 2+1 bir ev bile 7 milyon şu an ve bu evleri gerçekten alanlar var. Bunları alanların hiçbiri memur değil maalesef. 30 yaş üstü ve evli olan tüm kuzenlerimin ve arkadaşlarımın evi var şu an (babadan kalma değil kendileri aldılar). Kimisi tüccar, kimisi esnaf, kimisi beyaz yaka. Karı-koca çalışanı da var, tek maaşla alanı da var.
Bu bahsettiklerim evli olanlardı. Bekar tanıdıklarıma gelecek olursam, onlaeın ev alma gibi bir çabası olmadı ama onlar da evliya çelebi gibi geziyolar. Mesela bekar ve kendi işini yapan arkadaşım son 1 yılda amerikadan asyaya her yeri gezdi. Gittiği yerlerde de az buz durmadı. Abd’de 1 aya yakın kaldı misal. Sadece abd’ye gidiş dönüş uçak biletleri bir memur maaşı tuttu zaten. Herkes 50 binle geçinmiyor yani.
Bunu da neden söyledim, herkes zenginle evlenmiyor, kendi işi tutmuş insanlar ve iyi bir yerde çalışan kıdemli özel sektör çalışanlarıyla memur maaşlarını kıyaslamayın diye söylüyorum.
Ben 4 yıldır evden çalışıyorum mesela, neden aktif olamayayım? Iyi bir meslek sahibi olmak, beraberinde bu şekilde ufak tefek lükslerde getirebiliyor insanaBenim tam olarak bu siteye üye olduğumdan beri anlayamadığım tek şey çoğu çakışan meslek sahibi olduğu söyleyen kimselerin her konuda yazıyor ve aktif olabilmeleri bende çalıştım telefon yasaktı aralarda yemek molasında bakabilirdik
Bulaşık hanede de aynıydı
Nasıl hem çalışıp hem burada aktif olabilmeui
kahve bile içemiyorlar hiç sormayın o kadar meşguller ki, kk'ye ruhlarıyla bağlanıyorlar mesai saatlerinde skdmdlödBenim tam olarak bu siteye üye olduğumdan beri anlayamadığım tek şey çoğu çakışan meslek sahibi olduğu söyleyen kimselerin her konuda yazıyor ve aktif olabilmeleri bende çalıştım telefon yasaktı aralarda yemek molasında bakabilirdik
Bulaşık hanede de aynıydı
Nasıl hem çalışıp hem burada aktif olabilmeui
İzimdeyim merakınızı gidermek amaçlı yazıyorumBenim tam olarak bu siteye üye olduğumdan beri anlayamadığım tek şey çoğu çakışan meslek sahibi olduğu söyleyen kimselerin her konuda yazıyor ve aktif olabilmeleri bende çalıştım telefon yasaktı aralarda yemek molasında bakabilirdik
Bulaşık hanede de aynıydı
Nasıl hem çalışıp hem burada aktif olabilmeui
Valla senin karın ağrın nedir bacım ben anlamadım ama geçmiş olsun diyorum inşallah yani bu kadar sinirle işin zor."çalışan kadın" olmak bu kadar yorucu bir şeyse neden devam ediyorsunuz sorabilir miyim? ev hanımları madem çok rahat, geçin evinize çalışmayın. ha yok geçmiyorsanız da ev hanımlığı yapan insanların emeğini böyle hor görmeyin. dediğim gibi benim çevremde çalışan kadınlar kocaları kendilerini sevdiği ve değer verdiği için eşit iş bölümü yapıyor, ağır ev yükü sırtlanmak zorunda kalmıyorlar. ev hanımları ise sigortasız, maaşsız, güvencesiz, bir hafta yemek yapmadığı senaryoda azarlanan konumda kalıyorlar. erkekler bir meslekte uzmanlaşmayan kadınları aşağı görmeye çok daha meyilli, günü geliyor evini geçindiren çokluğuna çocuğuna anasına dıdısına bakan kadına bu eve ben para getiriyorum diye sanki kadın o ev hiçbir şey yapmıyormuş gibi rest çekiyor(çalışan kadınlara da böyle üstten bakan erkekler var tabii) ama tabii iş yerinde kahve içemiyor olmak daha büyük bir çile ben de yaşadım biliyorum, kahve mühim.
Senin bu konuya dalman baştan hata , seni ilgilendiren bişey yok ki şimdilik yani.Konuyu her çevirdiğimde bazı çalışan bayanlarınbenim 25 yaşında sıfır iş tecrübeli kpss çalışan ev genci olduğumu duysalar çarmıha gerecekler gibi hissediyorum
sinir nerede ya şu siteye her girdiğimde algı bozukluğu miktarına attığım kahkahalarla ban yiyerek ayrılıyorum skmsksmsldölsöLSÖDLDÖXÇÇDValla senin karın ağrın nedir bacım ben anlamadım ama geçmiş olsun diyorum inşallah yani bu kadar sinirle işin zor.
Hep açık olur mu, yoksa gün içinde sitede giriş çıkış yapar mısınız kimse görmesin diye? Hep açık benimki, yazdığım konulara bakmak bir dk falan.Benim tam olarak bu siteye üye olduğumdan beri anlayamadığım tek şey çoğu çakışan meslek sahibi olduğu söyleyen kimselerin her konuda yazıyor ve aktif olabilmeleri bende çalıştım telefon yasaktı aralarda yemek molasında bakabilirdik
Bulaşık hanede de aynıydı
Nasıl hem çalışıp hem burada aktif olabilmeui
Bi de şunu söyleyeyim günün sonunda her insan hayatın sorgular ve en zengin insanlar bile bir konuda uzman olmak bilirkişi olmak ister.belki de sadece çalışmak istemediğiniz için bu size zul geliyordur. daha önce hiç çalışmaktan daha çok yorulduğunu söyleyen bir kadına denk gelmedim ben. çalışmak süper ve aksine enerji veren bir şey destek ve sorumluluk dağıtım süreçleri adil olunca. Farklı düşünüyoruz demek ki, saygı duyarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?