Hiç bir geliri olmayan ve çalışmayan kadınlar

Hanımefendi sürekli ben bir şey demedim demenize gerek yok siz bir kez yazınca da anlaşılır o

Hep açık olur mu, yoksa gün içinde sitede giriş çıkış yapar mısınız kimse görmesin diye? Hep açık benimki, yazdığım konulara bakmak bir dk falan.
Hiç çıkış yapmam bakmasam bile tarayıcıda açık kalir beni soruyor iseniz
Ama çalışma hayatında iken telefonu elime alamazdım yasaktı dolapta kalırdı herkesin telefonu
Kız kardeşim çalışan bir hanım memur ancak yemek aralarında bakıyor mesaj ve aramalara onu demek istedim

Ay bi tanesi vardı eşim kart veriyor istediğimi alıyorum diyodu, kartta da 5000 tl varmış.
Keşke formülünü bize de soyleseymis arkadaş. Bu miktarın kaç katı bana yetmiyor mesela, sigara alkol yok, makyaj malzemesi pek kullanmıyorum. Tüm harcamalar ya mutfağa ya da oğlanın okulu, kursu, özel eğitimi vs.
Haftasonu sınıftan arkadaşları ile sinemaya götürdük, bilet ve misir, sonra hamburger derken bin küsur TL gitti. Demek ki bizim paramiz bereketsiz, çalışırken kkya bakıyoruz ya ondan hep

Ya ne alaka , aç kalmak ne ? Aç kalan mı var. Uç örnekler vermeyin Allah aşkına ya.
Sizin de ne dediğiniz belli değil. Konuyu açarken annenize kendiniz saydırmışsınız, gün bile yapamıyor, sürekli parasızlıktan şikayet ediyor, gelip bana yakınıyor, ben para veriyorum demişsiniz.

• İnsanlar annenizin şikayetlerinden rahatsızsanız o zaman annenizle görüşmeyi azaltın diyor kızıyorsunuz,
  • annenizin durumundan size ne diyolar kızıyosunuz,
  • anneniz eski nesil sizinle aynı düşünmez diyoruz kızıyosunuz (bunu ben dedim atar yaptınız)
  • kadının ikinci evliliğini kendiniz sorunlu gibi anlatmışsınız, insanlar da ikinci evliliğine laf ediyor yine kızıyosunuz.
  • Açta açıktaymış gibi kendiniz anlatıyosunuz, millet aç diyince de uç örnek vermeyin diyosunuz.

Ne istiyosunuz tam olarak? Bizim nasıl cevaplar verebileceğimize yönelik bir kılavuz falan verin bari de ona göre cevap verelim. Bir türlü cevap beğendiremedik.

Çalışmak isteyen çalışsın, istemeyen otursun ne kadar uzamış konu.

Sanki çalışanın maaşını biz veriyoruz, çalışmayanın parasal zorluğunu biz çekiyoruz.

İkisini de deneyimlemiş biri olarak işi rahat olan çalışsın, olmayan çocuk büyütsün, Türk nüfusumuz çoğalsın:)

Senin bu konuya dalman baştan hata , seni ilgilendiren bişey yok ki şimdilik yani.
Ben de artık sizin iyi niyetli olduğunuzu düşünmüyorum. Karşınızdaki kişi eminim çok güzel yerlere gelir ama siz bu insanları alttan altta ezikleyerek ego kasan bilincinizle çok bir yere gelemezsiniz. Ayıp ya

Ya neden uğraşayım sizinle? Sadece aynı kelimeyi defalarca kez yazmanıza gerek yok dedim siz fazla ve gereksiz alıngansınız

Ay bi tanesi vardı eşim kart veriyor istediğimi alıyorum diyodu, kartta da 5000 tl varmış.
Normal değil mi Katip?
Ev giderlerini ve evin ihtiyaçlarını zaten erkek alıyordur. Harçlık denilen şey de giyim ve dışarı çıkma masraflarını kapsar. Hangi gönlü bol erkek eşine diordan giyinmelik, çırağanda kahve içmelik harçlık verir ki? Bunlar uç örnekler ama Zara'dan giyinmelik ve Starbuckstan kahve içmelik bile vermezler. Çünkü erkeğin gözünde o zaten ev hanımı ve evde oturan birinin ne masrafı olabilir ki? Öğlen canım sıkıldı bir kahve içeceğim dese bir iki anlayış gösterir sonra "iyi belledin sende ha, evde kahve yok mu canım?" deyip çıkar. Eşleri şirket yöneten, holding sahibi adamlar değil ki. Muhtemelen normal işlerde çalışan stabil maaşlı adamlar. En fazla esnaftırlar ve hiç fark etmez. Onlar da çok tutumlu oluyorlar. Biraz da erkeğin kültürüne ve görgüsüne kalmış. "Eşimin maniküre pediküre ve 1cc lik dudak dolgusuna ihtiyacı olabilir" deyip harçlığını 30k vermeyecekler ki. Ama çalışan kadınlar bunları yapabiliyor. Kişisel zevkleri için eşlerine icazet vermek zorunda kalmıyorlar. Keyifli olan bu zaten ama çalışmayan kadınlar bunu anlamıyor. Eşim veriyor diyorlar da işte o vermelerin hesabı da soruluyor genelde ya da bir süre sonra harcamaların açıklaması bekleniyor. Adamın maaşı 90k diyelim kira giderleri olmasa bile yeme içme faturalar çocuk varsa onun okul masrafları, benzin masrafları derken kuş kadar bir şey kalıyor geriye. Haliyle ilk göze batan harcama da kadına verilen "harçlık" oluyor.

En başından beri bu tavır içinde zaten malesef

Ya neden uğraşayım sizinle? Sadece aynı kelimeyi defalarca kez yazmanıza gerek yok dedim siz fazla ve gereksiz alıngansınız
Defalarca açıklama gereği hissediyorum ve aynı şeyi yazıyorum çünkü bazı insanlar her yorumu başka başka yerlere çekiyor o yüzden yani evet malesef son yıllarda yaşadığım bazi seyleer sağlık sorunu vs alıngan bir insana döndürdü beni ama ben insanlar cımbızla lafı çekip yorum yapmasın diye yaptim o şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…