- 10 Ekim 2014
- 33.288
- 150.043
- 798
- Konu Sahibi Aykadarguzel
-
Konu sizin şartlarınızda olmayan ev hanımları ama, emekliliğim yatıyor diyosunuz, Allah daha çok versin.Bızim. Ne iş yapacağımız ya da evde oturmamız sizi niye gerdi yaa
Bizi germiyor da cunku
Mis gibi evimde oturmuşum ne zaman istersem o zaman uyanıyorum geziyorum dolaşıyorum cocuguma BEN bakabiliyorum kocamla maddi durumumuz oldukca iyi, ama gelip benim çalışmıyor olmam sizi yıkmış niye yıktı hanımefendi. Ben çok mutluyum halimden memnunum emekliliğim de yatıyor benim. Mutlu olmam sizi niye çıldırtmis olabilir mesela kocamdan para istemeye çekinmem istemem de zaten kart bende. O da bana öf demez harcama demez noluyo yaaa
Benim bi arkadaşım var 34 yaşına kadar hiç çalışmadı, işletme okumuş sonra da evde 12 sene falan yattı oturdu tv izledi. Sonra birden ağlanmaya başladı ben evde kaldım diye, sonra okumuş memur eş adayı aramaya başladı. Parasızları da beğenmedi işte. 40 yaşında bi sağlık memuruyla evlendi. Şimdi çocuğu olmuyor sanırım. Yaştan dolayı diye düşündüm ama. Yani öyle senelerce evde zengin koca bekleyen kızlar da az değilKonu sizin şartlarınızda olmayan ev hanımları ama, emekliliğim yatıyor diyosunuz, Allah daha çok versin.
Bir kadın 50-60 yaşına gelip eşi dirsek çevirince o yaşta nerde ne şartla çalışacak nasıl hayatını kuracak ? Kocası iki lira vermeyen kadın kenarına neyini atacakta güvencesi olacak? Mesele koca parası yemek değil ki, keşke her ev hanımına bu şekilde eşi destek olsa ama hayatın gerçekleri var, sırf maddi sebepten boşanamayan hayatı cehenneme dönen kadınlar var. Hayatta her şey bi seçim neden sonuç ilişkisi sen böyle yaşamayı seçersin diğeri çalışmayı seçer, mesela benim eşim zengin olsada ben mesleğimi bırakmam, çalışmayı bırakmam.
Şimdi elimizde bi gençlik var 20-30 arası düşünün, okumuyosun, çalışmıyosun,bir şey üretmiyosun, evlenip yuvada kurmuyosun ee ot gibi bir yaşam bunu mu savunalım. Valla bunu savunursak ülke olarak bi gıdım ileri gidemeyiz kadın içinde erkek içinde geçerli bi durum.
Evde boş boş bekleyen ev gençlerine bende karşıyım
Ben gerçekten anlamıyorum bu insanları bir ben mi manyagim ya. Benim aklım çıkıyor şu an bile kimsesiz parasız çaresiz kalırım diye ki ben memurumİlave olarakta 27 yaşında bir kuzenim var. Evlendi boşandı/ hayatı boyunca ilk kez boşandıktan sonra 26 yaşında 3-5 ay çalıştı. Hep teyzem eniştem baktı. Hatta evliyken bile özel ihtiyaçlarını onlar karşılıyordu. Çalışmayı planlar gibi hali yok. Nereye kadar teyzemler bakacak bilmiyorum. Onun hali apayrı içler acısı.
Alıntılayıp cevap verdiğim Kısımı okuyun. Yazdığınızın sadece ilk iki cümlesini okuyup cevap yazıyorum şuan.Konu sizin şartlarınızda olmayan ev hanımları ama, emekliliğim yatıyor diyosunuz, Allah daha çok versin.
Bir kadın 50-60 yaşına gelip eşi dirsek çevirince o yaşta nerde ne şartla çalışacak nasıl hayatını kuracak ? Kocası iki lira vermeyen kadın kenarına neyini atacakta güvencesi olacak? Mesele koca parası yemek değil ki, keşke her ev hanımına bu şekilde eşi destek olsa ama hayatın gerçekleri var, sırf maddi sebepten boşanamayan hayatı cehenneme dönen kadınlar var. Hayatta her şey bi seçim neden sonuç ilişkisi sen böyle yaşamayı seçersin diğeri çalışmayı seçer, mesela benim eşim zengin olsada ben mesleğimi bırakmam, çalışmayı bırakmam.
Şimdi elimizde bi gençlik var 20-30 arası düşünün, okumuyosun, çalışmıyosun,bir şey üretmiyosun, evlenip yuvada kurmuyosun ee ot gibi bir yaşam bunu mu savunalım. Valla bunu savunursak ülke olarak bi gıdım ileri gidemeyiz kadın içinde erkek içinde geçerli bi durum.
Evde boş boş bekleyen ev gençlerine bende karşıyım
Her zaman bu kadar kibirli misinizdirBenim bi arkadaşım var 34 yaşına kadar hiç çalışmadı, işletme okumuş sonra da evde 12 sene falan yattı oturdu tv izledi. Sonra birden ağlanmaya başladı ben evde kaldım diye, sonra okumuş memur eş adayı aramaya başladı. Parasızları da beğenmedi işte. 40 yaşında bi sağlık memuruyla evlendi. Şimdi çocuğu olmuyor sanırım. Yaştan dolayı diye düşündüm ama. Yani öyle senelerce evde zengin koca bekleyen kızlar da az değil
Zaten çokta geçimli bi insan değil. Teyzemler ölse gitse 2 ablası anında sırt çevirir . Karıyı kocadan boşatacak bi tip kendisi. İşte de geçinemez kimseyleBen gerçekten anlamıyorum bu insanları bir ben mi manyagim ya. Benim aklım çıkıyor şu an bile kimsesiz parasız çaresiz kalırım diye ki ben memurum
Bu kızlar neyine güveniyor bu kadar ya bakmazlarsa ? Ya ölürlerse
Ay anksiyetem tuttu empati yaparken
Sadece merakımdan soruyorum hiç endişeniz yok mu bu mutlu evliliğiniz çatırdar ve biterse geçinmek için tekrar çalışmak zorunda kalırsanız işten yıllarca uzak kalmış olacaksınız belki iş bulamayacaksınızYıllardır çalışan birisiydim. Son 1 senedir evdeyim. İlk başlarda çok zorlandım, çok sıkıldım. Evcilik oynuyoruz gibi hissettim. En kötüsü de maaşımın gitmesi beni bi anda boşluğa sürükledi. Çünkü asla kocamdan para istemeyen bi insanım. Verirse harcar vermezse sormazdım. Çünkü benim maaşım her zaman bana yetecek düzeydeydi.
Gelelim evde olma konusuna, bebeğim doğduğundan beri evde olmaktan gayet memnunum. Gerçekten evliymiş aileymiş gibi hissediyorum nedense. Daha önceden sanki ev arkadaşlığı vardı. Hep vardiyalıydık, doğru düzgün yemek yiyemez kahvaltı yapamazdık. Şuan eşim ikimizin beraber kazanabileceği bir ücret kazanıyor. Şuan için çalışmamakla sorunum yok. Çocuğum ilkokul yaşına gelene kadarda çalışmamı planlamıyoruz. Bunu bazen kendime dert ediyorum, çalışmayı özlüyorum, özgürlüğümü, finansal özgürlüğümü özlüyorum. Ama bi yandan da harcamamın hesabını vermiyorum her anımı kızımla geçiyorum 7/24 fırsat buldukça ev işi yapıyorum bulamazsam da kalıyor öylece çokta umursamıyorum.
Çalışırken insanlar nasıl evde oturabiliyor diye hayret ediyordum. Ama şuan çocuğumla beraber vakit geçirebilme şansım olduğu için aşırı derecede rahatım. Bebeğimi bırakıp çalışmayı aklımın ucundan geçirmem milyonları kazanacak dahi olsam. Bu yüzden insanların sebeplerini görmeden yargılamamak lazım. Aksine annem çalışmayı çok sever 15 yaşından itibaren şuan 50 yaşında yıllarca çalışmış, emekli ama hala çalışan bir kadın. Kimseye ihtiyacı yok, bize de her zaman bunu tavsiye eder. Bebeğimin okul çağından sonra inşallah çalışmaya döneceğim. Yıllar sonra zor olacak, belki dönebileceğim belki dönemeyeceğim bilmiyorum. Ancak ben halimden memnunum şuan için
Çok özür dileyerek yazıyorum ama mesela size evet korkuyorum veya korkmuyorum dese ne olacak? Yani siz ohh ben memurum iyi ki özelde olsam çok korkarım diye iyice mutlu olacak mısınız cevabındanSadece merakımdan soruyorum hiç endişeniz yok mu bu mutlu evliliğiniz çatırdar ve biterse geçinmek için tekrar çalışmak zorunda kalırsanız işten yıllarca uzak kalmış olacaksınız belki iş bulamayacaksınız
Ben özelde değilim ama özelde olsam çok korkardım sanırım
Ay size ne?Benim bi arkadaşım var 34 yaşına kadar hiç çalışmadı, işletme okumuş sonra da evde 12 sene falan yattı oturdu tv izledi. Sonra birden ağlanmaya başladı ben evde kaldım diye, sonra okumuş memur eş adayı aramaya başladı. Parasızları da beğenmedi işte. 40 yaşında bi sağlık memuruyla evlendi. Şimdi çocuğu olmuyor sanırım. Yaştan dolayı diye düşündüm ama. Yani öyle senelerce evde zengin koca bekleyen kızlar da az değil
Benim bi arkadaşım var 34 yaşına kadar hiç çalışmadı, işletme okumuş sonra da evde 12 sene falan yattı oturdu tv izledi. Sonra birden ağlanmaya başladı ben evde kaldım diye, sonra okumuş memur eş adayı aramaya başladı. Parasızları da beğenmedi işte. 40 yaşında bi sağlık memuruyla evlendi. Şimdi çocuğu olmuyor sanırım. Yaştan dolayı diye düşündüm ama. Yani öyle senelerce evde zengin koca bekleyen kızlar da az değil
Her zaman bu kadar kibirli misinizdir
Ay size ne?
Annenizin durumu hariç örnek verdiğiniz kimsenin hayatı sizi ilgilendirmiyor.
İster zengin koca bekler, ister evde yatar. Parasını siz mi verdiniz?
Konunun genelinde dert de yoktu zaten ama olmayan çocuğa kadar saçma sapan çıkarımlar yapmaya başlamışsınız.
Korkmuyorum dese korkmasını çünkü böyle bir ihtimal olduğunu söyleyeceğimÇok özür dileyerek yazıyorum ama mesela size evet korkuyorum veya korkmuyorum dese ne olacak? Yani siz ohh ben memurum iyi ki özelde olsam çok korkarım diye iyice mutlu olacak mısınız cevabından
Hayır endişem yok. Endişemin olmaması boşanma muhabbetinden değil.Sadece merakımdan soruyorum hiç endişeniz yok mu bu mutlu evliliğiniz çatırdar ve biterse geçinmek için tekrar çalışmak zorunda kalırsanız işten yıllarca uzak kalmış olacaksınız belki iş bulamayacaksınız
Ben özelde değilim ama özelde olsam çok korkardım sanırım
Öyle üzüldü falan diye konuyu açtı sandım. okudukça her yeni yorumu falsoTahin Helva Yukarıdaki örnekte de göreceğiniz gibi bahsettiği kişileri kınamak/dedikodu yapmak için açtı zaten konuyu baktı millet ortamı ekonomi programına çevirdi yavaş yavaş içindekini kusmaya başladı
Benim kendi açımdan şu korkum da var-di. Bu arada geçtiğiniz yoldan ben de geçtim yeni atandım özelde kurumsal bir yerde calisiyordum. Bebeğim oldu işi bıraksam mı falan diye düşünüyordum. İste bırakırsam geri toparlayamam diye o sıra bırakmadım oğlum 2 aylıktı geri döndüm. Hani bırakayım ya 4-5 sene tekrar iş bulamazsam boşanırsam bile her yer bana iş temizlik yaparım dedim ama korku da sardı Ama ya ağır islerde çalışabilecek sagligim olmazsa. O zaman da zamanında pozisyonumda yükselip şartlarımı iyileştirip masa başı temiz işimde calisirdim falan deyip pişman olabilirim.Hayır endişem yok. Endişemin olmaması boşanma muhabbetinden değil.
Gerekirse bulaşık yıkar temizlik yapar yine de evladıma bakacak bir hırsa sahip olduğum için. Arayana her zaman iş olduğunu düşünüyorum iyi veya kötü şartlarla. Allah göstermesin ancak boşanırsam zaten bir şekilde çocuğumun geleceğini garantiye alırım ki babası da bu konuda destek olur. Kendimi de gayet geçindirebilirim. Bu konudan korkum yok
Aynen ona evrilmiş.Tahin Helva Yukarıdaki örnekte de göreceğiniz gibi bahsettiği kişileri kınamak/dedikodu yapmak için açtı zaten konuyu baktı millet ortamı ekonomi programına çevirdi yavaş yavaş içindekini kusmaya başladı
ayrıca ev hanımı olmanın görünmeyen bir emek olması da çok ciddi bir haksızlık. çocuk büyütmüş, bulaşık yıkamış, ev temizlemiş, yemek yapmış dışarıda ayrı ayrı uzmanlık alanları olan ayrı ayrı meslek tanımları altında ayrılan birçok farklı rolü yıllarca üstünde taşımış. bakıcı, aşçı, temizlikçi, bulaşıkçı, terzi, hasta bakıcı, öğretmen hatta bazen psikolog olmuş evin içerisinde. kadının emeğine değer vermeyen sistemin içinde başka kadınların da aynı şekilde hemcinslerinin emeğine değer vermeyip hor görmesi çok üzücü. zaten evinin içinde yıllarca çalışmış bu insan aslında bir de kayın aile faktörü var ki ona emek verenlerin apayrı bir yorgunluğu olur. sonra işte çıkıp üstten baka baka, gerile gerile konuşma hakkı buluyor kimileri. bazı insanlar kendilerinin burun kıvırarak, şikayetle baktığı hayat şartlarının başkaları için şükür ve gıpta sebebi olabileceğini asla anlayamıyor maalesef.Bence herkesin hayatına kendi penceremizden bakmamak lazım. Herkesin hikayesi, şartı, taşıdığı yük farklı. Kimisi gerçekten artık tükendiği için çalışamıyor, kimisi hayatında en ufak fırsat bulamamış, kimisi de korkularından adım atamıyor 40 yaşına gelmiş hiçbir bilgisi yok belki lif örer belki yazma yapar bir şeyler üretir beş on kuruş. Bence onların asıl derdi bizler gibi öğretmen hemşire doktor vs olabilecek hayatları görünce imreniyorlar. Dışarıdan “neden bir şey yapmıyorlar” demek kolay ama ne kadar umudunu kaybettiğini bilemeyiz. Özellikle kadınlar, yıllarca görünmeyen bir emeğin içinde tükeniyorlar. Çalış desen güç kalmamış, dinlen desen huzur yok. Hepsi ben yapamadım kızım yapsın diyor çünkü onlara bu şans verilmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?