mucize eger iki kız o arabadan inip onca ailenin içinde araç beklemeye cıksaydık tepenin başına işin açığı kötü kadın sanılabilirdik...,inan insan içinde olmayınca bi sn bile durmazdım demek o kadar dogal geliyo ki..malesef bulundugum ortam gereği cocuguyla sürekli yanyana olacağız,adam acıkca birşey demedi ne kadar iğrenç bişey olsa da yalan söylemesi...bizi indirin biz döneriz desek ne oldu hayırdır deyip inkar edebilirdi ki bu insanla malesef yine iş gereği muhattap olacağım iki iki dört kesin...
humas kullanıcısından alıntı
sizin hiç tanıdık ahbap ilişkiniz yok öyleyse...bizde ailece pikniğe gitme mevhumu vardır tıpkı evimizde ailece misafir ağırlamak gibi...adam yalnızdı ancak ben değildim kaldı ki geç kaldığımız için ailesini bırakıp döndü sanarak gittik piknik yerine...neyse göeüşünüzdür saygı duyarım
Piknik yerine gitmeden önce baktın adam yalnız sormaz mı insan eşinin adı neyse X ablaları bıraktın mı nerdeler falan diye? Çocuk olsa sorar Senin ki biraz saflık ötesi bişey. Erkek arkadaşın bundan kızmıştır. Onun yerinde olsam bende kızarım.
merak ediyorum o erkek sana ne kadar yakındı ne kadar yakınındı ne bilim amcam eniştemse bende şüphelenmez giderdim doğrusu ama o kişinin yakınlığı önemli tabi..yaşamadan anlaşılmaz böyle şeyler ama şuda varki bu nedenle ilişkinizi sonlandırıp sana inanmadıysa zaten seni sevmemiştir bırak gitsin istediği yere kadar yolu var derim ben... hayırlısı olsun sıkma canını.. sengözlerimebaksanab
bi hata yapmışın ve herkes sana yaptığının yanlış olduğunu belirmiş
sende bunu kabul edip haklısınız yanlış yaptım diyosun çok taktir ettim seni canım
bazen burda benzer olaylar oluyo hepimiz yanlış olduğunu belirtikçe ya mesajlara cevap vermezler yada sizene dercesine savunmaya geçerler..
hatayı kabul etmek yanlışını gösterene saygı duymak bence çok büyük bir erdemdir..
bundan sonra uyanık ol .
bak yanlızmışın orda heralde okul için ordasın..
bu devirde kimse kimseye güvenmiyo
minicik çocuklara bile neler yapıyolar
gözünü aç uyanık ol kimseye güvenme bundan sonra
özellikle o adam ve ailesinden uzak dur..
sevgili olayına gelince bi bakıma haklı oda
zamana bırak onuda ..
olmazsa git özür dile hatanı anladığını bir daha böğle bişi olmucanı anlat..
kesinlikle çook iyi bir ders oldu,karşıma çıkarsa zaten pişman edeceğim böyle bir oyunu tezgahladığına...erkek arkadaşımla konustuk,aklıma geldikçe kızıyorum sen ailecek de olsa nasıl kalkar gidersin diyor...onların kültüründe çünkü kadınlar ancak ev gezmesine gidiyor,şimdi onun memleketinde çalışıyorum gayet tutucu bir yer...Çok iğrenç niyetli biriymiş tanıdığın ve iyiki yanında arkadaşın varmış...
Erkek arkadaşın da dinlemeden etmeden sinirlenmiş , kendi haline bırakmalısın bence.
Böyle bir durumda sana güveniyorsa en azından seni ayrıntılı dinleyebilirdi , sana kızabilirdi ve sonra yaşadığın kötü tecrübe için yanında olabilirdi..
Bu tanıdıktan mümkün olduğunca uzak dur lütfen ve artık ne iş ne özel hayatında sana yardım amaçlı yaklaşan hiçbir erkeği sorgulamadan senin özeline girmesine müsaade etme..
Sanırım sen erkek arkadaşının sana tepkisinden çok bu tanıdığın niyetinden etkilendin ve kendini kötü hissettin.. Baksana hatalı olduğunu bile düşünmeye başlamışsın..
Hatalı değilsin canım , sadece karşındakinin kendin gibi olduğunu düşünecek kadar tanıyorsun insanları.
Bu sana çok güzel bir ders oldu..
Önüne bak ve hiç üzülme , suratına hatası yapıştıralacak biri varsa o da o tanıdık dediğin art niyetli insan.
anlamadığım şey adam sizi davet ediyor pikniğe ailesiyle gideceğinizi sanıyorsunuz..bunu adamın eşiyle yada ailesiyle konuşmuyormusunuz..sormuyorsmusunuz..ne bilim genelde aranır kadınlar ve sorulur hani atıyorum eksik bişe yapabileceğim bişe varmı manasında..hem ailenizle birlikte neden çağırılmıyorsunuz onu anlamadım yani...bu adamı ne kadar tanıyorsunuz bilmiyorum..ama burda zaten yeterince eleştiri almışsınız..umarım kötü ama ders çıkaracağınız bir tecrübe olmuş..
erkek arkadaşınıza gelince hiçbir erkek bu kadar saf birini istemezhadi yanlışılkla yapıyorsun bi hata senin suçun var yada yok neden herşeyi anlatıyorsun bu kadar..bence kendine saklı ait bişeleri olmalı kadının..bu olay iyi bişe değil evet ama bunu hangi erkeğe anlatırsan aynı tepkiyi verir..madem yaptınız bir yanlış ders çıkarıp içinizde tutun..yinede ne olursa olsun ayrılmanıza üzüldüm.
kesinlikle çook iyi bir ders oldu,karşıma çıkarsa zaten pişman edeceğim böyle bir oyunu tezgahladığına...erkek arkadaşımla konustuk,aklıma geldikçe kızıyorum sen ailecek de olsa nasıl kalkar gidersin diyor...onların kültüründe çünkü kadınlar ancak ev gezmesine gidiyor,şimdi onun memleketinde çalışıyorum gayet tutucu bir yer...
Hmmm kadınlar üzerinde baskı çok fazlaymış üzüldüm..
Umarım erkek arkadaşınla beraber olmanın bedelini çok ağır ödemezsin canım.
Hayırlısı olsun , atlattınız sonunda..
bu arada eski dialoğumuz yok yani sıradan iki arkadaş gibiyiz...kırgın iki arkadaş..
Artık olan olmuş.." Şunu yapsaydın, bunu yapsaydın..." diyemeyeceğim.
Ama bu konuda, iki cümle sarfetmek isterim:
Bu devirde bırakın erkekler, iyice tanımadığınız kadınlara bile güvenmemek gerekir..
Kimin ne olduğunu bilemiyoruz çünkü...
Ayrıca bir baha, buna benzer bir durumla karşılaşırsanız; mutlaka yanınızda bir taksi durağının ya da arabası olan bir tanıdığınızın numarasını bulundurun.
Hatta, birkaç tane bulundurun lütfen...
Siz yaban elde okuyorsunuz.
Her an, her şeyin olabileceğini, sakın unutmayın...
Nişanlınızı da, sizi de haksız görmüyorum.
Umarım aranız düzelir...
Anladım canım zamana bırak çok üstüne düşme dediğim gibi sen suç işlemedin , nereden biliceksin onların kültürlerini vs..
Bu arada sen nerelisin , erkek arkadaşın nereli acaba?
illa birisi suçlu olacak diye bir şey yok..suçlu adam işte bal gibi ortada..kızı tezgaha getirmiş pislikherif..arkadaşımız belkide tepkileri çok sert verebilen bir yapıya sahip değildir..yani adamın davranışından hoşlanmış muamelesi yapmamıza gerek yok,tepkisini beğenmeyipte..aslında burada alınması gereken bir ders var..evlenmeden önce görülebilmesi gerekenler var..kültürel bir faklılık ortaya çıkmış..belki aynı kültürde birisi olsa idi bu tepkiyi vermeyecekti,ve arkadaşımızı anlayışla karşılayacak,daha dikkatli ol deyip konuyu kapatacaktı,çünkü bence durum istemsiz olarak gelişmiş,bir komploya maruz kalnmış,dediğim gibi bu ya bir kültürel farklılık,ya bir kişisel farklılık,yada seni tanıyamamış ..ama bakış açısı farkı dolayısıyla böyle bir ayrılık meydana gelmiş..bu tarz durumları iyi değerlendirmek,analiz etmek lazım.olayda kim haklı kim haksız ona bakmadan önce..dünyanın sonu değil,kendi düşüncelerine kültürüne daha yakın birini bulman belkide senin için hayırlı olacaktır..bu kadar keskin bir tepki,ileride olabileceklerinde bir habercisi olabilir...
sevgilerimlea.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?