Hiç bir şey istediğim gibi gitmiyor

Ankarattractive

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
83
4
116
Üniversiteden sonra iş hayatına atıldım, bir türlü istediğim kapasitede bir iş yapamadım, sürekli büyük bir çaba ve azim göstermeme rağmen çalıştığım tüm firmalarda maaş ödemesi konusunda problem yaşadım, hiç düzenli bir maaş alamadım, ama gerçekten hem çok gayretli , hemde azimliyimdir, çalışkanımdır ama sürekli maaş problemi ile karşılaştım. üstelik Ailevi çok ama çok büyük problemler yaşıyoruz hergün sürekli bir gürültü, kavga, bağırma, haykırma, çok büyük maddi ve manevi kayıplar... herşeyden bıktım, bunaldım hayatımdan bıktım, üstelik istediğim gibi bir arkadaşta bulamadım maalesef, tam herşey yolunda gidiyordu ki, pat diye tekrar ayrılık, yalnızlık süreci ile karşı karşıya kaldım maalesef. neymiş efendim bana ısınmaya çalışıyormuş, bilmem ne. İnanılmaz bi tedirginlik, çekingenlik... Ben niyetimin ciddi olduğunu söylüyorum onun için herşeyi göze aldım, elimden gelen herşeyi yapıyorum. Onun için canımdan çok sevdiğim Ankaram ı b AŞK ent'imi terketmeyi göze aldım O ise hala mırın kırın ediyor, bir türlü anlayamıyorum bıktım bu hayattan vallahi. Yalnızlık galiba kaderim diyorum öyle de olmuyor arada derede kaldım çok kötü bunaldım, gerçekten telefonları atıp herşeyi, izimi, benliğimi vb terkedisim var. Çok kötü bir durumdayım ne aile, ne iş, ne eş... istediğim hiç ama hiç bir şey yolunda gitmedi şu pis dünyada :(

sıkıntı çekilmeden güzellikler elde edilmez..allahtan hayırlsını dile her zaman..mutlaka bir yerlerde güzel bir iş,iyi bir eş seni bekliyordur ama zamanı nasibi gelince olur.olumsuz düşünürsen hep olumsuzluklarla dolu kapılar açılır,ama hep olumlu olur herşeyin hayırlı olumlu yönünü düşünürsen,Allahtan istersen kapılar olumlu açılmaya başlar.Allahım hakkında hayırlısını ve güzelini versin..

Üniversiteden sonra iş hayatına atıldım, bir türlü istediğim kapasitede bir iş yapamadım, sürekli büyük bir çaba ve azim göstermeme rağmen çalıştığım tüm firmalarda maaş ödemesi konusunda problem yaşadım, hiç düzenli bir maaş alamadım, ama gerçekten hem çok gayretli , hemde azimliyimdir, çalışkanımdır ama sürekli maaş problemi ile karşılaştım. üstelik Ailevi çok ama çok büyük problemler yaşıyoruz hergün sürekli bir gürültü, kavga, bağırma, haykırma, çok büyük maddi ve manevi kayıplar... herşeyden bıktım, bunaldım hayatımdan bıktım, üstelik istediğim gibi bir arkadaşta bulamadım maalesef, tam herşey yolunda gidiyordu ki, pat diye tekrar ayrılık, yalnızlık süreci ile karşı karşıya kaldım maalesef. neymiş efendim bana ısınmaya çalışıyormuş, bilmem ne. İnanılmaz bi tedirginlik, çekingenlik... Ben niyetimin ciddi olduğunu söylüyorum onun için herşeyi göze aldım, elimden gelen herşeyi yapıyorum. Onun için canımdan çok sevdiğim Ankaram ı b AŞK ent'imi terketmeyi göze aldım O ise hala mırın kırın ediyor, bir türlü anlayamıyorum bıktım bu hayattan vallahi. Yalnızlık galiba kaderim diyorum öyle de olmuyor arada derede kaldım çok kötü bunaldım, gerçekten telefonları atıp herşeyi, izimi, benliğimi vb terkedisim var. Çok kötü bir durumdayım ne aile, ne iş, ne eş... istediğim hiç ama hiç bir şey yolunda gitmedi şu pis dünyada :(

Bu kadar isyankar olma arkadaşım... Hepimiz aynı sorunları dönemsel yaşıyoruz.
Öyle bir gün geliyor ki lanet okuyup herşeyi bırakıp arkana bakmadan bam başka bir yere gidip orada sil baştan başlamak istiyorsun...
Seni anlıyorum... Hele ki ailevi sorunlar, sorma gitsin... Onlar olduğu zaman insanda inan ki bir gram huzur, neşe kalmıyor.
İstediğin kadar hayatında sevdiğin, eşin, dostun, arkadaşların olsun, ailevi huzur olmadığında, insan darma duman oluyor...

İş konusuna gelince, bu güne kadar kim sana "al kızım bu da senindir, bunu sana layık gördük veya al bakalım zordasındır" diyenini gördün? Hiç değil mi?
Bu günden sonra da göremezsin. Gün geçtikçe ve hayat şartları zorlaştıkça insanlar malesef ki iş sorunları ile beraber, böyle maaş alamama gibi sorunlarda yaşamaya başlıyor.
Çok can sıkıcı ve hiç adil olmayan bir durum. Senin yapacağın en güzel şey, çalışmaya başlayacağın firmayı veya görüşmeye gideceğin yerleri iyi belirlemek ve ona göre bir eleme yaparak iş başvurmak.
Ben hep şunu savunmuşumdur, her ne kadar karşındaki insan seni niteliklerine göre işe alıyorsa, sen de o işi karşındaki insanın sana sunduğu niteliklerle kabul edeceksin, bu karşılıklı bir "seçme - eleme"dir.
Tek taraflı düşünmemek lazım, fakat bizim toplumumuzda şu var "kızım buldun da bınıyosun yani, ne demek - bakalım bana uygun mu - buldun mu işi bitti, çok araştırırsan kaçar gider" mantığı var...
İnşallah yıllar içerisinde bu da zamanla oturan birşey olacak, gelecek için ümitliyim...

Sevgili konusunda, senin sorunlarını bilen biri miydi değil miydi yazından pek anlamadım ama her ne olursa olsun, ne demek "ısınmaya" çalışıyorum. Soba mısın sen?
bir insan birinden ya hoşlanır ya hoşlanmaz veya ya sever ya sevmez bunun acabası, dur bir bakayımı yoktur yani.
Ama o doğru insan elbet karşına çıkacaktır, sadece herşeyde olduğu gibi, bununda vakti zamanı var.
Karamsarlığa kapılma derim, kendini bu kadar da hırpalama.
Bir noktada malesef ki olması gerekenler olacak, hayatında yaşanması gerekenler yaşanacak.
İstediğin kadar engel olmaya çalış veya inkar etmeye çalış, sen daha çok kabullenici ve her şeye göğüs gerebilecek şekilde kendini hazırlarsan, sıkıntılarını atlatması daha kolay olacaktır.
Bu kadar kendini yıkık, darma duman hissetmeyeceksindir.

Annemin bir lafı vardır "iyi düşün iyi olsun, iyiliği çağır" der hep. Bazen düşünüyorum da haklı.
Ne kadar pozitif düşünürsem o kadar iyi şeyler ile karşılaşıyorum, ha kötüler olmuyor mu, elbette hepimizin hayatında var öyle ya da böyle... Ama beni rahatsız etmelerine müsade etmemeye çalışıyorum.
Bazen muvaffak oluyorum, bazen olmuyorum ama eskisi kadar da kendimi hırpalamıyorum.

Allah gönlüne göre versin, inşallah güzel bir işin, düzenli bir maaşın ve aile sorunların hallolur.
Gönül durumlarına gelince de, inşallah kalbinden geçenler olur :34:

sıkıntı çekilmeden güzellikler elde edilmez..allahtan hayırlsını dile her zaman..mutlaka bir yerlerde güzel bir iş,iyi bir eş seni bekliyordur ama zamanı nasibi gelince olur.olumsuz düşünürsen hep olumsuzluklarla dolu kapılar açılır,ama hep olumlu olur herşeyin hayırlı olumlu yönünü düşünürsen,Allahtan istersen kapılar olumlu açılmaya başlar.Allahım hakkında hayırlısını ve güzelini versin..

bende benzer durumdaydım bundan 2 yıl önce, hatta kpss ye girip doğuya gitmeyi bile düşündüm herşeyden kaçmak yeni bir başlangıç yapmak için, tamda bunları yaşarken şimdiki eşimle tanıştım (hatta facebooktan tanıştık ve ben internetten tanıştıgım adamla bırak evlenmeyi arkadaş bile olmam dedim ama büyük konuşmuşum) 3ay içinde nişanlandık ve 1 yıl sonrada evlendik 7 aylık evliyim ve çok mutluyum çok şükür, iş konusuna gelince bende aynı sorunları yaşadım şimdiki çalıştıgım işyerinde çok sorunlar yaşadım işten ayrılmayı da düşündüm ama pes etmedim ve nihayet yılbaşında maaşıma çok güzel zam yapıldı. Hem iş hemde eş konusundan yüzüm güldü, arkadaş konusuna gelince çok yakın arkadaşlarım benden önce evlenip şehir dışına gelin gittiler arada gelselerde herşeyini paylaşamıyorsun neyse düğünden önce sadece bayanların gittiği bir spor salonuna yazıldım orda çok güzel insanlarla tanıştım en iyi arkadaşlarım oldular ve eşlerle beraber devamlı gidip geliyoruz, Yani hayattan en ümidini kestiğin anda herşey değişebiliyor umudunu yitirme. bunları sanada bir umut olsun diye yazdım

Hepinize çok teşekkür ederim verdiğiniz moral ve destek için. Yani herşey üst süte gelince bunaldım işte, ama ısınamadım ne demek ya, ısınmaya çalışıyorummuş..

Çalışmalarında başarılar dile tatlım ne bu yaa ... Sen biraz bekle ben bi tur ısınıyımda geliyim oldu .. Yapamıyosan adam gibi yapamıyorum de bu şekilde insanı ikilemde bırakmaya hakkı yok nasıl belirtirsin bilemiyorum ama açık açık belirtmelisin ilerde pişmanlık çekmemen için Allah yardımcn olsun :34:

canım bu kadar karamsar olma lütfen öncelikle umudunu kaybetme yani
her karanlığın bir yadınlığı vardır işinde hayatında yoluna girer yani
iyi birinide bulursxun yakında belki:29:

Sana hala ısınmaya çalıştığına göre sevmiyor demek ki.Isınmaya biri evliliği düşünmez zaten.Kendi haline bırak.;

Umarım hayatındaki sorunlar düzelir...

canım isyan etme, buradaki üyelerin hemen hemen hepsinin hayatında sorunları vardır, en azından geçmişlerinde olmuştur. Tek işi ters gidenin sen olduğunu düşünme.
iş'in ve aşk'ın ne zaman geleceğini bilemeyiz, belki de ummadığın anda çok güzel bir işin ve de çok sevdiğin bir eşin olacak. Sadece sabır ve dua et..:34:

Back
X