- 20 Ağustos 2014
- 3.444
- 9.515
- 358
- Konu Sahibi Yavrumveben
-
Hesabı size sormamış, CİRİLLA yı alıntılamış zaten de. Bir de bknz: ironi :İroni, söylenenin tam tersinin kastedildiği ifadedir. Söylenen ya da yapılan eylem, ciddi görüntüsü altında, karşıt söylenceyi ya da eylemi, çelişki noktasına çekmeyi hedefler.ilk önce siz alıntıladınız bunun hesabını bana mı soruyorsunuz
sıktınız gerçekten işiniz yok sanırım.
yazmayacağım artık size.
ben yaşadığım çevreyi anlattım kendimi değilSizden başka en zirve cinsellik bizim, bizdeki gibi kimse yasamiyordur diyen bir yorum gormedim ben.
Bu oyle bir yariş degil insanlar ihtimallerden ve dusuncelerinden bahsediyor. Cinselligi geç yaşta deneyimleyen herkes sorunlu olmayabilir ama olma ihtimali neden konuşulmasin boyle bir ihtimal az degil.
Sizin ki super diye milletin cinsel hayatinin garantisini veremezsiniz ki.
Bi sorunun olur yaşıtın emsalin birine sorarsın, ama kimse harika giden cinsel hayatını anlatmaz ki. Ayıp karşılanır çünkü. Nerden bileceksin kim ne yaşıyor?Valla benim çevrem genelde muhafazakar değil, ama ona rağmen kimsenin cinsel hayatını bilmem. Ha kızlarla ilişki sonrası kanamam oldu neden acaba gibi gibi şeyler konuşuyoruz bazen ama ötesi yok yani. Kendiminki dışında kimsenin cinsel hayatı hakkında fikrim yok.
okuyun da gelin yarıdan okumuşsunuz.Hesabı size sormamış, CİRİLLA yı alıntılamış zaten de. Bir de bknz: ironi :İroni, söylenenin tam tersinin kastedildiği ifadedir. Söylenen ya da yapılan eylem, ciddi görüntüsü altında, karşıt söylenceyi ya da eylemi, çelişki noktasına çekmeyi hedefler.
ben yaşadığım çevreyi anlattım kendimi değil
olayı bana yıkıp içinden çıkma çabanızı anlıyorum,sorun değil.
İşte bildiğini iddia edenlere nereden bildiğini sorunca konuyu başka yere çekiyor oluyoruz.Bi sorunun olur yaşıtın emsalin birine sorarsın, ama kimse harika giden cinsel hayatını anlatmaz ki. Ayıp karşılanır çünkü. Nerden bileceksin kim ne yaşıyor?
Ben cok farkli cevrelerde bulundumhah işte,bunnla övünüp başkasını hakir görmek nedir ,hele belli bir kesimi hedef almak
bana çok acınası geliyor inanki
ben kimsenin özel hayatıyla ilgilenmiyorum
benim çevrem muhafazakar ve kendi tecrübelerimden yola çıkarıp bu insanların genelinin mutlu ve iyi bir cinsel hayatları olduğunu söyleme çabasındayım
ama ne hikmetse bir kesim ısrarla ,o çevrede yaşamadığı halde ,aşağılama derdine düşmüş.
tamam şimdi sizin bir kaç örneğinizden yola çıkıp çok engin fikirli olduğunuzu düşünerek size inanalım ,bu mu?Ben cok farkli cevrelerde bulundum
Yurtdisinda da yasadim, aşırı muhafazakar hatta cevre baskisi olan yerlerde de yaşadım
Muhafazakar cevredeki çoğu insan 30undan once evleniyordu kadinlar 20-25 erkekler de en gec 27-28. Tanıştığım ve ciddi niyetle konustugum erkeklerin profillerini de düşünerek yorum yapiyorum. Misal ilk ve ex erkek arkadasim şu an 40 yasinda 41ine merdiven dayadi adam hala iki lafi bir araya getiremeyen ve 11 senedir bir milim.ilerleme kaydetmemis biri. Gerçekten bakir.oldugunu söyleyen tiplerde bu profilleri görüyorum. Yani siz nasıl ki kendi cevrenizden yorum yaptiysaniz herkes oyle yorum.yapiyor ki dedigim.gibi dindarini da gördüm ateistini de.
Ben asagilamadim fikrimi söyledim "şöyle düşünüyorum" dedim, her cevabınız "buna kafa yorma" seklinde oldu. Simdi siz de cevaplariniz ve yasadiginiz çevrenin genisligi ile beni asagilamaya çalışıyorsunuz mesela. Ama bu beni ilgilendirmiyor, farklı insanlar tanimak güzeldir, zenginliktir ne mutlu size.tamam şimdi sizin bir kaç örneğinizden yola çıkıp çok engin fikirli olduğunuzu düşünerek size inanalım ,bu mu?
siz benim nerede yaşadığımı biliyor musunuz peki? yok.
sadece muhafazakar çevrede yaşıyorum demedim,onların içersiinde çokça bulundum ,genel çevrem bu ,bu da doğru.
ama çok uluslu bir yaşantım var ,tecrübelerim sizden fazlaca.
boşuna anlatmak için ağzınızı yormayın
kaldıki iki çevreden de çokça arkadaşım var
lakin benim seküler arkadaşlarım kendi bol tecrübeli hayatları üzernden başka bir kesimi aşağılamıyor,aradaki fark bu.
Istersen anlatirim tatlı qısValla benim çevrem genelde muhafazakar değil, ama ona rağmen kimsenin cinsel hayatını bilmem. Ha kızlarla ilişki sonrası kanamam oldu neden acaba gibi gibi şeyler konuşuyoruz bazen ama ötesi yok yani. Kendiminki dışında kimsenin cinsel hayatı hakkında fikrim yok.
ben de düşüncelerimi yazıyorum kaç sayfadır,ama benim üzerimden belli bir kesimi aşağılama çabası içerisinde olanların da çabalarının farkıdayım.benim yazdıklarım genel ,gocunacak olan üzerine alınıyor zaten,sizlik bir durum yok,siz olmasanız başkası damlar da yazardı merak etmeyin:)Ben asagilamadim fikrimi söyledim "şöyle düşünüyorum" dedim, her cevabınız "buna kafa yorma" seklinde oldu. Simdi siz de cevaplariniz ve yasadiginiz çevrenin genisligi ile beni asagilamaya çalışıyorsunuz mesela. Ama bu beni ilgilendirmiyor, farklı insanlar tanimak güzeldir, zenginliktir ne mutlu size.
Seninkini az çok biliyorum ve lütfen anlatmaIstersen anlatirim tatlı qıs
Bunu da en çok vajinismus hastalarına anlatamıyoruz burda. Psikolojik kaynaklı olduğunu bilmeyen var, amansız hastalıkmış gibi davranılsın bekleyen var, daha bi tanesi yakın zamanda "Senin gibi rahat olamıyoruz ne yapalım?" diye bi tepki verdi.Bir de bilimsel araştırmaları ve istatistikleri de göz ardı etmemek lazım. Cinselliğin yasak olduğu, daha kapalı toplumlarda istatistiksel olarak cinsel işlev bozukluklarına daha çok rastlanıldığı bir gerçek. Vajinusmusun ülkemizde avrupatan daha fazla oranda yaşanıyor olduğu bir gerçek, kendi bedenini, karşı cinsin bedenini tam bilmeyen, bunu düşünmekten bile imtina eden, cinsellik hakkındaki bilgilerin kulaktan dolma olduğu toplumlarda elbette sağlıklı cinsel yaşam oranı da düşük olacaktır. Tabuların cinsellik konusunda bir takoz olduğu da inkar edilemez zaten. Amerikayı tekrar keşfetmiyor ya da bilimsel sonuçlar dışında bir cümle kurmuyor sonuçta yorum yapanlar. Bir kaç istisnanın bu istatistikleri değiştirdiğini de sanmıyorum.
"Senin gibi rahat olamıyoruz ne yapalım" cümlesinde bile aslında bekarete verdiği önem ve karşıdakini bu yolla sahip olduğunu iddia ettiği hazine ve kafasında kurduğu ahlaklı olmak tanımıyla yargılama var. Ama bu durumu idrak etmesi mümkün mü çok emin değilim, yeni bir fikre ya da bakış açısına açık olsa bile, kendini bekaret üzerinden yıllarca tanımlamış bir insanın bu açıları görmek isteyeceğinden bile şüpheliyim. Çünkü o kendini üstünden tanımladığı şey giderse geriye hiçbir şey kalmayacağı korkusunu yaşıyor.Bunu da en çok vajinismus hastalarına anlatamıyoruz burda. Psikolojik kaynaklı olduğunu bilmeyen var, amansız hastalıkmış gibi davranılsın bekleyen var, daha bi tanesi yakın zamanda "Senin gibi rahat olamıyoruz ne yapalım?" diye bi tepki verdi.
Muhafazakar insanları garipsediğimi nasıl çıkardın buradan ? Senin görücü dediğin şey ailelerin tanıştırması. Yakın arkadaş tanıştırınca herşey yolunda ama aileler vesile olunca mı görücü diye vurgu yapıyorsun ? Görücü ne alaka burada ??Bulamıyorsa nereden evlensin? Muhafazakâlardan da öyle bir bahsediliyor ki burada sanki bu insanlar paralel evrenden falan. Görücü mörücü işleri kalmadı ki modern(!), muhafazakâr farketmiyor.eee nasıl evlensin 20 lerinin başında ? Sen ben gibi insanlar işte.ne bu herşeylerini garipseme falan? insanlar yeri geliyor ömür boyu eş bulamıyor.kolay mı o işler öyle.
Demek ki tüm çevreyi düzenli kontrol ediyorlar, kim bakır kim değil diye . Bu kadar emin olmak ilginç geliyorHani forum ya burası, doğası gereği birbirimizi alıntılayarak fikirlerimizi yazıyoruz. Forum dili ve edebiyatına giriş 101 dersi mi açalım size?
Çevrenizdeki insanların cinsel hayatlarının nasıl olduğunu nereden biliyorsunuz? Ben hiç bilmiyorum mesela kim nasıl bir cinsel hayat yaşıyor, mutlu mu, mutsuz mu, yeterli mi, yetersiz mi, karısı/kocası sapık mı, değil mi?
Sizden başka en zirve cinsellik bizim, bizdeki gibi kimse yasamiyordur diyen bir yorum gormedim ben.
Bu oyle bir yariş degil insanlar ihtimallerden ve dusuncelerinden bahsediyor. Cinselligi geç yaşta deneyimleyen herkes sorunlu olmayabilir ama olma ihtimali neden konuşulmasin boyle bir ihtimal az degil.
Sizin ki super diye milletin cinsel hayatinin garantisini veremezsiniz ki.
[/QUOTE
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?