Hiç iftiraya uğradiniz mi?

Bedduası kendine dönmüş.

Maalesef ben de ayrilmaya calistiğım eşim ve annesi tarafından ugradim. Annesi çok önemli değil ama esim dediğim insanın böyle bir şey yapması müthiş acı verici. Atlatamadım da kolay bir durum değil. Benim çevrem ailem herkes biliyor kendisi de biliyor ama sırf canımı yakmak için böyle bir şey yapti. Aklıma geldikçe kalbim çok acıyor olur olmaz ağlama nöbetleri yaşıyorum.

Allahin adaletine sığının
İftira en büyük günahlardan biri sizin ahinizi alan size iftira atan o insanlara beddua etmeyin Allah'a havale edin bol bol dua edin.
Ya müntekim ya Allah zül celali vel ikram diyin size iftira atanların adını söyleyin allahim hakkımı onlarda koyma diye dua edin.

Başka elimizden gelen bir şey yok maalesef kötü ile uğraşmak zor ya biz de onlar gibi kötü olacağız ( Allah korusun) ya da Allah'a havale edip dua edip bekleyeceğiz.

Doğru yada yanlış elbet birgün gün yüzüne çıkar Allah’a havale edin
İftarı neyle ilgili biraz bahsetseniz merak ettim

Evet görev yerine gelmeyen bir kadına bagirmistim sorumluluk duygu yok diye o da amire şikayet etmiş küfür etti diye. Amir beni tanıdığı için sordu ettin mi diye etmedim ama keşke etseymisim dedim. Konu kapandı. Büyüklüğüne bağlı böyle küçük küçük çok olay oldu. Alt kat komşum 15 yaş büyük evli, katı koca onlar da atmıştı. Anneme soylemisler. O da size ne demis. Bana başka bir konuda attılar
önce açıklamaya çalıştım vs sonra dedim ki gidin polise başvurun sustular. Büyük birşey yaşamadım çok şükür.

Sizin konularınızı hatırlıyorum. Yaşadığınız sıkıntılı şeyler haklısınız ama bitmiş gitmiş. Artık o ortamda da çalışmıyorsunuz. Sizi biraz takıntılı buldum ben o sebeple. Kafanızda atamıyorsunuz bir türlü. Destek de alıyormuşsunuz umarım faydası olur. Yaşınız daha çok genç, iş ortamında çok değişik olaylarla karşılaşacaksınız. Hepsinde böyle olursanız çok yıpranırsınız bakış açınızı değiştirin.

Evet, iftira atana inananlar zaten sizin için değersiz bir çevre ve yok olmalarında hiçbir sorun yok. Zaten değerli olanlar da iftiralara inanmayacaklardır bu yüzden iftira bence değerli bir şeyi zor yok eder. O kişiyi tanrının yargılamasına bırakıp devam esin yoksa o kişi hayatına devam ederken siz intikam enerjisi ile kendinizi cezalandırmaya devam edersiniz… ayrıca her işte bir hayır var, kim bilir daha güzel ne olacak diye düşünün ve onu çekin hayatınıza

Uğradım. Hem de kendi yaptıklarını ben yapmışım gibi anlattılar. İkisi de çok kötü şeyler yaşadı biri hala yaşıyor. Evet o zamanlar zordu ama şu an üzerimde bir etkisi kalmadı.

İlk defa bu kadar büyüklerine maruz kaldığım ve insanların ne kadar kolay talan soyleyebildiklerini görmek beni çok yıprattı malesef

İlk defa bu kadar büyüklerine maruz kaldığım ve insanların ne kadar kolay talan soyleyebildiklerini görmek beni çok yıprattı malesef
Bunu bir tecrübe kabul edin. İnsanların sizi bu kadar etkilemesine ve hayatınıza nüfuz etmelerine izin vermeyin. Daha önünüzde uzun yıllar var çok yıpranırsınız böyle. Olayları kişiselleştirmeyin. Size bunu yapmasalar başkasına yaparlardı emin olun. İş ortamında mecburen görüştüğünüz, karşınıza çıkan insanları değiştiremezsiniz ama bakış açınızı değiştirebilirsiniz.

Daha geçen yıl bir velim iftira attı ama Allahtan diğer öğrencilerim şahitlik yaptılar da 24 saat sürmedi . Sonrasında da çiçekler çikolatalar özürler derken hala affetmedim . Bence şahidiniz varsa yüzleşin yoksa geçmiş geçmişte kalmıştır deyip yolunuza bakın

Bende is yerinde iftiraya ugradim 1 ay önce mudurum tarafindan ve kimse beni dinlemeden ona inandi can ciger oldugum arkadaslarim konusmuyolar benimle. Istegim uzerine ayni firmanin baska subesine gectim ama hala dedikodular bitmiyor. Ve ben bu ise mecburum. 1 ay icinde uzuntuden 10 yas yaslandim psikolojim berbat ve gecmiyor….

Benim de başıma gelmişti, hem de hayatlarında görmediği iyiliği benden gören insanlar tarafından çok çirkin şeylere maruz kalmıştım. Allah'a şükür haklı olduğum çıkmıştı ortaya ama bazı insanlar her şeyi görmek istediği gibi görür, işine geldiği gibi yorumlar, konuşmaya devam edenler oldu bi müddet, belki hâlâ eden vardır, bilmiyorum, o çevreden uzaklaştım ve gram kadar umursamıyorum. Zaten o çirkinlikleri yapanların bazısı gelip helallik falan istedi, cevap bile vermedim, benim diyecek bi şeyim yok dedim, benim gibi birini kaybetmek zaten onlara yeterli ceza olarak.
Allah'a dua ediyorum, benden uzak olsunlar, bi daha karşıma çıkmasınlar, kötü niyetlilere Allah fırsat vermesin.

Ugradim kötü bir şekilde ama dusman işiydi beni çekemeyen kimse hakkimi helal etmiyorum ve bu gibi durumlarda insan üstünü kapatiyor hemen ki büyümesin yok olsun istiyor. Telefonumu birisi aradı ona da kim verdiyse artık Allah belasini versin kötü kadın olarak vermiş numaramı. Açıkladık böyle Bi durumun yok evli çocuklu insanım diye. Adamda bilmiyordum ben çalışıyordum birisi verdi dedi de iyiymiş Allah tan adam özür diledi aramadı bi daha bir daha da böyle birsey olmadı.
Kendinizin ici rahatsa takılmayın Allah korur işimize hayatimiza bakalim Allah herseyin karşılığını verendir.

İftira mi değil mi Allah bilir ama söylediklerimin çarpıtıldığı çok oldu. Yıllar önce çalıştığım iş yerinde bir arkadaş izin aldı iki haftalığına. Severdim kendisini, iyi de anlaşırdık. İzinliyken işler öyle bir aksadı ki, kurum birbirine karıştı. İzinin bitmesine az kala aynen şöyle dedim. "Yeşimin olmadığı ne kadar da belli ediyor kendini, her şey sarpa sardı."

Kötü bir şey mi bu? bence değil, gel gör ki bunu yöneticilere öyle bir anlatmışlar ki akşam patron beni çağırıyor böyle böyle demişsin sana mi soracaktık izin verirken diyor bana. Bende saf saf benim niyetim kötü değildi diye anlatıyorum. Not: Allah belasını versin o kadının.

Allahından buldu mu? Bulmadı, hatta yine aynı kadının laf taşıması yüzünden ben işten çıkarıldım onun keyfi gayet yerindeydi. Sonra kredi çekip iş yerinin ikinci şubesine ortak olmuş diye duydum. Bir kez daha söylüyorum. Böyle kadınların gazabından Allaha sığnırım.

Şunu da söylemeden geçemeyeğim öyle iğrenç bir kadındı ki, hala şaşırıyorum. İş yerine bazı projelere destek veren bir grafiker vardı. İki haftada bir gelirdi, çay molasında bir kere konuşmusuz. Yanımızda bu kadın ve birkaç kişi daha vardı. Laf olsun diye evli misiniz diye sordum. Konu aileymiş sormuşum. İki üç haftada bir geldiği için sonraki konuşmamızda ben bununla ne konuştuğumuzu falan unuttum, evli olup olmadığını sorduğumu. Siğara içerken öyle laf olsun diye sormuşum. Yeni taşıtığın birini tanımak için bir şeyler sorarsın ya! O şekilde. Bu da imalı imalı "sen baya ilgilendin herhalde iki defadır evli olup olmadığını soruyosun" dedi. Adam öyle bir tuhaf baktı ben baktım.

Son düzenleme:
Tam olarak benim durumum da bu . Benden insanliktan başka bisey görmeyen gerizekali benimle işi bitince bana atmadığı iftirayi birakmadi ben şikayet edince de ortalıktan toz olmaya inkar etmeye başladı bazı kişiler anladı bunun iftira ettiğini ama hala canım sıkılıyor Allah gün yüzü göstermesin insallah rahat yüzü görmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…