• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç Kıskanmayan koca

Paylaşmak istememek kıskanmayı gerektirir diye düşünüyorum. Sevgilim istediği herkesle iletişim kurabilir. Tanımadığı birinden absürt bir mesaj geldiğinde içten içe sinirlenirim. Bu sevgilim ya gidip cevap verirse, ya karşılık verirse demek değildir ki. Sonuna kadar güveniyorum. Ama bir başkasının sevgilime benim baktığım gözle bakması* durumu beni rahatsız eden şey. Bir adamla evlenmek istiyorumdur, o da istiyordur. Ama başka bir kadın çıkıp ben de evlenmek istiyorum dediğinde durumlar farklı olur. "Amaan o zaten benim" diyemem. Yoksa kimseyle konuşmasın, kafasını yerden kaldırmasın gibi durumlar söz konusu değil. Herkesin düşüncesi, ilişki yaşama biçimi farklı tabi ki.
Böyle şeyleri genellememek lazım tabi. Eşimi paylaşmak istemem ben, ama kıskanmam da. Bir başkasının ona ne gözle baktığı değil onun başka birine bana baktığı gibi bakması olur asıl mesele. Öyle bir durumda da kıskanmam, o ilişki bitmiş olur sadece. Ama ya bu yaşanırsa diye de aklımın ucundan geçmez.

kıskanılmayı gerektirecek ciddi bir durum olmamışsa şu ana kadar neden kıskansın? en güzel bir şey kanımca :) benim eşimde iş yerinde kadınlarla çalışıyor, kimisi fıstık gibi kızlar ama 7 senedir kıskanma ihtiyacı hiç duymadım. kendisi soruyor, insan biraz kıskanır, merak eder diye. biraz kıskanılmak istiyor galiba küçük küçük. ama ona güveniyorum. hatta ondan çok kendime güveniyorum. bir durum olursa da tavrım çok net olur, hiç öyle uğraşmayız zaten diyorum, neden nasıl diye. direk mesafelerin insanı oluruz, çocuk da benimdir. Allah böyle şeylerle uğraştırmasın hiç inşallah.

belki bendeki biraz fazla rahatlık ama gereksiz kıskançlık duygusunu çok itici buluyorum. eşim yapar bazen. biriyle dışarıdayımdır, buluşmamız gerekmiştir. telefondaki sorularıyla yanımdakini bile tedirgin edebilir. hiç kendime kıymet verilmiş gibi hissetmiyorum. o anda idare edip, akşam rahatsızlığımı söylüyorum.güzel bir kadınsın, erkekleri bilmiyorsun filan diyor ama yani ben bunu kendime saygısızlık olarak algılıyorum.

eşinizle ilişkiniz iyiyse, her şey normalse ve size yalnızca tam olarak güvendiğini hissettiriyorsa, benim gibi rahat bir karakter olabilir. o takdirde şanslısınız bence :KK48:

Siz kıskanmayan adamların bu gibi durumlara tepki vermediğini ya da sevgilisini eşini paylaşabildiğini mi düşünüyorsunuz? Biraz absürd olmuş örnekler. Her insan tacize tepki verir, vermelidir ve ruh sağlığı yerinde olan her insan hayatındaki insanı başkalarıyla paylaşmak istemez.

Sevgilinize mesaj gelince kıskandığınıza göre sizden başka biriyle iletişim kurmasını istemiyorsunuz demektir. Bunun altında da ya güven ya özgüven problemi yatar.

Ve eklemek isterim "taciz" konusunda anlatmak istediğim şuydu. "Sana da kendime de güveniyorum" kafasında bir erkek arkadaşım vardı. Minibüste yaşlı başlı bir adam afedersiniz bana bildiğiniz dayadı. Sinirimden bağıra çağıra indim minibüsten. Ama o beni hiçbir şeyden kıskanmayan erkek arkadaşım ne yaptı? Hiçbir şey. "Adamla kavga çıkarmam bir şeyi çözmez, yaşlı başlı adam yapmış işte bir şey neden bu kadar sinirleniyorsun, abartma" dedi. Sonra da kendini kapıda buldu. Herkesin karakteri farklı, yapacak bir şey yok.

fakat bahsettiğiniz gerçekten taciz ve bu gibi durumlarda bırakın erkek arkadaşı etraftaki insanlar bile tepki verir farkına vardıklarında. en iyisini yapmışsınız hem yaşlı adamı rezil edip hem de o erkek arkadaşı şutlamakla.

Bi arkadas kocasinin cok kiskanmasindan dertlenmis. Ya benim sorunum da tam tersi. Evliyim, 2 yasinda bi kizim var. Calisiyorum. Eşim iyi bi insandir. Beni de sever bilirim. Ama hic kiskanmaz mi insan ya. Yani hic mi kiskanacagi bi sey yasamiyoruz biz. Herseyi olumlu dusunuyor. Beni seviyo ama sahiplendigini hissedemiyorm. Bi sorun mu var bizde??
Ya süper bisey Keske bnmki de kıskanmasa yok tayt giyme yok ruj sürme yok mayonun üstüne Şort giy kısa Şort giyme topuklu ayakkabı giyme insan bunalıyor hayatına ambargo resmen gerçi ben yapıyorum ama söylemesi bile moralini bozuyor insanin

Bi arkadas kocasinin cok kiskanmasindan dertlenmis. Ya benim sorunum da tam tersi. Evliyim, 2 yasinda bi kizim var. Calisiyorum. Eşim iyi bi insandir. Beni de sever bilirim. Ama hic kiskanmaz mi insan ya. Yani hic mi kiskanacagi bi sey yasamiyoruz biz. Herseyi olumlu dusunuyor. Beni seviyo ama sahiplendigini hissedemiyorm. Bi sorun mu var bizde??

Sorun yok arkadaşım. Eşin seni kıskanmıyorsa sen ona dört dörtlük hanımsın. Karşı cinse nasıl davranman gerektiğini biliyorsun, kılık kıyafetini gittiğin yere uyumlu giyiyorsun, eşine sadıksın, evinde iyisin ve eşin de bu durumdan mutlu. (kılık kıyafet konusu biraz erkeğin yetiştirilme tarzıyla ve büyüdüğü ortamla ilgili. kimisi eşinin mini giymesini kabul eder kimisi etmez, ama sizin bahsettiğiniz kıskançlık "bana mini etek giydirmesin, saçımı şöyle yapmama izin vermesin, dışarıya çıkartmasın" gibi şeyler değil.) Eşim de kıskanç değildir, kıyafetlerime asla karışmaz. Geçenlerde tam evden çıkacakken yaka düğmem açılmış, eliyle kapattı, kapatalım gözükmesin dedi, resmen kıskandı. Çünkü bu adam ayarında mini de giydirir, tatilede götürür vs... Bir kerede kendi ağzıyla dedi, sen hiç kıskanmıyorsun beni aslında güzel birşey falan demiştim. "seven her erkek mutlaka kıskanır ama kimisi belli etmez, elbette bende kıskanıyorum seni" demişti. ;)

genelleme yapmış gibi olmayayım ama kıskanç erkekler genellikle çapkın kişiler oluyor :KK53: misal kardeşim çok çapkın ve çok kıskanç, eşim beni kıskanmaz evine daha bağlı biri:nazar: bir kıyafet giyeceğim zaman ya da iş arkadaşımla konuştuğum zaman eşim kıskanmaz kardeşim dik dik bakar. Şükrediyorum Allah'a her gün kocam ömrümü törpülemiyor diye:nazar::KK68:

Kıskanç adam da hiç çekilmiyor emin ol ..
Eşin saygılı bir erkek demek ki sana ve kendine güveniyor, müdahale gereksimi duymuyor ..

kıskanmak aslında insanın doğasında var..eşiniz rahat heralde yapçak birşey yok..kendisine sorun bakalım ne dicek??

bence eşin olması gerektiği gibi gayet normal

KISKANMAKLA SEVGİYİ NASIL AYNI KEFEYE KOYUYORSUNUZ ? AYRICA HERKESİN KISKANMA LİMİTİ FARKLIDIR :mad:

Maalesef benim kocamda kıskanmıyor. Maalesef diyorum çünkü bazı durumlarda bende çok sinir bozucu buluyorum bu durumu, bizde iki yıllık evliyiz ama artık alıştım onu öyle kabul ettim. Ben kıskanırım, o kıskanmaz böyle bir ilişkimiz var ve mutluyuz :) çok skr

Ne güzel işte canım ya Allahtan belanı istiyosun farkında değilsin:KK48:
Keşke benim nişanlımda beni kıskanmasa

keşke bende eşımı hıc kıskanmasamm !!

olay cıkarmam ama içim içimi yer kudururum...

benımkı daha kotu..eşin en guzelını bulmuş..keşke bende azcık oyle olsaydım

önceden çok kıskanc olup evlendıkten sonra benı pınpon topu gıbı serbest bıraktı
ben az bıraz kıskanılmak ıstıyorum
o sebeblen yaptıgım bazı entrıkalar var
tabı zararsız kendı capımda :D
yaka bagır acmalar dugme acmalar gobegı acmalar :D
ısten eve gelırken dusunuyor ve uyguluyorum :D

Ayni durumdayiz benimbesim de beni hic ama hic kiskanmaz sen nerde ne yapacagini iyi biliyorsun der.ama insan da bazen kiskanilmak istiyor.belki de belli etmiyorlar diro_O

benimki de ottan çöpten kıskanır :KK12: aslında ikisi de iyi değil bence dozunda olacak :)

Back
X