Hiçbir maddi desteği olmayan birisiyle evlilik ?

Kendi suçu değil ozaman..Bir de şirket elemanı maaşı düşük olur.Bından sınra dikkatli olması hususunda söz almalısın.Babasının borcu kalmış mı daha?Daha o yardım edecek mi?ONU ÖĞREN.Senin evde mecbur oturacak.Tamam gururlu olması iyi de mecbur kabul edecek..

Hemen söylemesi çokk daha iyi.Zaten görücü usulü bie tanışma.

Ben eşime aşık olduğum için o şekilde evlendim. Birlikte bütün zorlukları aştık evelAllah. Herşey 4/4 lük değil de 4/3'lük oldu ama sevgimiz 4/4'lüktü.

Fakat aşık olmasaydım hayatta kabul etmezdim. Görücü usulü bir evlilikse riske girmeyin derim.

valla 37 yaşına kadar bir kuruş bir yana koymamış mı
nasıl başlarsa öyle gider ben idealist davrandım aynı eşimde böyleydi evlendim.
30 yaşındaydı eşim herşeyi biz yaptık çok şükür bitti borcumuz hatta evimizi bile aldık onu ödüyoruz şimdi.
önceleri fark etmedim ama adam bir tarafa bir para koymuyor ama borcu oldu mu gidip yatırıyor. yada ailesine harcıyor. kv kb çok durumlarında yok. bozulan hiç bir şey hiç bir şekilde tamir görmüyor. yani 3 yıllık evliydim pasta fırınları bozuktu hala bozuk anla işe kv ve kb nasıl bir tip olduğunu. eşim elinden geldiğince yapmış hep. bu yüzden para koyamamış. yemiş içmiş giymiş gezmiş. ama hayatta parayla dönüyor.

biraz düşün derim. herşeyiğ birlikte yapacağınıza inanıyorsanız evlen. ama bu adam değişmez bu tarzı bilmiş ol

37 yaşında bi dikili ağacı yok. Mevzu parasızlık değil burda.
Borsa falan,batma,onu bunu satma vs..
İşin sonunda hiç hayır yok ben diyim. Hayatının sonuna kadar meteliksiz olur bu tipler. Borçtan kurtulamazlar.

Ya evlenmeye mecbur olsan tamam kabullenmeye calisda , niye kendine is cikarcanki.onun icinmi okuyup kariyer yaptin öğretmen oldun..cokk para lazim olacak..taki isteme, düğün yapma, herşeyi uygun al sonra borc öde bide evinde otursun.... Arkadaslarin dediği gibi 37 yasina kadar bir insanin parasi olmazmi..sen neden ev aldin senin niye var...bilmiyorum allah iyilerle karsilastirsin ama sanki sabredemezsin gibi, bi kere tanimiyorsun bile...

Neden erkekte para aranıyor da kadında aranmıyor?

Neden zengin kız fakir oğlan asla olmaz da, zengin erkek fakir kız olunca maşallah derler?

Adam sanki dımdızlak, çöp konteynrında yaşıyor.

Nedir bu gelir, ev araba, yatırım sevdası, anlamadım anlayamayacağım

Eğer iş o raddeye gelirse bence düğün yapılmalı çünkü Takı meselesi var gelecek takılar borçları ödemek için kullanılabilir...

Benim arkadaşımda senin tanıştığın kişinin durumunda biriyle evlendi.. Çocuğun yaşı vardı babası kalp hastası olduğu için çalıştıklarını babasının ameliyatı ve emekli olması için sigortası için harcamış... Ailesi kirada oturuyor.. Ama arkadaşım kendi evini aldı takıları mobilya borçları için ve ev almak için peşinata kullandılar ikiside çalışıyor şuan sadce ev kredileri var mutlular..

Bence iyice tanıdıktan sonra eğer gerçekten seversen ve kişiliği senin istediğin gibi anlaşabileceğin biriyse maddi konular el ele verildikten sonra aşılır..

Madem böyle düşünüyosunuz siz de düğün yapmayıverin.
Herkes düğün yapmak zorunda değil.

Ben ailesinin maddi durumunun da o kadar kötü olduğunu sanmıyorum.Olmayan insan bu kadar rahat söyleyemez, bir de görücü usulü gibi bir durumda. En başta peşin peşin böyle şeyler söylemiş ki beklentiye girmeyin. 37 yaş artık 40 ına ne kadar kalmış, şimdiye kadar ufak tefek yatırım olması lazımdı. Hayır hastalık olur bir şey olur tamam da borsa keyfi bir şey...bileni bilmeyeni giriyor bu işe. Siz bu aileyi doyuramazsınız. Parayı görünce yine borsa işine girerler.
Bana çok itici geldi.

eğer sevseydın, yıllarını verseydın bunlar sorun olmazdı senın için. sonucta çoğu kişi artık kendı yapıyor evlenecegı zaman her şeyini.şuan çok yenisiniz ve evlılık fikri de çok erken. tanımaya calıs belkı zamanla neyın ne oldugunu anlayıp ona göre karar verırsın
bence bu bi sorun degıl. ama tabii ki sen ailesinin maddi durumu iyi olsun istiyorsa orası başka.

Kadında da aranıyor artık devir değişti
Ancak erkeğin evlilikte yükü biraz daha ağır, kadın destekte olsa çalışamayacağı zamanlar olabilir, artık evlilik yaşları 30 lara tekamül ediyor, o saatten sonra evlat sahibi olan kadının arka arkaya üç beş çocuk sefası sürme şansı yok, çocuğunu kendi büyütmek, çalışmak istemeyebilir o zaman bu beş kuruşsuz erkek tipi geçimi nasıl sağlayacak ??

Daha bunları düşünmek için erken.
Ama evlenecek bile olsanız herkes ev sahibi olarak evlenmiyor.
Sonuçta işi varmış işsiz aylak bir insan değil.

ee sizin babanızda sıkışmış onun babasıda sizde ailenize yatırım yapmışsınız o da..
zaten koca koca insanlarsınız tabiki kendiniz yapın herşeyinizi..
37 yaşındaki adam birikim yapamamış mı diyenler güllük gülistanlık yaşıyor sanırım..
bende evlendiğimde 29 yaşındaydım bizde herşeyi kendimiz yaptık evet benim ailem yetişemediğim yerde destek oldu ama eşim herşeyini kendi halletti..

29 yaşındasınız öğretmensiniz.Birkaç seneye evim arabam olacak diyorsunuz.Karşınızda ise 37 yaşında hiçbir birikimi olmayan sözleşmeli çalışan ve evlendikten sonra da ailesine yardım edeceğini söyleyen bi adam var.
Üstelik bu adama deli divane aşık değilsiniz sadece telefonda görüşüyorsunuz yüz yüze bir kez görüşmüşsünüz ve evlenmeyi düşünüyorsunuz.
Çok pardon ama rahat mı battı size ben anlamadım ki?Hayatınıza biraz stres üzüntü sıkıntı mı girsin istiyorsunuz?
Hani yıllarca sevgili olursunuz deli divane aşık falan vazgeçemezsiniz çok güzel anılarınız olur anlarım biyerde.Ama zaten görücü usulü tanışmışsınız ve genelde telefon üzerinden konuşmuşsunuz.Yani ilişki böyle bir şey değil ki.Bu şekilde evlilik kararı almanız hiç sağlıklı değil.
Ailesi zaten bana hiç sağlam gelmedi düşünceli bi anne baba ne yapar eder evladını evlendirirdi bi şekilde.Tamam maddiyat her şey değil duygular çok önemli ama dediğim gibi bikaç kez görüştüğünüz bi insan sadece.

Kesinlikle görüştüğünüz kişiyi küçümsemiyorum tamam dünya hali diyelim her şey insanlar için.Ama o da o zaman kendi denginde biriyle evlenmeyi düşünecek.Öbür türlü sizin ve ailenizin yaptıkları karşısında ezilmeyecek mi?Ya da hayatını düzene sokup borç olaylarını halledip öyle evlenecek.Lütfen biraz mantıklı düşünün.

Sorun ne kadar zengin olup olmadığı değil ki
Kadın 29 yaşına gelmiş kendi evi var Ancak adam 40 ına yaklaştığı halde hala borç ödüyor birikimi yok
neden birikim yapmamış kötü alışkanlık mı var borç ailesinin borcuysa sürekli borca destek mi olacak Önemli olan bunlar bence
Herkesin o yaşa gelince mutlaka kıyıda köşede birikmiş parası ya da herhangi bir güvencesi olmalı

İnsan ana babasina yardim etmeli bu konuda sıkıntı yok. Ama senin evin araban olacak, adam bu yasina gelmis hoc biseyi yok üstelik hala annesinden babasindan direktif alıyor . Hani senelerdi beraber olsan maddiyat goz ardi edilebilir. Ama daha yeni tanıdığın adamla evlenmeyi dusunuyosab maddi olarak esit olmaniz gerekiyor. Nasil güvenebilirsin ki bu durumda?

Maaşı varsa daha ne?
Eşya ve düğün dediğin nedir ki? Tabi abartmayı düşünmüyorsanız.
Çift maaşla iki yılda borçtan eser kalmaz.
Karşı Komşum da öğretmen eşi özelde çalışıyor. 2000 den fazla maaş aldığını sanmıyorum eşinin. Yaklaşık 10 yıllık evliler ev ve arabaları var. Çocuğun biri de özel okulda.
Anne baba okutmuş iş sahibi yapmış işte. Daha ne olsun ki?
Siz anlaşcakmısınız ona bakın..olgun erkek genellikle iyi olur ayrıca. Benim eşim de benden 6 yaş büyük. Bazı konularda benden sabırlı olduğunu hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…