Hiçbir maddi desteği olmayan birisiyle evlilik ?

Bazıları ne kadar kötü yorumlar yapmış anlamıyorum.
Ben de sizinle aynı yaştayım öğretmenim 7 yıllık.evleneli de 6 yıl oldu.
Daha geçen seneye kadar 1600 maaşı vardı eşimin. Şimdi herşeyimiz var şükür elhamdülillah İnsanlar ne kadar maddiyatçı olmuş böyle

Sizin yas kaç yası biraz büyük geldide.. ahlak önemli öncelkle ama maddiyatta önemli çocumuzun evliliği bu yüzden berbat durumda..iki maaş ile halledileblr..

Görüştüğünüz kişinin yaşına göre birikimi olmaması normal değil diyecektim ki ailesinin borcuna yardım etmiş demişsiniz. Bu makul bir durum bence. ama evlendikten sonra ailesine yardım etmeye devam edip etmeyeceği, devam edecekse bu durumda sizin ne düşündüğünüz önemli. edebilir sorun değil derseniz sırt sırta verirseniz eşyaydı düğündü bir şekilde hallolur önemli olan huzur bence. ama ben böyle bir şeyi kabul etmem diyorsanız bu konu hakkındaki fikirlerini öğrenip karara varın bence. Bi de 1 ay çok erken evlilik kararı almak için biraz daha tanıyın derim.

Ya maddiyatçılıkla ne alakası var ki bunun, bir siz mi iyi niyetlisiniz? Herkes kızı düşünerek yorum yapıyor. Sadece 1 aydır konuşuyorlarmış, bir kere yüzyüze görüşmüşler, onda da, benim param yok bilesin muhabbetine girmiş adam. Düşün ilk konuşmadaki ana fikir bu. 37 yaşında bir adam bu üstelik.
Ayrıca olgunluğun yaşla bir alakası yok, yaşadıklarınla alakası var.
Hee adamı çok seversin, yıllardır tanırsın, güvenirsin tabii bir yola baş koyarsın, o durum başka.

Konu sahibinin ilk mesajını okudum ben, ve daha sonra sorulan sorulara nasıl yanıt vermiş bilmiyorum.
İlk mesajdan anladığım; karşılıklı hoş bi muhabbet ama ailesinin maddi durumunun kötülüğü, kirada yaşamaları vs sıkıntı.
Son mesajlarda verilen tavsiyeler ise deli olmasın kendini mahvetme!
Allah aşkına hangimiz dört dörtlük evlendik hangimiz düğün zamanı karsı tarafla problem yaşamadık..
Hepsi geçti bana da deli misin diyen oldu 23 yasında gencecik bi öğretmensin. Özelde kendinden kaç yaş büyük 800 lira maaşa çalışan bi adamla nasıl evlenirdim dediler.
Ama Esim uyumlu, sabırlı,beniseven,aileme saygılı bi insandı. Her insan gibi artıları ve eksileri vardı. Bence burada verilmesi gereken cevap tanımaya çalış daha çok erken,maddiyata takılma herşey olur gider cevabı olmalıydı.
Erkek işsiz olsa durum farklı olurdu..

Bence tanıyıp bakın. Ayıldım bayıldım seviyorum derseniz alın tabi. Lakin masraflı düğün yapmazsınız, güzel gelinlik giyin, arkadaşlarınızla eğlenceye gidin misler gibi olur.

Bakın borsa işine girerse sadece elindeki parasını kaybeder nasıl evlerini kaybedebiliyorlar? Borsaya borç para alarak mı girmişler çünkü borsada paran varsa hisse alırsın batar veya çıkar sadece o para batar kredi çekerek mi borsa işine girmişler detay nedir? Borsada batırdık evimiz arabamız satıldı diye birşey olamaz ki.

Ayrıca öğretmensiniz eğitim durumunuz işiniz belli karşınızdaki kişinin eğitimi nedir sözleşmeli çalışıyor diyorsunuz sözleşmesi dolsa yenilenmese yeni bir iş bulabilecek mi mesleği nedir tabiki garanti işi olmayabilir ama bir mesleği olmalı bir erkeğin ki evine bakabilsin.

Şuan gurur yapmış ev meselesini ama erkeklerin ne yaptıkları hiç belli olmaz şimdi gurur yapar ilerde yüzsüzleşir çoğu böyledir. Bence bu kadar para nereye gitmiş nasıl gitmiş borsa diye bitmez belki siz biliyorsunuzdur detaylı bu çok önemli. Emekli maaşlarında bile haciz var demek oluyor kesinti veya direk kredi ödüyorlar maaştan az birşey kalıyor onu demek istemiştir belki bu kadar borç içindeki bi aile insanı düşündürüyor. İnsan idaresini bilmeli fakirlik tabiki olur ama elindekiyle yetinmeyi bilmeli imkanı olmamak çok ayrı birşey bu kişilerin durumlarını detaylı bilmek gerekiyor

Tanısın tabi istiyorsa ama arkadaşın mesajlarına bakınca hemen bayağa ciddi bir yola girmeye hevesli gibi görünüyor. Düşünsene daha bir kerecik gördüğü adama "benim evimde otururuz" demiş. Bana biraz 30 yaşıma giriyorum paniği gibi geldi. Biz de o yüzden olumsuz yanlarına da dikkat çektik. Adamın en azından bu para muhabbetlerine girmeden önce bir süre daha beklemesi lazımdı. Bu şekilde baştan mesajı veriyor gibi. Senin eşin benim maaşım bu, benden bişey bekleme dememiştir di mi?
Neyse, hakkında hayırlısı olsun bayanın. Sonuçta 29 yaşında bir insan, öyle buradaki mesajların çok fazla etkisi altında kalmayacaktır. Kendi tartıp biçecek durumu.

Adamın babası borsada kaybetmiş.
Halen de maaşından kesiliyormuş.

borsaya borç para alarak girmediyse bu imkansız.
borsada paran varsa hisse alır yatırı yaparsın o para batar sadece nasıl evi arabası gitmişte borç ödüyor bana şaşırtıcı geldi. Eğer kredi çekerek vs girdiyse çok çok yüklü bir miktarsa belki ev araba öyle gider nerden baksan en kötü ev 80.000 araba birde borsa işi bana pek inandırıcı gelmedi. ki kredi çekip borsaya girebilecek insansa eğer aile buda düşündürücü sen o kadar riskli birşeyi nasıl göze alırsın ailen varken

eşimle 26 yaşındayız eşim okurken dahi çalışırdı part time çünkü ailesinden para almazdı hiç zaten vermezlerdi de herşeyi tek başına yaptı Allah bana da iş verdi bir anda beraber ödüyoruz Rabbim mutlaka yardım ediyor ben inanıyorum hele ki sizin daha çok geliriniz olur .

Öncelikle evlilik konuşma ve düşünceleri için 1 kere görüşmek yeterli değil.Bir kaç ay/yıl tanıyın birbirinizi.Vakit geçirin.1 yıl mesela gelin gidin görüşün eksi ve artı yönlerini ölçüp tartın.
Baktınız her şey çok güzel o zaman maddiyat nedeniyle ayrılmayın,zaten birlik olup halledersiniz.Fakat önce tanımaya çalışın,insan telefonda yazarken,konuşurken olduğundan farklı davranabiliyor hissetmiyorsunuz bile.
Verdiğiniz bu zamanda da artık ay olur yıl olur siz bilirsiniz,birikim yapmaya çalışırsınız zaten karşılıklı olarak.

arabanı da evini de evlenmeden üzerine almanı tavsiye ederim. nolur nolmaz hayat bu. belki şahane biridir ve ortak birikimleriniz de olur ileride ama ya öyle olmazsa? boşansan bile evlenmeden önce senin olan gene senindir bunu unutma.

Herşey maddiyat degilci diyen arkadaşlarım,
tabi ki degil ama bu adam kıza evlendikten sonra da ailesine yardım edeceğini söylemiş.
Yani bu kız şimdi sadece 1 defa oturup konuştugu adamı bir sürü borç + adamın ailesi karşıgında neden kabul etsin. Büyük bir aşkla evlense bile bir süre sonra bu durum rahatsız etmez mi kendisini.
Mevzu sadece ortak dügün yapmak degil. Bunu gözden kaçırmayın, önemli bir ayrıntı bu.

bir çok kişi aile evlenmesi için yardım etmiyor ve birikimi yok kısmına takılmış. ne var bunda diyen olmuş. esas sorun evlendikten sonrada ailesine yardım edecek olması! bi üye yazmış yarın bi gün evlenip çocuk sahibi olduklarında adam hem evine bakım hem ailesine nasıl yardım edecek? Burda defalarca benzer konular okuduk. iyice tanıyın öyle evlilik düşünün derim.

isterse leyla mecnun olsun maddi sıkıntı olunca,aileler uyuşmayınca bir de çocuk olursa bes yıl sonrası antidepresanlar.Eşler arası küfuv şart.Fiziği ,ailesi,yetişmesi-yaşayışı,dini,mesleği-saygınlığı,maaşı,hayata bakış açısı gibi denlikler bunlar.
Ha bunları soru cevap şeklinde mi öğrenirsin. hayır. ya beraber zaman geçirip gözlemleyeceksin ya da iyi bir istihbarat çalışmasıyla.Evlilik eşittir denklik
Burada yazdıkların itibarıyla diyebilirim ki denk değilsiniz.Etkilendim sevdim ayaklarını geç.Belli ki uzun zamandır başka bir ciddi ilişkin olmamış.Bu yüzden ilk ilgide normale oranla fazla bir etkilenme olmuş sende.Evde kalmış da sayılmazsın.Ailene yakın çevrene haber ver kriter koy (ama abartma da) Zaten onlar adaya cinsi gözden bakmadıklarından mantık süzgecinden geçiriyor.sana sunulan süzgeçten geçmiş adayların Hepsiyle görüş içine sineni al.Böyle görücü usulü candır :)

Ben hicbir maddi destegi olmayan hatta hayatini ailesine adamis memur ama çok karakterli bir adamla evliyim ve çooooookkkk mutluyum seviyorum onu
Evet keske ailesi kostek yerine destek olsaydi en azindan manevi olarak bu kadar nankor olmasaydi esim icin cok iyi olurdu kullanilmis hissetmezdi ama benim icin hic onemli degil esimin karakterini cok seviyorum
Eger sende seviyorsan ve iyi biri oldugunu dusunuyorsan madem sende calisiyorsun herseyinizi beraber kurmak daha iiyi
Bir sey yapip yillarca basina kakilmasindansa herseyinizi kendinizin yapmasi daha degerli olur ...

yani insan hiçmi köşeye para koymaz, borsada bağımlılık bir nevi halen devam ediyor olabilir mi?
ama dürüst olması da güzel,ben buyum deyip baştan söylemiş gördüm sevdim olmayın biraz zamana bırakın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…