- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
- 248
- Konu Sahibi maviperi86
-
Ya maddiyatçılıkla ne alakası var ki bunun, bir siz mi iyi niyetlisiniz? Herkes kızı düşünerek yorum yapıyor. Sadece 1 aydır konuşuyorlarmış, bir kere yüzyüze görüşmüşler, onda da, benim param yok bilesin muhabbetine girmiş adam. Düşün ilk konuşmadaki ana fikir bu. 37 yaşında bir adam bu üstelik.Bazıları ne kadar kötü yorumlar yapmış anlamıyorum.
Ben de sizinle aynı yaştayım öğretmenim 7 yıllık.evleneli de 6 yıl oldu.
Daha geçen seneye kadar 1600 maaşı vardı eşimin. Şimdi herşeyimiz var şükür elhamdülillah İnsanlar ne kadar maddiyatçı olmuş böyle
Konu sahibinin ilk mesajını okudum ben, ve daha sonra sorulan sorulara nasıl yanıt vermiş bilmiyorum.Ya manasıl ne alakası var ki bunun, bir siz mi iyi niyetlisiniz? Herkes kızı düşünerek yorum yapıyor. Sadece 1 aydır konuşuyorlarmış, bir kere yüzyüze görüşmüşler, onda da, benim param yok bilesin muhabbetine girmiş adam. Düşün ilk konuşmadaki ana fikir bu. 37 yaşında bir adam bu üstelik.
Ayrıca olgunluğun yaşla bir alakası yok, yaşadıklarınla alakası var.
Hee adamı çok seversin, yıllardır tanırsın, güvenirsin tabii bir yola baş koyarsın, o durum başka.
Canım babası 5 sene önce borsa işine girmiş ve batmış yani evleri varmış o satılmış, konuştuğum kişinin arabası satılmış borç ödemek için ama hala yetmemiş.Babası bankadan emekliymiş ve maaşında kesinti varmış. Birde şöyle bir şey var benim Allah izin verirse kendi evim olacak 2 seneye. Orda otururuz dedim gurur yaptı morali bozuldu yok oturmayalım falan dedi
Tanısın tabi istiyorsa ama arkadaşın mesajlarına bakınca hemen bayağa ciddi bir yola girmeye hevesli gibi görünüyor. Düşünsene daha bir kerecik gördüğü adama "benim evimde otururuz" demiş. Bana biraz 30 yaşıma giriyorum paniği gibi geldi. Biz de o yüzden olumsuz yanlarına da dikkat çektik. Adamın en azından bu para muhabbetlerine girmeden önce bir süre daha beklemesi lazımdı. Bu şekilde baştan mesajı veriyor gibi. Senin eşin benim maaşım bu, benden bişey bekleme dememiştir di mi?Konu sahibinin ilk mesajını okudum ben, ve daha sonra sorulan sorulara nasıl yanıt vermiş bilmiyorum.
İlk mesajdan anladığım; karşılıklı hoş bi muhabbet ama ailesinin maddi durumunun kötülüğü, kirada yaşamaları vs sıkıntı.
Son mesajlarda verilen tavsiyeler ise deli olmasın kendini mahvetme!
Allah aşkına hangimiz dört dörtlük evlendik hangimiz düğün zamanı karsı tarafla problem yaşamadık..
Hepsi geçti bana da deli misin diyen oldu 23 yasında gencecik bi öğretmensin. Özelde kendinden kaç yaş büyük 800 lira maaşa çalışan bi adamla nasıl evlenirdim dediler.
Ama Esim uyumlu, sabırlı,beniseven,aileme saygılı bi insandı. Her insan gibi artıları ve eksileri vardı. Bence burada verilmesi gereken cevap tanımaya çalış daha çok erken,maddiyata takılma herşey olur gider cevabı olmalıydı.
Erkek işsiz olsa durum farklı olurdu..
Adamın babası borsada kaybetmiş.
Halen de maaşından kesiliyormuş.
37 sine kadar neden evlenmemiş parasızlıktan mı
arabanı da evini de evlenmeden üzerine almanı tavsiye ederim. nolur nolmaz hayat bu. belki şahane biridir ve ortak birikimleriniz de olur ileride ama ya öyle olmazsa? boşansan bile evlenmeden önce senin olan gene senindir bunu unutma.Ben atandığımdan beri babam için kredi çektim onu ödüyorum. Kredim olmasaydı şimdiye 50 milyar param olurdu.Babam o zmanlar sıkıştı bana dedi bende kredi çektim çok şükür şimdi durumu iyi arabam ve evim olacak yakında babam alcak ama bir nevi ben zaten krediyi onun için ödüyorum benim param yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?