Hiçbir şey yolunda gitmiyor :(

meeelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2008
24
0
86
Ankara
borcumuz çok,kaynanamlar gram yardım etmiyo.alttan dersim vardı,yine kalmışım.okuldan bıktım artık,bi türlü bitmedi,bırakmak istiyorum,yapamıyorum.bebek istiyorum,eşim istemiyo maddi sebeplerden dolayı.hiç arkadaşım yok...herkesn hayatında en azından biri normal giderken bende hiç bişy yolunda gitmiyo...sıkıldım bu hayattan...:2:

aman kimin hayatı yolunda ki canım benım boşver dertlerın bunlar olsun offf offff

mutlaka öyle derdi olmayan yok ama herkes ne kadar mutluysa ben de o kadar mutsuzm.hiçbir zaman ne iş,ne mal mülk,ne evlat,ne de dost sahibi olamıcam galiba((herkes nasıl oluyo da bu kadar şanslı oluyo...kedi...görmüş yaram var demş,herkesn derdi kendine büyük işte...

kendine göre herkesin problemi var
madem maddi durumunuz iyi degil
esiniz hakli ozaman bebek istememekte
borclari hafiflettikten sonra yaparsiniz

Kimsenin hayatı 4*4lük değil aslında, sadece herkesin derdi haklı olarak kendine büyük geliyor.
Seninde sıkıntıların vardır muhakkak, fakat bu senin umudunu yitirmene sebep olmasın.
Unutma her akşamın muhakkak bir sabahı vardır, belkide bundan 1 sene sonra bu sıkıntıları atlatacaksın ama bu seferde başka sıkıntın olur.
İnsanoğlunun sıkıntısı bitmez, tek hatamız sanırım sabretmeyi bilmemek...

Bakın hem maddi durumunuz yok hemde bebek istiyorsunuz bence bu son derece yanlıs esiniz de bunların farkında ki bebek istemiyor.O bebek dogunca hersey daha da zor olmayacak mı?

Kayınvalideniz yardım etmiyor diyorsunuz maddi durumları yerinde mi ki yardım bekliyorsunuz?

melek herkes hayatta bazı şeylerle sınanır.

buda senin sınavın demekki.bu sınavda isyan etmemeli ve pes etmemelisin her gecenin sonunda bir gün doğar.eminim seninde sıkıntılarının sonu gelecek.ama sen yılarsen pes edersen kendini bırakırsan emin ol gelmez o güzel son gelse bile sen bu ruh haliyle farkedemezsin

kimi hayatta hastalıkla sınanır kimi borçla kimi başka şeylerle.seninkide buymuş....tabiki herkesin derdi var ama dediğin gibi herkesin derdi kendine büyük.ama sağlıklısın değilmi şükret herşeyi düzeltecek gücün var.

yalnızım diyorsun eşin var ne mutlu sana birbirinize destek olabilirsiniz.çok bunalırsan başını yaslayacağın bir omuz var güç alacak bir desteğin sevgin var.birbirinizin değerini bilin

böyle sıkıntılı dönemlerde insanlar en yakınındakini kırarlar.siz birbirinizi kırmayın destek olun.

hepsi geçecek hiç bir sıkıntı ebedi değildir.hayatın kuralı bu kendini bırakma

Eşinizin ailesinin maddi olarak yardım edip etmemeleri imkanlarına / tercihlerine kalmış bir durum.Borçlarınız birebir ailenizin(eşiniz & siz) sorumluluğudur.Şayet böyle bir vaatte bulunup,yerine getirmedilerse sorun olarak ele alınması mümkün olabilir.

Okulunuza devam edip etmemeniz,bitirip,bitirememeniz tamamen sizin kontrolünüzde.Demek ki yeteri kadar çalışmamışsınız.Bir daha ki dönemde daha iyi çalışarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Maddi sıkıntılarınızdan kurtulduktan sonra çocuk sahibi olma fikri mantıklı,her anlamda rahat bir hamilelik ve lohusalık yaşamanız açısından.

İnanın bunlar çözümü,telafisi olan sorunlar.Bunu gerçekten büyük ve çözümsüz problemlerle karşılaştığımız zaman daha iyi anlıyoruz ne yazık ki.Sorunların sonu gelmez. Biri bitince öbürü başlar. Önemli olan problemlere hapsolmamak.Moralinizi ve umudunuzu kırmayın,sabredin ama sabrederkende elinizden geleni / üzerinize düşeni yapın.a.s.

Eeeee zaten maddi manevi hazır değilken evlenmişsiniz..
Bari çocuk eksik kalsın di mi?

Canım benim ya seni çok iyi anlıyorum
Bundan 2-3 ay öncesine kadar bende çok umutsuz, çaresiz ve sonn derece mutsuzdum
Ama herşey halolluyo. Benim sıkıntılarım hiç bitmeyecek gibiydi hatta burda bi konu açmıştım
Ama düzeldi zamanla. Herşey yoluna girmeye başladı
Hayatta herşey istediğimiz gibi gitmiyor işte. zaman zaman sınanıyoruz...
Sabret hepsi düzelir. Maddi sıkıntıları atlatmak çok zor oluyo biliyorum. Ama muhakkak atlatılıyo, muhakkak geçip gidiyo
Ayrıca kesinlikle çocuk falan düşünme. Bu kadar sıkıntıya bir de onu eklememelisin.
Çocuğu, Daha sakin, daha huzurlu bi ortamda dünyaya getirmelisin

Son düzenleme:

Siz hayata karşı sorumluluklarınızı tam yaparsanız o da belki size yardım eder,önce okulu bitirin,usanmadan ,sonra işe girin ,paranız da olur,çevreniz de ,zamanı gelince çocukta.

Ama emek vermeden,dersten kaldım deyip sıkılıp,hadi şimdi de çocuk olsun derseniz,yarın öbürgün o çocuğun sorumluluğu daha çok bunaltabilir sizi.

Çok sevdiğim bir duvar yazısı var...
"Herşey üstüme üstüme geliyor diyorsan, ters yola girmişsindir."
Olduğunuz yeri bir kontrol edin derim,
Bakalım, neyi yanlış yapıyorsunuz ?

eşimin ailesi ilk evlendiğimizde kredi çektirdi.güya bize ev alıcaklardı ama evi kendi üzerlerine yaptılar.eşim kardeşiyle anlaşamadı diye bize evmden çık dediler.borç harçla kiraya çıktık.bunca sıkıntının içinde de ders çalışmam mümkün olmadı tabii...daha bisürü şey...bebek istemem belki hatalı ama maddi durumun düzelmesini beklersem bu kez de ya olmazsa diyorm.ailemden uzağım,kimsem yok buralarda.malesef kimse kimsenin halinden anlamıyor,yaşamayan ,içinde olmayan bilmiyor.moral olmaya çalışan arkadaşlara teşekkürler...bu topiği açarken amacım buydu zaten;moral bulmak...saolun!

Olumsuz dusunmeye devam edersen,
olumsuz olur.
Bende buna ınanırım.
Cozumu basıt olan sorunlar bunlar.
Mesela oncelıkle kendıne part tıme bır ıs bulabılırsın,
kalan zamanını derslere ve okula harcarsın.
Bu sekılde hem maddı olarak bıraz rahatlar,
hemde yenı bır cevre edınırsın.
Ve aktıf bır hayatın oldugu ıcın,
derslere dha bır tutku ıle calısırsın.
Bır sure sonra mezun olunca, meslegını ıcra edersın.
Ve artık bebek ıcın hazırlıklar yaparsın.

Yerınde olsam pes etmek yerıne,
en cabuk ne sekılde toparlarım dıye fıkırler uretırdım.

Yasın kac bu arada, bebek ıcın endıse duyuyorsun?

babana bile güvenme lafının boşuna söylenmediğinin acı bir örneği sizin yaşadığınızda belki. ancak olan olduğuna göre; şu andan itibaren sistemli bir şekilde hayatınızı devam ettirmeniz sıkıntılarınızı aşmanızı sağlayacaktır. ancak çocuk isteğiniz varsa bunun en sona kalması gerekiyor! kendiniz sıkıntılara katlanamazken bir insan dünyaya getirmek ve sağlıklı bir şekilde yetiştirmek? en azından eşiniz bu konuda mantıklı düşünüyor, ona kızmayın, nice erkek bu konuda düşüncesiz olabiliyorken...

şu anda çalışıyor musunuz bilmiyorum, ancak mezun olduğunuzda çok daha iyi şartlarda çalışabilirsiniz sanırım. bu da ekonomik sorunlarınızı daha kolay atlatmanızı sağlamayacak mı? yalnızım diyorsunuz, eşinizin ailesiyle sorunlar, ee peki çocuk olduğunda siz bakmak zorunda kalmayacak mısınız? hem çalışamayacaksınız hem de bir ve de bir yetişkinden daha çok maddi güç gerektiren bir üye daha olacak ailenizde. o zaman nasıl işin içinden çıkacaksınız?

her çocuk mutlu bir aileyi hak eder...

yaşım 25 ve borcumuz 5 senede bitecek.eşm çalışmamı da istemiyor.ancak okulu bitirip de atanırsam o zaman izin verecek.ve ben 1 sene daha kaybettim

ben evlenirken malimüşavirlik sınavlarına hazırlanıyordum o sınavlara hazırlık döneminin üstüne birde düğün hazırlıkları girmişti evlendim evlenirken ev kredisi çekerek ev aldık. ev kredisini aylık taksitlerini benim maaşa göre ayarlamıştık (haalada öyle) benim maaş direk takside gidip eşimin maaşıyla geçiniyorduk ben hergün günlük 3 saatlık yolu olan bir işe gidiip geliyor o yorgunlukla eve gelip birde üstüne ders çalışıyordum ki senin şuan çalıştığın derslerin kat kat ağırıdır her dersin kendine ait tuğla kalınlığında kitabıyla çalışıyordum :)
bu tempoda ilerlerken o teğet! geçen krizde eşim bayram öncesi işten çıkarıldı kredi ödüyorduk ve eşim işsiz kalmıştı tazminat alamamıştı çünkü kriz dolayısıyla başka yere gönderilmişti ve gönderilirken bazı evraklar imzalatmışlardı o yüzden tazminatı gitmişti (ah keşke o zaman o evrakları getirseydi okusaydım )
o dönem tam 4 ay işsiz kaldı bütün altınlarımız bozdurup bankaya ara ödeme yapmıştık ve ne olur ne olmaz diye sadece 1000tl ayırmıştık kendimize ve biz o 4 ay boyunca 1000lirayla geçindik aylık 250ye geliyormuş :) bununiçinde faturlarda dahil bide düşünün nasaıl sıktığımız kendimizi...
neyseki 4 ay sonra iş bulabildi. tabi ben bu sırada hala aynı yolu çekiyor çok yoruluyor ve akşamında da ders çalışıyordum..
tabi bu arada sınav harçlarım 70tl idi ders başına bir yandan da oparayı biriktirmeye çalışıyordum. 70 tl ne dirki ama işte öle zor zamanlar geçiriyorduk ki ödeyecek durumuzu yoktu öğle yemeğimden kısıp öğle yemeği paramı biriktiriyordum zaman zaman ağladığımda oldu hep sıkışık olmaktan bu tempodan çok çalışıp çok yorulup elimizde avucumuzda hiç birşeyin kalmayışından ooof of çok kötü bir daha yaşamak istemiyorum onları. yaptığımız tek şey geçecek bunlar azcık daha sabır dedik. bir çoğu geçti biz bıkmadık ben sınavlarımı verdim mali müşavir oldum para biriktirdik üstüne tazminatımı da aldım kendi ofisimi açtım eşim çalışmaya devam ediyor kredi taksitlerimizi Allaha çok şükür hiç aksatmadık . evlşenirken 10 yıllık çekmiştik 2 yıldır evliyiz ve şuan tam 30 ayımız kaldı haftaya 29 ayımız kalacak.
biz çok çalıştık çok yorulduk çok isyan ettik ama hep birbirimize destek olduk ve hep bunladığımızda dedikki geçecek bu günler güzel günler çok yakında :)
hala sıkıntılarımız var kendimize keyfi harcamalar yapmıyoruz ofisim daha çok yeni ve henüz kredi taksidimi anca ödüyor durumda ama 2 mükellef daha bulursam rahatlayacağım :) bu yüzden umutluyum ben çok daha kötü zamanları aşmışım ve kimsenin desteğini almadan. bunlar vız gelir tırıs giderrr

zaman maddi açıdan zor bir zaman olunca artık evliliklerde birilerine güvenilerek oluyor anlaşılan....madem maddi zorluklarınız vardır,öğrenciydin evlenmeseydiniz?? burda gelip dert yanmanın bir manası var mı anlamıyorum ben...üstüne bir de çocuk istiyorsunuz deli cesareti mi deniyor buna..anlamadım benn..herşeyde şuç arayacağınza çenebazın dediği gibi konumunuzu değiştirin bencede...

nunna'yı ve eşi sabrın sonu selamettir'e çok güzel bir örnek. eminim size de fikir verici/yol gösterici olacaktır. ama eşinizin çalışmanızı istemediğini yazmışsınız, pardon da o zaman sıkıntılarınızı nasıl atlatacaksınız? atanma hemen kolay olmuyor sonuçta, özel sektörde çalışan bir sürü öğretmen var, biri de ben. atanma umuduyla çalışmadan evde bekleyen arkadaşları hiçbir zaman anlamadım. kaldı ki ihtiyacınız da var, nasıl çalıştırmak istemiyor? o zaman işiniz zor gerçekten de. umarım atamanız olur diyebiliyorum, tabii bunun için öncelikle mezun olmanız ve kpss engelini de aşmanız gerekiyor. sanırım bu yüzden çalışabileceğinize çok umudunuz kalmadığı için (eşiniz yüzünden) okulu bırakmayı bile düşünür duruma gelmişsiniz. evliliği 2 kişi yürütür, böyle bir dönemi aşabilmeniz için çalışmanız gerektiğini tatlı dille eşinize -çocuğa anlatır gibi belki de- anlatmanız lazım belki de.

ben anlamıyorum ya devir yaşam zaten zor bide hayata karşı nasıl bu kadar hazırlıksız olabiliyor ve herşeyi planlamadan paldır küldür yapabiliyor ve işin dahada kötüsü bunlardan hala ders çıkarmıyorsunuz? sizin hayat şartlarınızı bilemem ama burda anlattıklarınızdan yada benim anladığımdan yola çıkarak biraz yorum yapmak istiyyorum.
25 yaşındayım demişsiniz belliki okulunuz uzamış, herkesinki uzuyor, okulunuz bitmeden evlenmişsiniz, tam olarak kendi ayaklarınız üstünde duramadan kredi çekmişsiniz, tek dersiniz kalmış onu vermemişsiniz, bide plansızca çocuk istiyorsunuz. düşündünüzmü çocuk olsa okul nasıl bitecek, hadi bitti kpss var, hadi okulu bıraktınız çalışmayacaksınız o zaman maddi sorunlardan şikayet etmeyeceksiz. yani aslında bişeylerin yolunda gitmesi için bizim adım atmamız gereyiyor. hayat gerçekten zor.,onun için planlı davranmak gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…