• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiçbir şeye yetişemiyorum.

Benim de 8 aylık bebeğim. Normal bizim de öyle yarım saat bile uyku yok benden bağımsız. Ayağımda durursa öyle. Geçecek sabredin. Biz de mükemelliyetçi biri yok sanırım oradan idare ediyoruz da yine de çok yoruluyorum. Bir haftadır gözüm seğiriyor inşallah geçer.

Yok onlar değil ailem yetmez cok yap diyor☺️Yanlış anlattım.
O zaman bir zahmet kendileri yapıp getirsin aileniz.

Bana kalırsa ben salgın nedeniyle kabul etmezdim.
Ben de taşındım bana da gelemedi kuzenlerim falan. Her telefonda aynı muhabbet oluyor ama gelmek istemiyorlar zaten. İsteseler de ben kabul etmem.
Az daha sıkacaz dişimizi.

Küçük çocuklu evde her işe yetişme çabası boş. Önce onu bir kabul edelim😉
3 çocuğum var, biri bebek.
Yetişmiyor, gün 24 saat değil 30 da olsa yetişmezdi.
Ben de erken kalkarım.Sabahtan ev toplama, kahvaltı,bebeğin bakımı,akşam yemeğini ayarlama (en azından kafada planlama), temizlik gibi şeylerle güne başlıyorum. Bunlar öğleden önce bitince rahat geçiyor bir daha.
Ama sizin bebek küçük.
Benim bebeğimi oyalayabiliyor diğer çocuklarım.
Rahatlayacaksınız zamanla.
Boşverin bazen, iş peşinden gelmiyor kimsenin 👍🏼🤗

Merhaba.. 8 aylık bi bebe annesiyim ilk çocuğum. Bebeğim bana çok düşkün benden başkasında durmuyor kendi kendine pek oyalanmıyor. Çevrem de devamlı sana gelemedik deyip gelmek isteklerini beyan ediyorlar.. eşim desen her şey temiz düzenli olsun ister.. bi düzen oluşturayım diyorum asla devamı gelmiyor. Çocuğu yedir et derken üstünü başını her tarafı batırıyor anca bunları temizliyorum. Onunla uğraş derken Bakıyorum akşam olmuş yemek yap ye topla bi de eşle ilgilen gün bitiyor. Erken de kalkıyorum ama hiçbir şeye yetişemiyorum çocuğumun uykusu yarım saat o sırada yarış atı gibi koşturuyorum ne yapacağım kalbim çarpıntı yapıyor artık kendime sıkıntı yapıyorum yetersiz hissediyorum
Ah canım ben de böyleydim. 10 aya kadar emeklemedi bile hep kanguruda yaptım her şeyi..benim esim de titizdir.

Zor günlerdi ama yürüyünce gelmek istemiyorlar eskisi kadar kucağa. Sabır az kalmış 6 aya falan yürür keyfini çıkartmaya bak bu günlerin daha güzel günler gelecek. Allah kolaylık versin

Benimde 3 aylık bebeğim var işi gücü herşeyi bir kenara bırakıp onunla ilgileniyorum zaten ilgilenmeme lüksüm yok bütün vaktimi alıyor çok hızlı büyüyor yetişemiyorum tadını çıkarmak istiyorum. Gelecek olanlar arayıp böyle söylemezler pandemiden falan çekiniyor olabilirler siz pandemiden sonra görüşelim diyebilirsiniz. Eşinize de önceliğinizin bebeğiniz olduğunu söylemelisiniz. İşten gelince bebeği eşinize bırakın çünkü bebeğin babayada ihtiyacı var akşam yemeğini hazırlayabilirsiniz. Ev düzenine de eşinizden yardım isteyin verin eline süpürgeyi süpürsün bi zahmet.

Her şeyi harika yapmak zorunda değilsin ki. Evdeki işler bir köşede birikip bekleyebilir aciliyetine göre sıraya koymaya çalış. Haftasonu eşinde yardımcı olsun. Mesela çok çok yemek yap 2 - 3 gün yersiniz. Her gün yemekle uğraşmazsın. Haftasonu eşinle evi temizlersiniz. Evinize de misafir kabul etmezsiniz

3 er defa

sormayın çocuğum 3 haftadır grip oldu mahvoldu çocukcağızm çağırmıştım iptal ettim şimdi bekliyorlar illa ki...

ne demek bekliyorlar illa ki..
ya benim canım ciğerim arkadaşlarım doğum yaptı, çocuklar 5-6 aylık oldu, başlarına bir şey gelir korkusuyla daha bebeleri canlı olarak görmeye gidemedim bile. pandemi diye bi gerçek var. kimseyi kabul etmeyin evinize lütfen.
ya da ille geleceğiz diyorlarsa tek tek kabul edin. öyle kalabalık gelmesin kimse..
bi de bebeğinizi her ağladığında kucağınıza alacaksınız, ilgileneceksiniz diye bir kaide yok. artık oturabiliyordur, yemek yaparken misal oturtun yanınızda yere, çevresine yastık vs koyup oyuncaklarını verin eline, en az yarım saat oyalanır, böyle böyle bu oyuncakla oyalanma/oynama süresi de artar.

Yalnız değilsin 😅 bizimde 7. Ay bitti. Dişlerimiz çıkmaya başladı. Normalden daha fazla bi huzursuzluk var. Büyüdüğü zamana geçmeyi dört gözle bekliyorum 😅🤭 Allah sabır versin inşallah hepimize🤲

Her şeyi harika yapmak zorunda değilsin ki. Evdeki işler bir köşede birikip bekleyebilir aciliyetine göre sıraya koymaya çalış. Haftasonu eşinde yardımcı olsun. Mesela çok çok yemek yap 2 - 3 gün yersiniz. Her gün yemekle uğraşmazsın. Haftasonu eşinle evi temizlersiniz. Evinize de misafir kabul etmezsiniz
Sevmiyor yemek kalınca her güne az az yapıyormuş

Ya ne zaman böyle evde sakin sakin birşeyler yapıyor olacağım acaba bunu merak ediyorum 😂🤦🏻‍♀️

ne demek bekliyorlar illa ki..
ya benim canım ciğerim arkadaşlarım doğum yaptı, çocuklar 5-6 aylık oldu, başlarına bir şey gelir korkusuyla daha bebeleri canlı olarak görmeye gidemedim bile. pandemi diye bi gerçek var. kimseyi kabul etmeyin evinize lütfen.
ya da ille geleceğiz diyorlarsa tek tek kabul edin. öyle kalabalık gelmesin kimse..
bi de bebeğinizi her ağladığında kucağınıza alacaksınız, ilgileneceksiniz diye bir kaide yok. artık oturabiliyordur, yemek yaparken misal oturtun yanınızda yere, çevresine yastık vs koyup oyuncaklarını verin eline, en az yarım saat oyalanır, böyle böyle bu oyuncakla oyalanma/oynama süresi de artar.
Sorun o ki oyalanmıyor sürünerek emekleyerek gitse de her şeyde beni istiyor

Sorun o ki oyalanmıyor sürünerek emekleyerek gitse de her şeyde beni istiyor

8 aylık bir bebek her şeyde sizi isteyemez. Buna siz alıştırmışsınız çocuğunuzun size sürekli ihtiyacı var psikolojisi ile. Biraz kendi haline bırakırsanız birkaç güne kendi kendine oyalanmayı da öğrenecek.
Beni istiyor beni istiyor der ve buna çözüm bulmak için çabalamazsanız daha çook şikayet edersiniz.

eşiniz hem herşeyi düzenli istiyor hem yardımcı değil hem de siz çalışıyor yoruluyor diyorsunuz.
küçük bir bebekle siz de yoruluyorsunuz. o ev ikinizin ve ikinizde sorumluluk sahibi olmalısınız.
eğer eşiniz yardımcı olmazsa, siz de o da yorgun diyip iş beklemezseniz çok hırpalanırsınız.
çare eşinizin desteği.
misafir konusunu bu corona döneminde es geçiyorum direkt. herhalde vakalar bu durumdayken kabul etmezsiniz.

Eve gelince o zaman yemeğe yardım etsin her gün ayrı ayrı yemek mı yapılır çok zor
Yemeğe yardım etmek yerine bebekle ilgilenip onunla zaman geçirmeli zaten çocuk küçük erken uyuyordur

Bu dönemde gelmesinler zaten yani.
Kabul etmiyorum deyin.
Hiçbir şeye de yetisememeniz gayet normal.
Kendinizi yetersiz görmeyin.
Sosyal medyada ev düzeni temizliği kasan bebekli annelere kesinlikle bakmayın.
Eşiniz baksın akşamları.
Durmuyor demeyin.
Alisacaklar.
Durmuyor diye eşiniz de bırakıyor hemen demekki.
Siz de robot değilsiniz hani.
O çalışıyorsa siz de tüm gün ayaktasiniz.
Eşinize verin bir yirmi dakika yürüyün gelin, markete gidin gelin, ne bileyim girin banyoya yarım saat duş alın küvet varsa suyu doldurun oturun içinde.
Yardım gelecek diye beklerseniz çok beklersiniz.
Yardım isteyeceksiniz de bunu isterken de ezilmeyin.

Yok onlar değil ailem yetmez cok yap diyor☺️Yanlış anlattım.
aileniz mi çok yap diyor?

yahu virüs var, bebek zaten grip olmuş, havalar soğuk gidiyor
derdi ne bu insanların?

o zaman gelsin ablanız anneniz yengeniz kimse onu diyen yapsın.

bakın ben mızmızlanan kadın/erkek sevmem hiç. öyle yetişemiyorum filan bana çok şımarıklık gibi gelir. hazzetmiyorum. yetişkin bir insan sorumluklarını bilecek, ağlamayacak yapacak, benim kafam böyledir.
ama bir insan evinin işini yapıyor, bebeğine bakıyor, hasta bir bebekle hayatına devam ediyorsa...

yani kusura bakmayın ama yemişim misafirini! yemişim az gelen ikramını. daha neler artık.

Merhaba.. 8 aylık bi bebe annesiyim ilk çocuğum. Bebeğim bana çok düşkün benden başkasında durmuyor kendi kendine pek oyalanmıyor. Çevrem de devamlı sana gelemedik deyip gelmek isteklerini beyan ediyorlar.. eşim desen her şey temiz düzenli olsun ister.. bi düzen oluşturayım diyorum asla devamı gelmiyor. Çocuğu yedir et derken üstünü başını her tarafı batırıyor anca bunları temizliyorum. Onunla uğraş derken Bakıyorum akşam olmuş yemek yap ye topla bi de eşle ilgilen gün bitiyor. Erken de kalkıyorum ama hiçbir şeye yetişemiyorum çocuğumun uykusu yarım saat o sırada yarış atı gibi koşturuyorum ne yapacağım kalbim çarpıntı yapıyor artık kendime sıkıntı yapıyorum yetersiz hissediyorum
Ben yestisemedigim zaman temizliği geceye bırakıyorum vitrin içi silme mutfak dolap silme falan uykudan feragat ediyorum eşimde yetisemedigim yerleri temizler sağolsun biri geleceği zaman dip köşe yapardım pandemiden önce ama pandemi sürecinde kimseyi cagirmadim dip köşe temizlik işinde biraz gevsettim hem kendimi okadar yormama deymez kendime vakit ayirayimki enerjim olsun

Evet olabilir aslında yapıp atıyorum ama daha işe kalkışmadan gözümde buyuyor her güne bi iş yapayım diyorum bakıyorum yine anca topla süpür yemek yap olmuş üstüne ekleyemiyorum. Kalabalık gelecekler bi de ne kadar çeşit saysam yetmez yetmez deyip duruyorlar bu da gözümü korkutuyor bakıyorum herkes çocuğuyla sürekli misafir ağırlıyor ben hep yatılı kaldım okurken elim aşırı yatkın değil kuzenim bile bebeği 15 günlük ne zaman geleceğiz diyor darlandım
benim bebekler kucukken misafir gelmisti, ikisi de bezliydi. cig kofte ve pogaca yaptim, cig kofte bulamac gibi oldu pogaca da tas gibi, bi daha da gelmediler :))

Inanin cocuk sahibi cogu insan bu sekilde yasiyor. Cocugun yasi kac olursa olsun. Isi hic bitmiyor. Buyudukce anlayacaksiniz. Sizdeki tek sorun esinizin evde yeterince sorumluluk almamis olmasi bence.

Ben her sabah 5 gibi ayaktayim. Dus alirim herkes uyurken,hazirlanirim. Kahvalti hazirlarim. Esim 6da uyanir. Sofraya otururuz,sonra esim toplar mutfagi. Oglum 8de uyanana kadar onun odasi haric evi supururum. Esim de siler benim arkamdan. Oglum uyaninca toparlanir cikariz 8.20de. Okula birakir ise gecerim. Ogle arasinda market alisverislerimi hallederim. Bazen kuafore giderim,yemek yapamadiysak eve ugrarim.18.00da isten cikiyorum. Oglumu alip eve gecerim. Esim cogu zaman gunde 18saat gibi calistigindan yemekte eve gelemez. Gelebilirse de yatar uyur zaten. Sofra hazirla topla derken saat olur 7. Sonra oglumla ilgilenirim,sohbet ederiz,bazen oyun oynariz. 8.45te beraber yataga gireriz. El feneri esliginde kitap okuma ve golge oyunu aliskanligimiz var. 9.15te uyumus olur. Benim icin hayat o saatten sonra baslar. Esim evdeyse beraber film izlerken yemek yapariz. Esim yoksa ben tek basima yaparim yemegi. Camasir katlar yerlestiririm. Utu yaparim. Kendime ancak ayirabildigim vakit dus alip sonrasinda krem surup yatmak. 2gibi yatarim.

Size kendi rutinimi bir ornek olusturmaya faydasi olur diye yazdim. Calismadan once de boyle yasiyordum,tek fark is saati yerine gunduz gezmeye ve yuruyuse giderdim o kadar. Gun kimseye yetmiyor inanin.

Back
X