• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiçbir şeye yetişemiyorum.

Inanin cocuk sahibi cogu insan bu sekilde yasiyor. Cocugun yasi kac olursa olsun. Isi hic bitmiyor. Buyudukce anlayacaksiniz. Sizdeki tek sorun esinizin evde yeterince sorumluluk almamis olmasi bence.

Ben her sabah 5 gibi ayaktayim. Dus alirim herkes uyurken,hazirlanirim. Kahvalti hazirlarim. Esim 6da uyanir. Sofraya otururuz,sonra esim toplar mutfagi. Oglum 8de uyanana kadar onun odasi haric evi supururum. Esim de siler benim arkamdan. Oglum uyaninca toparlanir cikariz 8.20de. Okula birakir ise gecerim. Ogle arasinda market alisverislerimi hallederim. Bazen kuafore giderim,yemek yapamadiysak eve ugrarim.18.00da isten cikiyorum. Oglumu alip eve gecerim. Esim cogu zaman gunde 18saat gibi calistigindan yemekte eve gelemez. Gelebilirse de yatar uyur zaten. Sofra hazirla topla derken saat olur 7. Sonra oglumla ilgilenirim,sohbet ederiz,bazen oyun oynariz. 8.45te beraber yataga gireriz. El feneri esliginde kitap okuma ve golge oyunu aliskanligimiz var. 9.15te uyumus olur. Benim icin hayat o saatten sonra baslar. Esim evdeyse beraber film izlerken yemek yapariz. Esim yoksa ben tek basima yaparim yemegi. Camasir katlar yerlestiririm. Utu yaparim. Kendime ancak ayirabildigim vakit dus alip sonrasinda krem surup yatmak. 2gibi yatarim.

Size kendi rutinimi bir ornek olusturmaya faydasi olur diye yazdim. Calismadan once de boyle yasiyordum,tek fark is saati yerine gunduz gezmeye ve yuruyuse giderdim o kadar. Gun kimseye yetmiyor inanin.
2 de yatıp 5 de kalkıyormuşsunuz, 3 saatlik uykuyla mı duruyorsunuz😳

Inanin cocuk sahibi cogu insan bu sekilde yasiyor. Cocugun yasi kac olursa olsun. Isi hic bitmiyor. Buyudukce anlayacaksiniz. Sizdeki tek sorun esinizin evde yeterince sorumluluk almamis olmasi bence.

Ben her sabah 5 gibi ayaktayim. Dus alirim herkes uyurken,hazirlanirim. Kahvalti hazirlarim. Esim 6da uyanir. Sofraya otururuz,sonra esim toplar mutfagi. Oglum 8de uyanana kadar onun odasi haric evi supururum. Esim de siler benim arkamdan. Oglum uyaninca toparlanir cikariz 8.20de. Okula birakir ise gecerim. Ogle arasinda market alisverislerimi hallederim. Bazen kuafore giderim,yemek yapamadiysak eve ugrarim.18.00da isten cikiyorum. Oglumu alip eve gecerim. Esim cogu zaman gunde 18saat gibi calistigindan yemekte eve gelemez. Gelebilirse de yatar uyur zaten. Sofra hazirla topla derken saat olur 7. Sonra oglumla ilgilenirim,sohbet ederiz,bazen oyun oynariz. 8.45te beraber yataga gireriz. El feneri esliginde kitap okuma ve golge oyunu aliskanligimiz var. 9.15te uyumus olur. Benim icin hayat o saatten sonra baslar. Esim evdeyse beraber film izlerken yemek yapariz. Esim yoksa ben tek basima yaparim yemegi. Camasir katlar yerlestiririm. Utu yaparim. Kendime ancak ayirabildigim vakit dus alip sonrasinda krem surup yatmak. 2gibi yatarim.

Size kendi rutinimi bir ornek olusturmaya faydasi olur diye yazdim. Calismadan once de boyle yasiyordum,tek fark is saati yerine gunduz gezmeye ve yuruyuse giderdim o kadar. Gun kimseye yetmiyor inanin.
3 saat uyuyorsun 😳😳 ayyyy ayrıca sabah erken nasıl ev süpürüyorsunuz ses olmuyor mu😳

Evet,sorun yasamiyorum hic. Uykuyu cok severim
Ama vaktim yok,bu kadar uyuyabiliyorum yani.
Benim de 7 aylık ve 2,5 yaşında iki çocuğum var, kesintisiz uykum 2 saati bile bulmuyor, kesik kesik uyuyorum ama 5 saati buluyordur toplam uykum gündüz de hiç vaktim olmuyor zombi gibiyim ama ücretsiz izindeyim. Siz bir de çalışıyormuşsunuz, kolay gelsin uykusuzluk çok zor 😞

Benim de 7 aylık ve 2,5 yaşında iki çocuğum var, kesintisiz uykum 2 saati bile bulmuyor, kesik kesik uyuyorum ama 5 saati buluyordur toplam uykum gündüz de hiç vaktim olmuyor zombi gibiyim ama ücretsiz izindeyim. Siz bir de çalışıyormuşsunuz, kolay gelsin uykusuzluk çok zor 😞
Ben de 4 sene kadar calismadim. Yeni basladim sayilir,cok tesekkur ederim 🌸

aileniz mi çok yap diyor?

yahu virüs var, bebek zaten grip olmuş, havalar soğuk gidiyor
derdi ne bu insanların?

o zaman gelsin ablanız anneniz yengeniz kimse onu diyen yapsın.

bakın ben mızmızlanan kadın/erkek sevmem hiç. öyle yetişemiyorum filan bana çok şımarıklık gibi gelir. hazzetmiyorum. yetişkin bir insan sorumluklarını bilecek, ağlamayacak yapacak, benim kafam böyledir.
ama bir insan evinin işini yapıyor, bebeğine bakıyor, hasta bir bebekle hayatına devam ediyorsa...

yani kusura bakmayın ama yemişim misafirini! yemişim az gelen ikramını. daha neler artık.
Naz niyaz değil naz etsem geleceklere ederim ama kalp çarpıntım oluyor artık stresten düşünmekten amacım bi yol gösteren akıl veren bi teselli bi destek veren olur diye yazmaktı

Naz niyaz değil naz etsem geleceklere ederim ama kalp çarpıntım oluyor artık stresten düşünmekten amacım bi yol gösteren akıl veren bi teselli bi destek veren olur diye yazmaktı
ablacım daha çok küçüksün bu kadar strese gerek yok

ben sana naz yapıyorsun demek istemedim, sadece genel anlamda böyle yetişemiyorum olaylarını çok sevmeyen biriyim, buna rağmen ben bile sana "ay 3 çeşit olmaz 5 çeşit yap" türünde laflar diyen aile üyen kimse gıcık oldum şu anda. işlere yetişmek rasyonel şekilde olmalı.

bu durum rasyonel değil ki...

zaten pandemi dönemi alma yani kimseyi lütfen
illa gelecek olan varsa da basit şeyler yap, mümkünse balkonda filan oturacak mevsimde gelsinler bari.
en önemlisi stres yapma gerçekten, 4 4'lük sofra kursan 44 çeşit yemek hazırlık yapsan ne olacak? boyun mu uzayacak?

Benim çocuğum 8 aylıkken ben kakamla kartopu oynuyordum ne temizliği, düzeni, misafir ağırlaması?
Bebekli- çocuklu kadına misafir olunmaz eskide kaldı o adetler ( zaten pandemi var) 2-3 çeşit yemek yapılır, kapıdan hal hatır sorulup bırakılır. O kadına yardımcı olunur.
Eş düzen istiyorsa kadın tutsun. Eğri ayağını doğrultsun kendisi yapsın.
Çocuğum bebekken yaşadığım yorgunluklar uykusuzluklar aklıma geldi sinirlerim tepeme çıktı.

Fazla bile yapıyorsunuz.
Evinizin işini gücünü yemeğini yapabiliyormuşsunuz, daha ne!
Kendinize böyle yüklenmeyin, çocuk yarım saat uyuyorsa o süreyi dinlenerek geçirin, uzatın ayağınızı mis gibi kahvenizi yudumlayın.
Eşinizin eli armut toplamasın, ev işine ortak olsun.

Cok normal hıc uzulmeyın. Bebıs hele bir ellenıp ayaklansın. Sofradada sizin yemeklerinizden yemeye basladigin da daha az yorlcsksın.3 4 yasına geldıgınde bayagı bir kendine gelirsin. Şimdi cok normal. Bı bakarsın koridorlarda kurabiye kırıntıları bir bakarsın mutfak halısı keklere bürünmüş 🤣süpürürsun gene olur evi temizlersin yemek yedırırken bebıs o kasıga bir vurur yerler kemik suyuna batar 🤦‍♀️ahh Bilmem mi 1 tanesini buyuttum cok sukur sımdi 1 Yasında oglum var Rabbım can saglıgı versin yavrularımıza. Bir ara bi baktım ben hıc oturmuyorum inanılmaz yoruluyorum.cocuk uyuyor kostur daha ben oturmadan uyanıyor. Hatta islerim bitmiyor bile.. Dedımkı kendime sakin ol bakim kirlenırse kirlensın bırak dagılsın. Oyuncaklar dagılır toplarım yine dagılır en son baktım olmuyor biraz rahat bıraktım kendimide evıde. Yoksa kafadan olacağım yoksa sağlıgım gidecek. O yuzden takmamaya calış.

Benim çocuğum 8 aylıkken ben kakamla kartopu oynuyordum ne temizliği, düzeni, misafir ağırlaması?
Bebekli- çocuklu kadına misafir olunmaz eskide kaldı o adetler ( zaten pandemi var) 2-3 çeşit yemek yapılır, kapıdan hal hatır sorulup bırakılır. O kadına yardımcı olunur.
Eş düzen istiyorsa kadın tutsun. Eğri ayağını doğrultsun kendisi yapsın.
Çocuğum bebekken yaşadığım yorgunluklar uykusuzluklar aklıma geldi sinirlerim tepeme çıktı.
Ayyy hıc sorma valla aynen oyle. Hele bu aralar uykusuzluk diz boyu. Bebe gece sureklı uyanıyor. O uykunun bolunup durması insanı gun boyu Nsıl perisan ediyormuş meger.yınede sabırlıyım valla kendime bir masallah cekyim kolay kolay kızmam sinirlenmem hıcbıseye.

Fazla bile yapıyorsunuz.
Kendinize böyle yüklenmeyin, çocuk yarım saat uyuyorsa o süreyi dinlenerek geçirin, uzatın ayağınızı mis gibi kahvenizi yudumlayın.
Olurmu oyle sey.. Onlar sadece ister. Ama kadın ne yasıyor bildikleri yok. Şu evi bir bırakayım 15 gun bakalım herifin eline. Mutfga daha kapısından giremem pislikten.ama konusmaya geldimi konsurlar istemeye geldimi isterler beyefendiler. Empatisiz yaratıklar.

Ayyy hıc sorma valla aynen oyle. Hele bu aralar uykusuzluk diz boyu. Bebe gece sureklı uyanıyor. O uykunun bolunup durması insanı gun boyu Nsıl perisan ediyormuş meger.yınede sabırlıyım valla kendime bir masallah cekyim kolay kolay kızmam sinirlenmem hıcbıseye.
Uykusuz kaldığım gecelerin sabahında kafam altı kaynayan koca bir kazanmış gibi hissederdim. Gözlerim kulaklarım beynim alev alev yanardı. Akşama kadar çocuk ağlaması, bebeğin ek gıdası, bin türlü bulaşık, kaka bulaşmış tulumlar, 3 gündür lastiği çözülmemiş saçlarım..

Bi de misafir ağırlayacağım yok ya. Börek çörek yapacağım. O kadar vaktim olsa bıyıklarımı alır tırnaklarımı keser temiz bi duş alırdım.

Uykusuz kaldığım gecelerin sabahında kafam altı kaynayan koca bir kazanmış gibi hissederdim. Gözlerim kulaklarım beynim alev alev yanardı. Akşama kadar çocuk ağlaması, bebeğin ek gıdası, bin türlü bulaşık, kaka bulaşmış tulumlar, 3 gündür lastiği çözülmemiş saçlarım..

Bi de misafir ağırlayacağım yok ya. Börek çörek yapacağım. O kadar vaktim olsa bıyıklarımı alır tırnaklarımı keser temiz bi duş alırdım.
Ya birde cok degisik bir uykusuzluk ilk defa bugun fire verdim ki hıc yapmam asla. Bebe 8 bucuk ta uyandı normalde hemen kalkar kahvaltısını yaptırırım. Valla kalkamadım 9 bucuga kadar uyudum oda yarım yamalak bebe gelip yuzumle gozumle oynuyor sureklı 🤣uyandım onda bile zorla ayıldım gerci. İlk defa valla cunku uyanamadım yani.. Geceleri cok sık uyanıyor emme k ıcın. Perisan oluyorum. Saglık olsun tabi😍
Benim Hormonlarm sıkıntılı birde ılac kullanıyorum. Kontrollere gidemedim belkide ılac dozu az geliyordur.troit var bende. Yuksek oldugunda yerimden kalkamıyorum

Benim çoluk çocuk yok ama haftada 1 anca temizlik yapabiliyorum ve çoğu zaman evi bok götürüyor. Evime biri geleceği zaman, oturma odasını ve wc yi temizliyorum sonra markete ve pastahaneye gidip çer çöp ne varsa dolduruyorum, koyuyorum önlerine:))
Pandemi boyunca tam tamına 7 bebek doğdu cevremde daha birine gitmedim, milletin çoluğunu çocuğunu tehlikeye atamam ya bir şey olursa? Niye çocuğunun sağlığını şansa bırakıyorsun ki??
Yetersiz falan değilsiniz ama robot hiç değilsiniz!! Akşamları eşiniz en azından bir işin ucundan tutarsa iyi olur. Ne güzel ya hem ev temiz olsun, yemek olsun, çocuk olsun, misafir gelsin ve karım benle ilgilensin demek ne güzel ohhh pasazadeler, ben de isterim aynısından valla!!
Ev sürekli tertemiz olsun dersek 7/24 temizlik yapmak lazım. Siz ne olsun istiyorsanız onu yapın, kimse mükemmel olamaz ama mükemmel olmaya çalışırken hasta olur!

Fazla bile yapıyorsunuz.
Eşim yardım ediyor aslında mutfağı falan toplar ama o süre içinde ben de çocuğu falan uyutuyorum

Cok normal hıc uzulmeyın. Bebıs hele bir ellenıp ayaklansın. Sofradada sizin yemeklerinizden yemeye basladigin da daha az yorlcsksın.3 4 yasına geldıgınde bayagı bir kendine gelirsin. Şimdi cok normal. Bı bakarsın koridorlarda kurabiye kırıntıları bir bakarsın mutfak halısı keklere bürünmüş 🤣süpürürsun gene olur evi temizlersin yemek yedırırken bebıs o kasıga bir vurur yerler kemik suyuna batar 🤦‍♀️ahh Bilmem mi 1 tanesini buyuttum cok sukur sımdi 1 Yasında oglum var Rabbım can saglıgı versin yavrularımıza. Bir ara bi baktım ben hıc oturmuyorum inanılmaz yoruluyorum.cocuk uyuyor kostur daha ben oturmadan uyanıyor. Hatta islerim bitmiyor bile.. Dedımkı kendime sakin ol bakim kirlenırse kirlensın bırak dagılsın. Oyuncaklar dagılır toplarım yine dagılır en son baktım olmuyor biraz rahat bıraktım kendimide evıde. Yoksa kafadan olacağım yoksa sağlıgım gidecek. O yuzden takmamaya calış.
Böyleyim ben de insanlar o yatınca sen de yat diyor da bağımlı bi çocukla olmuyor oyun da oynasa hep onay bekliyor gözüm gönlüm hep onda olacak ☺️O yarım saat içinde yptım yaptım yoksa daha zor oluyor kanguruya bindiriyorum bu sefer

Olurmu oyle sey.. Onlar sadece ister. Ama kadın ne yasıyor bildikleri yok. Şu evi bir bırakayım 15 gun bakalım herifin eline. Mutfga daha kapısından giremem pislikten.ama konusmaya geldimi konsurlar istemeye geldimi isterler beyefendiler. Empatisiz yaratıklar.
İstediğiyle kalsın, yapmayın yahu.
Niye paralıyorsunuz ki kendinizi, evi .ok mu götürüyor, götürsün birazcık.
Derbeder olmanın manası yok, bir eliniz yağda öbürü balda bütün gün aşağı yatıp cips yemiyorsanız salın biraz.
Ha bana kalsa o da bir tercih ama insanın bir şekilde aktif olması kendi ruh ve beden sağlığı açısından gerekli, o sebeple ev işi olur, spor olur, çalışma olur vs bir şeyle meşgul olmalı.
Ama saçı süpürge edince kimse madalya takmıyor, bilin.

Back
X