- 24 Mayıs 2017
- 7.494
- 14.701
- 248
- 34
- Konu Sahibi Zahmet olmazsa
-
Kendini boyle gordugun.icin insanlar da seni boyle goruyo saniyosun. Ben de itilerek otelenerek dayak kotek buyudum. Benim de ayni apartmanda oturdugum en yakin akrabalarim hatta annemin kiz kardesleri beni ayni senin kendini dusundugun gibi gorurler. Ama kimin nasi gordugunden banane ki. Kendi degerimi ancak ben belirlerim. Ben bana cok degerli ve biricigim. Hepsi gotumu yesinBeni pek sevmeyen biraz da patavatsız bir akrabamız bana açık açık demişti ki hiçbir yere yakışacak bir şey değilsin. Kadına kızamadım bile. Patavatsız diyip geçtim ama içten içe ben de öyle olduğumu biliyorum. Mesela eşimin tarafı akrabaları ile oturduğumuzda eğreti duruyorum. Herkesin birbirinin arkasından konuştuğunu biliyorum. Gülerek laf sokmalar, birbirlerinin maddi durumlarını, evlerini karşılaştırmaları. Niye bu insanların arasındayım diye düşünüyorum o an. Dışarıda bir işim olsun. Banka, hastane, posta, gibi normal yerlerde de beceriksiz gibi gözüküyorum. Tanıdığım tanımadığım herkes beni görünce aşağılayarak tavsiye vermeye başlıyor. Ve ben aileme kızıp duruyorum beni bu hale getirdikleri için. Çocukluğum ve gençliğim horlanarak geçti. Boyum kısa olduğu için babam senden utanıyorum derdi. Topuklu giyerdim hayat kadınlarına benziyorsun derdi. Annem de aynı. Neyse kısaca dışımı görenler hiçbir şeyden anlamadığımı zannediyor. Üniversiteye dereceyle girdim, memurum, bir tane bebeğim var, araba kullanabiliyorum, çok güzel yemekler yapabiliyorum. Yapabiliyorum yani kendimce bir şeyler. Şimdi size soruyorum. Kendimi nasıl iyi anlatabilirim. Kendimi nasıl iyi gösteririm demiyorum. Olduğum gibi olduğum kadar göstersem yeter zirakendine güven falan diyeceksiniz ama olmuyor. Aileme beni bu hale getirdikleri için kızmakla geçiriyorum zamanı. Beni anlamanızı bekliyorum ve desteklerinizi hissetmek beni tetikler inşallah
Daha neler dediğini söylesem ağzınız açık kalır. En son çocuğuma elin p.içi dedi ve bağımı kopardım."Hayat kadınlarına benziyorsun."lafını babanız mi dedi?İnşallah yanlış anlamışımdır.Bu ülkede memur olmak birçok insanın hayali,iyi bir yardım alarak alabilirsiniz İnşallah bu durumu.
Aslinda insanlar donem donem rahatsizlanabilirler,saglik sonucta.."Hayat kadınlarına benziyorsun."lafını babanız mi dedi?İnşallah yanlış anlamışımdır.Bu ülkede memur olmak birçok insanın hayali,iyi bir yardım alarak alabilirsiniz İnşallah bu durumu.
Kendinizi daha iyi anlatmayın. Ama insanları da umursamayin.Beni pek sevmeyen biraz da patavatsız bir akrabamız bana açık açık demişti ki hiçbir yere yakışacak bir şey değilsin. Kadına kızamadım bile. Patavatsız diyip geçtim ama içten içe ben de öyle olduğumu biliyorum. Mesela eşimin tarafı akrabaları ile oturduğumuzda eğreti duruyorum. Herkesin birbirinin arkasından konuştuğunu biliyorum. Gülerek laf sokmalar, birbirlerinin maddi durumlarını, evlerini karşılaştırmaları. Niye bu insanların arasındayım diye düşünüyorum o an. Dışarıda bir işim olsun. Banka, hastane, posta, gibi normal yerlerde de beceriksiz gibi gözüküyorum. Tanıdığım tanımadığım herkes beni görünce aşağılayarak tavsiye vermeye başlıyor. Ve ben aileme kızıp duruyorum beni bu hale getirdikleri için. Çocukluğum ve gençliğim horlanarak geçti. Boyum kısa olduğu için babam senden utanıyorum derdi. Topuklu giyerdim hayat kadınlarına benziyorsun derdi. Annem de aynı. Neyse kısaca dışımı görenler hiçbir şeyden anlamadığımı zannediyor. Üniversiteye dereceyle girdim, memurum, bir tane bebeğim var, araba kullanabiliyorum, çok güzel yemekler yapabiliyorum. Yapabiliyorum yani kendimce bir şeyler. Şimdi size soruyorum. Kendimi nasıl iyi anlatabilirim. Kendimi nasıl iyi gösteririm demiyorum. Olduğum gibi olduğum kadar göstersem yeter zirakendine güven falan diyeceksiniz ama olmuyor. Aileme beni bu hale getirdikleri için kızmakla geçiriyorum zamanı. Beni anlamanızı bekliyorum ve desteklerinizi hissetmek beni tetikler inşallah
Kendinizi sevin ve size böyle davrananlara karşı kendinizi savunun. Anne babanız dahi olsa kimseyi bir daha size bunları söyleyecek cesareti vermeyin. Size o kadar yaklaşmalarına izin vermeyin ve araya mesafe koyun. Inanın böyle akraba dostu kaybetmek kendinizi kazanmayı sağlar size bir şey kaybettirmez. Zaten kendi ayakları üzerinde duran bir kadınsınız birçok şeyi başarmışsınız kendinize algınız nasılsa çevreye yansıyan da o oluyor. Kendinizle ilgili olumlu şeylere odaklanin. Yoksa kimse mükemmel değil.Beni pek sevmeyen biraz da patavatsız bir akrabamız bana açık açık demişti ki hiçbir yere yakışacak bir şey değilsin. Kadına kızamadım bile. Patavatsız diyip geçtim ama içten içe ben de öyle olduğumu biliyorum. Mesela eşimin tarafı akrabaları ile oturduğumuzda eğreti duruyorum. Herkesin birbirinin arkasından konuştuğunu biliyorum. Gülerek laf sokmalar, birbirlerinin maddi durumlarını, evlerini karşılaştırmaları. Niye bu insanların arasındayım diye düşünüyorum o an. Dışarıda bir işim olsun. Banka, hastane, posta, gibi normal yerlerde de beceriksiz gibi gözüküyorum. Tanıdığım tanımadığım herkes beni görünce aşağılayarak tavsiye vermeye başlıyor. Ve ben aileme kızıp duruyorum beni bu hale getirdikleri için. Çocukluğum ve gençliğim horlanarak geçti. Boyum kısa olduğu için babam senden utanıyorum derdi. Topuklu giyerdim hayat kadınlarına benziyorsun derdi. Annem de aynı. Neyse kısaca dışımı görenler hiçbir şeyden anlamadığımı zannediyor. Üniversiteye dereceyle girdim, memurum, bir tane bebeğim var, araba kullanabiliyorum, çok güzel yemekler yapabiliyorum. Yapabiliyorum yani kendimce bir şeyler. Şimdi size soruyorum. Kendimi nasıl iyi anlatabilirim. Kendimi nasıl iyi gösteririm demiyorum. Olduğum gibi olduğum kadar göstersem yeter zirakendine güven falan diyeceksiniz ama olmuyor. Aileme beni bu hale getirdikleri için kızmakla geçiriyorum zamanı. Beni anlamanızı bekliyorum ve desteklerinizi hissetmek beni tetikler inşallah
Allahim yarabbim o jasbam bekarken çocuk bakmayı ne bilir acaba.Size şöyle söyleyeyim otobüste yanına oturduğum kadın sen evlenme çok ezilirsin demişti paranı da iyi yere koy kaptırma demişti. Elimde para yoktu. Kadınla konuşmadım bile yüzüme baktı ve bunları söyledi. Eşimin bayan bekar kuzeni nasıl bebek bakmam gerektiğini anlatıyor bana. Bunlar gibi şeyler
Bu kadar şeye sahip olup ozguvensiz olmak cidden şaşırtıcı. Pasif olmayın neler başarmışsınız. Çok fazla mütevazi olan kişilere herkes, yapamadıklarını der akıl verir ego tatmin eder. Herseyin fazlası zarar.
Bekar kız size bebek bakimiyla ilgili bilmişlik yaparsa siz de canım benim bende çok biliyorum derdim ,ama ne kadar bilirsen bil her çocuğun gelişimi huyu kendine özel. Cahillik dönemi işte insan bilirim sanıyor teori ve uygulama farklı deyin.
Sen kendini sevmezsen herkes seni ondan vurur. Kendini sev beğen kabul et.
Ben de bu hanım gibiyim. Ben kalifiye biriyim yöneticilik yapıyorum özgüven yok. Kıdemsiz olanlar bile beni sallamıyor emir veriyor bana. Ben de konu açtım şimdi hatta. Dayanamıyorum artık dayanamıyorum.
Söyle yapsanız mesela elinize bi kağıt bi kalem alsanız. Neler başardıklarınızi yazsanız . Kendinizin farkına varirsiniz belkide.
Durumunuz var ise kendinizi iyi hissedeceğiniz kıyafet ve bakım da bunu destekler aslinda.
Ben diyet yapıyorum ve zayiflayamadim ama herkesi inandirdim 2 kilo verdiğime . Bana zayıfladın diyerek özenip diyete başlayan oldu .benden güç alıp gaza geldiler
Sen inan kendine güven yeter ki.
Kimse kimseden üstün değil inan bana ne gerek var kasılmaya içe kapanmaya.
Ölüp gideceğiz hayata böyle ozguvensiz imza atarak mutsuz olarak ölmek kim isterki.
Çok haklısınız. Brn bunları kendim yapınca mutlu oluyorum ama başkaları işin içine girince, zorbalık yapanlar olunca sus pus oluyorum. Aileme kızıyorum böyle yetiştirdiler hiç kendini savun demediler başkaları hep haklıydı. Şimdi görüyorum çocuklarına sana vurana sen de vur diyorlar çocukları pısırık olmasın diye uğraşıyorlar öyle yetişsem farklı olurdu.
Yanina oturdugunuz kadinla ne ara evlilige geldiniz kuzum,niye kaptiriyormussunuz paranizi bu nereden cikti simdi? bence asil mesele asiri sessiz olmaniz ve bundan cesaret almalari ,pasif durmayin her zaman iyi insanlarla karsilasmazsiniz zaten size kotu davraniyorlarsa sizden degil o kisinin algi bozuklugundandir baska bir yerlerde baska insanlarada yapiyorlardir kim sessizse kim savunmasiz görünüyorsa ona simdi burada sizin ne sucunuz var?karsidakiyle alakali kisisel almayin ayrica bekar birinin annelik tavsiyesi vermesi kotu degildir (tabi tavrina gore değişir )bazi kadinlar anactir ,cocukken de anactir buyuyuncede ,gozlem yetenegi yuksektir icinde tutamaz soyler de soylerSize şöyle söyleyeyim otobüste yanına oturduğum kadın sen evlenme çok ezilirsin demişti paranı da iyi yere koy kaptırma demişti. Elimde para yoktu. Kadınla konuşmadım bile yüzüme baktı ve bunları söyledi. Eşimin bayan bekar kuzeni nasıl bebek bakmam gerektiğini anlatıyor bana. Bunlar gibi şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?