Hiçbir zaman evlenmeyecek olmak

b l a s t

👼🏼
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
1.349
1.686
333
Çanakkale
Arkadaşlar belki size saçma gelecek ama ben hiçbir zaman evlenmeyeceğim ve yalnız ölecekmişim gibi hissediyorum. Bu tarz konulardan bıkmış da olabilirsiniz ama bu duygu insana çok kötü hissettiriyor özellikle de okulum bitmişken ve çevremdeki insanların çoğu evli veya evleniyorken. Bayadır böyle hissediyorum hatta küçükken falımda bile bu tarz şeyler çıkıyordu. Bunun karamsar yapımdan dolayı olduğunu da düşünmüyorum, bu konu dışında genelde pozitif bir insanımdır.mesela ciddili zor sınavlara girdim geçme ihtimalim çok düşüktü çoğunluk kalmıştı ve ben düzgün çalışmamıştım ama hep içten içe bir şekilde geçeceğimi biliyordum, geçtim de. Bu sefer içten içe naparsam yapayım olmayacakmış gibi geliyor.Bu örneği her konuda karamsar olduğumu düşünmeyin diye veriyorum çünkü diğer konularda böyle değilim.

Hani sorun evlenmekten çok doğru düzgün bir sevgilim bile olmadı. Sanki bu konularda kısmetsiz şanssızım ya da bir şeyleri beceremiyorum. Sizce nerde hata yapıyorum?
Bu konu iyice bende takıntı oldu ve nasıl üstesinden gelicem bilmiyorum.

Öncelikle; fala inanma, falsız da kalma, allahtan başka kimse geleceği "doğru" bir şekilde bilmez.

Hiç kimse yalnız ölmez. Hayatına illaki biri girer. Ama ömür boyunca, ama tülbent kuruyana kadar. Yalnızlık allaha mahsustur.

Aynısını ben de yaşıyordum, eşimle evlenene kadar. Dedim ben hiç evlenemeyeceğim, kim ne yapsın beni? Kendimde çok kusur arardım, özgüven sıfır, çok sessiz sakin biriydim, elime vur ekmeğimi al dercesine, kendimi savunamazdım.

Ama kader, kısmet.

Eşimle tanıştım. Sayesinde bambaşka biri oldum. Özgüvenim arttı, kendimi olduğum gibi kabullendim, olumlu bakmaya başladım herşeye, hayatı pozitif yaşıyorum.

Bir olay olduğunda, aman o ne der, bu ne der, kim ne düşünür'den çıktım, herşey olacağına varır'a girdim diyebilirim.

Kısacası bu benim 25 yılımı aldı. Tam herşey bitti derken, geldi beni buldu.

Şuan bir de kızım var, ellerinden öper.

Yani demem o ki, sen aramayı bırak, o seni bulsun. Farklı bir şekilde karşına çıkacaktır.

Bir de benim sorunum şu sanırım. Farz edelim hoşlandığım benden de hoşlandığını belli eden biri var diyelim. O kişiyle hiçbir şey yaşamadan bitiyor. Ya araya başka kız giriyor ya da o kişiyi bi daha hayatım boyunca görmeyip ulaşamayacağım bi konuma geliyor.

Böle takıntı yaparsanız evlenemezsiniz de daha 25 yaşındasınız ben 30umda evlendim

Ne güzel bi hikayeymiş.

Ben de bir de diğer yorumda da yazdığım gibi sanki biriyle başlayacakken bişey engel oluyor ve her şey bitiyor. Olmayacak şeylere umutlanıyorum.

İnşallah sonum siz gibi olur :)

Ne güzel bi hikayeymiş.

Ben de bir de diğer yorumda da yazdığım gibi sanki biriyle başlayacakken bişey engel oluyor ve her şey bitiyor. Olmayacak şeylere umutlanıyorum.

İnşallah sonum siz gibi olur :)
Umarım daha güzelini yaşarsın.
Sen birlik, beraberlik, evlilik, sevgili düşüncesinden öncelikle arın. Arkadaş çevreni genişlet, hatta etkinliklere katıl. Bazen kovalamayı bırakmak gerek :)

Takıntıyı nasıl geçirebilirim bilmiyorum
Sürekli evlenmicem evlenemicem diye düşünmektense hayatınızı yaşayın ben sizin yasinizdayken sevgilim olsun diye deil gezim kendimi geliştirim iş yerinde iyi bi kariyer sahibi olayın diye dusundum için evlilik aklımın ucundan geçmiyordu taaaki eşim karşıma cıktı bi şekilde ikna etti ve evlendim

Geleceği yalnızca Allah bilir o yüzden fala inanipta umutsuzluğa kapılmayın lütfen
Bir nevi içinde bulunduğunuz şey vesvese bu sizi kötü düşünmeye karamsar olmaya itiyor buna izin vermeyin umutlu olun yarının ne olacağını Allah'tan başka kimse bilemez belki de güzel huzurlu günler sizi bekliyor bugun bir sey olmuyor diye üzülmeyin o yüzden
Bu çevre baskısı denilen illete malesef her bekar maruz kalıyor sabredin belki etrafında tek tek senden önce evlenen arkadaşların dan daha mutlu huzurlu bir evliliğin olacak kim bilir
Allah isteyen herkese hayırlı kısmet kapilari açsın insallah
Birde akışına bırakın düşünmeyin bu tarz şeyleri düşündükçe takıntı olur

Umarım daha güzelini yaşarsın.
Sen birlik, beraberlik, evlilik, sevgili düşüncesinden öncelikle arın. Arkadaş çevreni genişlet, hatta etkinliklere katıl. Bazen kovalamayı bırakmak gerek :)
Deniyim bakalım bu işleri bırakmayı diyeceğim de insallah artık ): :)
Benim takıntı yapma sebebimden biri de şu ukalalık gibi olmasın ama hayatımda sevgili dısında her seyim tam. Bi bu yönden sanssızım ya da ben beceremiyorum o yüzden iyice takıyorum.

Çünkü siz kimsenin sizden hoşlanmayacağına inanıyorsunuz, bir şekilde bu enerji karşı tarafa geçiyor demek ki?

Reactions: H M
Sevgiliye zaman bulmamalısınızdır benim eşim ile 6 sene dip dibe çalışmışız ama ben onu bi kere olsun farketmemistim ne var ne yoksa hep iş olarak gördüm herşeyi hallettim en son onu farkettim demem o ki akışına birakin sevgili bulayım derseniz zaten bulamazsınız taze sebze meyve aramıyoruz sonuçta pazardan manavdan o sizi bulur emin olun zamanı gelince.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…