Öyledir umarım teşekkürler :)Zaman zaman böyle içini sıkan zamanlar olur insanın, bu düşüncelerini de etkiler.
Akışına bırakın 25 yaşındaymışsınız daha. Hayatınıza çok güzel şeyler katabilirsiniz
Bir de gecikiyorsa güzelleşiyordur :)
Tavsiyeler için teşekkür ederim :). Ne kurudu ki mesela ya da bu maddiyat konusundan böyle düşünmenizin sebebi ne anlatmak ister misiniz?Anladım da ben de sanırım tam anlatamadım. Neyse aslında bu korkuları yaşamanız için çook erken daha ayrıca kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın -eğer ki böyle bir kıyaslama yapıyorsanız- çünkü herkesin kriterleri, beklentileri farklı farklı, işte seçici olmaktan kastım buydu, kimi daha azıyla mutlu olurken kimi çıtayı yüksek tutar, o yüzden aradığını bulamadığını düşünür ve aslında herkes göründüğü kadar da mutlu değildir, kuyruğu dik tutar sadece. ALLAH gönlünüze göre versin inşaallah da daha neler yaşayacaksınız neler. Ben neye elimi attıysam kurudu işte üstelik de yaşım da geçti, otuzdokuzum yani ben korksam yeridir :)) Size abla tavsiyesi; duygusuz olmayın ama mantığınız da her zaman iki adım önde olsun, önce ben deyin anacım, inanın ki iyi niyetli insan genelde kaybediyor, önce kendi çıkarınıza bakın, maddiyata da önem verin, bu yaşımda anladım bunu.
Zaten tam hayatımın yogunluk kısmı bitti boş günlerim geldi yine böyle düşünceler başladıFazla düşünme. Kendine uğraşacak işler bul.
Kendini geliştir.
Çok boş vaktin olmasın yani.
Enerjini daha faydalı konulara yönelt.
Yazık yani şu yılları bu şekilde tüketmene.
Bana da falcılar hep evleneceğimi söylediler ama 30 yaşındayım ufukta evlilik yok. Fala asla inanma.
O iş nasip.
Bir de dipnot: hoşlanan bir erkek ne olursa olsun adım atıyor genelde.
Bir şekilde iletişime geçiyor.
Yani senin karşılıklı hoşlanma var diye düşündüğün durumlar sandığın gibi olmayabilir.
O yüzden takılma bunlara. Özgüvenli olup kendini sevince çok güzel aşklar yaşayabiliyor insan.
Ama evlilik bambaşka bir olay. Kısmet.
Niye ters peki? Neden mutlu değilsiniz?Evlendikte noldu.başımız göğe mi erdi.
Saçmalık zaten :)
Şimdiki aklım olsa sperm bankasından çocuk yapardım.
Ki eşimde gayet iyi bir adam yakışıklı vs...
Yok evlilik benim dna ma ters.
Takıntıyı nasıl geçirebilirim bilmiyorum
Ne alakası var ki evlenince de çalışacağım? Ya da ailem maaşımla onlara katkı sağlayayım diye mi beni okutuyor? Yorumunuzun hiçbir şeye faydası yok, sırf azarlamak için yorum yapmanız anlamsız.Ya vallahi ben sizin gibilere bişey diyemiyorum. Ne evlilik meraklısısınız yahu.
Okulun yeni bitmiş, hele bi çalış emeğinin karşılığını al. Ayakların üzerine sağlam bas.
Evlenmek için mi okuyorsunuz?
Boşa okuyup da ailenize yük olmayın madem.
Bu doğru sanırım. Ben asla sevgili istemezken veya takmazken aynı şekilde etrafım doluydu sonra zamanla ben de istemeye başladım etrafım da azalmaya başladıBu konuyu hiç umursamayanlarin hep etrafinda erkekler oldu...
Bu konu ile ilgili aslinda sizin bilincaltinizda yatan başka inanclar var diye dusunuyorum.
Hep enerji akisiyla gerceklesir dostluklar sevgiler vs.. cok aşiri istendiģinde gelmez.. o enerji rahatsa rahat hareket eder :)
Olumlama yapmanizi tavsiye ederim gunluk duzenli..
Birde inaniyorsaniz dua edin insallah..Bu doğru sanırım. Ben asla sevgili istemezken veya takmazken aynı şekilde etrafım doluydu sonra zamanla ben de istemeye başladım etrafım da azalmaya başladıDeneyeceğim olumlamaları..
Tabi öyle, bitecek bir şeye başlamak istemiyorum. Hayırlısı artık tesekkurler :)Birde inaniyorsaniz dua edin insallah..boş insanlardansa guzel insanlarla saglam temelleriniz olsun. Ama boş insan diye biseyde yoktur tabi herkes insana ama gelirken ama giderken birseyler ogretir :) onemlisi ders alip yola devam etmek.
Bazı kişiler ne düşünürsen o olur diyor ama böyle şeyleri de çok duydumOkurken, annemle telefonda konuşurken; "benden evlilik bekleme, ben asla evlenemem hem psikolojimden hem agresifliğimden" dedim. Bu konuşmayı yaptıktan tam 1 ay sonra eşimle tanıştım.
Görücüyü reddediyordum, arkadaşlık tekliflerini reddediyordum. Yalnızlığıma o kadar alışmıştım ki hiç umrumda olmuyordu.
Eşime hayır diyemedim. Hala arada şaka yaparım "kesin okudun sen bana, yoksa nasıl evet dedim aklım almıyor." diye. O da dalga geçer, "tabi gördün yakışıklı adamı kaçırmadım." diye.
Ölüm tarihi ve nikah tarihi değişmezmiş insanın kaderinde.Bazı kişiler ne düşünürsen o olur diyor ama böyle şeyleri de çok duydumkader sanırım biraz da..
Benim halam da biz küçükken asla evlenmicem evlilik bana göre değil derdi hep. Şimdi 2 çocuğu var
Az cesaretle belli edin o zaman. Siz belki hiç adim atmıyorsunuzdur. Ya da çekiniyorsunuzdur. Ben de aynıydım. Ilk kez asik oldugum zaman uzaktan uzaga hic söyleyemedim. O kisi de fark etti ve bana ilgisini cookk belli etti yaklaştı. Aradi ve en son sordu. Bana karsi ilgin var mi diye. Tabi ben çekindim ve hayir asla yok dedim. Cocuk yabanciydi. Buna rağmen ilgilendi benimle ama ben utanmaktan yine bisey belli edemedim. Ben ulkeme donuyorum dedi yokladi ben ne diyeceğim diye. Yolun acik olsun mutlu ol insallah dedim. Ve cok gecmeden no su degisti ve baskasiyla sevgili oldu. Onu seven bir baskasiyla. Unide oyle bir ani olarak kaldi. Ve 3 yil sonra hiicc aklima bile gelmeyecek biriyle tanistim ve 1-2 aya evlendik. Hic evlenemeyecegim hissi ben de de oldu. Hayal bil4 edemezdim. Cok salakmisim. Düğün de bil3 o şaşkınlığı atamadım ve tadini cikaramadim. Herseyi oluruna bıraktım özenemedim. E hic hayak etmedim ki bi halt bilmiyorum. Hep başkasına bıraktım herşeyi ayatlamasi icin. Simdi ki aklim olsa asla yaptirmaz her anini doya doya yasar ve daha cok ozenir araştırırdım. Ama Allah tan cok mutluyum. Masallah diyeyim kendime.Bir de benim sorunum şu sanırım. Farz edelim hoşlandığım benden de hoşlandığını belli eden biri var diyelim. O kişiyle hiçbir şey yaşamadan bitiyor. Ya araya başka kız giriyor ya da o kişiyi bi daha hayatım boyunca görmeyip ulaşamayacağım bi konuma geliyor.
Öyledir umarım teşekkürler :)
Zaten tam hayatımın yogunluk kısmı bitti boş günlerim geldi yine böyle düşünceler başladıyogaya ya da başka bi meditasyona mı başlasam demeye başladım.
O hoşlanan erkek olayı da doğru cidden eninde sonunda açılıyorlar. Benim bu konuyu açmamda da aslında hoşlandığım biriyle olmayışı etkili oldu. Açılmadığına göre dediğiniz gibi yeterince hoşlanmıyormuş sanırım :)
O ilk utangaçlık lise zamanlarımda bende de vardı hatta hoşlandığım çocuğu reddetmiştimAz cesaretle belli edin o zaman. Siz belki hiç adim atmıyorsunuzdur. Ya da çekiniyorsunuzdur. Ben de aynıydım. Ilk kez asik oldugum zaman uzaktan uzaga hic söyleyemedim. O kisi de fark etti ve bana ilgisini cookk belli etti yaklaştı. Aradi ve en son sordu. Bana karsi ilgin var mi diye. Tabi ben çekindim ve hayir asla yok dedim. Cocuk yabanciydi. Buna rağmen ilgilendi benimle ama ben utanmaktan yine bisey belli edemedim. Ben ulkeme donuyorum dedi yokladi ben ne diyeceğim diye. Yolun acik olsun mutlu ol insallah dedim. Ve cok gecmeden no su degisti ve baskasiyla sevgili oldu. Onu seven bir baskasiyla. Unide oyle bir ani olarak kaldi. Ve 3 yil sonra hiicc aklima bile gelmeyecek biriyle tanistim ve 1-2 aya evlendik. Hic evlenemeyecegim hissi ben de de oldu. Hayal bil4 edemezdim. Cok salakmisim. Düğün de bil3 o şaşkınlığı atamadım ve tadini cikaramadim. Herseyi oluruna bıraktım özenemedim. E hic hayak etmedim ki bi halt bilmiyorum. Hep başkasına bıraktım herşeyi ayatlamasi icin. Simdi ki aklim olsa asla yaptirmaz her anini doya doya yasar ve daha cok ozenir araştırırdım. Ama Allah tan cok mutluyum. Masallah diyeyim kendime.3 yillik evliyim ve 4 aylik bebisimiz var cok şükür. Yani diyecegim. Bunu sen hiicc düşünme. Nasibindeki kisi gelince gitmeyecek baskasina, seninle evlenecek ve insallah mutlu olacaksınız. Bence bekarligin tadini çıkar. Evleninc3 cok ararsin bu günleri. Ani yasa ileriyi cok düşünmeye gerek yok.
Doğru söylüyorsunuz geçmişe baktığımda hatalarım ya duygusallıktan ya korkmaktan.. Bir de çevrede sürekli sevgilin var mı? Yoksa buldun buldun yoksa mantık evliliği yapmak zorunda kalırsın gibi mantıksız sözler olunca iyice takıntıya dönüşmüştü ama çok güzel yorumlar geldi. Şimdi daha bi rahatladım diyebilirim :)Tatlım 25 imde evlendim 31 de boşandım, keşke diyorum acele etmeseydim. Yaşadıklarım deneyim kattı ama çok da sıkıntı çektim. Benim yaşıtlarım hala bekar mesela onlara özeniyorum. Evlilik gerçekten zor, iyi biri olmalı, ailesi iyi olmalı şu bu bir çok değişken var. Sana tavsiyem mantığını hiç kaybetme, duygularına yenik düşme.
Bir de forumda da çok konu var, yaş konusunda eskiye göre yenilik var, insan ömrü uzadığı için 30 lu yaşlar yeni 20 ler oluyor artık. 25 yaş nedir daha genceciksin tatlım ben o hallerimi hatırlıyorum ah ah gez toz eğlen, acele etme.
Tabi birçok etken var. Hayırlısı neyse o olsun inşallahSadece hoşlanmıyor diye düşünme, o an ilişki düşünmüyordur, iki kişi arasında kalmıştır, başka problemleri vardır, ya da korkaktır, reddedilmekten korkuyordur, ciddi bir şey istemiyordur vs vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?