- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
Doğru söylüyorsunuz geçmişe baktığımda hatalarım ya duygusallıktan ya korkmaktan.. Bir de çevrede sürekli sevgilin var mı? Yoksa buldun buldun yoksa mantık evliliği yapmak zorunda kalırsın gibi mantıksız sözler olunca iyice takıntıya dönüşmüştü ama çok güzel yorumlar geldi. Şimdi daha bi rahatladım diyebilirim :)
Tabi birçok etken var. Hayırlısı neyse o olsun inşallah
Bana alttan alta oluyor. Bunu yapanlardan biri de arkadaşım. Kötü niyetle mi yapıyor bilmiyorum ama geçen gelmiş şu sevgili yapmış asıl senin yapman lazım gibi şeyler söyledi ki ben bu konulardan ona hiç yakınmadım. Sürekli işte sen de sevil istiyorum bilmemne tarzı konusuyor.Çevrenin ne dediğinden diyeceğinden ben de çok çekinirdim eskiden, ama inan sen ağızlarını kapatınca ya da ketum olunca tek bir şey söyleyemiyorlar. Dedikodunun bol olduğu bir ortamdayım üstelik eski eşimle aynı kurumdaydık, boşandım ve inan kimse tek bir kelime soramadı yüzüme. Zaten çok ketumsun diyorlar :) Bu sizin elinizde, sorma cesareti gösterenleri de anında susturun.
tesekkur ederim cok mantıklı yazmıssınızÇok takıntı yaptıkça olmaz.
Misal ben 32 yaşındayım.Bekarım
Artık nasip kısmet diye bakıyorum.
Çünkü öyle bakmadıkça daha fazla taktıkça illa olsun diye aceleyle yanlış birini seçersin.
O yüzden bu konularda kendi elimizde olan kısıtlı oluyor.
Başkasının kalbine hükmedemezsiniz.
Olmazsa olmaz.
Yani hoşlanacağınız bir aday gelirse değerlendirin.
Eğer gelmiyorsa sorun etmeyin.
Kendinizi geliştirmeye bakın.
Kurslara gidin.Aktivite yapın.Eğitim alın.
Kafanız dağılsın.
Soranlara nasip deyin.
SansliymissinizAz cesaretle belli edin o zaman. Siz belki hiç adim atmıyorsunuzdur. Ya da çekiniyorsunuzdur. Ben de aynıydım. Ilk kez asik oldugum zaman uzaktan uzaga hic söyleyemedim. O kisi de fark etti ve bana ilgisini cookk belli etti yaklaştı. Aradi ve en son sordu. Bana karsi ilgin var mi diye. Tabi ben çekindim ve hayir asla yok dedim. Cocuk yabanciydi. Buna rağmen ilgilendi benimle ama ben utanmaktan yine bisey belli edemedim. Ben ulkeme donuyorum dedi yokladi ben ne diyeceğim diye. Yolun acik olsun mutlu ol insallah dedim. Ve cok gecmeden no su degisti ve baskasiyla sevgili oldu. Onu seven bir baskasiyla. Unide oyle bir ani olarak kaldi. Ve 3 yil sonra hiicc aklima bile gelmeyecek biriyle tanistim ve 1-2 aya evlendik. Hic evlenemeyecegim hissi ben de de oldu. Hayal bil4 edemezdim. Cok salakmisim. Düğün de bil3 o şaşkınlığı atamadım ve tadini cikaramadim. Herseyi oluruna bıraktım özenemedim. E hic hayak etmedim ki bi halt bilmiyorum. Hep başkasına bıraktım herşeyi ayatlamasi icin. Simdi ki aklim olsa asla yaptirmaz her anini doya doya yasar ve daha cok ozenir araştırırdım. Ama Allah tan cok mutluyum. Masallah diyeyim kendime.3 yillik evliyim ve 4 aylik bebisimiz var cok şükür. Yani diyecegim. Bunu sen hiicc düşünme. Nasibindeki kisi gelince gitmeyecek baskasina, seninle evlenecek ve insallah mutlu olacaksınız. Bence bekarligin tadini çıkar. Evleninc3 cok ararsin bu günleri. Ani yasa ileriyi cok düşünmeye gerek yok.
Takmazsan üstesinden gelirsin zaten :) evlilik çok matah bir olay değil... Bulunduğun durumdan zevk almaya bak, bişeyler olduğunda o zaman düşünürsün...Arkadaşlar belki size saçma gelecek ama ben hiçbir zaman evlenmeyeceğim ve yalnız ölecekmişim gibi hissediyorum. Bu tarz konulardan bıkmış da olabilirsiniz ama bu duygu insana çok kötü hissettiriyor özellikle de okulum bitmişken ve çevremdeki insanların çoğu evli veya evleniyorken. Bayadır böyle hissediyorum hatta küçükken falımda bile bu tarz şeyler çıkıyordu. Bunun karamsar yapımdan dolayı olduğunu da düşünmüyorum, bu konu dışında genelde pozitif bir insanımdır.mesela ciddili zor sınavlara girdim geçme ihtimalim çok düşüktü çoğunluk kalmıştı ve ben düzgün çalışmamıştım ama hep içten içe bir şekilde geçeceğimi biliyordum, geçtim de. Bu sefer içten içe naparsam yapayım olmayacakmış gibi geliyor.Bu örneği her konuda karamsar olduğumu düşünmeyin diye veriyorum çünkü diğer konularda böyle değilim.
Hani sorun evlenmekten çok doğru düzgün bir sevgilim bile olmadı. Sanki bu konularda kısmetsiz şanssızım ya da bir şeyleri beceremiyorum. Sizce nerde hata yapıyorum?
Bu konu iyice bende takıntı oldu ve nasıl üstesinden gelicem bilmiyorum.
Ben lise de bu cekingenlikle hic sevgili yapmadım. Uni son sinifta atlattım evleninceO ilk utangaçlık lise zamanlarımda bende de vardı hatta hoşlandığım çocuğu reddetmiştim
Artık ben de belli ediyorum ve çekingenliğimi büyük ölçüde atlattım.
Hayat hikayenizi çok beğendim, maşallah darısı başıma :)
Eşiniz biraz daha atak biriydi sanırım açtı siziBen lise de bu cekingenlikle hic sevgili yapmadım. Uni son sinifta atlattım evlenince
İnşallah öyledir de öyle şeyler yaşarız en iyisiyle bile kötüyse yandıkBurda yorum yazanlarin bir cogu cok sacma yorumlar yazmis
Evlilik dunyanin en guzel paylasimidir hele ki anlasabildigin biriyle yapabildiysen .
Ben sadece sosyal olmaya calismani tavsiye etmek isterim daha fazla insanla tanişmalisin
Ben de evli degilim belki de evlenemeyecegim bilmiyorum karamsar olmakta istemem ama bu kinularda her kafadan bi ses cikiyor ve mantiksiz seyler de geliyor bazen yorumlarda sinir oluyoruz erkeklerle konusurken cekingen biriyse bunu aşmaya calismalisin belki temelde bu olabilir cunku yetistirme tarzi bile etkiliyor ben boyleydim ve cok dezavantajini yasadim bu durumun cok genc yasta iliskim olabilirdi mesela açılamadim..
Evliler böyle diyo ama o zaman niye herkes evlenmeye calısıyoTakmazsan üstesinden gelirsin zaten :) evlilik çok matah bir olay değil... Bulunduğun durumdan zevk almaya bak, bişeyler olduğunda o zaman düşünürsün...×
Bana alttan alta oluyor. Bunu yapanlardan biri de arkadaşım. Kötü niyetle mi yapıyor bilmiyorum ama geçen gelmiş şu sevgili yapmış asıl senin yapman lazım gibi şeyler söyledi ki ben bu konulardan ona hiç yakınmadım. Sürekli işte sen de sevil istiyorum bilmemne tarzı konusuyor.
Cidden hadsizlik ya çok sinirleniyorum demekki arkadasım bilerek yapmıyo insanlarda var sorunAnlıyorum seni. Ben de boşandım, bana 13 yıllık arkadaşım baskı yaptı, sana birini bulacağım kendin bilmiyorsun bulmayı falan hatta gelmiş anneme ben greengirll e koca bulurum demiş, hadsize bak. Neyse buldukları fos çıktı
Neyse ben bunu geçen iyi bir boyadım, şimdi gıkını çıkaramıyor. Kendisi de mutsuz evliliğinde oysaki.
Cidden hadsizlik ya çok sinirleniyorum demekki arkadasım bilerek yapmıyo insanlarda var sorun
Bakınca aslında evliliklerin ne kadarı mutlu o da var ama işte insan istiyo
Onu çevremde de çok görüyorum. Eski bir oda arkadaşımın instagram hesabı sevgilisiyle mutlu pozlarla doluydu. Her bulustuklarınla en az 2-3 tane fotoğraf atardı. Ama yan odada her gece ağlardı. Sonra da ayrıldılar zaten.Doğru kişiyi bulmak önemli olan.
Ya bunlar densiz insanlar. Mantıksız, düşünmeden konuşan kişiler. Herkes kendinden sorumlu, boşverin milleti. Çok iyi görünenlerin arkasında da neler var bilemezsiniz. Benim de dışardan muhteşem bir evliliğim vardı, ama içini ben bilirim.
Aynen canm cok ataktirrEşiniz biraz daha atak biriydi sanırım açtı sizi
Onu çevremde de çok görüyorum. Eski bir oda arkadaşımın instagram hesabı sevgilisiyle mutlu pozlarla doluydu. Her bulustuklarınla en az 2-3 tane fotoğraf atardı. Ama yan odada her gece ağlardı. Sonra da ayrıldılar zaten.
Kafa yapınızı sevdim o yüzden biraz eski konunuza bakayım dedim de eski eşiniz benim eski sevgilim gibiymiş. Sizinle ruh hallerimiz de benzer. Dertleşmek isterseniz yazın istediğiniz zamanumarım konunuza bakmama kızmamışsınızdır profilinizi sınırlandırmışsınız çünkü
O kişiyle geçirdiğiniz süre ne kadar uzunsa tabi tamamen geçmesi de o kadar sürüyor. Arkadaşım psikologa gidiyordu mesela 5 yıllık ilişkisi bitmişti. 2 yıl en az sevgili yapmamaya çalış yoksa aynı hataları tekrarlarsın demiş ona.Benim eski eşimle ilgili çok fazla konum var, tanınmamak amacıyla sınır getirdim, bakmanızla ilgili sıkıntı yok:)
Ben yaşadıklarımı hayat deneyimi olarak görüp geride bırakmaya çalışıyorum ama tabi nasıl yara iz bırakırsa yaşadıklarım da iz bıraktı, yaralarımı sarmaya çalışıyorum.
Siz de yazabilirsiniz...
Siz kaç yaşındasınız? Bu kararı vermenizde etkili ciddi bir şey yaşamışsınız gibi geldiHerkes evlenmek zorunda değil, insanı bırakın hayvanlar bile eşleri olmayınca bunalıma girebiliyor normal bir durum.
Ancak mesela bende hiç evlenmeyi düşünmedim çünkü erkeği,kadını hepsinden kazık yemekten başka iyi yanlarını görmedim,iyi günüde yanında olurlar kötü günüde ne arar ne sorarlar e ne yapayım ben o zaman bu insanları.
Yalnızlıkta bir seçimdir hergün başkasıyla mutsuz olabilirsiniz,çoğu zaman yalnızda mutlu olabilirsiniz,her insan yalnızdır yalnız mutlu olmayı öğrenmeniz gerek.
Ha elbet bazen size sıkıntı yaratacaktır ama inanın başka insanların yaratacağından çok daha az olacaktır denendi onaylandı çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?