- 20 Aralık 2020
- 395
- 493
- 53
- Konu Sahibi Aysegullerden
-
Bizi çatlatmak için.Ya sen günde 3 öğün sorun paylaşıyorsun. Neden evlenmekte inatlaşıyorsun bu ilişkide?
Başka sorunlarım da var da onu nereye yazssm bilemedim cc bb kremle alakalıBizi çatlatmak için.
Bizde kardesim evli onun hem isteme hem nişan bir arada oldu farkli sehir oldugu icin.Yok olmadı. Demediler
Ne kayınvalidem ne kayınpederim ne de herhangi biri daha ne bana ne aileme örfünüznedir isteğiniz nedir nasıl bir yol izleyelim kına nasıl olsun yapalım mı veya düğün nasıl olsun yapalım mı diye sormadı. Eyşa konusuda öyle kimse bunun bile konusunu açmadı. Sizde bu aşamalar bu konuşmalar nasıl oldu kızlar
Kız tarafı mıydınız kardeşiniz evlenirkenBizde kardesim evli onun hem isteme hem nişan bir arada oldu farkli sehir oldugu icin.
Nişandan sonra aileler cay sohbet esnasinda konusurken babam sordu ne istersiniz diye karsi taraf bir sey istemedi. Ne yaparsaniz dediler hic talepleri olmadi ama usulen istenen bir sey varsa kiz tarafi da sorabilir. Düğün nasil.olacak vs diye. Hani erkegin ailesi yol yordam bilmiyordur olabilir. Babaniz biliyorsa o yonetebilirdi sohbeti.
Mesela baska bir akrabamiz da kizini evlendirdi dogma buyume oralilar bir suru eşi dostu arkadasi tum cevresi orada ama maddi durumumuz yok biz bir sey yapmayacagiz dediler. Bizimkiler olmaz en azindan kinasi olsun hic mi esiniz dostunuz yok dediler. Kuru kuru kizin baska sehre gitmesine razi olamadık. Hem bu ileride erkegin ailesine de koz olurdu senin ailen seni bos bos gonderdi diye. Yani demem o ki, maddiyat olmayabilir o zaman iki taraf da ona gore hareket eder, nikah yaparsiniz vs.
Karsidan beklemek yerine sizinkiler sorsun
O adamın totosuna tekmeyi atmadıkça siz daha çok beklersiniz. Allah yardımcınız olsun.Hiçbir yol şu an izlenmiyor hanfendi. Bekliyorum sadece nolcak diye. Bi süredir bekliyorum
Hayir benim erkek kardesim.var.Kız tarafı mıydınız kardeşiniz evlenirken
Sen ccyi bbyi bırak da bunlar seni pek istemiyor. İsteyen adam şimdiye yüz kere konuşmuştu bunları. Geleneksel ailelerde bu böyledir çünkü. Bizimkiler altını sordu, babam ben bir şey istemiyorum, siz ne yaparsanız, ne uygun görürseniz o dedi. 250 gram altın taktılar. 1200 km mesafe vardı arada, düğün olana kadar iki arabayla dört kere gelip gittiler. Düğün yeri, eşya seçimini vs. bize bıraktılar. Gezin dolaşın, beğendiğinizi almaya gidelim dediler. Elimizi cebimize atmadık. Benim kendi ailem de böyleydi erkek kardeşim evlenirken. Ki böyle bir beklentimiz yoktu bile. Çalışan, birikimi olan insanlardık. Sizde o yok, aile faktörü yok. Nişanlın bile sallamıyor seni, ailesi niye ciddiye alsın ki? Baban zenginse onun yüzü suyu hürmetine evlenir seninle, başka da bir şey bekleme o adamdan.Başka sorunlarım da var da onu nereye yazssm bilemedim cc bb kremle alakalı
Bekleyerek aklindan gecenler yapilsin istiyor galibaO adamın totosuna tekmeyi atmadıkça siz daha çok beklersiniz. Allah yardımcınız olsun.
Normalde olması gereken bizim oralarda, istemeden sonra aileler bi odaya çekilir nedir nasıldır ne yapılacaktır karşılıklı istişare edilir. Benim kayınvalidemlerde asla bu konulara girmediler ve sonuç olarak hiçbir şeye de karışmadılar. Bütün düğün dernek ev düzme sorumluluğu bana ve benim aileme yüklendi. Benim ailem hep onların ayıbı, biz kendi evladımız için yapıyoruz dediler.Ne kayınvalidem ne kayınpederim ne de herhangi biri daha ne bana ne aileme örfünüznedir isteğiniz nedir nasıl bir yol izleyelim kına nasıl olsun yapalım mı veya düğün nasıl olsun yapalım mı diye sormadı. Eyşa konusuda öyle kimse bunun bile konusunu açmadı. Sizde bu aşamalar bu konuşmalar nasıl oldu kızlar
Valla bu gidişle öyle olurHayir benim erkek kardesim.var.
Diger örnekteki akraba kizini evlendirdi.
Ben yorumumda erkek tarafi sormadiysa siz sorun dedim siz oturdugunuz yerden birileri sizin aklinizi okusun harekete gecsin diye bekliyorsunuz herhalde.
Cevaplarınız cok sallamasyonValla bu gidişle öyle olur
Anladım çok haklısınız. Bir kız babası olarak babanız siz ne uygun görürseniz demesi bile ne güzel. Kayınpederinizin babanıza sorması ne güzel olmuş. Bakın sizde de konuşulmuş. Usulen geleneksel ailelerde böyle şeyler konuşulur benimde ailem öylr.zevginlik fakirlikten ziyade bu şeyler görüşülür konuşulur.eşyaymış düğünmüş çiftler neye karar verirsede o olur farkındayım.Sen ccyi bbyi bırak da bunlar seni pek istemiyor. İsteyen adam şimdiye yüz kere konuşmuştu bunları. Geleneksel ailelerde bu böyledir çünkü. Bizimkiler altını sordu, babam ben bir şey istemiyorum, siz ne yaparsanız, ne uygun görürseniz o dedi. 250 gram altın taktılar. 1200 km mesafe vardı arada, düğün olana kadar iki arabayla dört kere gelip gittiler. Düğün yeri, eşya seçimini vs. bize bıraktılar. Gezin dolaşın, beğendiğinizi almaya gidelim dediler. Elimizi cebimize atmadık. Benim kendi ailem de böyleydi erkek kardeşim evlenirken. Ki böyle bir beklentimiz yoktu bile. Çalışan, birikimi olan insanlardık. Sizde o yok, aile faktörü yok. Nişanlın bile sallamıyor seni, ailesi niye ciddiye alsın ki? Baban zenginse onun yüzü suyu hürmetine evlenir seninle, başka da bir şey bekleme o adamdan.
Biz eşimle başta her şeyi kendimiz yaparız diyorduk ama aileler izin vermedi buna. Biz de madem öyle, buyrun dedik. Nişanlın seni oyalıyor, ailesinden de bir şey bekleme. Şimdiden bu fikre alış.Anladım çok haklısınız. Bir kız babası olarak babanız siz ne uygun görürseniz demesi bile ne güzel. Kayınpederinizin babanıza sorması ne güzel olmuş. Bakın sizde de konuşulmuş. Usulen geleneksel ailelerde böyle şeyler konuşulur benimde ailem öylr.zevginlik fakirlikten ziyade bu şeyler görüşülür konuşulur.eşyaymış düğünmüş çiftler neye karar verirsede o olur farkındayım.
Bizde de konusulmadi.Ne kayınvalidem ne kayınpederim ne de herhangi biri daha ne bana ne aileme örfünüznedir isteğiniz nedir nasıl bir yol izleyelim kına nasıl olsun yapalım mı veya düğün nasıl olsun yapalım mı diye sormadı. Eyşa konusuda öyle kimse bunun bile konusunu açmadı. Sizde bu aşamalar bu konuşmalar nasıl oldu kızlar
Herkes herşeyi kendisi yapmak ister. Aileler çocuklarına elinden geldiğince yardım eder gerekirse maddi sorumluluğu alır her şeyi üstlenir. Ben nolacak bilmiyorum. Değersiz biri değilim şimdiye jonuşulsa evlenmiştimBiz eşimle başta her şeyi kendimiz yaparız diyorduk ama aileler izin vermedi buna. Biz de madem öyle, buyrun dedik. Nişanlın seni oyalıyor, ailesinden de bir şey bekleme. Şimdiden bu fikre alış.
burada nişanlınızla ilgli açtığınız konu kadarHerkes herşeyi kendisi yapmak ister. Aileler çocuklarına elinden geldiğince yardım eder gerekirse maddi sorumluluğu alır her şeyi üstlenir. Ben nolacak bilmiyorum. Değersiz biri değilim şimdiye jonuşulsa evlenmiştim
Evet evet benle iletişimleri çok olmasa da var. Sanki hiç evlenmicez gibime geliyo artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?