Hiçbirşeye karışılmaması

Merhaba,
Allah tamamına erdirsin hayırlısından.
Bize de kimse sormadı her şeyi eksik gedik de olsa kendimiz yaptık.
Beklenti içinde olmadan devam edebiliyorsanız elinizden geleni yapıp devam edin.
Yok yapamam diyorsanız yol yakınken dönün.

Yok olmadı. Demediler
Bizde kardesim evli onun hem isteme hem nişan bir arada oldu farkli sehir oldugu icin.
Nişandan sonra aileler cay sohbet esnasinda konusurken babam sordu ne istersiniz diye karsi taraf bir sey istemedi. Ne yaparsaniz dediler hic talepleri olmadi ama usulen istenen bir sey varsa kiz tarafi da sorabilir. Düğün nasil.olacak vs diye. Hani erkegin ailesi yol yordam bilmiyordur olabilir. Babaniz biliyorsa o yonetebilirdi sohbeti.

Mesela baska bir akrabamiz da kizini evlendirdi dogma buyume oralilar bir suru eşi dostu arkadasi tum cevresi orada ama maddi durumumuz yok biz bir sey yapmayacagiz dediler. Bizimkiler olmaz en azindan kinasi olsun hic mi esiniz dostunuz yok dediler. Kuru kuru kizin baska sehre gitmesine razi olamadık. Hem bu ileride erkegin ailesine de koz olurdu senin ailen seni bos bos gonderdi diye. Yani demem o ki, maddiyat olmayabilir o zaman iki taraf da ona gore hareket eder, nikah yaparsiniz vs.
Karsidan beklemek yerine sizinkiler sorsun

Yahu adam size yemek söylemeyen adam ne düğünü ne adeti

Kız tarafı mıydınız kardeşiniz evlenirken

Başka sorunlarım da var da onu nereye yazssm bilemedim cc bb kremle alakalı
Sen ccyi bbyi bırak da bunlar seni pek istemiyor. İsteyen adam şimdiye yüz kere konuşmuştu bunları. Geleneksel ailelerde bu böyledir çünkü. Bizimkiler altını sordu, babam ben bir şey istemiyorum, siz ne yaparsanız, ne uygun görürseniz o dedi. 250 gram altın taktılar. 1200 km mesafe vardı arada, düğün olana kadar iki arabayla dört kere gelip gittiler. Düğün yeri, eşya seçimini vs. bize bıraktılar. Gezin dolaşın, beğendiğinizi almaya gidelim dediler. Elimizi cebimize atmadık. Benim kendi ailem de böyleydi erkek kardeşim evlenirken. Ki böyle bir beklentimiz yoktu bile. Çalışan, birikimi olan insanlardık. Sizde o yok, aile faktörü yok. Nişanlın bile sallamıyor seni, ailesi niye ciddiye alsın ki? Baban zenginse onun yüzü suyu hürmetine evlenir seninle, başka da bir şey bekleme o adamdan.

O adamın totosuna tekmeyi atmadıkça siz daha çok beklersiniz. Allah yardımcınız olsun.
Bekleyerek aklindan gecenler yapilsin istiyor galiba
Bir sey istiyorsam ben direkt soylerim mesela kizdiysam da kırıldiysam da direkt soylerim icimde kalacağına karsidaki de bilsin
Böyle biri eyleme gecsin diye beklersek ohooo hayat geçiyor kuslar ucuyor ölene kadar bekleriz :)

Normalde olması gereken bizim oralarda, istemeden sonra aileler bi odaya çekilir nedir nasıldır ne yapılacaktır karşılıklı istişare edilir. Benim kayınvalidemlerde asla bu konulara girmediler ve sonuç olarak hiçbir şeye de karışmadılar. Bütün düğün dernek ev düzme sorumluluğu bana ve benim aileme yüklendi. Benim ailem hep onların ayıbı, biz kendi evladımız için yapıyoruz dediler.

Anladım çok haklısınız. Bir kız babası olarak babanız siz ne uygun görürseniz demesi bile ne güzel. Kayınpederinizin babanıza sorması ne güzel olmuş. Bakın sizde de konuşulmuş. Usulen geleneksel ailelerde böyle şeyler konuşulur benimde ailem öylr.zevginlik fakirlikten ziyade bu şeyler görüşülür konuşulur.eşyaymış düğünmüş çiftler neye karar verirsede o olur farkındayım.

Biz eşimle başta her şeyi kendimiz yaparız diyorduk ama aileler izin vermedi buna. Biz de madem öyle, buyrun dedik. Nişanlın seni oyalıyor, ailesinden de bir şey bekleme. Şimdiden bu fikre alış.

Bizde de konusulmadi.
Bizde onlar konusmadi diye konusmadik. Biz orfleri boyle rahatlar, rahatsiz etmek istemiyorlar diye dusunmustuk.

Ben herseyi eşimle halletmistim.

Sadece ilk mesaji okudum, konu bayaği farkli yerlere gitmis galiba.

Biz eşimle başta her şeyi kendimiz yaparız diyorduk ama aileler izin vermedi buna. Biz de madem öyle, buyrun dedik. Nişanlın seni oyalıyor, ailesinden de bir şey bekleme. Şimdiden bu fikre alış.
Herkes herşeyi kendisi yapmak ister. Aileler çocuklarına elinden geldiğince yardım eder gerekirse maddi sorumluluğu alır her şeyi üstlenir. Ben nolacak bilmiyorum. Değersiz biri değilim şimdiye jonuşulsa evlenmiştim

burada nişanlınızla ilgli açtığınız konu kadar
adamı alıp karşınıza biz nişanlıyız, beklentim yaza düğün, ortada hiçbir hazırlığımız yok bu nasıl iş, biz ne yapıyoruz
diye konuşsanız ne olacaksa olurdu

illa evlenmek zorunda değilsiniz bu arada...hele ki bu şekilde.

geleneksel bir insan filan değilim ama kadınların hele hele bizim toplumumuzda zaten evlilik içinde yeterince yükü olduğunu düşünüyorum

ilişkilerde hele ki evlilikte erkek tarafı biraz daha hevesli, istekli, birşeyleri oldurmaya çabalayan taraf olmalı (ortalama erkek gibi düz bir varlık ancak böyle evlilikte istikrarlı oluyor, yoksa ortalama üstü erkek olsa karşımızda belki durum farklı olabilir), kadın zaten bedeninden ruhundan yeterince fedakarlık ediyor. adamda heves 0 resmen siz zorla evleniyorsunuz gibi bir durum var.

keşke herkes evlenmek için bu kadar diretmese. Yani daha hesabını bile ödemeyen bir adamla hayat paylaşma çabası neden? Ha bu arada ödemek zorunda değil ama çalışmıyorsan tabi ki ödemesi gerekir senden beklemesi şu durumda yersiz. Siz evlenince ne olacak? Doğalgazı sen öde suyu ben mi ödeyeyim diyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…