Hiçbirşeye karışılmaması

Nişanlınla aranızdaki ilişki hakkında yorum yapmayacağım çok mantıklı gelmiyor adamın hareketleri bana. Diğer konuda benim kv'de hiçbir şeye karışmadı. Maddi olarak bir beklentimiz olmadı hiç ama manevi olarak da sizde adet nedir, ne olacak, ne yapılacak demedi. Kapımızı açmadı. Ben de o dönem çok sinirliydim bu duruma eşimle sürekli tartışırdım. Sonra bir gün dedim ki "Annen hep misafir gibi davrandı, misafir gibi geldi gitti düğüne derneğe. Bundan sonra benim için hep misafirdir. Gelir misafir gibi oturur gider, ben giderim misafir gibi yer içer kalkarım. Asla aramam, ararsa açarım. Asla çağırmam, gidelim demem sen istersen yaparız." Dediğimi de yaptım. Kafam rahat daha bile iyi oldu. O dönemde üzülüyordum çok ama şimdi iyi ki diyorum.

Nişanlınıza deyin ki:
Bize kına böyle böyle böyle yapılır. Örfümüz budur, adetimiz böyledir. Ailenle paylalabilirsin.

Anlayamadık biz gerizekalıyız
anlayamadın değil anlatamadım önce onu düzeltelim

nişanlınız da mı çalılşmıyor? düğünü eşyayı hep aileler mi yapacak öyle mi anlaşıldı
öyleyse işiniz yaş.. onların hareketlenmesini bekleyeceksiniz

bu aile sizi istemiyor olabilir mi? uyuşuk davrandıklarıma göre

Valla sormamaları daha iyi çünkü bunun ortasını kimse bulamıyor.Sorup ilgilenenler sonra kalkıp herşeyinizi biz yaptık modunda her türlü hadsizliği yapmayı kendilerinde hak görüyorlar.

Biz kafamıza göre aldık,kendi kullanacağım eşyayı kimin kafasına göre almayı düşünüyorsunuz?Böyle başlayan evlilikler ileride çok zora giriyor haberiniz olsun.Her iki şeklini de yaşadım tecrübeyle sabit

Evet aynen öyle yapıcaksınız
Bir evin ihtiyacı belli sonuçta gidip birlikte beğenceksiniz bütçenize göre alacaksınız
Ev varsa tabii, yoksa önce evi çözeceksiniz
Kına şöyle olacak, düğünde böyle olacak diye nişanlınıza konuyu açın o zaten ailesine söyler madem onlar oralı değil.
İkinizinde maddı bağımsızlığı olduğunu varsayarak söylüyorum tabii, o yoksa birer soğuk su alıp instagramda yeni evlenenlerin evlerine bakın

Oğlum ilerde evlenirken sizin örf adetiniz ne diye sormam ya kaçıncı yıldayız adet mi kaldı bizim yaşam tarzımız da öyle gelenekçi değildir. Gençler anlaşır evlenir biz öyle yaptık. Ha varsa paramız durumumuz oğluma destek oluruz ama öyle yazmasıydı oyasıydı bohcasıydı tövbeler olsun

Aileler hiçbir şey hakkında görüşme içinde değillerse siz gelin adayı olarak isteklerinizi nasıl organizasyon istediğinizi nerede olması gerektiğini hepsini tek tek nişanlınıza söyleyin ve kararlığınızı bildirin. O zaman kayınvalidw kayınpeder istediğinizi yapmak zorunda kalacaktır

Yeter yaaa her konuda anlatma

Ben herşeyi nişanlıma söyledim. O ailesine söylemedi.

Canım senin daha nişanlın ile doğru düzgün bir iletişimin yok ki kaldı onun ailesiyle kuramadigin iletişime yanıyorsun.konusabilmek paylaşabilmek çok önemli şeyler bosver adeti örfü hele ailesini hepsini bosver önemli olan nişanlın ile gelecek görüyor musun sen seni daha anlayamayan bir adam anladığım kadarıyla eş gördüğün adam gözünden anlar senin istediklerini göz ardı etmez

Canım ben konuştum herşeyi söyledim iletişimimi herşeyimi kurdum.
görmesem bu yola inan neden çıkayım

Bizimkiler de öyleydi. Meğer ödememek içinmiş... Eşime bin kere ailenden para iste tek basimiza yapamayacagiz dedim, dediğin gibi geçiştirdi uzun süre. Sonra 10 bin tl alabildi geçen yaz... hamile kaldım borç istedik onu da vermediler. Cocugu gormeye bile gelmediler para isteriz diye eşinin ailesinin yaninda konuyu sen ac esyalar ne olacak dugun nerede olacak gibi o zaman anlasilir neler dondugu

Valla karşı taraf demek ki gün görmemiş.

O zaman sizin aileniz kuralları koysun.. Büýükler arasınlar konuşsunlar.

Neden soylemedi?
İletişimimiz var demissiniz ama iletisim.sadece konusmak kendini ifade etmek degildir. Karsi tarafın da anlamasi ve ona göre hareket etmesidir yani istekler karsilikli iletilir ve dikkate alinir.
Siz daha nisanlinizla net olamamissiniz
Siz ona soylediniz o neden ailesine söylemedi mesela bunun sebebini biliyor musunuz? Adamin eyleme geçmemesi icin gerekçesi ne? Bu adam ne kadar net? Madem evlenmek istiyor neden bir seyler yapmiyor da bekliyor? Siz neden bekliyorsunuz? Evlilige giden yolda sizin hazırlığı ne mesela?

Sen her konuda bu denli acı çektiğini belirtiyorsun ne diye dik başlılık yaptın yav baksaydın evliliğine madem he diyip geçseydin 3 çocuklu ortada kalmış gibi tepkilerin tamam sevmişsin belli e dik olmasaydın devam etseydin keşke

Gerek de yok zaten Kristialia, kızı nişanladım salon bile tutmadım evde çekirdek aile arasında yüzükleri taktık, hem gereksiz hem de ben peşpeşe annemi kayınpederimi kaybettim, damadın anneannesi de hastanede yatıyordu hepimizin kendine göre üzüntüsü varken kimi eğlendireceğizkarşı tarafa da öyle bohçaymış çarşıymış gerek yok ne yaparım ne yaptırırım dedim, şimdi de çeyiz alınıyor ama valla ben sipariş sonrası güzelmiş diyorum o kadar, evini kuracak olanlar ne alacağını kendisi seçer siparişini verir, zorlandıkları yerde müdahale edeceğiz, düğün de yapmayacağız kıysınlar bir nikah otursunlar.

Önemli olan iki tarafında dürüst insan evladı olması.

Aynen öyle hiçbir şey yapmadık yaptırmadık bohça mohça saçma geliyor bana artık bu devirde. Biz bir şey istemiyoruz yapmayalım karşılıklı dedik. Söz de aynı şekilde evde kendi aramızda oldu, düğün yapmadık ufak bir kına ve nikah yaptık onu da eşimle ben hallettik, eşyaları da. Öyle olunca kimseye minnet edilmiyor harika bir şey. O yüzden eğitim, çalışmak ve kendi görüşünde biriyle evlenmek en güzeli.

Allah mutluluğunuzu daim etsin

Aynen hiç kimsenin ne söz hakkı oluyor ne minnet etmek zorunda kalıyorsunuz, zaten kuracakları evde oturacak olan aileler değil ki fikir sorulursa söylenir o kadar, nişanlı çift ne alınacaksa kendileri karar verip alır, dediğiniz gibi aynı görüşte insanla beraber olmak lazım, ayrıca ailelere karşı da pasif olmamaları lazım, kız kendisi karar verirken erkek ailenin ağzına bakıyorsa veya erkek kararlı dururken kız pasif kalıyorsa sorun yaşanıyor, ailelerin yapacağı içlerinden geliyorsa çifte destek olmak ama hepsi o kadar, evlendikten sonra burunlarından getireceklerse hiçbir şey yapmasınlar daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…