• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiçbirşeye karışılmaması

Anlayamadın ne demek istediğimi. Maddi bağımsızlığın varsa gider alırsın. Bişi konuşulmadı. Siz şunu biz bunu yapalım denilmedi. Gidip kimse kafasına göre davranamaz dimi. Kafama göre gidip eşya mı alcam nişanlımla
E biz böyle yaptık mesela tavsiye ederim. Gittik nişanlımla aldık geldik eşyaları. Zorla kendinize eşya mi aldıracaksiniz soran eden yoksa?

İsteklerimizi kendimiz yaptık. Kimsenin sormasina gerek kalmadı. Sizi aileler mi evlendiriyor? Eğer öyleyse sizin aileniz söylesin,biz bunları istiyoruz demezseniz onlar ne diyecek ki? Sonuçta talep edecek olan sizin taraf. Erkek tarafı da yaparız veya yapamayız der.

Nişanlısının derdi kız tarafa yüklenmek. Adam cebinden para çıksın istemiyor. Aileler birbirini zaten sevmiyor
Ayşegülün konularını biliyorum az değil o da. Biz zengin aileyiz otelde yemekli düğün istiyoruz, ailem ısrarcı gibi konuları var. İki taraf da birbirine itekleme derdinde maddi meseleleri, kimse bir şey yüklenmeyince de ölü taklidi yapıyorlar

Ayşegülün konularını biliyorum az değil o da. Biz zengin aileyiz otelde yemekli düğün istiyoruz, ailem ısrarcı gibi konuları var. İki taraf da birbirine itekleme derdinde maddi meseleleri, kimse bir şey yüklenmeyince de ölü taklidi yapıyorlar
Zengin aileyse zengin ailesi olan adam bulsaymış. Allah'ın garibanına otelde yemekli düğün dersen muhtelif yerleriyle gülerler sana.

Ne demek istediğimi anlamıyosunuz
Yok emin olun biz anlıyoruz siz anlamıyorsunuz. Evinize eşya alacak paranız yoksa ya evlenmeyin ya da birisi gelip ne alalım diyene kadar bekleyin. Başka da bir seçenek yok. Valla bize de kimse sormadı ne yapmak lazım falan diye kendimiz yaptık her şeyi. Bir kere isteme oldu bir daha aileler düğüne kadar görüşmedi bile, hiç de ah vah etmedim yani ne güzel karışan eden yok.

Anlayamadın ne demek istediğimi. Maddi bağımsızlığın varsa gider alırsın. Bişi konuşulmadı. Siz şunu biz bunu yapalım denilmedi. Gidip kimse kafasına göre davranamaz dimi. Kafama göre gidip eşya mı alcam nişanlımla
Bi öyle yapmistik Ayşegül. Ama ne sen çalışıyorsun ne nisanlinda da para var. Ama hayaller büyük muhtemelen.
O aile de de size eşya alacak göz yok.

Ne kayınvalidem ne kayınpederim ne de herhangi biri daha ne bana ne aileme örfünüznedir isteğiniz nedir nasıl bir yol izleyelim kına nasıl olsun yapalım mı veya düğün nasıl olsun yapalım mı diye sormadı. Eyşa konusuda öyle kimse bunun bile konusunu açmadı. Sizde bu aşamalar bu konuşmalar nasıl oldu kızlar
Biz her şeye eşimle karar verdik. Ailemize sadece haber verdik. Ne isteme oldu, ne nişan ne de kına bir tek düğünümüz oldu. Düğünümüze de ikimizin ailesi de katılımcı oldular hiçbir detayına kimse karışmadı.

Calismiyorsunuz nisanliniz parasiz ne diyr evlenmeye calisiyorsunuz iki sorumsuz insanin yukunu cekmek istemiyor aileleriniz. Gidin calisin alin. Burdaki herkes sizi anladi da siz kimseyi anlamiyorsunuz ya da isinize gelmiyor.

Ne kayınvalidem ne kayınpederim ne de herhangi biri daha ne bana ne aileme örfünüznedir isteğiniz nedir nasıl bir yol izleyelim kına nasıl olsun yapalım mı veya düğün nasıl olsun yapalım mı diye sormadı. Eyşa konusuda öyle kimse bunun bile konusunu açmadı. Sizde bu aşamalar bu konuşmalar nasıl oldu kızlar
Evlenemezsiniz siz, bir cinnet bu işi bozar. Çocuğunu evlendirmeye gönüllü aileler alır karşısına evladım bak bunları biz yaparız ama bütçe de bu kadar der. Sizde iki taraf da karşıdaki konuşsun diye bekliyorsa kimse elini taşın altına sokmayacak demektir.

Ayrıca çalışmadığımı bile bile hesabı ikiye bölecek adamı kapıma köpek diye bile almam. İlla ki evleneceksen sonrasında sakın ağlama, bu adam sana ped parasını bile düşünerek verir. Kuaför falan hak getire.

Yok emin olun biz anlıyoruz siz anlamıyorsunuz. Evinize eşya alacak paranız yoksa ya evlenmeyin ya da birisi gelip ne alalım diyene kadar bekleyin. Başka da bir seçenek yok. Valla bize de kimse sormadı ne yapmak lazım falan diye kendimiz yaptık her şeyi. Bir kere isteme oldu bir daha aileler düğüne kadar görüşmedi bile, hiç de ah vah etmedim yani ne güzel karışan eden yok.
Bu ayakları üzerinde duran insanların işi, konu sahibinin geliri yok, karşıdaki de ya aile işinde karın tokluğuna çalışıyor ya da parazitin teki kendi cebinden bir şey çıkmasın diye ailesini bekliyor

Bu ayakları üzerinde duran insanların işi, konu sahibinin geliri yok, karşıdaki de ya aile işinde karın tokluğuna çalışıyor ya da parazitin teki kendi cebinden bir şey çıkmasın diye ailesini bekliyor
Üslubunu düzelterek konuş ne terbiyesizisniz ya. Parazit ne demek? Size şu an bu tavırla konuşan kim varda sen parazit diyorsun?

İşte o noktada 2.dedigim seçeneğe kalıyor, birisi gelip ne lazım diyene kadar bekleyecek. Başka yolu var mı? Ya kızı istemiyorlar ya kız tarafı yapsın diye bekliyorlar ya da elleri müsait değil olunca lafını ederler. Seçenekler bunlar yani yapacak bir şey yok.

Back
X