hiçbişeyin içine sığamıyorum:(

hani mahkemeye verip donuna kadar almak diye bir deyim var ya? bende biri sana öyle bişey yaptı donsuz kaldım diyosun sandım. kafam baya iyiymiş sanırım saçmalığına şuan ben bile gülüyorum ve bu arada bende şişkoyum.

şişko deme cnm bence kötü bi tabir o

Bebeğimmm seni çok iyi anlıyorum sanki beni anlatmışsın yaa
Canım öncelikle pantolon meselesine değineyim.. Büyük pantolon satan yerleri bulmaya çalış.. Likralı şeyler dene veya ölçülerini alıp terziye diktir zayıflayana kadar böyle idare et canım.
Ve kendinle herşeye rağmen barışık ol, sev kendini.
İnşallah zamanı geldiğinde tahmin ettiğinden bile fazla zayıflarsın asla umudunu kaybetme ve bu durum için canını sıkma.
Beterin beteri vardır haline her zaman şükret.

canım benim bir arkadaşım diyetisyen+spor eşliğinde 90 lardan 60 lara düştü.Şimdi çok mutlu.İstersen yaparsın.Yeter ki uzman eşliğinde yap.Sağlığını da tehlikeye atma.

35 yaşındayken 44 bedendim. 36 yaşından beri 34-36 beden kullanıyorum. Gerçekten isteyince yapılabiliyor. Kaldı ki sen çok gençsin. Metabolizman çok daha hızlı.

Öncelikle bir endokrinolağa gitmeni öneririm. Hormonal bir problemin varsa diyet aç kalmandan başka işe yaramaz. Eğer sorun hormonal ise tedavi olursun. Değilse arkadaşların da dediği gibi diyet ve spor. Abuk subuk zayıflama ürünlerinden kaçınmalısın. Hem boş yere para harcarsın. Hem de bedenine zarar verebilirsin. İki hapla zayıflanabiliyor olsa dünyada kilolu insan kalmazdı di mi?

Diyetisyenden yardım alabilirsen al. Ama ben o şablon diyetlerle verdiğim kiloların hepsini geri aldım. En son yaptığım diyette (9 yıl önce)kuralları kendim koydum. Her şey serbest ama daha önce yediğim miktarın 1/3- ya da 1/4 ü kadar. Hiçbir yiyecek grubunu tamamen kesmedim. Vücudun hepsine ihtiyacı var.

İstediğim kiloya düşmem 1 yılı aldı. Sen de sakın acele etme. Ne kadar hızlı verirsen o kadar hızlı geri alırsın. Önemli olan beslenme alışkanlığını sabitlemek. Beslenme alışkanlığı sabitlenince kilo da sabitleniyor. Yine aynı mantıkla gidiyorum. Her şeyden ama kilolu olduğum dönemde yediğimin en fazla yarısı kadar. Zaten vücut daha fazlasını kabul etmiyor.

Tatillerde, arkadaşlarla dışarıda yemek yendiğinde ya da misafirlerim olduğunda ölçü biraz kaçabiliyor. O zaman aldığım kilonun miktarına göre bir kaç gün akşam yemeğim yoğurt elma oluyor. Kiloyu yerleşmeden vermek çok zor değil. Ama bir kaç hafta benimle kalırsa vermekte zorlanırım biliyorum. ve ben bir daha diyet yapmak istemiyorum.

Ağzıma bir şey atmadan önce düşünürüm. Önüme konan, yiyeceğim şey alacağım kaloriye değer mi? Eğer sınırları zorlayan miktarda kalori alacaksam ve bir sonraki akşam elma yoğurt ikilisine talim edeceksem yiyeceğim şey ya çok özel, çok lezzetli olmalı ya da çok yararlı ve sağlıklı. Laf olsun diye yemem. Bisküvi vb. sıradan şeyleri yıllardır yemedim. Mis gibi kokan, taze ev yapımı bir kurabiyeye hayır demem. Ama ikinciyi yemem.

Bir de 9 yıldır her sabah tartılıyorum. Kilomu kaydediyorum.Bu da kontrol için gerekli diye düşünüyorum.

Seni motive edecek anahtar cümlem...

Hiç bir yiyecek giyecek alışverişi yaparken satış elemanına "BİR BEDEN KÜÇÜĞÜ YOK MU?" sorusunu sorabilmek kadar lezzetli değil.

Önce beslenme ve metabolizma uzmanina gidin. Testlerinizi yaptirin. Metabolizma calisma seviyenizi olcturun. Bu bilgiler dogrultusunda size verilecek diyeti uygulayin. Aslinda gecici degil kalici olarak beslenme duzeni olusturmak lazim. 20 yildir ben de her diyeti denedim. Ogrendim ki metabolimam cok yavas calisiyormus. 1400 kalori yakiyormusum. Mesela sut ve sut urunlerinden aldigim kalorinin hepsini yakamiyormus metabolizmam. Ama kalsiyum icin baska gidalar aliyorum.

Bunlari yazmamin nedeni, o diyet bu diyet su diyet hepsini unutun. 3 kg verirsiniz 5 kg geri ailrsiniz. Vucut yapiniza gore diyet yapin. bunu da uzman yardimiyla yapin. Hormonlarinizi bile inceliyorlar.

Arkadaşım önce bir doktora git doktor sana gerekli tahlileri yapar hormon vs belki bir rahatsızlıgın vardır bilemedigin benim bir doktor tanıdıgım var kilo sadece yiyip içmekle olmaz kilo eger hormonların düzenli çalışmazsa yine kilo alırsın genellikle tiroit rahatsızlıgı olanarın metobolizması yavas çalışır yavas çalışırsa kilo yapıyor maalesef eger metobolizman hızlı çalısırsa buda zayıflama işarettir metobolizması hızlı çalışan tiroit hastaları kilo alamıyor bence sen kafana göre diyet yapmadan önce bütün kan tahlillerini yaptır derim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…