Hiçkimsenin bana Güzel olduğumu söylememesi içimde ukde yarattı..

Sevgili Güneş,

Sende de bende olduğu gibi kendine değer verme- iyi yönlerini görüp bunlarla özgüven oluşturma yetileri eksik. Başkalarının ne dediğini çok önemsiyor,onların onaylamaması seni gereğinden fazla sarsıyor, dış görünüşünle çok fazla kendini meşgul ediyorsun. Esasında gerçekten çirkin vs oluşundan değil,senin insanlara yansıtacağın meziyetlerini gösteremediğin- arkaplanda kalmış güzel hasletlerini sergileyemediğin için dış görünüşünle bağdaştırıp sürekli günden güne daha derinleşen ''değersizlik'' duygusunu kısır döngü halinde yaşıyorsun.

Aynılarını yaşadım-kısmen yaşıyorum. Ben çözümü buldum: Tamam, dış görünüşle alakalı elde varolan 'bakımlılaşma/güzellşme'' imkanlarını kullanmak gerek-bir sakıncası yok keza ben de yapıyorum ama sen(ben de dahil) bilinçaltına artık ne yaparsam yapayım kabul görmeyen-takdir edilmeyen-değere layık bulunmayan bir kişi olduğunu yerleştirdiğin için,emin ol fiziken çok büyük değişiklik bile geçirsen aynı hisleri beraberinde taşıyacaksın.Bu sebeple bilinçaltı önyargılarını temizlemelisin. Ben başladım. Nasıl mı? Sosyal fobi bilinçaltı telkin cd.sini dinleyerek.. 3-4 gündür kendime biraz daha özgüvenliyim.
Ürünler paralı fakat deneme için olan 'ücretsiz' 3 ürünü indirip dinlemekle başladım ben, sitedeki-keza birçok başka sitedeki bu konuyla alakalı yazıları okudukça problemin ne olduğunu ve nereden çözüme başlanacağını anladım.

(www.degisimehazirim.com) Bu ve benzeri siteleri ciddiyetle incelemeni tavsiye ederim. Herşey beyinden ziyade 'bilinçaltında' biitiyor. Fakat sen problemleri dış görünüşüne takmanla somut hale getirdiğin için problemin fiziki görünüşünde saklı sanıyorsun,halbuki o sebep değil SONUÇ.

guzelligini tek sen görmelisin ve kisiligini sen sevmelisin. sen guzelligini görursen ve kendini seversen öbur insanlarda seni guzel görur ve sever.:13:

bukadar üyütme bu olayi canim.bende herzaman kilon olmasa sen cok güzelsin alida cümlesini duuyorum.güya iltifat edioylar ama hic etmeseler daha iyi bence

cnm biraz okudum yazılarını..açıkçası ilk sayfadan sonrasını okuyamadım.arkadaşlar bahsetti mi bilmeyiorum...ama anladığım kadarıyla güzelliği belirli bir kalıba dökmüşsün..ama güzellik bu değil ki...yani güzel diye lanse edilenlere bi baksana..kimi uzun kimi kısa..kimi şişman kimi aşırı zayıf..kimi öyle kimi böyle...ama hepsinin duruşunda bi güven var..sen öncelikle şu kalıplarından sıyrıl..neyin var..gözlerin şaşı ise ameliyatı var..yumruğun kadar burnu varsa ameliyatı var..göğüslerin ceviz kadarsa silikonu var...daha ne diyeyim..yok bunların hiç biri yok diyorsan yat kalk şükret..sağlıklısın...elin ayağın düzgün demek ki..ama sen güvenmezsen kendine kimse umursamaz seni..bide tarzını değiştir..dedim ya şekle sokmuşsun güzelliği...bu kalıba göre giyiniyorsundur belki de ..hayalindeki kişi gibi..ama gerçekteki seni keşfet...örneğin açık renkleri çok seviyosundur ve hayalindeki güzel bu renkler içindedir ..ama sana farklı bi renk gidiyodur...basenlerin mi var...piyasada bunları gizleyecek bi yığın ürün var..olmadı tarzını dikkati başka yöne çekecek şekilde ayarla... güvendiğin bu konuda sana yardımı olacak birinden yardım iste..zevkine güvendiğin biirisi olsun...sonra kendini ona teslim et..bak bakalım....bende kendimi çok güzel bulmam .. ne yalan söyleyeyim..derdimiz ortak..ben bunlaı düşündüm ve kendimle ilgili bişeyler değiştireceğim...30 a yaklaştım ama bana çok güzelsin diyen olmadı diye üzülürüm..ama bazen de nedense insanlar çok güzelsin diye gelir yanıma..ki hiç bişey yapmamışımdır...bilemiyorum..deneyelim mi kız bunları :)

merhaba..
Önce benim önerim renkli lensler.İşyerimde esmer bi bayan arkadaşım birgün koyu yeşil lenslerle gelmiş.Normalde kendi halinde sıradan bir tipti,o lenslerle allahım masıl da değişmiş,nasıl da dikkat çekti.Kızın bi anda sıfatı değişti.Çok ta yakıştı.
Şimdi şu var bir de;öncelikle hepimiz özensizken çok güzel değiliz.Makyajsızken veya yeni uyandığımızda,yada saçımıza hiçbişey yapmamışken sadece sen deil bizlerde kendimizi güzel bulmuyoruz.Mesela ünlüleri hep makyajlı ve güzel görüyoruz.Makyaj öncesi onlarda bizden farksız:) Yani güzel olmak için uğraşıcaksın tabikide Zaten 25 yaşından sonra her bayan cilt bakımı makyaj gibi konularda uzmanlaşıyor,kendi yüzünü tanıyabiliyor,kendini güzelleştirebiliyor.Mesela günlük kıyafetlerinle bakkala gitmenle,özene bezene hazırlanıp dışarıya çıkman arasında bile kendini güzel hissetmen değişir.
Güzel denilen kişilere dikkat edersen; kimisinin gözü güzeldir güzel denir,kiminin saçı güzeldir,kiminin fiziği.Mesela beren saatin gözleri güzel,angelina jolienin dudakları.Onlar güzel noktalarına daha çok dikkat çekip dahada güzelleşebiliyorlar.Yani senin de vardır güzel tarafın.
Güzellik bakış açısıyla alakalıdır,sen de güzel birini çirkin görebilirsin.Mesela ben az önce örnek verdiğim gibi beren saati güzel buluyorum.Ama bi gün ekşi sözlükte denk gelip okumuştum,onu da çirkin bulanlar var.Başka bir örnek;Benim çok güzel olduğunu düşündüğüm bir arkadaşım var.Bir gün muhabbet ederken güzel olduğunu ifade eden birşey söyledim.Çirkin olduğuna o kadar inanmışki söylediğimi duymazdan geliyor.
Ben bir de duaya çok inanıyorum.Her zaman her konuda dua ediyorum,sesimin ulaştığına inanıyorum.Gerçekten istediğinde oluyor çünkü:97:

Son düzenleme:
Bazen face de kendini çok guzel zanneden kizlara bakiyorum. Isim olarak atiyorum ankara guzeli, yesilcam fistigi, eregli findigi, turkish lokumu daha bir cok komediye imza atan isimlere sahip bu kizcagizlarimiz:97: Ben kendimi çok guzel bulmam ama fenada degilimdir, kendilerini cok guzel zanneden kizlari gorunce kendime guvenim geliyor yahu Bu guzelse ben dunya guzeliyim diye içimden geçiyor :90:
Aslinda sunu soylemek istiyorum. Cok guzel olupta sönük duran, guzelliginin farkinda olmadigi için onu vurgulayaman insanlar vardir. Ve bakimsiz paspal, kendine yakisani bilmedigi için rukuse kaçanlar vardir. Gerçekte çokta guzel olmayan ama havali olusundan dolayi herkesin "çok guzel kiz" olarak iltifat ettigi tipler vardir. Kisacasi marifet ka$li gozlu olmaktan ziyade ozguven sahibi olmakta. Aslinda guzellik bence dik durmak, asil durmak, kontrollu bakislara sahip olmak, nerde ne soyleyecegini bilmek, ses tonunu dogru ayarlamak, dinlemeyi bilmek, mimikleri dogru kullanmak, vucut dilini dogru kullanmak gibi insanin kendi elinde olan seylerden geciyor. Kimi insan vardir pek guzel bulmazsin ama biraz zaman gecirirsin konustukca guzellesir gozunde. Kimi cok guzeldir, vakit gecirdiginde aslinda hiç albenisi olmadigini anlar insan. Asil ve havali olmak lazim. Havalidan kastim kibirli, kendini begenmis bir kisilik degil degil elbette. Bence kendine guven ve halvali ol. Dik durmayi unutma, basini da dik tut. Mimik ve vucut hareketlerinde kadinligini vurgula, ama abartmadan

bütün mesajları okuyamadım. ama senin ilk yazını okudum. ben güzel olduğuna eminim görmeme gerek yok. bir kadın sinsi bakmıyorsa, içten samimi gülüyorsa illaki güzeldir. onu seven arkadaşları, eşleri vardır.

ya tam doğru kelimeleri bulubilecek miyim anlatmak istediklerilerimi ifade edecek bilemiyorum ama deneyeceğim.

bence güzellik biraz reklam işi artık. etrafıma bakıyorum aslında aman aman bi yeri yok soradan bi kadın. kendi için çok güzel diyor. ama öyle bi şeilde ifade ediorki. bi şekilde herkesi manipule ediyor. bi müddet sonra o kadın için "güzel" diye konuşuluyor. irdelenmiyor. sanırım sende de tam tersi olmuş. kendin için "çirkin" diye bi yakıştırma yapmışsın ve etrafını da bi şekilde buna inandırmışsın. böyle şeyler oluyor ama sanırım asıl sebep sensin.

sana bir örnek vereceğimm. ünide daha genç yaşlarımda. vüxumdumdan memnun değildim. bazı yerlerimi eleştiriodum. ve bunu arkadşalarımın yanında da dile getiriyodum. bi gün bi erkek herkesin ortasında senin bi kaç kilo vermen gerek dedi bana. çok üzüldüm. zaten kendimi şişman hissediyordum üstüne başka biri de beni destekledi. şişmanım. dimi? 9sene sonra şunu diyorum ki o konuşma geçtiğinde ben 36 bedendim ve 52 kilo idim. ama bol şeyler giyiyodum. kilolarımı saklamak için. o zaman kilo olarak gördüğüm kıvrımlarımı şu an çok seviyorum. ozaman 52 kilo idim etrafımda öyle bi algı yaratmışımki insanlar bile bana zayıfla diyordu. sonra ben zayıfladım 48kilolara indim 34 beden üstüme bol geliyordu. o zaman iş hayatındaydım çevrem de dğeilmişti. bu seferki çevrem aşırı sıska olduğumu söylüyordu. önceleri isteyerek 2kilo aldım evenince biraz ipin ucu kaçtı. şu an 51-52 kilo arası gidip geliyorum. 36 bedenim. vücudumu çok beğeniyorum. 9 sene önce bana insanların zayfıla dediği zamanla aynı bedendeyim. ama ruhum farklı. şu an etrafıma da bu havayı veriyorum ve insnalar (kıskançlar hariç) fiziğime iltifat ediyorlar.

kendi saplantımıza kendimiz inanıp bi şekilde etrafımızı da manipule ediyoruz. ağzımıdan çıkanları kaderimiz yapıyorum. öncelikle kendine güzel olduğunu söyle. bakımını yap. sağlıklı kiloda kal. gülümse. herzaman daha iyi olmak için çabala ama şu halinin de güzel olduğunu bi sürü insnaın özeneceği bi güzelliğin olduğuna inan. kendin inanınca çevreni de değiştirince göreceksin sana gelen iltifatları.

güneşçim, burada gönül rahatlığıyla bunları paylaşabilmen bile kendine olan güvenini gösterir.bu da birinin seni güzel bulması için gereken en önemli kriterlerden biri bence..:)) makyaj ve giyim konusunda uzmanım.eğer bize/bana bir kaç fotoğrafını yollarsan sendeki hangi bölümleri ön plana çıkartabileceğin hakkında önerilerde bulunabilirm..

unutma her kadın güzeldir ve iltifatı hakeder:))belki de iltifata ihtiyacın olabileceğini hiç düşünmemiştir çevrendekiler..:)
(bu arada cilt bakım konusunda da bşiler biliyorum sorular olursa bildikerimi paylaşırım kızlar)

Anam bu kadınlar ne fenaa ben güzelim de noluyor işte bana hergün güzel diyorlar ama şöyle böyle falan bunların altında iyi niyet sezmiyorum Kız zaten üzülüyo bi de bu tarz kendini öne çıkarmalar fln garipsedim şahsen

size çirkin olduğunuzu ima eden insanlar olduğunu söylemişsiniz. bu insanlar aslında kendileriyle o kadar problem yaşamaktadırlar ki başka birini üzüp rahatlama ihtiyacı çekerler. bu kişiler en temel insani duygulardan yoksundurlar çünkü herşey dış görüntüdür onlar için. bu kişilere izin vermemek senin elinde. sana öyle yapmaya kalkarlarsa usulünce bir cevap verirsin hizaya getirirsin. normal bir insan kimseye çirkin olduğunu ima etmez. ayrıca kendine güvenmek çok önemli birşey. güzel olduğunu etraftan duymak elbette çok gurur okşayıcı bişey. ama etrafına bir bak çok güzel olanlar azınlıktadır. insanların çoğu normal görüntüdedir ama gayet mutlu hayatları olur.her insanın da güzel bir yönü vardır ayrıca. kiminin kaşı, kiminin gözü, kiminin eli. demek istediğim mükemmel güzellikteki insanlar zaten çok az bulunur. geri kalanların çoğu standart görüntüdedir.sen de keyfine bak. güzellik çok hoş bişey de olsa herşey değil. sevgilerimle.

elfride çok haklı

Çevrendeki insanlarda da problem olabilir. Bazı insanlar sadece övülmeye açıktır, övmeye beğenmeye gelince sesi soluğu çıkmaz maalesef. Bir kitapta okumuştum bi bölgedeki insanlar sırf inekleri süt veriyor diye ineklerine her sabah seni seviyorum diyorlarmış. Bu tuhaf gibi gözüksede aslında bize birşey anlatmaya çalışıyor.

Etrafımıza önce biz bişeyler sunmalıyız herkes bir adımı karşıdan bekliyor o yüzden herkes olduğu yerde kalıyor.
Öncelikle çözüm olarak düşündüğüm nacizhane fikrim (ayrıca bende yıllar önce uygulamıştım ) çevrendeki insanlara zorunlu olmadan beğendiğin özelliklerini öv içten ve samimi olarak. Kıyafetini ,küpesini , ya da gülüşünü. Etrafındaki insanlara bu şekilde yaklaşırsan onlarda bi süre sonra aynı şekilde yaklaşacaklardır. Ya da yine ilk adımı sen at ; hey bugün saçlarıma değişik bi şekil verdim aşk olsun hiç yorum yapmadın nasıl olmuş sence ? gibi ..
Bu şekilde hem sen çevrendeki kişileri olumlu etkileyeceksin hemde onlar seni olumlu şekilde etkileyecek.
Bende etkili oldu inşallah sende de etkili olur.

evet ben de sizin gibi düşünüyorum. güzelsen niye burda demek ihtiyacını hissediyorsun di mi yani? konu sahibini üzmekten başka bir işe yaramayan boş boş şeyler

Güneşcim, Canım benim, Bugün tesadüfen profilini incelerken açtığın konu başlıklarına baktım ve bu başlığı görünce şaşırdım doğrusu. Güzellik göreceli bir kavramdır. Güzel neye göre güzel çirkin neye göre çirkin referans noktası ne ya da ölçüsü ne? Böyle birşeyi kafana takıp üzülmene üzüldüğümü bilmeni isterim. Sana dair gördüğüm tek fotoğraf gözlerine aitti ve gözlerinde son derece güzel ve bakışlarında bir o kadar derindi. Eğer şu ana kadar kimse sana güzel olduğunu söylemediyse emin ol kimse gözlerine dikkatli bakmamıştır. Çooooooooook mutlu ol benim güzel arkadaşım.

Ayni dertten muzdaribim.. ben aslinda kendimi begeniyorum ama evde yalnizsam ve yanimda hic kimse yoksa.. biri geldiginde kiz ne kadar cirkin olursa olsun onun benden guzel olduğunu düşünüyorum. Aslinda beni bu hale getiren insanlar. Kisa oldugumu ima ederler esmersin derken suratlarini bukerler. Guzel bi sey giydiginde sen bunu haketmiyosun der gibi bakarlar.. önemli olan ic guzellik meselesi ise yalandan ibaret. Ic guzelligi de onemli tabiki ama dis guzellikle yarisamiyor .yapacak bi sey yok biz kendimiz secmedik sonucta. Sukretmek gerek :)

Bana biraz saçma geldi o kadar mı çirkinsiniz de ben aslında onla samimi değilim diyebiliyorlar. Bence bu sorunun altında başka birşey var. Mesela kilolumusnuz? Yüzünüzde izler mi var çirkinlik derken ne yani giyiminizmi alakasız saçınız mı kötü ben anlayamadım bende bir çok kişiden güzelsin lafını duyuyorum inanın bir işe yaramıyor. Siz kendınızı güzel bulun önce bi özgüven eksikliği oluşmuş erkek arkadaşınız var mı ? Ben ayy ben çok tipsizim çirkinim diyen insanlara gıcık oluyorum(genel olarak) böyle düşünmeyin bence kafanızda kurup kurup üzülmeyin.

Canım denk gelmemiştir belki. Mesela bende kendimi guzel bulmam ama esim basta olmak üzere cogu kisi guzel oldugumu söyler Yada ima eder.universitede de erkek sınıfta ki erkek arkadaşlar benim bi albenim oldugunu söylerdi nerden boyle bisey düşündüklerini sorunca bisi diyemezlerdi sözle söylenecek bisi degil hal hareket tavırlarından derlerdi. Siz kendinizi guzel bulun buna güvenerek çıkın etkisini gorursunjx

bana diyolarda noluyo canım.arkadaşım ailem hergün der .elde var 0.ne düzgün hayatım var. her şeyde şanssızım aşkta okulda.Allah güzel baht versin.üzülme sakın..

aynı beni anlatın canım:13:

Son düzenleme:

eminim çok güzel bir kızsındır canım ya milleti boşver sen önce kendini beğen resmini koyarmısın çok merak ettim neden böle düşündüğünü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…