- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
Bu olumlama vs.degil dini bir konu. Hayirlisi evliyalarin duasi derler imtihani agir olurmus. Bu dusunce sekli insandan insana degisir herkes tasvip etmez sarisin okudu, test etti onayladi :))) Hayirlisi ucu acik bir kelimedir. Kime gore hayirli, neye gore hayirli?
Bunun yerine dualarimizda net olmaliyiz.
Bu kadar yeter banlanmaya gerek yok :)
Merhabalar . Banlı olduğum için ancak yazabildim. 6günde epey şey değişti aslında. Görmeye de gittim sohbette ettim. Nişanlım da çok şükür dengesini düzeltti. Şimdi aramız gayet iyi. Ama hala içim almıyor onları orası ayrıİçinde bulunduğunuz durumu okudum... şadde su fikrimi belirtmek istiyorum nişanlınız aramıyomus arasada kısa sürüp kaptmak istiyormuş bence sen ara ona bu kötü gününde yanında olduğunu hissettir belki senden bekliyordur. Bu sizin en kötü ilk anınız olabilir o yüzden elinizden geleni yapmaya çalışın bide ben olsam kardeşini görmeye giderdim insanogluyuz herkes hata yapar kimseyle konuşmadan sadece gidip bi onu görsen cok iyi olurdu bence bu nisanlınada kardesinede moral olurdu yani şahsen ben dayanamaz giderdim heralde çünkü anladığım kadarıyla durumu bayağı ciddi...
Ooo hoşgeldinMerhabalar . Banlı olduğum için ancak yazabildim. 6günde epey şey değişti aslında. Görmeye de gittim sohbette ettim. Nişanlım da çok şükür dengesini düzeltti. Şimdi aramız gayet iyi. Ama hala içim almıyor onları orası ayrı
Ben benimle ilgilensin derdinde değildim aslında. Ama instagrama girecek vakti varsa bana ayıracak vakti de olmalı diye düşünüyordum. Bana bir şey yapmadılar değil aslında. Sonuçta o üzülünce bende üzülmüş oluyorum.Telefonu 2 dk sonra kapatmak istemesi normal değil mi kardeşi hasta morali bozuk.. Ayrıca size bir şey yapmamislar bence hastaneye görmeye gidebilirsiniz ne kaybederdiniz ki...
Evet unutmuşumdurKajmery34 benim de hislerim kuvvetlidir kendimle ilgili olanlar hariç ama etiketlemeyi unutmuşsun
Konularını takip ediyorum eski konularını hatırlıyorum.
Guzel giden bir beraberliğin hatta nişanlılık sürecin var ama nedense benim içime sinmeyen biseyler de vardı.Bu konuyu okuyunca pek de şaşırmadım aslinda..
Nişanlının yaşadığı durum zor ama insan aslında zor zamanlarında bir çok ipucu bırakabiliyor kişiliği ve kendisi hakkında.
Mesela aynı durum senin başında olsaydı(Allah korusun) desteğini istemeyip yalnız kalmak ister miydin? Bence hayır aksine daha mutlu olurdun.
Insan zor süreçlerinde psikolojik anlamda farklılıklar oluşuyor ama ileri derecedeki farklılıklar bana pek normal gelmiyor.Ve bir insanı bence en çok bu dönemlerinde tanırsın.
Yanında olmak ve destek olmak istediğinin fazlasıyla farkındadır.Bunun için kendini ekstra olarak destek verme zorunluluğu hissetme,kasma..İnce,hassas insanlar senin gibi davranır ama bence biraz onu ona bırak ve gözlemle.
Bakalım bu sınavdan nasıl çıkacaksınız biraz kendini geriye çek bak bakalım ilerde zor günlerinizde bu adamın yaklaşımı aşağı yukarı ne olacak?
İnsan psikolojisi ve enerjisi anlik değişkenlik gösteren şeyler..Ama uzun vadede değişen pek birsey yoksa ve içindeki ses bu adamla mutlu olamam diyorsa zorlama.O ses çoğunlukla doğruları söylüyor.
Son gelişmelere üzüldüm senin adına. Ama tahmin etmesi çokta zor değil aslında. Böyle olacağı belliydi.
Hastalık insanları birleştirir. Burada da böyle olmuş.
Nişanlının ne kadar iyi bir insan olduğunu söylüyorsun. Ne kadar sağlam dursa da kardeşinin o hali ailesine karşı da gardını indirmesine neden olmuş.
Aslında böyle birşey benim başıma gelse, ben arayamasam da sevdiğim insanın yanımda olmasını isterdim.
Onun şuan aklı ve kalbi karmakarışıktır.
Düğünden sonra gelmek isterlerse hayır diyemem diyerek bunu belli etmiş aslında.
Çok büyük ihtimalle düğüne de gelmelerini isteyecek bu şekilde devam ederse.
Peki sen ne yapacaksın böyle bir durumda? @darkmore aradaki seviyeyi eşiyle arasını bozmadan çok güzel bir şekilde koruyabilmiş. (ayak havlusu konusunda bu kadar da olmaz artık dedim)
Sende yapabilecek misin?
Anladığım kadarıyla onları istememenin nedeni sadece nişanlına kötü davranmış olmaları değil.
Ailesi ve senin ailenin arasındaki uçurum nedeniyle de istemiyorsun.
Aklın da karışık anlıyorum.
Bence bir süre gözlem yap, iyice düşün.
Ama o sırada nişanlının yanında ol.
(bu saate kadar en azından iletişim kurduğunuzu düşünüyorum)
Merhabalar hoş buldumOoo hoşgeldin ☺
Hoş buldum canım :)Kajmery34 hos geldin :)
Kuzum artık sen hiç ban almıosun ben alıyorumbebikom ben yeni geldim ama seni şutlamışlar çamaşıra çoraba ihtiyacın var mı mapus damlarında
sana fikrimi söyledim koca adayında demiş sende açık açık ben görüşmem demişsin zaten
allah kardeşine şifa verip tez vakitte sağlığına kavuştursun gerisi teferruat biliyorsun
Bu nasıl iş ya. Hadi dinlenmeye evine gidip gelirsin de hasta oğlunu sıkıldım diyip bırakmak ne demekMerhabalar hoş buldumvalla bu sefer bayağı bir ceza yedim.
O süreçte de neler oldu azıcık yazayım vesilenle. Nişanlımla açık açık konuştum. Ben senin görüşmene saygı duyarım ama sakın beni bulaştırma , bu kadar kötüledin şimdi ben ona anne demem dedim.
Annesi ile görüşürken de hep siz dedim çok mesafeliydim. Bundan sonrasında da benden kesinlikle bir şey bekleme dedim.
İçim almadı cidden gördüğüm anda. O kadar gaddarlar ki ...
O kadar benciller ki. Ha bunu nereden anladım ?
Annesi mesela ben sıkıldım diye nişanlıma ağlamış. Bir süre gelmeyeceğim deyip gitti.
Sana soruyorum nasıl bir vicdan ? Bak sende annesin çocuğunun ateşi çıksa yanından ayrıla biliyor musun ?
Ben diyeceğimi dedim. Ne düğüne istiyorum ne de evime. Ha bunda da baktım beni ikna etmeye çalışıyor yolu gösteririm.
Kimsenin derdini çekmek istemiyorum bu saaten sonra.
Ay ben bunu bilmiyorum kim kime demiş?Seneler evvel kocamla huzurumu bozarsın sen deyip sırt dönmüş. E şimdi ne değişti ?
Bunu söylemek istemiyorum ama olmazsa da ucunda ölüm yok.. ha çok seviyorum ediyorum ama ben daha evvel gördüm çok sevmenin aslında her şey olmadığını. Ben resti çektim , sinir krizi geçirdim bildiğin. Ondan beridir de ona da söyledim en ufak bir davranışında nişanı atacağımı. Ben kardeşini 3 kere gördüm. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim hepsi bu. Artık biz birlikte görüşüyoruz. Ben gitmiyorum hastaneye.Bu nasıl iş ya. Hadi dinlenmeye evine gidip gelirsin de hasta oğlunu sıkıldım diyip bırakmak ne demek
Şuan mutlu olduğuna sevindim. İleride sorun yaşatmazlar inşAllah ☺
Kardeşi benim nişanlıma. Nişanlım iflas etmiş. Ki o dönemde de nişanlım onlara ev almış ,iş kurmuş (bunları kendileri onayladı ) bunlarda düştüğü an vurmuşlar.Ay ben bunu bilmiyorum kim kime demiş?
Evlerden ırak ya kardeşe bak senKardeşi benim nişanlıma. Nişanlım iflas etmiş. Ki o dönemde de nişanlım onlara ev almış ,iş kurmuş (bunları kendileri onayladı ) bunlarda düştüğü an vurmuşlar.
Sürekli ben beynini yiyorumEvlerden ırak ya kardeşe bak sen
Ne diyeyim nişanlın bunları unutmaz umarım.
Sürekli ben beynini yiyorumönceden hastanede sabahtan akşama kadar kalıyordu şimdi sadece uğruyor. Valla ben kötü kalpli bir insanım. Yapacak bir şey yok...
Nişanlılık sürecinde bazı sorunlardan bahsetmiştin.. Hayatindaki insan herseyden ve herkesten önemlidir ama aile de çok çok önemli.Hicbir şey dört dörtlük olmuyor ama zamanindaki yorgunluklar biraz daha tahammül sınırlarımızı zorluyor kendimden biliyorum..Artık bir cok seye eskisi kadar sabır ve sebat gösteremiyorsun..Evet unutmuşumduryani aslında benim davet ettiğim arkadaşlarım genelde konularıma yorum yazıp, bunalmayacaklarını düşündüklerimde.
Açıkçası gerçekten çok zor bir süreçteyiz. Benle konuşmak istememsi , beni istememesinin sebebi tam olarak benden kaynaklı.
Ailesinden hiç kimseyi sevmediğimi söylediğim içinmiş. Bana diyor ki sevmek zorunda, görmek zorunda değilsin ama bu süreçte bunlar konuşulmaz. Bunu basit insanlar yapar diyor. E düşününce hak veriyorum. O bana böyle bir süreçte bunu dese ben yüzünü atarım suratına.
İçine sinmeyen tam olarak nedir peki ?
Kanser kardeşi. Çok zor bir durumda...
Peki kardeşinin durumu nasıl? Tam neyi vardı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?