- Konu Sahibi esma_kavak1907
-
Umarım Şen'de olumlu sonuç alırsın . Doktor histeroskopi sonrası tüp bebek daha iyi olur dediği için doğal yolla tutmazsa yaptırmadığım için pişman olmak istemiyorum keşke demek istemiyorumbua arada eşim yanımda değil şuan zor oluyor doktor işleri ama 2 aya kadar o olay çözülecek ve yanımda olacak yani ocakta başlarız tekrar denemelere tabi doktorum illa yapalım derse onu dinlerim eşimde izin alır artık iş yerinden yapılacak birşey yok
eşinde problem yoksa erkek yaşı çokta mühim değil diye biliyorum ,senin yerinde olsam en azında 5-6 ay daha kendime süre veriridim heralde,tabi bu benim fikrim,çünkü gerçekten çok yorucu bir süreç.Her negatifte Allahım keşke mucize olsada kendiliğinden olsun diye çok dua ettim.Çünkü şuanda bile aynı süreçleri yaşamak şimdiden gözümde büyüyor,kabus gibi geliyor bana şahsen,Allah güçversin ne diyeyim,benimde 2 aşılamam 2 başarısız tüp denemem var maalesefBen 28 yaşındayım aslında çok geç değil fakat eşimin yaşı ilerliyor. Ondan acele ediyoruz biraz da bir tüp bebek iki kez de aşılama yapıldı öncesinde de ilaç ile tedavi vs
Eşimde de herhangi bir problem Yok ama anne ve baba olmak için geç oluyor ki Allah nasip ederse bir tane olsun ama tek çocukla kalmak istemiyorumeşinde problem yoksa erkek yaşı çokta mühim değil diye biliyorum ,senin yerinde olsam en azında 5-6 ay daha kendime süre veriridim heralde,tabi bu benim fikrim,çünkü gerçekten çok yorucu bir süreç.Her negatifte Allahım keşke mucize olsada kendiliğinden olsun diye çok dua ettim.Çünkü şuanda bile aynı süreçleri yaşamak şimdiden gözümde büyüyor,kabus gibi geliyor bana şahsen,Allah güçversin ne diyeyim,benimde 2 aşılamam 2 başarısız tüp denemem var maalesef
inşalla canım,tabi doktor öyle deyince insan riske atmak istemez az önce sana attım yazıların başında da bundan bahsedilmiş.Birinin doktoru histeroskopi sonrası sende 3 ay içinde gebelik bekliyorum demiş.Kadın tüp yapmamış 7-8 ay kadar sonra doğal yolla hamile kalmış,kadının sayfasını açıp yazılarına baktım,o olayda tam 7-8 ay kadar sonraUmarım Şen'de olumlu sonuç alırsın . Doktor histeroskopi sonrası tüp bebek daha iyi olur dediği için doğal yolla tutmazsa yaptırmadığım için pişman olmak istemiyorum keşke demek istemiyorum
ha orasını bilemem bende 30-da olmayı çok isterdim ama geçti işte,napalım olsunda sağlıklı hayırlısı olsun rakamlara takılmamak lazımEşimde de herhangi bir problem Yok ama anne ve baba olmak için geç oluyor ki Allah nasip ederse bir tane olsun ama tek çocukla kalmak istemiyorum
Herşey Allah tan aslında ol deyince olucak bizim elimizde olan birşey değil sadece şansımızı artırmak istiyoruz işteinşalla canım,tabi doktor öyle deyince insan riske atmak istemez az önce sana attım yazıların başında da bundan bahsedilmiş.Birinin doktoru histeroskopi sonrası sende 3 ay içinde gebelik bekliyorum demiş.Kadın tüp yapmamış 7-8 ay kadar sonra doğal yolla hamile kalmış,kadının sayfasını açıp yazılarına baktım,o olayda tam 7-8 ay kadar sonra
öyle derdimiz biran önce olması yada bir gün olacağını bilmek bile rahatlatırdı heralde beni.Çünkü aklımızda ya hiç olmazsa ya çok geç kalırsam ne yaparım geziyor.Allah en hayırlı zaman hayırlı çocuklar versin,arkadaşım.Ama dediğim gibi yaşın çok değil bir dinlen canımHerşey Allah tan aslında ol deyince olucak bizim elimizde olan birşey değil sadece şansımızı artırmak istiyoruz işte
Canım benim biraz geç oldu ama operasyonda ufak tefek polipler varmış onları almış demek bı kadat ufak şeyler görülmüyosa hatta patolojiye yollamışalar bi sıkıntı çıkmamış operasyondan sonra gün boyu ağrım oldu adet ağrısı gibi antibiyotiğe başladım patoloji sonucuna göre de biraz enf var mış bi tane daha ant verdiler onları kullandım toplam 10 gün önümüzdeki adet döneminde dondurulmuşlarla tedaviye başlamayı planladık yalnız benim inanılmaz göğüslerim ağrıyo operasyomdan bu yana anlam veremedim genetik testindende bahsetmedi hiç bilmem gerek duysa yaptırırdı heralde hayırlısı artık...Çok çok geçmiş olsun.bana da doktorum aynı nedenden dolayı istedi peki,polip rahim filminde çıkmıyor mu,bilgin varmı?Birde ağrın sızın veya başka birşey yaşadınmı,gen testleri istendimi,kusuruma bakma çok merak ettim?Ne aşamadasın,şuan beklemede misin?
ay canım bu cevabın çok makbule geçti.Yani herşey hsgde çıkmayabiliyor.Bakalım bende ne çıkacak,geçmiş olsun canım.bilmemki enfeksiyonmu çıksın hangisi daha çabuk tedavi edilir,ama senin açından çok sevindim en azından tedavi yapılıyor dondurulmuşlarla yeni umutlar inşallah.Allah umutsuz bırakmasın..göğüs ağrısını bende anlam veremdim,yumurtlama desem yumurtlama geçmiş olmalı histeroskopi öyle yapılıyor genelde.Hayırlı olsun canım,komik birşey bulununca sevinir hale geldk :))Canım benim biraz geç oldu ama operasyonda ufak tefek polipler varmış onları almış demek bı kadat ufak şeyler görülmüyosa hatta patolojiye yollamışalar bi sıkıntı çıkmamış operasyondan sonra gün boyu ağrım oldu adet ağrısı gibi antibiyotiğe başladım patoloji sonucuna göre de biraz enf var mış bi tane daha ant verdiler onları kullandım toplam 10 gün önümüzdeki adet döneminde dondurulmuşlarla tedaviye başlamayı planladık yalnız benim inanılmaz göğüslerim ağrıyo operasyomdan bu yana anlam veremedim genetik testindende bahsetmedi hiç bilmem gerek duysa yaptırırdı heralde hayırlısı artık...
ay canım bu cevabın çok makbule geçti.Yani herşey hsgde çıkmayabiliyor.Bakalım bende ne çıkacak,geçmiş olsun canım.bilmemki enfeksiyonmu çıksın hangisi daha çabuk tedavi edilir,ama senin açından çok sevindim en azından tedavi yapılıyor dondurulmuşlarla yeni umutlar inşallah.Allah umutsuz bırakmasın..göğüs ağrısını bende anlam veremdim,yumurtlama desem yumurtlama geçmiş olmalı histeroskopi öyle yapılıyor genelde.Hayırlı olsun canım,komik birşey bulununca sevinir hale geldk :))
Sonra ne yapacaksınız, anlattı mı doktorun.Allah bize duamızın kabul olup gerçekleştiğini görmeyi nasip etsin, bu arada histeroskopiden sonra 10 gün kadar kanamam oldu azalarak devam eden tabi bilgin olsun 10 . Gün bitmişti yani bakalım bi kaç güne adet olurum heralde Allah kolaylık versin sanada
sanmam niye etkilesinki,doktor yasak falan koydumu ilişki konusunda.Koymadıysa sanmam,sonuçta toplamıyorki hatta muhtemelen o sırada büyüme aşamsındaydılar seninkiler.Yani yumurtalara bir işlem yapılmıyorki,rahat ol canım.Bende şuan onun derdindeyim benimki maalesef yumurtlamanın 2 gün sonrası yapılacak kötü oldu yani.Senin yinede şansın var bu ay denemek için
Canım hsg yi aneztezilimi yoksa aneztezis mi yaptırdın.Bunu soruyorum çünkü aneztezi altında yapılmadığı takdirde bazen net sonuç vermiyebiliyormuş(nedenide kişi kendi sıkıyormuş,kasıyormuş buda sonucu etkileyebiliyormuş),bu yüzden yüzde 100 garanti değilmiş ama genelde kesin sonuç veriyormuş.İşin aslı hsgnin nasıl çekildiği önemli.Birde rahimde perde varsa özellikle histeroskopi de net çıkıyormuş(ben bunları araştırmalarımla öğrendim doktor değilim kimse yanlış anlamasın,cahil halimle sadece bunları öğrenebildim bu yüzden de başından beri hsg ve histeroskopi istiyordum çünkü rahimimde birşey var diye düşünüyordum) Ama doktoruma hiç birşey demedim o da 2. negatifte istedi ve yine temiz çıktı.Doktorunu dinle derim ben eğer yeterince güveniyorsan.Ben çok güvendim o istediğin yaptırdı hakkikatende birşey çıkmadı. İşin aslı bence gen tahlilleri daha önemli.Sonuçta sen gebe kaldın ve düşük oldu doktorun genlerde olabilecek bir sıkıntıdan şüphelenmiş bence.Perde falan olsa rahimde tutunma bile olmuyor maalesef .Artık ne kadar doğru anlattım bilemiyorum inşallah doğru araştırmışımdır.kaju İlk tüp bebek tedavımde 7haftalık dusuk sonrası genetık testlerı yaptırıp bekleyecegım.ama acaba hıstereskopi istegınde bulunsammı doktorumdan dıyorum. 2.denemeye emın baslmak istıyorum. Hsg de hıcbır sorun gozlemlenmedı. Sen ne dusunuyorsun ?? Doktoruma bu durumu belirtmelimiyim.
Ah canım coook net anlasılır anlattın.doktorlarımız boyle ıfade edebılse keske.Canım hsg yi aneztezilimi yoksa aneztezis mi yaptırdın.Bunu soruyorum çünkü aneztezi altında yapılmadığı takdirde bazen net sonuç vermiyebiliyormuş(nedenide kişi kendi sıkıyormuş,kasıyormuş buda sonucu etkileyebiliyormuş),bu yüzden yüzde 100 garanti değilmiş ama genelde kesin sonuç veriyormuş.İşin aslı hsgnin nasıl çekildiği önemli.Birde rahimde perde varsa özellikle histeroskopi de net çıkıyormuş(ben bunları araştırmalarımla öğrendim doktor değilim kimse yanlış anlamasın,cahil halimle sadece bunları öğrenebildim bu yüzden de başından beri hsg ve histeroskopi istiyordum çünkü rahimimde birşey var diye düşünüyordum) Ama doktoruma hiç birşey demedim o da 2. negatifte istedi ve yine temiz çıktı.Doktorunu dinle derim ben eğer yeterince güveniyorsan.Ben çok güvendim o istediğin yaptırdı hakkikatende birşey çıkmadı. İşin aslı bence gen tahlilleri daha önemli.Sonuçta sen gebe kaldın ve düşük oldu doktorun genlerde olabilecek bir sıkıntıdan şüphelenmiş bence.Perde falan olsa rahimde tutunma bile olmuyor maalesef .Artık ne kadar doğru anlattım bilemiyorum inşallah doğru araştırmışımdır.
seni okadar iyi anlıyorumki.Yaptırmasam içimde acabalar olacak hep transfer süreci boyunca diye düşünüyorsun.Sanki hep içerde birşey var düşüğe neden olan diyorsun dimi?Ama dediğim gibi genelde hsg net sonuç veriyorki sende tutunmada olmuş o yüzden genetik tahlilleri istemiş doktorun.Birde her doktor hemen gen tahlili de istemiyor 2.side olumsuz olunca gen tahliline baş vuruyor.Ne güzel erken davranmış doktorun.Bu arada beni durumum seninkinden farklı ben hiç gebelik yaşamadım 2sinde de o yüzden histeroskopi istedi benden doktorum.Bazen dediğim gibi rahim içi perdesi gebeliğe engel olabiliyor.Rahatla bence.Ben merak ediyorum senin tahlil sonuçların ne gelecek?Esas bence ondan şüphelen.Ah canım coook net anlasılır anlattın.doktorlarımız boyle ıfade edebılse keske.
Benım doktorum bu asamada hıc gerek yok dıyor. Arastırmak istemıyorbense tedavıye basladıgımda içim her Anlamda rahat olsun istıyorum.
Sebepsız infertılıte dedıler ıkı yıl boyunca. Bır sebep cıkarsa uzulmem sahsen ona gore tedavım şekillenır..seni okadar iyi anlıyorumki.Yaptırmasam içimde acabalar olacak hep transfer süreci boyunca diye düşünüyorsun.Sanki hep içerde birşey var düşüğe neden olan diyorsun dimi?Ama dediğim gibi genelde hsg net sonuç veriyorki sende tutunmada olmuş o yüzden genetik tahlilleri istemiş doktorun.Birde her doktor hemen gen tahlili de istemiyor 2.side olumsuz olunca gen tahliline baş vuruyor.Ne güzel erken davranmış doktorun.Bu arada beni durumum seninkinden farklı ben hiç gebelik yaşamadım 2sinde de o yüzden histeroskopi istedi benden doktorum.Bazen dediğim gibi rahim içi perdesi gebeliğe engel olabiliyor.Rahatla bence.Ben merak ediyorum senin tahlil sonuçların ne gelecek?Esas bence ondan şüphelen.
Canım ne olur öyle kafa sallama çok içim acıyor,yapma ne olur.Bak bencede öyle en azından hamile kalabiliyorsun.Genle ilgili bir sıkıntı çıkarsa şayet ozaman yine yumurtalar toplanacak pgtye gidecek ama onun içinde yumurtaların iyi olması lazım(en azından bizim yapabileceğimiz şuan itibariyle kendimize güzel bakmak,gelecek yeni sağlıklı embriyolarımız için.)Sebepsız infertılıte dedıler ıkı yıl boyunca. Bır sebep cıkarsa uzulmem sahsen ona gore tedavım şekillenır..
Ben hiç inanmıyordum bırgun hamile kalacagıma cunku ıkı yıl sabrettım hıc sorun saptanmayınca bekledım. Dırek tup bebek istemıştım.
Bu bır artı degilmi?7.haftaya gelmiş olmak bır avantajmı hala kürtajdan sonra toparlanamadım
O kadar haklısın kı canım benım. Allah razı olsun sizlerle konustukca nasıl rahatlıyorum yalnız degılım dıyprum. Kımseye soylemedım ben .. ben ve esım bu durumu içimizde yasıypruz ve hep ınanıyoruz bıgun evladımız olacagınaCanım ne olur öyle kafa sallama çok içim acıyor,yapma ne olur.Bak bencede öyle en azından hamile kalabiliyorsun.Genle ilgili bir sıkıntı çıkarsa şayet ozaman yine yumurtalar toplanacak pgtye gidecek ama onun içinde yumurtaların iyi olması lazım(en azından bizim yapabileceğimiz şuan itibariyle kendimize güzel bakmak,gelecek yeni sağlıklı embriyolarımız için.)
Hem biliyormusun eğer genle ilgili bir sıkıntı çıkarsa o zaman maalesef özürlü çocuk sahibi olma ihtimali de diğer arkadaşlara göre yüksek oluyor.Yani tutmamış olması belkide senin hayrınadır.Vücut normalde özürlü embriyoyu farketdip atıyormuş izin vermiyormuş tutunmasına.Ama işte şu yaşam koşulları,yediğimiz yiyecekler.... bir sürü şey yüzündenvücut bunu ya atamıyor yada geç farkedip düşüğe neden oluyormuş..belki de herşeyin hayırlısı diye dua ettiğin için belkide sana bir lutuf.Ne olur bu yönden bak.
Ha bu yazdıklarıma bakıpta dertlenme de bende bu durumdayım ve ben sadece karşıma çıkabilecek olasılıkları değerlendiriyor ve araştırıyorum.Belkide gende sadece kan pıhtılaşmasıyla ilgili bir şey çıkacakki sende bu da muhtemel dimi?Bende senle aynı şekilde düşünüyorum sebepsiz dendikçe çıldıracak gibi oluyordum son bir kaç gündür genler de artık bir şey çıkabileceğine inandım ve rahatladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?