Açıkçası yorumları okuyana kadar ben durumun tedavi ile duzelebilecegini anladım okuduklarimdan ve su yüzde yüz ölümcül ise daha da uzucu tabi zor dediğiniz gibi her anlamda zor
Gelecekle ilgili endişeliyim
Olabilir umudum yok ama inşallah diyelimRica ederim. Çıkmayan sonucu doktor da göremez. Belki sisteme düşmeyen bir testse siz göremezsiniz. İnşallah HIV değildir de hepatit B olmuş olsun.
DevletAynı şekildeyim. Şimdi günlerce kafayı buna takıcam. Acaba özel mi yoksa devlet mi bu bahsedilen sağlık ihlalinin yaşandığı kurum onu merak ediyorum.
Çocuğumda var ne yapabilirim uygun şekilde bir yol bulmaya çalışıyorum hiç bir erkek ayrılığı kabul etmiyor ayrılık aşamasında zorluklar çıkarıyor
Çocuğunuz var mı bilmiyorum bu durumda babasını kaybetme durumu da kötü ne yaşamış olursa olsun bana yasatmissa o da var inaninki hiç sakin değilim öğrendigimden beri çok üzgünüm kendim ve çocuğum adına
Şimdi de tedavi yok. Sadece sona yaklaşırken daha kaliteli hayat yasasin diye bağışıklık güçlendirici destekler var.Amin
Kaç yaşındaydı vefat ettiğinde o zmnlar tedavi yokmuydu
Birde bunu ailesi ile paylaşmak doğru olur mu
Yoksa kendisine mi bırakmalıyız söylemesi için
Aile hekimi miii? Canim grip olmadın, covid olmadın.Mutlaka gideceğim
Dedim madem.disciden ndn bağırıp cagirmadin hesap sormadın nerden bulaştığını biliyorsun ve bana söylemiyorsun ne zmn bulaştığı önemli bnmde ona göre test vermem gerekebilir tekrar dedim susuyor vercem randevu bulamadım işten fırsat yoktu fln dio bilmiyorum diyor madem çok eski bulaştı diyelim o kdr zamanda vücudunda bir belirti verirdi dedim nasıl verecekti dio sen dalgao geçiyorsun dedim bunu öğrenince zaten dokotor seni bilgilendirmistir ndn bilmiyormuş gibi yapıyorsun
gecmiyor canim ne yazik ki bulasici ve zamanla bu hastalik öldürüyor dikkatsiz saglik görevlilerin ihmalinden de kapabilir eger ki fuhus kadinlariyla birlikte olmadiysaYok hiv olduğundan eminim benimde araştırdığım kadarıyla tedavi edilmez ise sonucu ölümcül ama geç kalınmaz ise tedavi edilir ise geçiyor sanırım yanlış mı arastirmisim ki internetten edindiğim bilgilere göre keşke bununla ilgili aileler bilgilendirilse yakalanan kişilerle iletişime gecilse
Bilinçli mi yoksa bilmiyor gibi mi yapıyor inaninki bende anlayabiliyorum net bir yaklaşımı yok malesef
Aileden birilerine neden söylesin. Bu özel bir şey değil mi?
Içiniz rahat değilse zaten gerekeni yaparsınız? Ama mutlaka kendinize baktırın. Geç
aslinda sagligini riske atti diyede dava acabilir diye düsünüyorum siz ne dersiniz bu durumaYalan diş çekitirirken falan olmamıştır
Boşanmak veya boşanmamak size kalmış
Ben olsam davayı açmıştım bile
Malesef çok yakınım eşinden kaptı (esim degil ama 1. Derece yakinim)bu hastalığı her ay düzenli kan testi verip bağışıklığına bakılıyor ona göre ilaçlarda doz ayarlaması yapılıyor ilaclar kapalı kargoda eve geliyor.Gecen aylarda endoskopi oldu doktora söylememiş hiv var diye onlarda endoskopiyi yaptıktan sonra sistemden görmüşler (akıllarına bunda hiv vardir diye gelmemis bakmamislar zamanında)niye söylemedin burada doktorlar hemşireler risk aldı diye hastaneden attılar.Her operasyonda doktorlara söylenmesi gerekiyor hiv olduğu.cogunluk olarak cinsel yolla bulaşıyor.Sisteme kayitlaniyor zaten hiv olduğu. Geçen eğer evlenmeyi düşünürsen kizarkadasini bize getirmen gerekiyor hastalığı anlatmamız gerekiyor bunun sonuclarini kabul etmesi gerekiyor evlenebilmeniz için demisler. Sonuçta ilerleyen dönemde hem bebeğe hem eşe bulaşıyor .tedavi olmazsa aidse cevirip öldürüyor.Karar sizin tehlikeli bir hastalık kesinlikle tedavisi yok.Sadece ilaçlarla yasama süreci uzuyor.
Aile hekimliğinde testler geç gidiyor sağlık kuruluşuna. Hamileyken benim testler bir gün arayla çok farklı çıkmıştı. Doktor bu şekilde demişti bazen bekliyor yanlış sonuçlar çıkabiliyor diye..büyük bir hastaneye gidin mutlaka. Randevu illaki bulunuyor. Sürekli denerseniz. Özellikle gece ve sabah tam on da deneyin. Ben en yoğun hastanelere bile buluyorum. Ama tek seferde değil. Sürekli deneyerek. Bazen iptaller oluyor vs.Aile hekimliğinde yaptırdım testi doktora durumu anlattım
Annesi babası bilmesi gerekir evet ama herkesi tembihleyin başkalarına söylemesinler. Çocuğunuz dislanabilir belki. Toplum hastalık konusunda da çok acımasız olabiliyor. Bel fitigini bile kullanıp oğlunu evlenmek istediği kızdan vazgecirmisti bir akrabamız mesela.Ben testi yaptırdım negatif çıktı
Çocuğum anlayacak bir yaşta değil
Ailesi yıllar sonra öğrendi diyelim neden söylemedin demez mi
Zaten ayrılsam dahi çocuğum için bunu kimse ile paylaşmak istemem
Bende aynen bu şekilde düşünüyorumŞimdi de tedavi yok. Sadece sona yaklaşırken daha kaliteli hayat yasasin diye bağışıklık güçlendirici destekler var.
Siz bir daha hiç karı koca olamayacaksiniz biliyorsunuz değil mi? İnşallah adamın kudurukluguna yenilip prezervatif vb ile de denemezsiniz. Çocuğunuza yazık. Hem babasız hem anasız kalmasini istemezsiniz heralde.o riski almayın lütfen ki bu adamdan beklerim ben.
Şimdi o şerefsiz sağlıklı diye birşey olmaz saniyorsunuz. O önemsemiyor diye siz de
Adam trafik kazası geçirip engelli olmadı. Adam bir veya daha fazla hayat kadınıyla yattı ve hastalandı. Bu hastalık ölümcül. Duyulursa vebali muamelesi görecek. Sosyal ortamlardan soyutlanacaksiniz. Evinize gelip gitmeyecekler. Sizi kabul etmeyecekler. Aynı ortamda oldugunuz surece potansiyel adaysiniz çünkü.
Çocuğunuzla oynamayacak arkadaşları. Okulda tepkiler alacak. Malesef siz istediginiz kadar insanlara anlatın, herkes önlemini almak isteyecek,mesafe koyacak. Siz kendiniz ve çocuğunuzu ortamdan uzak tutmayacaksiniz anlasildi, babası da babası diyorsunuz ama başkaları tutacak. Dislanacaksiniz duyulursa ki duyulacak.
Adam aldatmış. Hastalık kapmus.bosanmasaniz da evinizi ayırın hayatınızı kurun. Bir ise girin çalışın. Kendinizi ve çocuğunuzu düşünün artık. 3-5 yıl sonra geç olacak. Adam olmese de çok hasta olacak. Fabrika vb çalışıyorsa çıkarılacak. Bunlar olacak üzgünüm.
Siz şimdi soktasinix. İkinci bur şans verilmiş size. Negatif çökmüş sonucunuz. İnşallah size bulaşmamış tır. Bu şansı iyi kullanın.
Doktorlar da yanilabilir. Ailecek hasta olduğumuzda aile hekimine götürmüştüm. Covid olabilir mi teste gidelim mi diye sormuştum. Yok dedi sizinki basit üşütme çorba yapın geçer. Çocukların birinde boğaz enfeksiyonu var. Geçmiş bile. Diğerine de ondan bulaşmış falan dedi. Çok da iyi bir aile hekimi ama anlık yanılgı da olabilir. Ben normalde her olayda covidden suphelenirdim. O hastalıkta bütün ev hatta hiç hasta olmayan eşim bile hasta oldu ama ben covid olabilecegimize inanmadım bir türlü teste gitmedim. Hatta esime dedim sen git sen de varsa bizde vardır. Normalde her şüpheye giderdim gerçek covid olduğumuzda bir türlü o bilinçte olmadim. Sonra çok ağır geçirdik. Eşim bir ay hastanede yattı. Ben asılı olmama rağmen süründum, küçük oğlum da süründü baya.Hayır demedi tekrar yaptırmak gerekir mi diye sordum özellikle
Sonra pozitif olma durumu olur mu dedim hayır olmaz dedi doktor
Randevu aldım gideceğimAile hekimliğinde testler geç gidiyor sağlık kuruluşuna. Hamileyken benim testler bir gün arayla çok farklı çıkmıştı. Doktor bu şekilde demişti bazen bekliyor yanlış sonuçlar çıkabiliyor diye..büyük bir hastaneye gidin mutlaka. Randevu illaki bulunuyor. Sürekli denerseniz. Özellikle gece ve sabah tam on da deneyin. Ben en yoğun hastanelere bile buluyorum. Ama tek seferde değil. Sürekli deneyerek. Bazen iptaller oluyor vs.
Sanmıyorum ama belli de olmaz yıllarca belirti vermiyor da deniyorSayet aile yakininda varsa ve ortak jilet gibi seyler yapmislarsa gecmiste oradan bulasmis olamaz mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?