• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiv hayatına girenler

Zambaks

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2023
123
45
13
38
Merhaba arkadaşlar
Yakın zamandan eşimde hiv çıktığını öğrendim kan bağışı yapacaktı o sırada öğrendiğini ve nasıl bulaştığını bilmediğini söylüyor yalan söylediğinin farkındayım çok kısa bir zaman önce dış çektirdi ordan bulaşmış olabilir dedi başka birşey kabul etmiyor bunların üstüne yalanlarını yakaladim bu konu da ayrıntılı bilgisi olan bu konudan ayrılan vs varmı yardımcı olur musunuz?

En iyi cevap
Açıkçası yorumları okuyana kadar ben durumun tedavi ile duzelebilecegini anladım okuduklarimdan ve su yüzde yüz ölümcül ise daha da uzucu tabi zor dediğiniz gibi her anlamda zor
Gelecekle ilgili endişeliyim

Evet, ozur dilerim, ben cok negatif bakmisim. Dediginiz gibi tedavi ve ilac kullanimi ile hem bulasi ihtimali cok dusuyormus hem de hayat beklentisi hiv- insanlar kadar olabiliyormus.

Doktor arastirdiniz mi? Acaba siz mi randevu alsaniz? Esiniz belki tedavi surecine baslayacak gucu bulamiyordur henuz kendinde.

Receiving a diagnosis of HIV can be a life-changing event. But having HIV does not mean you are going to die. Most people with HIV can live long and healthy lives if they get and stay on treatment.

There will be a...
Siz yazdiktan sonra acaba yanlis mi biliyorum diye actim baktim; hayir hiv tedavisi olan bir hastalik degil. Sadece yasam kosullari iyilestirilebiliyor.

Hiv’den eminsiniz degil mi hpv degil? Cunku bir akrabasini da bu nedenle kaybettik rahim agzi kanserinden oldu dediniz o nedenle acaba karistiriyor musunuz diye umuyorum israrla.

Belki basima gelmedigi icin (allah gostermesin) ama ben artik bir dakika ayni evde kalmaz cocuklarimi da tutmqzdim. Aldatma ya da degil. Esiniz bulasisi olan olumcul bir virus tasiyor. Basit bir mutfak kazasi olsa, banyoda ayna kesilse azami dikkat gerekiyor, bulasma ihtimali cok yuksek. Bence burada konu esinizin sizi aldatip aldatmamasi degil qrtik sizin ve cocuklarin can guvenligi.

Haklsiniz tüm iyi niyetimle belki bir ihtimal başka birşeyden bulaşmıştır diye düşündüm arastirdim kendisi çok rahat ve henüz tedaviye başlamadı sorunca tepki veriyor tekrar baktırcam diyor sonucunun yanlış olduğunu düşünüyor ve ailenden kimseye söyleyemeyecek misin dediğimde de kızıyor susuyor çok enteresan

Nasil söylenmez böyle bir hastalik
Cocuklariniz var mi

Eşinizdeki bu rahatlık bana bildiğini ve dişçiden bulaşmadığını hissettirdi. Ölümcül bir virüs söz konusu, çocuğuna ve karısına bulaştırmış olma ihtimali çok yüksek. Ne bu rahatlığı? İnsan ailesini düşünür en azından.
Dişçiden bulaşmış olsaydı eşiniz ortalığı birbirine katar, dava açar, hesap sorardı. Demek ki dişçiden kaynaklı değil ve gayet farkında nereden bulaştığının.
HIV hemen testte gözükmeyebilir ileride test yaptırdığınızda pozitif çıkma ihtimali nalesef yüksek. O evden ya eşinizi gönderin ya da siz gidin. Çocuğunuzu da tehlikeye atıyorsunuz ve sizde durumun ciddiyetinin farkında değil gibisiniz. Bu virüsü ciddiye almak gerek. Bir eğitim ve araştırma hastanesine gidip hem doktor tarafından bilgi alın hem de kendiniz ve çocuğunuz için test yaptırıp süreci doktorla ilerletin.

Siz yazdiktan sonra acaba yanlis mi biliyorum diye actim baktim; hayir hiv tedavisi olan bir hastalik degil. Sadece yasam kosullari iyilestirilebiliyor.

Hiv’den eminsiniz degil mi hpv degil? Cunku bir akrabasini da bu nedenle kaybettik rahim agzi kanserinden oldu dediniz o nedenle acaba karistiriyor musunuz diye umuyorum israrla.

Belki basima gelmedigi icin (allah gostermesin) ama ben artik bir dakika ayni evde kalmaz cocuklarimi da tutmqzdim. Aldatma ya da degil. Esiniz bulasisi olan olumcul bir virus tasiyor. Basit bir mutfak kazasi olsa, banyoda ayna kesilse azami dikkat gerekiyor, bulasma ihtimali cok yuksek. Bence burada konu esinizin sizi aldatip aldatmamasi degil qrtik sizin ve cocuklarin can guvenligi.
Evet malesef ki hiv keşke bir rüya olsaydı

Ben de yazdim konu sahibine. Hala isin ciddiyetinin farkinda degil. Hpv ve hiv zaten bambaska. Allah gostermesin boyle bir sey basima gelse ilk cocugumu ve kendimi dusunurum. Esi coktan defetmistim. Bulabildigim tum bilgilere de ulasmaya calisirdim. Hala burada hpv ile ilgili yazi ariyor,ne alakaysa. Adamakilli enfeksiyon uzmanina gidecegine. Sastim kaldim. Bu rahatlik bilgisizlikten geliyor ama forumlarda bilgi aramak yerine doktora gitse keske. Kendisi ve cocugu risk altinda.

Eşinizdeki bu rahatlık bana bildiğini ve dişçiden bulaşmadığını hissettirdi. Ölümcül bir virüs söz konusu, çocuğuna ve karısına bulaştırmış olma ihtimali çok yüksek. Ne bu rahatlığı? İnsan ailesini düşünür en azından.
Dişçiden bulaşmış olsaydı eşiniz ortalığı birbirine katar, dava açar, hesap sorardı. Demek ki dişçiden kaynaklı değil ve gayet farkında nereden bulaştığının.
HIV hemen testte gözükmeyebilir ileride test yaptırdığınızda pozitif çıkma ihtimali nalesef yüksek. O evden ya eşinizi gönderin ya da siz gidin. Çocuğunuzu da tehlikeye atıyorsunuz ve sizde durumun ciddiyetinin farkında değil gibisiniz. Bu virüsü ciddiye almak gerek. Bir eğitim ve araştırma hastanesine gidip hem doktor tarafından bilgi alın hem de kendiniz ve çocuğunuz için test yaptırıp süreci doktorla ilerletin.
Dikkate alacağım bu da bir süreç

Evet böyle bir risk var dış hekiminden bulaşma vs ancak son 50 yılda sadece iki vaka olmuş dünyada. Onlar da nerdeyse 30 sene önce. Şu an teknoloji ile imkansız. Steril ediliyor hersey vs tek kullanimlik aletler ya da poşetlerden cikiyor. Yani eşiniz yalan söylüyor. Velevki doğru üçüncü sizin eşiniz dünya tarihine geçer baya da tazminat alır.

Evet böyle bir risk var dış hekiminden bulaşma vs ancak son 50 yılda sadece iki vaka olmuş dünyada. Onlar da nerdeyse 30 sene önce. Şu an teknoloji ile imkansız. Steril ediliyor hersey vs tek kullanimlik aletler ya da poşetlerden cikiyor. Yani eşiniz yalan söylüyor. Velevki doğru üçüncü sizin eşiniz dünya tarihine geçer baya da tazminat alır.
Çok haklısınız bende bunu okudum aynen bu şekilde soyliyeyim teşekkür ederim

dediğiniz gibi velev ki doğru
bu ne rahatlık
ortalığı yıkması lazım
adam işim var yoğunum filan da demiş
HIV+ diyor be ne işi, iş mi kalmış?

çok şaşırdım konuya

Haklsiniz tüm iyi niyetimle belki bir ihtimal başka birşeyden bulaşmıştır diye düşündüm arastirdim kendisi çok rahat ve henüz tedaviye başlamadı sorunca tepki veriyor tekrar baktırcam diyor sonucunun yanlış olduğunu düşünüyor ve ailenden kimseye söyleyemeyecek misin dediğimde de kızıyor susuyor çok enteresan
Yıllarca tıbbi bir laboratuvarda koordinatörlük yaptım. AIDS gibi bir hastalığa yol açan virüsün pozitif sonucunun doğrulaması yapılır mutlaka. Yani en az iki kere çalışılmıştır o test emin olunuz. Sonuç doğrudur. Eşinizin rahatlığına şaşırdım doğrusu. Dişçiden de bulaşabilir bu arada evet.

Dürüstlük beklersen zor çok nadirdir evet aldattım diyen adam. Üste çıkacak kurulu düzeni kim bırakır. Yemeği önüne geliyor evi temizleniyor çocuklara bakılıyor niye aldattım desin. Eminsen vur kıçına tekmeyi defolsun gitsin donuna kadar da al seni hasta etmeye hakkı yok uckuruna sahip çıksaydı.
Doğru çok zor belki de yoktur ama kadınlar olarak çok farklıyız sanırım vicdan olarakta rahat olmak istiyorum

Back
X